Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 26.0909, 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 26.0909, 19:00

Postprzez August 2009-09-21, 1:38 pm

Co prawda do meczu parę dni zostało,a po drodze jeszcze Puchar z Zabrzem, ale ponieważ już w wypowiedziach na forum już się tematyka meczu w Bydogszczy przewija postanowiłem go już otworzyć (tum bardziej, że wątek z NIelba też otworzyłem a nasi wygrali).
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Re: Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 26.0909, 19:00

Postprzez hejqua 2009-09-22, 12:40 am

przydałyby się punkty na wyjeździe, mam nadzieje, że dobry mecz z Górnikiem (nawet niewygrany) da chłopakom wiarę i będą chcieli grać klasę wyżej.
hejqua

Postprzez Wiara_ZS 2009-09-22, 7:01 am

Z Bydgoszczy trzeba przywiezć 3 punkty ;-) jeśli myśli się o awansie,! 8)
Wiara_ZS

Postprzez August 2009-09-25, 8:57 am

Jeszcze człowiek nie ochłonął po meczu pucharowym a przed nami kolejne emocje, tym razem ligowe. O motywację piłkarzy byłbym w tym przypadku spokojny wszak do rywal z górnej półki. Bardziej byłbym zaniepokojony o to czy zawodnicy są w stanie zregenerować dostatecznie swoje siły wszak ostatnio grają co kilka dni. Zawisza - jak mi się zdaje - przystąpi do meczu osłabiona brakie dobrze spisującego się w Bydgoszczy Sobczaka (w ataku) i bedącego mocnym ogniwem w obronie Stefańczyka (w obu przypadkach kary za czerwone kartki). My z kolei przystapimy do meczu wzmocnieni w pomocy Pachem, który - mimo iż wrócił po kontuzji - tak dobrze spisał się w meczu z Zabrzem. Nie ma lepszej okazji żeby od tego meczu rozpocząć marsz w górę.
August

Postprzez LukaszB 2009-09-25, 9:07 am

:twisted: Dobrze byloby teraz wygrac z Zawisza i potwierdzic nasza "klase" w kibicowaniu dobra liczba w Bydgoszczy by znowu nie opluwali nas i nie wysmiewali jak to male liczby od nas jezdza,zreszta na dzien dzisiejszy miernie to wyglada jesli chodzi o nasze wyjazdy...Ale wracajac do meczu druzyna musi potwierdzic klase tak jak w meczu z Gornikiem :twisted: przydalyby sie nam te 3 punkty!Tak wiec WSZYSCY DO BYDGOSZY!!!!! :niezle:
LukaszB

Postprzez August 2009-09-25, 9:16 am

LukaszB napisał(a):by znowu nie opluwali nas i nie wysmiewali jak to male liczby od nas jezdza

Znowu niestety pojawia się kwestia dotycząca ewentualnego pojawienia się poziomu rynsztoka z obu stron. A szkoda bo ja osobiście mam wiele szacunku do kibiców Zawiszy, za to że po prostu byli kiedy klub praktycznie upadł, pałętał się po niższych ligach gdy była chora fuzja z Koniem a wreszcie sprawa Hydrobudowy. Trochę mi przypominają kibiców Zagłębia Sosnwiec z czasów kiedy nie było klubu.
August

Postprzez Sir 2009-09-25, 1:50 pm

Auguscie II Mocny....;prawda jest taka ze teraz te mecze wyjazdowe beda kluczoxe dla ukladu tabeli na koniec rundy. Nie mozna w Bydgoszczy przegrac.

Rozumiem hurraoptymizm po meczu pucharowym ale spokojnie bez napinki.

Pamietajmy ze stac nasz zespol na wygrywanie z czolowka pierwszej ligi oraz na slabe wystepy z kelnerami.

PS Czyzby Pietrzak na dluzej wypadl z podstawowego skladu??? A Jaromin jest slabszym napodziorem od Mysliwego w przecietnej formie?? No i kurka jasna co z tym Kozminskim, tak ferowanym na poczatku przez trenera?

Oby bylo w Bydgoszczy........ Pach Pach Pach
Sir

Postprzez August 2009-09-25, 2:03 pm

Sir napisał(a):Auguscie II Mocny....;prawda jest taka ze teraz te mecze wyjazdowe beda kluczoxe dla ukladu tabeli na koniec rundy. Nie mozna w Bydgoszczy przegrac.

Rozumiem hurraoptymizm po meczu pucharowym ale spokojnie bez napinki.

Pamietajmy ze stac nasz zespol na wygrywanie z czolowka pierwszej ligi oraz na slabe wystepy z kelnerami.

PS Czyzby Pietrzak na dluzej wypadl z podstawowego skladu??? A Jaromin jest slabszym napodziorem od Mysliwego w przecietnej formie?? No i kurka jasna co z tym Kozminskim, tak ferowanym na poczatku przez trenera?

Oby bylo w Bydgoszczy........ Pach Pach Pach

Teraz każdy mecz będzie z cyklu " kluczowy". Hurraoptymimu u siebie przynajmniej nie wyczułem. Raczej nadzieję, że w końcu może być lepiej. Natomiast zgadzam się w kwestii Jaromina, a zwłaszcza Koźmińskiego.
August

Postprzez Blajpios 2009-09-25, 3:58 pm

A Pietrzak nie był aby na kadrze? Tak mi się coś wydaje (dodałem to, że mi się "wydaje" - by nie trzeba było ;-) rozstrzygać dylematu, czy to najkrótszy wpis mój czy też nie :-) już chyba pewne...)
Blajpios

Postprzez Piotreq_Sc 2009-09-25, 5:27 pm

LukaszB napisał(a)::twisted: Dobrze byloby teraz wygrac z Zawisza i potwierdzic nasza "klase" w kibicowaniu dobra liczba w Bydgoszczy by znowu nie opluwali nas i nie wysmiewali jak to male liczby od nas jezdza,zreszta na dzien dzisiejszy miernie to wyglada jesli chodzi o nasze wyjazdy...Ale wracajac do meczu druzyna musi potwierdzic klase tak jak w meczu z Gornikiem :twisted: przydalyby sie nam te 3 punkty!Tak wiec WSZYSCY DO BYDGOSZY!!!!! :niezle:

Tylko jest male ALE oni maja zgody blisko nas - GKS Tychy , Craxa , i nie wierze ze nikt od nich nie przyjezdza do nas na mecze.
Piotreq_Sc

Postprzez August 2009-09-25, 7:09 pm

Zawisza Bydgoszcz podejmie Zagłębie Sosnowiec
(DZ)

W 12. kolejce spotkań o mistrzostwo II ligi grupy zachodniej piłkarze Zawiszy Bydgoszcz podejmą Zagłębie Sosnowiec.

Zawiszanie po sześciu zwycięstwach z rzędu ponieśli porażkę z Olimpią Grudziądz i zremisowali z Górnikiem Polkowice. Teraz chcą wrócić na zwycięski szlak.

- Nie uważam, że dopadł nas jakiś kryzys - twierdzi trener Mariusz Kuras. - Takie mecze się zdarzają i, oczywiście, żal straconych punktów. Dlatego z Zagłębiem będziemy musieli zagrać o zwycięstwo, by czołówka nam za daleko nie odskoczyła. Zagłębie to klasowy zespół i niewygodny rywal. Z obserwacji jakie poczyniłem wynika, że są drużyną, która chce narzucić swój styl gry. Mają kilku doświadczonych piłkarzy, którzy grali w ekstraklasie. Czeka nas ciężki mecz, ale wierzę, że zwycięski - przekonuje szkoleniowiec Zetki.

Zawiszanie są faworytem z kilku przyczyn. Po pierwsze - grają u siebie, a to atut niezaprzeczalny. Tylko Górnikowi udało się z Gdańskiej wywieźć punkt i strzelić gola. Po drugie - przewaga psychologiczna jest po stronie niebiesko-czarnych, którzy w końcówce poprzedniego sezonu pokonali Zagłębie 4:3 i to w Sosnowcu. Po trzecie - zagłębiacy mają w nogach środowy mecz Pucharu Polski przeciwko Górnikowi Zabrze (wygrany 2:0).
Trener Kuras ma kilka kłopotów personalnych. Pod dużym znakiem zapytania stoi występ Lilo. Brazylijczyk ma naciągnięty mięsień smukły i nie trenuje. Po raz drugi za czerwone kartki pauzują Cezary Stefańczyk i Marcin Sobczak (ten drugi był wczoraj na posiedzeniu Wydziału Dyscypliny, który zadecyduje o wysokości kary). Poza tym kontuzjowani są zmiennicy: Artur Gajewski, Damian Cuper i Marcin Rogalski.
Z drugiej strony musi cieszyć, że rośnie forma innych piłkarzy, choćby Jacka Magdzińskiego, którego trafienie w poprzednim meczu dało Zawiszy punkt. - W tej chwili psychicznie i fizycznie czuję się już dobrze, ale nie jest to jeszcze moja stuprocentowa dyspozycja - twierdzi napastnik. - Mogę grać jeszcze lepiej i strzelać więcej goli - dodaje uśmiechając się.

Początek meczu na stadionie przy ulicy Gdańskiej w sobotę o godz. 19.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /762054492
August

Postprzez emdżej 2009-09-25, 9:46 pm

Blajpios napisał(a):A Pietrzak nie był aby na kadrze? Tak mi się coś wydaje

Owszem, był. Zagrał w środę 90. minut przeciwko Białorusi.
emdżej

Postprzez August 2009-09-25, 9:48 pm

Podbudowani pucharowym zwycięstwem nad Górnikiem Zabrze sosnowiczanie, tym razem jadą do Bydgoszczy. Celem są 3 punkty, ale zdobycie ich nie będzie zadaniem łatwym, bo Zawisza od prawie roku pozostaje niepokonany na własnym boisku.- Zagłębie nie potrzebuje trenera, tylko jasnowidza. Moi piłkarze potrafią zagrać bardzo słabo przeciwko Lechii Zielona Góra, a później świetnie z Górnikiem Zabrze - mówi trener Piotr Pierścionek. Problemem drużyny z Sosnowca wydaje się brak mobilizacji w meczach z teoretycznie słabszymi rywalami. Bo jak inaczej wytłumaczyć odniesione w bardzo dobrym stylu pucharowe zwycięstwo nad Górnikiem? - Wierzymy, że to spotkanie było przełomowe. Jeżeli teraz odpalimy, to nikt nas nie zatrzyma i szybko odrobimy stratę do czołówki - zapewnia napastnik Marcin Lachowski.

Podbudowane awansem do kolejnej rundy Pucharu Polski Zagłębie, czeka teraz kolejny trudny sprawdzian. Zawiszę po serii sześciu ligowych zwycięstw, dopadła lekka zadyszka. Bydgoszczanie w dwóch ostatnich kolejkach przegrali z Olimpią Grudziądz i zremisowali z Górnikiem Polkowice. Mają w dodatku problemy kadrowe. - Brazylijczyk Lilo nie trenował od meczu w Grudziądzu, gdyż nabawił się kontuzji przywodziciela. Na dodatek pod znakiem zapytania stoi także występ Macieja Dąbrowskiego oraz Damiana Cupera. Wszystko jednak rozstrzygnie się na kilka chwil przed pierwszym gwizdkiem - mówi Mariusz Kuras. Trener Zawiszy nie będzie mógł też skorzystać z Marcina Sobczaka, który za uderzenie rywala w spotkaniu z Górnikiem otrzymał karę zawieszenia na 3 mecze.

Trener Pierścionek nadal nie będzie mógł skorzystać z usług kontuzjowanych: Arkadiusza Kłody i Wojciecha Białka. W sobotę do drużyny ma dołączyć powracający ze zgrupowania młodzieżowej reprezentacji Polski Rafał Pietrzak. - Oglądałem Zawiszę w akcji. To bardzo dobra drużyna ze świetnym trenerem, ale jak najbardziej do pokonania. Dobrze, że zagramy przy pełnych trybunach, bo na takie mecze moi piłkarze szczególnie się mobilizują - mówi Pierścionek.

Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec / sob 26.09.2009r. godz. 19:00

Przewidywane składy:

Zawisza: Witan - Łukaszewski, Midzierski, Warczachowski, Dąbrowski, Piętka, Szczepan, Maziarz, Tarnowski, Bajera, Magdziński.

Zagłębie: Bensz - Bednar, Hosić, Marek, Łuczywek, Bodziony, Szatan, Pach, Łuczywek, Lachowski, Filipowicz.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... dz-meczu-/
August

Postprzez Fazi 2009-09-26, 11:56 am

Po raz kolejny będzie ciężko ale kiedyś coś takiego musi się ( w sensie stwierdzenia) zmienic .
Wg mnie chłopaki po takim maczu jakim nam zafundowali we środę muszą pójsć za ciosem i uważam iż mecze co 3 dzień dają większej spójności gry ale wiadomo kondycyjnie też wymagają.
Dadzą radę i obstawiam Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 0:2 :)
Fazi

Postprzez Sir 2009-09-26, 7:38 pm

Przypomnijcie mi proszę moi Drodzy forumowicze, czy tak tego FIlipowicza to kolega novack( jesli sie myle to przepraszam) tak ostro krytykwoal...ze jest slabym zawodnikiem i nie ma prawa grac w pierwszym skladzie. A tu po raz kolejny ten wlasnie SLABIAK strzela gola dla Zagłębia.

Oby dowiezli to do konca. Trenerze...zmiana! Siwy za Pająka!
Sir

Następna strona

Powrót do Piłka nożna