Chojniczanka Chojnice -Zagłębie Sosnowiec 26.03.2011, 15.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Chojniczanka Chojnice -Zagłębie Sosnowiec 26.03.2011, 15.00

Postprzez August 2011-03-21, 8:54 am

No to zaczynamy kolejny wątek. Uważam, że przed nami pierwszy z dwóch meczy "prawdy". Sądzę, że w przypadku dwóch ostatnich, nasi piłkarze zrobili to co zrobić musieli. Jak widać, ani Nowy Tomyśl ani Zdzieszowice nie były ekipami, które były w stanie sprawdzić wartość naszego teamu. Równiez obesrwując obecny poziom gry Zawiszy śmiem twierdzić, że bydgoski mecz mógł się inaczej skończyć. Dlatego też uważam, że kolejne spotkanie w Chojnicach może się okazać znacznie trudniejszym niż te z I kolejki rundy wiosennej. Nawet po stracie Pacha Chojnice, zwłaszcza na swoim terenie, mogą okazać się silniejszym zespołem niż nam się wydaje. A nam , cóż, i tak nie pozostaje nic innego jak grać o 3 pkt.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Re: Chojniczanka Chojnice -Zagłębie Sosnowiec 26.03.2011, 1

Postprzez STACH PL 2011-03-21, 10:24 am

Mecz z kategorii o 6 pkt. W przypadku wygranej awans na 4 miejsce w tabeli. (Przy remisie Miedzi z Zawiszą strata do miejsca premiowanego awansem zmalała by już zaledwie do 3 pkt!) Przy pełnym zaangażowaniu,wykonaniu założeń taktycznych i przede wszystkim SKUTECZNOŚCI mecz do wygrania.
STACH PL

Postprzez Qcu20 2011-03-21, 11:15 am

Każdy mecz Zagłębia to mecz prawdy. Ja sądzę, że powinno się wyjść od tego, żeby zagrać na zero z tyłu a może też uda się coś strzelić. Nie ma co się rzucać na hurra na Chojnice bo nas skarcą jak Pogoń w PP ;)
Qcu20

Postprzez Adam1906 2011-03-21, 11:43 am

Jak widać mobilizacja na mecz z Zagłębiem Sosnowiec jest w Chojnicach ogromna :) Może by tak osoby kumate i zajmujące się tego typu "działalnością artystyczną" wrzuciły na forum jakieś plakaty lub link do zapowiedzi meczowej w celu jest rozpropagowania na portalach społecznościowych ? Szczególna tutaj prośba do naszego fachowca od "tych spraw" Deglanda ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=YXD0Fyf4ulI
http://www.youtube.com/watch?v=euIFwJWZ ... re=related
http://img806.imageshack.us/img806/3307 ... owiecm.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/9022 ... glebie.jpg
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-03-21, 4:57 pm

Szanowni Koledzy - tak jest to sa dwa mecze po których bedziemy mogli powiedziec
czy sprawa AWANSU jest realna, chociaz cały czas mamy do czynienia z piłką nozną.
Mysle sobie tak, ze gdyby dzisiaj powiedziano mi MASZ REMIS Z CHOJNICAMI - moja
odpowiedz byłaby tak biore.
Natomiast ten drugi mecz na LUDOWYM z Grudziadzem to nie ma przeproś
tu musza byc 3 pkt zapisane na dobro Zagłebia.
Remis z Chojnicami wg mnie to plan minimum.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2011-03-21, 6:11 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowni Koledzy - tak jest to sa dwa mecze po których bedziemy mogli powiedziec
czy sprawa AWANSU jest realna, chociaz cały czas mamy do czynienia z piłką nozną.
Pozdrawiam Tadeusz

Jeżeli Zagłębie nie odrobi po 3 punkty na każdym z tych przeciwników, to jak łudzić się, że zasługuje na awans? To kto im odbierze punkty tak, by jednocześnie nie zyskać na Zagłębiu? Oczywiście, że jeżeli stracą np. na Chojniczance 2 punkty i tylko zremisują, to jeszcze nie zgasną szanse całkowicie. Ale - będzie już prawie nierealne. Tym bardziej, że Chojniczanka jest już do przodu w bezpośredniej konfrontacji. Tak więc - jeżeli będzie 6 punktów w tych dwóch meczach, to można mówić, że awans jest jeszcze realny. Jeżeli nie będzie 6 punktów - to już będzie mało realny, choć jeszcze nie przekreślony...
Blajpios

Postprzez Qcu20 2011-03-21, 6:47 pm

Blajpios napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowni Koledzy - tak jest to sa dwa mecze po których bedziemy mogli powiedziec
Pozdrawiam Tadeusz

Jeżeli Zagłębie nie odrobi po 3 punkty na każdym z tych przeciwników, to jak łudzić się, że zasługuje na awans? To kto im odbierze punkty tak, by jednocześnie nie zyskać na Zagłębiu? Oczywiście, że jeżeli stracą np. na Chojniczance 2 punkty i tylko zremisują, to jeszcze nie zgasną szanse całkowicie. Ale - będzie już prawie nierealne. Tym bardziej, że Chojniczanka jest już do przodu w bezpośredniej konfrontacji. Tak więc - jeżeli będzie 6 punktów w tych dwóch meczach, to można mówić, że awans jest jeszcze realny. Jeżeli nie będzie 6 punktów - to już będzie mało realny, choć jeszcze nie przekreślony...

Filozof :D
Qcu20

Postprzez August 2011-03-21, 8:31 pm

Qcu20 napisał(a):Filozof :D

Tylko, że kolega "filozof" ma rację jak nigdy. Jeśli mam sie ;liczyć w walce o awans potrzebujemy 3 pkt na Chojnicach i kosztem Grudziądza. Nie ma i nie może być planu minimum w najbliższą sobotę. Tym bardziej, że przy dobrych wiatrach istnieje mozliwość zbliżenia się do tandemu Miedź-Zawisza.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2011-03-21, 8:51 pm

August napisał(a):

Tylko, że kolega "filozof" ma rację jak nigdy. Jeśli mam sie ;liczyć w walce o awans potrzebujemy 3 pkt na Chojnicach i kosztem Grudziądza. Nie ma i nie może być planu minimum w najbliższą sobotę. Tym bardziej, że przy dobrych wiatrach istnieje mozliwość zbliżenia się do tandemu Miedź-Zawisza.

Ja nie mówię, że kolega nie ma racji, ale można to napisać tak jak Ty krótko, zwięźle i na temat :)

Pisanie na forum to tak jak pisanie kartki pocztowej czy ogloszenia, pisze sie po prostu krotko:)

Nie czepiam się kolegi Blajposa, bo widać, że inteligentny facet:)
Qcu20

Postprzez Blajpios 2011-03-21, 10:43 pm

Qcu20 napisał(a):
August napisał(a):

Ja nie mówię, że kolega nie ma racji, ale można to napisać tak jak Ty krótko, zwięźle i na temat :)

Pisanie na forum to tak jak pisanie kartki pocztowej czy ogloszenia, pisze sie po prostu krotko:)

Nie czepiam się kolegi Blajposa, bo widać, że inteligentny facet:)

ooo, kurcze. Jeszcze jak wkładają ludzie Blajpiosowi, to jeszcze, jakoś przywykłem. Ale stać się kością niezgody czy powodem poróżnienia Zacnych Forumowiczów: no, nie, tego nie dam rady strzymać! Z tego powodu, to naprawdę mi się głupio robi... To może strawestuję powiedzenie przypisywane ponoć Woody’emu Allenowi... Na pytanie, jak to się stało, że stał się twórcą tak wspaniałych komedii przy dość smutnej powierzchowności miał odpowiedzieć ponoć, coś w rodzaju, że "Pan Bóg, który stwarzał Żydów generalnie do smętnego losu, tak był pod wrażeniem, że raz na dziesięciu postanowił stworzyć wesołego". Hm. To Forum ma - by uciec od określeń wartościujących: przygodność taką, że na 10 porządnych Forumowiczów, co piszą jak trzeba hasłami - trafił się jeden Blajpios ;-) Nie kłóćcie się z tego powodu, Koledzy, proszę. Bo to mnie może wykończyć! :-) Dzięki za uznanie, jest mi oczywiście miłe - ale naprawdę nie chciałbym być powodem swarów. Pozdrawiam!
Blajpios

Postprzez Adam1906 2011-03-22, 7:45 pm

W sobotę 26.03.2011r. kolejny wyjazdowy mecz Zagłębia :!: Tym razem nasza drużyna gra w Chojnicach. Zapisy na wyjazd odbywają się w Sklepie Kibica w Sosnowcu, siłowni SuperGym w Dąbrowie Górniczej oraz internetowo: 63 1140 2004 0000 3002 3795 0123 mBank (imię, nazwisko, PESEL + dopisek Chojnice). Koszt: przejazd 50 zł + bilet na mecz 13zł. Wyjazd spod hali DorJan zaplanowany na 5:00.
http://oi55.tinypic.com/14o0sgn.jpg

Obrazek

KOPIOWAĆ, WKLEJAĆ, INFORMOWAĆ :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez Lars 2011-03-22, 10:10 pm

aby awansować musimy mieć co najmniej 70 pkt. Biorąc pod uwagę że liga jest wyrównana może wystarczy 65. Musimy wygrać 10 z 13 meczów + walkower z Polonią S.
Mam nadzieje, że w sobote o 17stej do awansu będziemy musieli wygrać jeszcze 9 spotkań.
Ogłądałem na necie mecz Chojniczanki z Jarotą. Mają dobrą drużynę, po 1 połowie powinno być 0:2 dla Chojnic i po meczu, jednak niewykorzystane sytuacje... i 1:1
Będzie wyrównany mecz jak w Bydgoszczy i tym razem musimy wygrać, a Chojniczanka ma w składzie nie mniej doświadczonych ligowców niż Zawisza.
...ale...wygramy bo w końcu los się musi odmienić i Jaga, która obok Zagłebia awansowała niedawno do ekstraklasy nie może grać o puchary a my tylko w 2 lidze. My też musimy mieć swoj czas...bo w 55 roku ubiegłego wieku to mnie jeszcze w planach nie było, dlatego czas budować naszą historię dla następnych pokoleń.
pzdr
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Koterwa 2011-03-23, 7:40 pm

Wyjazd do Chojnic odwołany z powodu zakazu , do Zielonej Góry także nie pojedziemy . Powodem zakazu jest mecz w Częstochowie
Koterwa

Postprzez wojtas sc 2011-03-23, 8:27 pm

Koterwa napisał(a):Wyjazd do Chojnic odwołany z powodu zakazu , do Zielonej Góry także nie pojedziemy . Powodem zakazu jest mecz w Częstochowie
:twisted:
Kod: Zaznacz cały
a co było w Częstochowie ?

zaczyna się leśne dziadki widzą że zagłębie punktuje i liczy się walce o awans to muszą coś zrobić by nasze drogi pokrzyżować
:twisted: :czerwona:
panie prezydencie K ......rz Gó..ki czas zabrać głos :redface:

Gościu, jak nie zaczniesz pisać normalnych postów, to zarobisz ostrzeżenie // django
wojtas sc

Postprzez Zaglebiak_1906_ZS 2011-03-23, 8:37 pm

Poczekajmy aż ktoś potwierdzi info co do wyjazdu
Zaglebiak_1906_ZS

Następna strona

Powrót do Piłka nożna