Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 9 października 17:45

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 9 października 17:45

Postprzez Guwers 2010-09-27, 12:29 am

Ponieważ na ten mecz jest pełna mobilizacjaa to założyłem już temat z Tychami ! :brawo:

Już dziś zapraszamy wszystkich na kolejny mecz rozegrany na Stadionie Ludowym z GKS-em Tychy. Będzie ciekawie, głośno i efektownie dlatego namawiajcie znajomych, kolegów i koleżanki aby tendencja zwyżkowa dotycząca frekwencji nadal była zwyżkową.

Jak już otwierasz temat o meczu to podawaj datę ;) // Smazu
Guwers

Re: Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy

Postprzez joz.joz01 2010-09-27, 10:04 am

Dokładnie koniec pierdolenia! mecz ciekawy pod względem kibicowsko-piłkarskim!
joz.joz01

Re: Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 9 października 17:45

Postprzez Smazu 2010-09-28, 11:26 am

Posty nic nie wnoszące będą dalej kasowane a autorzy nagradzani także upominam aby pisać z sensem a nie monotonne posty typu "Wszyscy na Ludowy" itp.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez rafalpwk 2010-09-28, 2:15 pm

Wszyscy na Ludowym pokażmy że stać nas na dobry doping ! ! :brawo: :brawo: :brawo:

BAN // Smazu
rafalpwk

Postprzez Suras1906 2010-09-28, 2:27 pm

Popieram,więc mamy ponad tydzień na zbieranie kumpli więc teraz pełna mobilizacja!!!

BAN // Smazu
Suras1906

Postprzez WESOŁYKOSTEK 2010-09-28, 2:36 pm

Bilety po 5 zł jak na mecz z Hanysami nikomu nie powinno być żal pieniędzy !
bierzcie kumpli , koleżanki , siostry , braci kogo się da RAZEM NA LUDOWY !!!

BAN // Smazu
WESOŁYKOSTEK

Postprzez Proston 2010-09-28, 3:27 pm

Zbierac Ekipy dzielnicowo !! Dawac Bracia Pełna mobilizacja Rogłaszac już czym wcześniej tym lepiej niech kazdy zaplanuje sobie czas 5 zł to chyba jakiemuś naprawde sknerusowi bedzie szkoda dac a takich ludzi nie chcemy na Zagłębiu !! Mam nadzieje że my jako kibice pokarzemy piłkarzom że mogą na nas liczyc i tak samo My jako kibice oczekujemy aby piłkarze nam pokazali że też potrafia dokopac hanysom !!!! :twisted:

BAN // Smazu
Proston

Postprzez Darian 2010-09-28, 11:17 pm

AD.1 Wiem z czego to wynika że większość użytkowników ma manię bezmyślnego pisania postów jak te powyżej. Otóż odpowiedzią jest niska liczba wyświetleń tematu z regulaminem,

Dlatego przeczytajcie uważnie regulamin i stosujcie się do niego a nie podzielicie losu osób powyżej. Tutaj można sie z nim zapoznać:

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=7166

Dbajmy o poziom forum które bądź co bądź reprezentuje nasze Zagłębie i daje opinie o nas samych.

AD.2 Odnośnie meczu z z GKS Tychy należy zaznaczyć że jest to dla nas szansa na pewne odbicie się od pewnego marazmu jaki panuje wokół naszego klubu. Podobnie ma się z naszym przeciwnikiem któremu ten mecz może przywrócić szansę na włączenie sie w walke o awans. Dlatego ten mecz może dać obu drużynom wiele w aspekcie sportowym. Nam dodatkowo dodać energii i animuszu w środowisku kibicowskim z którym ostatnio nie było najlepiej.

AD. 3 Jeżeli chodzi o piłkarską siłe naszego najbliższego to jest ona napewno silniejsza niż obecna pozycja w tabeli. W trakcie sezonu przygotowawczego działo się wiele.Nastąpiła zmiana sztabu szkoleniowego, były pewne zmiany organizacyjne. Kadra też nieco się zmieniła. Skład jest dosyć mocny jak na 2 ligę. Takie połaczenie doświadczenia z młodością. Gwiazdami zespołu z Tychów są tacy graczej jak: Bizacki,Masternak,Feruga,Jaromin,Zaremba czy Pęczak. Więc przyjdzie nam zmierzyć się z rywalem który na brak doswiadczonych graczy narzekać nie może. Więc należy wziąść to pod uwagę przy obieraniu taktyki na ten mecz i przeciwstawić ich atuty naszymi mocnymi stronami. Jednymi z nich są niewątpliwie stałe fragmenty gry.
Darian

Postprzez Kinematografik 2010-09-29, 12:09 pm

Teraz może troszkę statystyk :niezle:

GKS Tychy zajmuje obecnie 10 miejsce w tabeli.
Na wyjazdach słabo im idzie (ostatnie trzy mecze wyjazdowe - porażka)
Natomiast Zagłębie u siebie przegrało tylko raz.
Więc miejmy nadzieje ,że dziewiątego października będą kolejne 3 punkty i umocnimy się w czołówce.
Kinematografik

Postprzez swiezy52 2010-09-29, 3:28 pm

a mnie to zastanawia dlaczego tak bardzo forumowicze rozgadali sie o meczu z Tychami kiedy to przed nami wazne i ciekawe spotkanie w Legnicy...?? czyzby to wydarzenie bylo mniej wazne i interesujace?? czy potwierdzi sie tylko moje zdanie ze wiekszosc sosnowieckich kibicow to kibice sukcesu ktorzy przychodza dopingowac druzyne tylko wtedy kiedy gra z ciekawym kibicowsko przeciwnikiem lub wygrywa mecz za meczem... dla mnie to jest szok i wielki zawod...
i z gory sorry jesli kogos urazilem
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez artur78 2010-09-29, 6:14 pm

swiezy52 napisał(a):a mnie to zastanawia dlaczego tak bardzo forumowicze rozgadali sie o meczu z Tychami kiedy to przed nami wazne i ciekawe spotkanie w Legnicy...? czyzby to wydarzenie bylo mniej wazne i interesujace?? czy potwierdzi sie tylko moje zdanie ze wiekszosc sosnowieckich kibicow to kibice sukcesu ktorzy przychodza dopingowac druzyne tylko wtedy kiedy gra z ciekawym kibicowsko przeciwnikiem lub wygrywa mecz za meczem... dla mnie to jest szok i wielki zawod...
i z gory sorry jesli kogos urazilem

To że kibice Zagłębia to niestety "kibice sukcesu" to widać na przykładzie frekwencji z ostatnich meczy-smutne ale prawdziwe.Ja sie pytam:GDZIE CI KIBICE BYLI na ostatnich meczach którzy tak szumnie ogłaszają swoje przywiązanie do Zagłębia i śpiewają że są na dobre i na złe? Szkoda im było wydać 5 zł. na bilet?A wymówki w stylu że słabo grają to nie przychodzę to żenada, a na Tychy przyjdzie góra 3 tys. i to tylko dlatego że przyjadą Tychy i możecie mnie banować.
artur78

Postprzez BksBielskoBiała#ZS!! 2010-09-29, 6:27 pm

Aż mi się łezka w oku zakręciła jak to przeczytałem,ludzie nie wstyd wam?,że w tym roku na meczu nie było nawet 3000 ludzi? i tak jak ten artur78 napisał że tutaj w Sosnowcu są kibice sukcesu!!!(bez obrazy) ludzie pokażmy że umiemy zapełnić stadion i ruszmy dupy i zwłaszcza że gościmy takiego rywala jak
GKS TYCHY!!!.Więc postarajmy się pomóc naszym piłkarzom w tych trudnych chwilach!!! i pokażmy że umiemy być w dobrych liczbach!!!,czy znowu będzie wymówka znowu że przed 10,że zła pogoda,co jeszcze? więc starajmy się namawiać kumpli i 9 Pazdziernika wstawmy się na stadionie Ludowym!!!!
(NIE DAWAJCIE BANA :) ) My z Bielska przyjedziemy was wspomóc!!!
BksBielskoBiała#ZS!!

Postprzez GŁB1994 2010-09-29, 6:50 pm

Na pewno latających talarków i potężnej frekwencji nie będzie jak 2 lata temu, ale musimy przypomnieć sobie, jak się bawi na Ludowym. Plakaty i widoczne ogłoszenia (mosty itp) muszą pojawiać się powoli już w tym tygodniu, najlepiej zaklejać stare, już nieaktualne. Idąc miastem widzę 3 plakaty na różne mecze hokeja i 2 różne mecze piłkarskie - ludzie sami nie wiedzą co i jak (na ogół patrzą powierzchownie na ów plakaty).

Bilety po 5zł + musi być ładna pogoda, to niezbędne by pojawiły się te tłumy, no i przede wszystkim trzeba zrobić coś z tym, że Wałbrzych przekrzykiwał "Młodą Wiarę" no niestety, tak jest. Z GKS przyjedzie ok. 600-700 kibiców więc będzie nie za fajnie, jak nie wrócimy klimatem i poziomem dopingu do tego z przed 4 czy 5 lat. Wtedy miło się szło na młyn ; )

I po trzecie, jeżeli zacznienie kontemplować nad frekwencją zauważcie, że jeśli pragniecie samych wiernych kibiców to spoko, ale będzie was wtedy 500 na stadionie - by na moje oko tylu jest prawdziwych fanów Zagłębia. Ogarnijcie to, że ważny jest klimat masy ludzi + którzy zrobią atmosfere a doping przy tym tylko zyskuje. Co wy myślicie, że w Poznaniu na Salzburg przyjdzie 43 tysiące wiernych kibiców? No chyba nie... a jednak chcielibyście tak jak oni, mimo że 85% trybun to będą zwykli widzowie.

Tak więc, jeśli na Zagłębie miałoby chodzić 8 tysięcy ludzi, z czego 15% to "wierni fani" - jestem za. Kibicowskiej Turcji, Grecji czy Francji tutaj i tak mieć nie będziemy, pamiętajcie.
GŁB1994

Postprzez Darian 2010-09-29, 9:12 pm

swiezy52 napisał(a):a mnie to zastanawia dlaczego tak bardzo forumowicze rozgadali sie o meczu z Tychami kiedy to przed nami wazne i ciekawe spotkanie w Legnicy...?? czyzby to wydarzenie bylo mniej wazne i interesujace??

Raczej chodzi o to że mecz jest na wyjeździe, dodatkowo w piątek i nie każdy ma taką możliwość albo nie po drodze jest mu żeby jechać na ten mecz. Osobiście wolałbym wybrać sie tego tego dnia w kierunku Oświęcim (hokej) bo też gra Zagłębie (te gorsze dla większosći kibiców ;-( ). Ale wracając do puenty i meczu z Tychami jest u nas i jest ot szansa że będzie to wreszcie jakieś święto piłkarskie w naszym mieście z rywalem za miedzy. Dlatego oczywiste jest to że należy temu meczowi poświęcić wiecej uwagi niż meczowi z odległym rywalem nie budzącym jakiś większych emocji.

GŁB1994 napisał(a):Bilety po 5zł + musi być ładna pogoda, to niezbędne by pojawiły się te tłumy, no i przede wszystkim trzeba zrobić coś z tym, że Wałbrzych przekrzykiwał "Młodą Wiarę" no niestety, tak jest. Z GKS przyjedzie ok. 600-700 kibiców więc będzie nie za fajnie, jak nie wrócimy klimatem i poziomem dopingu do tego z przed 4 czy 5 lat. Wtedy miło się szło na młyn ; )

Co do meczu z Górnikiem to tylko mogę sie zgodzić. Chociaż ultrasi na własne życzenie pozwolili Górnikowi rządzić na Ludowym. Ale to nie moja brożka - skoro nie chcą prawdziwego dopingu a wolą nucić kołysankę. :kiepsko:
Szansa na powrót do dobrego dopingu jest bo mamy potencjał tylko trzeba go jeszcze wykrzesać no i mimo wszystko musi pójść za tym wynik sportowy. Ale tak jest wszędzie. W Poznaniu gdyby była druga liga bez gry w europejskich pucharach,bez nowego stadionu to też rewelacji by nie było. Skoro juz trzymamy sie tego przykładu z Pozniania.
Darian

Postprzez RysioLubicz 2010-09-29, 10:15 pm

Kolejny raz pieprzycie o słabym dopingu a sami nic nie robicie, Kto Wam bronił przyjść pomóc śpiewać w młynie ? Wylewacie wiele żali na forum ale na meczach nie działacie nic żeby było głośniej.
RysioLubicz

Następna strona

Powrót do Piłka nożna