RysioLubicz napisał(a):Chyba jesteś nie normalny, po co internetowe świeczki? Wczoraj spora delegacja kibiców a nawet delegacja z klubu była na pogrzebie ,dzisiaj będzie tak samo.
No, dobrze. W zasadzie, to wypadałoby mi tak samo - ale mimo wszystko się powstrzymam, nie ma sensu zaogniać... "Chyba jesteś nie normalny" - przecież można odnieść i do Kolegi. Bo czy to normalne naskoczyć tak ostro na Kolegę, który być może nie ma możliwości bycia na pogrzebie a chciał wyrazić swój żal, swoją solidarność z rodzinami pogrążonymi w bólu. Też miałem wrażenie, że ciut za ostro zarysował sytuację "zaniedbania z założeniem tematu" - ale też przyznam, że też przemknęło mi przez myśl pytanie, "ciekawe, czemu nikt nie założył wątku, co to znaczy". Mam też świadomość, że niektórzy mogli zadawać sobie następne pytanie - w związku z tym, że powstawały już tu wątki nieco podobne, jak choćby po śmierci śp. J. Salwina, o ile dobrze pamiętam; jakkolwiek to inna sytuacja, postać znana inaczej, niemniej ktoś mógł jakoś ją zestawić, bo też śmierć. Jeżeli więc teraz wątku nie ma: to dlaczego? Już w dalsze szczegóły wchodzić nie chcę. Tym bardziej, że do końca nie wiem, jak bardzo inna to sytaucja. Samemu nie zakładałem wątku. Niemniej - może Kol. Sonda wręcz tym zdziwieniem się chciał wytłumaczyć, dlaczego on zakłada; może chciał też zaznaczyć, że do końca nie zna szczegółów, ktoś, kto jest bliższy więcej wie - więc jego rozpoczęcia tego wątku nie należy jakoś interpretować "przez szczegóły", które inni znają. On chce po prostu - na miarę swej dalekiej relacji, nawet nie znajomości osób, tylko jako kibic Zagłębia, wyrazić swój żal. Czy należało go podejrzewać o nienormalność?
Dobrze, ale też nie ma co robić z tego wątku analiz osobistych postaw czy zmarłych czy żywych osób. Skoro już się tu wypowiadam, to naprawdę nie byłoby dobrze na tym zakończyć. Wyrażam swoje wyrazy współczucia Rodzinom Zmarłych, jakkolwiek pytanie, czy będzie to w stanie "jeszcze za życia na ziemi" do nich to dotrzeć, ale jeżeli kiedyś dotrze, ufam, że będzie umocnieniem. Wyrazy współczucia - oraz także, chyba jak wszyscy, którym to nie obce - dodaję wspomnienie w modlitwie o pokój wieczny dla śp. śp. Sebastiana i "Rambo".