Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-02, 8:32 pm

Jak wszyscy wiemy od przyszłego sezonu będzie działał klub założony przez kibiców o nazwie Zagłębie 1906 Sosnowiec.Na pewno któryś z Sosnowieckich stadionów będzie wynajmowany,ale ja mam pomysł,żeby odbudować stadion na osiedlu Juliusz i tam mieć siedzibę,co wy na to?
Zagłębiakowy

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez patrios91 2011-07-02, 8:37 pm

JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez peru1978 2011-07-02, 8:44 pm

nowy klub????a co z hasłami "na dobre i na złe"???? gdzie są ci co to śpiewali???
nowy klub to jest nóż w plecy zagłębie
peru1978

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-02, 8:45 pm

można powiedzieć tak:klub ten sam ale zarząd i podejście inne.
Zagłębiakowy

Postprzez Onslow 2011-07-02, 8:54 pm

Mam tylko pare pytań co do tego nowego klubu tak ja wyżej post: gdzie bedzie klub rozgrywać mecze, co ze sponsorami , co z wiarą która przetrwała ? dla mnie to jest poprostu przerzucenie się na inny nowy klub szczerze nie wiem co o tym sądzić skoro każdy w Polsce wie że jako kibice jesteśmy nie do zaj...nia co bedzie z obecnym klubem, co bedzie jesli kluby spotkają się np w rywalizacji o 1 lige? pozatym jaką mamy pewność że ludzie który będą rządzić nowym klubem nie będą pazerni na kase
Onslow

Postprzez peru1978 2011-07-02, 9:23 pm

ludzie którzy wymyślają nowy klub w obecnej sytuacji są po prostu frajerami,rozumie stworzenie klubu gdy obecne zagłębie upada lub zróbmy rozwiązanie ze względu na długi itp. a nie tworzenie nowego tworu gdy klub istnieje,to jest wasze odcięcie się od problemów i klubu który ma ponad 100letnią tradycję,LUDZIE MY MAMY TERAZ WSPIERAĆ KLUB W TRUDNYCH CHWILACH A NIE UCIEKAĆ.PAMIĘTAJCIE NA DOBRE I NA ZŁE!!!!
peru1978

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-02, 9:24 pm

Klubem będą rządzić fanatycy,a ten klub to protest przeciw zarządzaniu klubem,na Zagłębie w 2 lidze będzie można przychodzić,ale nie będzie zorganizowanego dopingu,opraw i flag.W Anglii czy w hiszpanii albo niektórych klubach polskich są i tak drużyny prowadzone przez kibiców ;]
Zagłębiakowy

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-02, 9:26 pm

peru1978 napisał(a):ludzie którzy wymyślają nowy klub w obecnej sytuacji są po prostu frajerami,rozumie stworzenie klubu gdy obecne zagłębie upada lub zróbmy rozwiązanie ze względu na długi itp. a nie tworzenie nowego tworu gdy klub istnieje,to jest wasze odcięcie się od problemów i klubu który ma ponad 100letnią tradycję,LUDZIE MY MAMY TERAZ WSPIERAĆ KLUB W TRUDNYCH CHWILACH A NIE UCIEKAĆ.PAMIĘTAJCIE NA DOBRE I NA ZŁE!!!!

jakby jeszcze klub chciał żeby im pomagać........
Zagłębiakowy

Postprzez patrios91 2011-07-02, 9:36 pm

Zagłębiakowy napisał(a):
peru1978 napisał(a):ludzie którzy wymyślają nowy klub w obecnej sytuacji są po prostu frajerami,rozumie stworzenie klubu gdy obecne zagłębie upada lub zróbmy rozwiązanie ze względu na długi itp. a nie tworzenie nowego tworu gdy klub istnieje,to jest wasze odcięcie się od problemów i klubu który ma ponad 100letnią tradycję,LUDZIE MY MAMY TERAZ WSPIERAĆ KLUB W TRUDNYCH CHWILACH A NIE UCIEKAĆ.PAMIĘTAJCIE NA DOBRE I NA ZŁE!!!!

jakby jeszcze klub chciał żeby im pomagać........

Czy ktos z "was" rozmawial ze Baczynskim? Pachnie mi tu ostra amatorszczyzna i zajaraniem przez grupe dzieciakow..chociaz nie wiem jak jest naprawde. k***a...kibice,na dobre i na zle. Znajdzie sie ktos inny kto poprowadzi doping.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-02, 9:41 pm

ja radzę ,żeby wszyscy przeczytali to:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/aktualnosc ... -nas-.html
i dopiero potem cokolwiek mówili na ten temat.
Zagłębiakowy

Postprzez jondek 2011-07-02, 9:46 pm

Przerwe między sezonami i okres wakacyjny zwyczajowo nazywa się "sezonem ogórkowym".To wlaśnie w tym czasie najczęściej pokazuje się Hydra na Stawikach i Koziolek Matolek w "realu" :-) ;-)
jondek

Postprzez artur78 2011-07-02, 10:01 pm

Mam 33 lata na Zaglębie chodze od ponad 20 lat i nigdy nie zaakceptuje nowego klubu,zresztą na dłuższą mete nic z tego nie będzie a do prowadzenia dopingu na Ludowym na PRAWDZIWYM ZAGŁĘBIU znajda sie nowi ludzie.
artur78

Postprzez RWSP 2011-07-02, 10:04 pm

@patrios91 - podejście dzieciaka, i to na dodatek obrażonego prezentujesz właśnie ty (vide Znajdzie sie ktos inny kto poprowadzi doping.)

Czy Tobie i osobom o podobnych do twojego poglądach naprawdę się wydaje, że Baczyński to czarodziej, który w magiczny sposób uratuje klub? Że zredukuje nagle dług? Żaden poważny sponsor nie wejdzie teraz do klubu, bo nikt o zdrowym rozsądku nie będzie spłacał cudzych zobowiązań, a już na pewno nie II-go ligowego klubu. Niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że Klub dryfuje w stronę mielizny o nazwie upadłość, a działalność Pana Leszka może to tylko odwlec w czasie.

Ja inicjatywy utworzenia Zagłębia 1906 nie odbieram w kategorii obrażenia się na klub i zabranie swoich zabawek gdzie indziej. Tu chyba bardziej chodzi o pokazanie,że ze zdaniem kibiców trzeba się liczyć, bo potrafią się zorganizować i zawalczyć o swoje, gdy trzeba to zrobić. Być może to tylko straszak, mający wywrzeć na pewnych osobach presję do wydajniejszego działania.
RWSP

Postprzez jondek 2011-07-02, 10:16 pm

Kiepsko widze to zorganizowanie,gdy sobie przypomne próby powołania Stowarzyszenia Kibiców :kiepsko: Ale coś się widocznie zmienilo sądząc po dużej ilości nowych forumowiczów,skorych do pouczania.Jeżeli moge coś podpowiedzieć to "dość gadania-ZRÓB TO ! I nic na siłe ;-)
jondek

Postprzez cala 2011-07-02, 11:17 pm

Rozumiem flustracje kibicow bo sam jestem wkurwiony tym co sie dzieje w Zaglebiu,ale powolywanie nowego zespolu ,rezygnacja z wyjazdow czy dopingu na swoim stadione to jest lekka przesada.Nowy zespol nie ma prawa zaistniec ,z kilku wzgledow:skladem na B klase moze byc `zbieranina`,ale zeby awansowac wyzej trzeba juz zatrudnic kilka pilkarzy,druga sprawa budzet,koszty utrzymania zespolow w Polsce rosna w bardzo szybkim tempie wiec nie trudno wywnioskowac ze wejscie do miejsca w ktorym teraz jest PRAWDZIWE Zaglebie zajmie z 10lat(jesli wczesniej sie nie rozpadną).Podam zly przyklad za ktory moga zostac skarcony ale zobaczcie co sie dzieje z pilka nozna na slasku.Cala Polska ucieka a nasz caly region lacznie ze slaskiem zostaje w szarej dupie, gornik w tym roku do spadku ,katowice bez szans na ekstraklase,ruch spore problemy finsowe,z tego wniosek prosty nie ma sponsorow ktorzy by chcieli wejsc w pilke na slasku i Zaglebie.Musimy sie z tym pogodzic bo do ekstraklasy nie wrocimy,max co mozemy osiagnac to I liga ale to mozemy osiagnac tylko wspolnymi silami.Jesli kibice znikną z Ludowego to Zaglebia przez dlugi okres mozemy nie zobaczyc nawet w II lidze...
cala

Następna strona

Powrót do Piłka nożna