Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Postprzez Sir 2010-05-11, 1:20 pm

Czekamy na nowe informacje....bo juz sie zmieniają powoli decyzje.....to jest Polska.

KOMENDANT WOJEWODZKI POLICJI-Dariusz Biel http://bip.katowice.kwp.policja.gov.pl/portal/KWK/126/4359/Kierownictwo.html

Dostałem CYNK, że Prezydnent GÓRSKI wraz kilkoma osobami jedzie do Katowic na spotkanie aby wyjaśnić sprawę zamknięcia stadionu

Po przeczytaniu tego wszystkiego NASUWA MI SIĘ JEDNO. Trzeba POWTÓRZYĆ to co miało miejsce w Sosnowcu pod Urzędem Miasta, tym razem w Katowicach przed Urzędem Wojewódzkim!!!. Nie można tak tego zostawić! Musimy pokazać OBYWATELSKI SPRZECIW przeciw takim praktykom!! Z każdej strony Nasze Zagłębie jest opluwane, a my jako kibice nie możemy na to pozwolić. Musimy ZWRÓCIĆ UWAGĘ OBIEKTYWNYCH MEDIÓW i ludzi na to jakie decyzje podejmują najpierw Wydział Dyscypliny PZPN ( inne kluby inaczej karane za gorsze rzeczy ), a także BULWESUJĄCA decyzja Wojewody ( niewspółmierna do zajścia) na DZIEŃ PRZED MECZEM O AWANS.

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale miarka się przebrała. Jako sosnowiczanin nie mogę na takie traktowanie pozwolic.

Trzeba pokazać temu WOjewodzie, że taką decyzją SKRZYWDZIL KILKA TYSIĘCY OSÓB!!!!!!

I CO GORSZA NIE WIEM CZY PRZEZ TĄ DECYZJĘ NIE NAROBI SIĘ WIĘKSZEGO SYFU I BRUDU pod Stadionem. PRzeciez jak będą telebimy to będzie rowniez sporo policji, czyz nie?[/b]
Ostatnio edytowano 2010-05-11, 3:54 pm przez Sir, łącznie edytowano 5 razy
Sir

Re: Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Postprzez flex 2010-05-11, 1:42 pm

Z decyzją wojewody nie można się pogodzić, jest to najgorsze rozwiązanie z możliwych.
Na skutek tak chorej decyzji może teraz powstać jeszcze większe zamieszanie i kto wie jakie dalsze skutki to za sobą pociągnie.
Decyzja jest o tyle dziwna, że całe zmieszanie powstało przez błędy ludzi wykonujących swoją pracę:
od ochroniarzy począwszy (którzy pozwalają na wnoszenie rac na stadion), przez policję która chyba zapomniała numeru na pogotowie i nie wiedziała jak wezwać pomoc do rannego, a skończywszy na osobie która w taki a nie inny sposób odpowiedziała na prośbę policji o wezwanie karetki.
Chciałbym wierzyć, że te niedociągnięcia przynajmniej ze strony organizatorów imprez sportowych na Ludowym zostały już usunięte a odpowiednie osoby zostały poinstruowane jak mają wykonywać swoją pracę.

Jestem przeciwnikiem odpowiedzialności zbiorowej, ale niestety wygląda na to, że zarówno PZPN, policja i urzędy w ten właśnie sposób chcą zaprowadzać porządki na stadionach.

Na koniec jeszcze chciałbym zapytać osobę która odpaliła tą nieszczęsną racę podczas meczu z Pogonią jak się teraz czuje ? Wspaniałą oprawę zafundowałeś(aś) na najbliższe mecze.
flex
Administrator

Postprzez esox26 2010-05-11, 1:45 pm

:czerwona: to SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!jakiś hanys z PO zamyka nam stadion decyzją z kapelusza!!!!!!!
mam nadzieje że coś da się z tym zrobić,nie może tak byc żeby każdy kopał nasze ZAGŁĘBIE po dupie!!!!!! :czerwona:

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!!!!!!!!!!!!!!!!
esox26

Postprzez legia1990 2010-05-11, 1:47 pm

Wojewoda Sląski!!!!

ZYGMUNT ŁUKASZCZYK

Urodził się 11 czerwca 1961 roku w Żorach.

W 1985 r. ukończył studia z zakresu fizyki na Wydziale Matematyki, Fizyki i Chemii Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Jest także absolwentem Studium Podyplomowego "Gospodarka samorządowa" w Akademii Ekonomicznej w Krakowie, Studiów Podyplomowych Prawno-Samorządowych PAN, Studiów Podyplomowych "Wycena nieruchomości" w Wyższej Szkole Handlu i Finansów Międzynarodowych w Warszawie i Podyplomowych Studiów Menadżerskich na Uniwersytecie Warszawskim.

Zygmunt Łukaszczyk po studiach pracował jako nauczyciel fizyki w Zespole Szkół Budowlano-Usługowych w Żorach. W 1990 roku objął funkcję wiceprezydenta miasta Żory, a następnie został prezydentem tego miasta. Funkcję tę pełnił do 1998 r. Równolegle z pełnionymi funkcjami Zygmunt Łukaszczyk nieprzerwanie od 1990 roku był radnym Rady Miasta Żory. W latach 1998-2002 był przewodniczącym, a od 2006 do 2007 wiceprzewodniczącym Rady Miejskiej. W 1999 roku objął stanowisko dyrektora zespołu przekształceń strukturalnych, a po dwóch latach wiceprezesa Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A. Był także dyrektorem Biura Restrukturyzacji, Nadzoru Właścicielskiego i Strategii Kapitałowej w JSW S.A. W 2006 r. został prezesem Centralnego Laboratorium Pomiarowo-Badawczego, spółki powiązanej z JSW S.A.

W latach 2001-2005 Zygmunt Łukaszczyk był prokurentem Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A. W 1998 r. zdał egzamin na członków rad nadzorczych w spółkach Skarbu Państwa. Ma licencję zawodową zarządcy nieruchomości i jest arbitrem rozpatrującym odwołania wnoszone w postępowaniach o udzielenie zamówień publicznych.

Zygmunt Łukaszczyk ma żonę Aleksandrę i córkę Karolinę. Jest zapalonym żeglarzem i harcerzem. Ma patent sternika jachtowego. Jest przewodniczącym Hufcowej Komisji Stopni Instruktorskich - Harcmistrz.
legia1990

Postprzez August 2010-05-11, 1:53 pm

flex napisał(a):Jestem przeciwnikiem odpowiedzialności zbiorowej, ale niestety wygląda na to, że zarówno PZPN, policja i urzędy w ten właśnie sposób chcą zaprowadzać porządki na stadionach.

Tyle, że czynią to chyba WYŁĄCZNIE na Zagłębiu Sosnowiec. Nie wierzę, że Górski coś u Łukaszczyka wskóra.Nie ten układ. Jak pisałem wcześniej cokolwiek byłby ewentualnie w stanie zrobić śp Grzegorz Dolniak.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2010-05-11, 2:06 pm

Mam nadzieję że Redaktor Tudor jutro NAPISZE OBSZERNY ARTYKUŁ o tej całej sytuacji
Sir

Postprzez Sarmat 2010-05-11, 2:08 pm

Panowie jestem za wyjazdem do Katowic pod urząd tego pachołka! To jest chore żeby na 5 meczy zamknąć stadion :czerwona:
Sarmat

Postprzez muha55 2010-05-11, 2:08 pm

Harcerzyk się wystraszył i podpisał wniosek.Kto wystawił wniosek żeby wekendy były spoko?Czy nasi działacze wykonali zalecenia po meczu z Pogonią?Może to rozgrywki polityczne.Trzeba jechać pod ten zasr..... urząd ,zaprosić TV I NICH pOLSKA WIDZI JAK ROZWIJA SIĘ SAMOWOLA.PRECZ ŁAPSKA OD Z A G Ł Ę B I A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
muha55

Postprzez greno 2010-05-11, 2:20 pm

A od kiedy w Polsce można 2 razy karać za to samo?
greno

Postprzez Czeladzianin93 2010-05-11, 2:21 pm

Zawsze najbardziej cierpi Zagłębie , dlaczego nie ukarał kilkunastu innych klubów które też miały nieodpowiednią atmosferę kibicowską ?? Zagłębie jest ogólnie nielubiane w tym je.... PZPN-ie , za korupcje też na najbardziej udupili , teraz widzę hanysy chcą nam zniszczyć ukochany klub . Nie ma innej opcji , trzeba jechać pod urząd.. BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE !!
Czeladzianin93

Postprzez violator90 2010-05-11, 2:22 pm

DZIŚ TRZEBA ZROBIĆ MANIFESTACJĘ POD URZĘDEM - POWTARZAM DZIŚ !!!! JESZCZE RAZ - DZIŚ !!!!! 11.05.2010 - JUTRO JUŻ BĘDZIE ZA PÓŹNO - PRACA, SZKOŁA, A POTEM MECZ ......

ZARAZ PO ROBOCIE , SZKOLE ITP WALIĆ DO KATOWIC POD URZĄD !!!! NIEWAŻNE ŻE JUŻ POZAMYKANE - CHODZI O MANIFESTACJE !!!! ŻEBY NAS K....W TVN POKAZALI .....

NIEWIERZĘ, ALE CI KRETYNIE ZOBACZĄ .....

SAMYCH DYMÓW W KATOWICACH NIE ROBIĆ, ŻADNYCH PROWOKACJI ZE "ŚWIĘTEJ WOJNY" - TO INNY TEMAT , JESTEŚMY GOŚMI W KATOWICACH U GIEKSY I WALCZYMY O KIBICOWSKĄ SPRAWĘ W TYM MOMENCIE .....

JESU ...TA UKOCHANA ZIELONA MURAWA, TE UKOCHANE STAWIKI, TA UKOCHANA DRUŻYNA ...MIELIŚMY TYLKO TO A I TAK NAM TO ZABRALI.....NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE DAMY SOBIE WYDRZEĆ TEGO CO NASZE, TO NASZ STADION I NASZA DRUŻYNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
violator90

Postprzez United_sc 2010-05-11, 2:25 pm

Jak informuje sosnowiecki magistrat, na jutrzejsze spotkanie II ligi piłki nożnej pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec a Górnikiem Polkowice na trybuny wpuszczonych zostanie 900 fanów naszego klubu. Pozostali kibice będą mogli śledzić losy tego pojedynku na specjalnym telebimie, który stanie obok stadionu.

Wojewoda śląski Zygmunt Łukaszczyk poinformował także, że jeśli podczas spotkania Zagłębia z Górnikiem nie dojdzie do żadnych ekscesów kolejne mecze odbędą się bez ograniczenia liczby kibiców

www.sosnowiec.info.pl
United_sc

Postprzez Sarmat 2010-05-11, 2:26 pm

violator90 napisał(a):
SAMYCH DYMÓW W KATOWICACH NIE ROBIĆ, ŻADNYCH PROWOKACJI ZE "ŚWIĘTEJ WOJNY" - TO INNY TEMAT , JESTEŚMY GOŚMI W KATOWICACH U GIEKSY I WALCZYMY O KIBICOWSKĄ SPRAWĘ W TYM MOMENCIE .....

Jechać mała grupą w barwach nie ma sensu , nie sądzisz że hanysy już tam na Nas czekają...przecież taka dywersyjna akcja to podłożenie się wrogowi pod nogi. Jeśli jechać to w zwartej grupie , DUŻEJ GRUPIE. Też jestem wkurwiony i rozumiem Cie ale postaraj się odetchnąć i zastanowić się...
Sarmat

Postprzez NHK12 2010-05-11, 2:26 pm

Wniosek o zamknięcie stadionu wystosował komendant policji w Sosnowcu. Jestem ciekawy komu tak bardzo zależy na upierdoleniu za przeproszeniem Zagłebia. W Szczecinie sytuacja podobna ,wystrzelono z rakietnicy i tez był ktoś poszkodowany - efekt kilka tysięcy pln kary. Zagłebie juz raz było ukarane za ten występek ,mecz bez publiki z Bałtykiem . Jutro najważniejszy mecz sezonu i znowu ktoś życzliwy miesza byleby tylko nas kibiców nasz Klub Zagłebie uwalić. Ktoś wyżej napisał miarka sie przebrała , to nie miarka tylko miara. Nie można tak tego zostawić . Jak zawsze wszystkim uchodzi na sucho lub jakies kary fanansowe a u nas jak zwykle w dupe nas kopią i sie z tego śmieją. Kończe ,bo mi sie nasuwa za dużo wulgaryzmów. Pozdrawiam wszystkich . Mam nadzieje ,że to wszystko sie wyjaśni i awans Zagłebia będzie nam dane oglądać na żywo ze stadionu Ludowego.
NHK12

Postprzez LucasUSA 2010-05-11, 2:28 pm

Ta decyzja nie ma na celu zabezpieczenie bezpieczenstwa publicznego - to ewidentny zamach na Zaglebie! Czy wojewoda nie zdaje sobie sprawy, ze to wyrok smierci dla klubu? Zdaje sobie sprawe, i to doskonale!

Pytam na tym forum, czy jezeli rzekome zaniedbania bezpieczenstwa byly tak znaczace, jak to mozliwe, ze narazono tyle tysiecy ludzi na "niebezpieczenstwo" i pozwolono rozegrac mecz podwyzszonego ryzyka z Zawisza Bydgosz?! Ktos popelnil zaniedbanie!!! - no i gdzie tu logika?! Dlaczego tak surowa decyzja zapadla poltora miesiaca po wydarzeniach?!!!
LucasUSA

Następna strona

Powrót do Piłka nożna