Mateusz Prus..Dziękujemy!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Mateusz Prus..Dziękujemy!!

Postprzez patrios91 2010-06-07, 11:45 am

-> http://www.zaglebie.eu/wystep-w-meczu-z ... 6_248.html
Wielki,wielki szacun dla tego zawodnika. Gdyby nie on to Zaglebie walczylo by o utrzymanie. W kazdym meczu fenomenalne interwencje na europejskim poziomie. Troszke na poczatku przeze mnie niedoceniany bramkarz stal sie gwiazda niczym Van Der Sar. Ogromny szacunek za dojscie po tak dlugiej przerwie do pelni formy. Jestes moim bramkarskim idolem. Powodzenia w dalszej karierze..mam nadzieje,ze widzimy sie na EURO 2012 ;-) Zreszta zaraz Cie polece Smudzie. :-) Dzieki i Powodzenia.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Re: Mateusz Prus..Dziękujemy!!

Postprzez wojtekwilk 2010-06-07, 3:30 pm

WIELKIE DZIĘKI I POWODZENIA ORAZ JAK NAJWIĘCEJ SUKCESÓW I SZYBKIEGO AWANSU U SMUDY :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :niezle: :niezle: :niezle: :niezle: :niezle: :niezle: :niezle: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
wojtekwilk

Postprzez YOOSHKY 2010-06-07, 4:00 pm

Tekst do filmu:
Latający Holender opuszcza Zagłębie
(mawa, yooshky), 2010-06-07, 15:46

Mateusz Prus tylko pół roku spędził w Zagłębiu Sosnowiec. Po meczu z GKS-em Tychy wyjechał na zgrupowanie kadry U-20, a następnie wyruszy do Holandii, gdyż związał się kontraktem z Rodą JC Kerkrade. Zapraszamy na rozmówkę z piłkarzem:

Po przyjściu do Zagłębia, nie dawano Mateuszowi Prusowi większych szans na „wygryzienie” ze składu Adama Bensza. Młody piłkarz nie odpuszczał i podkreślał, że jak tylko dostanie szansę, to postara się ją wykorzystać. Na treningach udowodnił, iż dysponuje dobrym refleksem i potrafi oszukać grawitację. I gdy tylko otrzymał szansę, to szybko wskoczył do pierwszego składu i wiosną w barwach Zagłębia rozegrał 12 spotkań, w tym jedno Pucharu Polski z Pogonią Szczecin (0:3). W 7 meczach Prus zachował czyste konto, w kilku przypadkach uratował Zagłębie przed stratą punktów. Między innymi w Janikowie obronił rzut karny, nie nudził się w meczach z Zawiszą, czy Górnikiem Polkowice, również w ostatnim spotkaniu z Tychami popisał się kilkoma efektownymi robinsonadami. A co do efektownych parad, to trener bramkarzy, Grzegorz Kurdziel, nie raz na treningach powtarzał młodemu golkiperowi, by oszczędzał się, gdyż Prus często niepotrzebnie nadużywał swoich zdolności antygrawitacyjnych.

Śmiało można ocenić, iż był to najlepszy ruch transferowy naszego klubu. Młody piłkarz stanowił wartość dodatnią dla Zagłębia, gdyż bronił efektownie i efektywnie, a dodatkowo na jego transferze klub zarobił. Prus żałuje spotkania w Zielonej Górze (0:3), gdyż uważa, iż zawalił przy dwóch bramkach, ale oceniając całą rundę, przekonuje, iż wstydu nie przyniósł, choć brakowało mu dopingu na Stadionie Ludowym, na który bardzo liczył.

Zawodnik nie ukrywa, iż dawał z siebie wszystko, gdyż chciał odejść z Zagłębia, ale... po wywalczeniu awansu. Pół żartem, pół serio przyznał, iż chyba przynosi pecha swoim klubom, a on na tym zawsze dobrze wychodzi. Z Hetmana Zamość odchodził, gdy klub popadł w ogromne tarapaty finansowe, teraz z Sosnowcem żegna się, gdy klub czeka na pomoc ze strony miasta. Można powiedzieć, że Prus jest jak Latający Holender, niezwykle efektowny statek, który jednak przynosi pecha, gdy się go zobaczy…

Życzymy powodzenia w nowym klubie i mam nadzieję, że „Prusik” zawita jeszcze do Sosnowca, ale już przynosząc szczęście Zagłębiu.
-> http://www.zaglebie.eu/latajacy-holende ... 2_724.html
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-06-07, 5:36 pm

Jestem ciekaw drugiej historyjki,ktorej Mateusz nie chcial ujawnic publicznie :-)
patrios91

Postprzez artur78 2010-06-07, 7:03 pm

Powodzenia Mateusz! Jestem przekonany że za pare lat bedziesz numerem one w reprezentacji i tego Ci życze! :brawo: :brawo: :brawo:
artur78

Postprzez Minion 2010-06-08, 8:21 am

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze :))
Minion

Postprzez dziadek1990 2010-06-08, 8:36 am

patrios91 napisał(a):Jestem ciekaw drugiej historyjki,ktorej Mateusz nie chcial ujawnic publicznie :-)

co masz na myśli?
dziadek1990

Postprzez Sosnowieczanka 2010-06-08, 8:36 am

Powodzenia Mateusz ...!!! I wiele sukcesów...:):)
Sosnowieczanka

Postprzez YOOSHKY 2010-06-08, 9:21 am

dziadek1990 napisał(a):
patrios91 napisał(a):Jestem ciekaw drugiej historyjki,ktorej Mateusz nie chcial ujawnic publicznie :-)

co masz na myśli?

Jeśli oglądałeś materiał wideo to postaraj się obejrzeć jeszcze raz ale ze zrozumieniem.
YOOSHKY

Postprzez eko 2010-06-08, 10:01 am

oczywiscie wielkie podziekowania dla Mateusza i powodzenia w Holandii, kto wie moze to on bedzie polskim nr 1 na euro ;D ?

a tak co dot ego artykulu to widze maly blad a mianowice Mateusz gral w meczu z Pogonia ale nie tym przegranym 0:3 a tym rewanzowym zremisowanym 1:1, takie male neidociagniecie
eko

Postprzez matt75 2010-06-08, 3:44 pm

Mati wierzę że będziesz tym pierwszym bramkarzem na euro 2012
matt75

Postprzez kałka1994 2010-06-08, 4:57 pm

Moim zdaniem szkoda że Mateusz odchodzi z Zagłębia bo to jest bardzo dobry bramkarz;) ... Dzięki niemu mamy jak narazie trzecie miejsce w tabeli a nie 13
kałka1994

Postprzez Blajpios 2010-06-09, 8:45 pm

Ja to się tak zastanawiam. Od początku pozytywnie patrzyłem na ten transfer, jeszcze gdy inni negatywnie, nie można więc powiedzieć, że nie piszę z życzliwością; zastanawiam się jednak, czy rzeczywiście tak wielka jest różnica między piłką a hokejem? Oto tu mamy "kilkunastoletniego chłopca", który przez pół roku grał w Zagłębiu - a nie wiadomo na jakim układzie, bo co on zyskiwał a co musiał - a z drugiej strony reprezentującego od kilku lat Zagłębie z wielką werwą hokeistę, T. da Costę. Tutaj się nagle rozpływają co rusz ludzie piszący - co do pożegnania zawodnika, który przez kilka lat współtworzył charakter Zagłębia, nie tak jak ten młody Bramkarz: natomiast jest cisza. Jak napisałem. Skoro od początku byłem życzliwy, chyba nie ma wątpliwości, jakobym był przeciw temu młodemu. Jak najbardziej - podziękowania są zasłużone za te pół roku gry, sympatię zyskał i to zasłużoną, miejmy nadzieję, że mile w sercu mu zostanie Zagłębie; jak nalejpsze życzenia, prócz gratulacji - by rozwinął swój talent. Jednak - jednocześnie pytanie. Czy rzeczywiście, co dla mnie byłoby smutne, tak bardzo przegrywa hokej z piłką - czy też coś dziwnego jest w reakcji Kibiców?
Blajpios

Postprzez patrios91 2010-06-09, 10:20 pm

9 czerwca 2010, 20:54:05 - euzi
U-21: Luksemburg 1-0 Polska

Reprezentacja Polski do lat 21 przegrała na wyjeździe 0-1 (0-0) ze swoimi rówieśnikami z Luksemburga w rozegranym dziś meczu towarzyskim. Podopieczni Andrzeja Zamilskiego stracili gola w 54. minucie.

Polska: 1. Mateusz Prus (46, 12. Wojciech Małecki) - 2. Szymon Salski (46, 14. Kamil Szymura), 3. Piotr Malarczyk, 4. Norbert Jędrzejczyk, 5. Krzysztof Hus (60, 15. Bartłomiej Bartosiak) - 7. Jakub Kosecki (60, 18. Sebastian Łętocha), 6. Robert Mandrysz, 8. Paweł Lesik (68, 17. Daniel Dybiec), 11. Damian Jaroń (46, 13. Rafał Cegliński) - 9. Maciej Jankowski, 10. Mikołaj Lebedyński (46, 16. Maciej Górski).

żółte kartki: Malarczyk, Salski, Mandrysz.
czerwona kartka: Robert Mandrysz (79. minuta, Polska, za drugą żółtą).

źródło: własne

-> http://www.90minut.pl/news/125/news1257 ... olska.html
patrios91

Postprzez django 2010-06-09, 10:21 pm

Przegrać z Luksemburgiem to duży wyczyn. Rośnie nam niezła generacja piłkarzy.
django

Następna strona

Powrót do Piłka nożna