Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 18.10.2008.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 18.10.2008.

Postprzez martinho 2008-10-15, 8:59 pm

W tym meczu niema innego rozwiązania jak 3pkt. jeżeli chcemy realnie myśleć o awansie.Zapisy są jeszcze w Sklepie Kibica a więc wszyscy zapisujemy się jutro na wyjazd musimy pokazać że jesteśmy najlepszą ekipą kibicowsko w tej lidze info. o wyjeździe znajdziecie na tym forum http://kibicezaglebia.net/forum/index.php
martinho

Postprzez Zibi83 2008-10-15, 9:04 pm

To fakt że jeśli myślimy o awansie to tutaj trzeba zdobyć 3 pkt. ale Zawisza potrafi zaskoczyć, tak samo jak i Zagłębie potrafi "popuścić" po zdobyciu bramki co nie raz już pokazało. Mam nadzieję że tym razem Zagłębie będzie grało dużo lepiej niż w meczu z Czarnymi Żagań i przywiezie z Bydgoszy w meczu z prawdziwym Zawiszą 3 punkty.
Zibi83

Postprzez manuel90 2008-10-16, 11:03 am

Mam pytanie. I mam nadzieję ze otrzymam na nie odpowiedź, ale spodziewam sie również ze kilka osób napisze delikatnie mówiąc "żebym sobie poszukał" ;) Gdybym wiedział to bym nie pytał ;) A mianowicie: Jeśli na mecz z Zawiszą nie ma speciala to każdy może sobie indywidualnie kupić bilet na przejazd(tak jak na Pogoń)? Bo wiem ze jest jakieś rozwiązanie przejazd za 69zł ale chciałbym wiedzieć czy organizator wyjazdu je narzuca czy tylko proponuje ;) ? W SK jestem rzadko bo nie jestem z Sosnowca i nie mogę iść się zapytać ;) Odpowiedź na moje pytanie wydaję się raczej dość jasna, ale chciałbym mieć pewność, a napisanie jednego zdania chyba problemu komuś kompetentnemu nie sprawi. ;) Z góry dzięki ;) pozdrawiam i przepraszam za ewentualne błędy. ;)
manuel90

Postprzez kret75 2008-10-16, 11:20 am

manuel90 napisał(a):Mam pytanie. I mam nadzieję ze otrzymam na nie odpowiedź, ale spodziewam sie również ze kilka osób napisze delikatnie mówiąc "żebym sobie poszukał" ;) Gdybym wiedział to bym nie pytał ;) A mianowicie: Jeśli na mecz z Zawiszą nie ma speciala to każdy może sobie indywidualnie kupić bilet na przejazd(tak jak na Pogoń)? Bo wiem ze jest jakieś rozwiązanie przejazd za 69zł ale chciałbym wiedzieć czy organizator wyjazdu je narzuca czy tylko proponuje ;) ? W SK jestem rzadko bo nie jestem z Sosnowca i nie mogę iść się zapytać ;) Odpowiedź na moje pytanie wydaję się raczej dość jasna, ale chciałbym mieć pewność, a napisanie jednego zdania chyba problemu komuś kompetentnemu nie sprawi. ;) Z góry dzięki ;) pozdrawiam i przepraszam za ewentualne błędy. ;)

Tu na temat wyjazdu; http://kibicezaglebia.net/forum/viewtopic.php?t=688
Ostatnio edytowano 2008-10-16, 11:22 am przez kret75, łącznie edytowano 1 raz
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Persymona 2008-10-16, 11:21 am

manuel90 napisał(a):Mam pytanie. I mam nadzieję ze otrzymam na nie odpowiedź, ale spodziewam sie również ze kilka osób napisze delikatnie mówiąc "żebym sobie poszukał" ;) Gdybym wiedział to bym nie pytał ;) A mianowicie: Jeśli na mecz z Zawiszą nie ma speciala to każdy może sobie indywidualnie kupić bilet na przejazd(tak jak na Pogoń)? Bo wiem ze jest jakieś rozwiązanie przejazd za 69zł ale chciałbym wiedzieć czy organizator wyjazdu je narzuca czy tylko proponuje ;) ? W SK jestem rzadko bo nie jestem z Sosnowca i nie mogę iść się zapytać ;) Odpowiedź na moje pytanie wydaję się raczej dość jasna, ale chciałbym mieć pewność, a napisanie jednego zdania chyba problemu komuś kompetentnemu nie sprawi. ;) Z góry dzięki ;) pozdrawiam i przepraszam za ewentualne błędy. ;)

Na stronie kibicezaglebia.net dostaniesz odpowiedzi odnoście wyjazdów...
Persymona

Postprzez manuel90 2008-10-16, 12:00 pm

Dzięki ;) Tam tez zaglądam tylko tam jeszcze nie ma odpowiedzi na moje pytanie ;) Ale dzięki i przepraszam za problem ;) Pojadę się zapisać to się dowiem. Pzdr'o ';)
manuel90

Postprzez FuBu 2008-10-16, 2:26 pm

Kupujesz w kasie PKP bilet weekendowy i jazda.
FuBu

Postprzez MartinZS 2008-10-17, 8:58 am

Na stronie Zawiszy zobaczyłem coś takiego : "Najbliższy rywal Zawiszy: Zagłębie Sosnowiec
Rok założenia: 1918
Barwy: czerwono-zielono-białe
Trener: Miroslav ÄŒopjak
Podejrzewam że czerpali wiedzę ze strony 90min. bo tam też jest 1918r :/ ale dlaczego ?
MartinZS

Postprzez emdżej 2008-10-17, 9:19 am

• Rok 1906 jako data zaÅ‚ożenia Zagłębia jest mocno kwestionowana, głównie z powodu dość nikÅ‚ych zwiÄ…zków łączÄ…cych Milowice z ich późniejszymi "kontynuatorkami"

W ten sposób tłumaczy to 90minut.pl
emdżej

Postprzez SPB 2008-10-17, 7:27 pm

Relacja live dla ludzi, którzy nie będą mogli jechać do Bydgoszczy na www.live.SportowaBydgoszcz.pl
SPB

Postprzez August 2008-10-18, 7:28 am

Rywal jak najbardziej do ogrania. W tym sezonie celem Bydgoszczy jest walka o utrzymanie a nie o awans. Jeśli chcemy gonić czołówkę, musimy wygrać. Jak każde następne spotkanie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mayday77 2008-10-18, 8:45 am

Zagłębie odczaruje stadion w Bydgoszczy?

Dobiega koÅ„ca pierwsza runda piÅ‚karskiej II ligi. Dzisiaj, w przedostatniej kolejce, Zagłębie Sosnowiec zmierzy siÄ™ na wyjeździe z ZawiszÄ… Bydgoszcz. Jest to ważne spotkanie dla obu drużyn. Sosnowiczanie caÅ‚y czas muszÄ… odrabiać stracone w Å›rodkowej fazie rozgrywek punkty, natomiast dla zespoÅ‚u z Bydgoszczy zwyciÄ™stwo nad Zagłębiem oznaczać bÄ™dzie „przeskoczenie” naszej drużyny w tabeli i oddalenie siÄ™ od strefy zespołów zajmujÄ…cych „miejsca barażowe”. Zagłębie nie wygraÅ‚o z ZawiszÄ… wyjazdowego spotkania o ligowe punkty od ponad 50 lat, a na stadionie przy ulicy GdaÅ„skiej (który powstaÅ‚ w 1957 roku) nie wygraliÅ›my jeszcze ani razu. Czy dziÅ› przerwiemy wreszcie tÄ… fatalnÄ… passÄ™?

Zawisza Bydgoszcz z dorobkiem 22 punktów (7 zwycięstw, 1 remis, 7 porażek) znajduje się na 9. miejscu w tabeli. Nasz najbliższy przeciwnik nie lubi kompromisów - w dotychczasowych pojedynkach zaledwie raz dzielił się z rywalem punktami (na własnym obiekcie z Kotwicą Kołobrzeg). Zawisza najwyższe zwycięstwo odniósł w 11. kolejce, kiedy to w Wągrowcu rozgromił tamtejszą Nielbę 5:2, natomiast najdotkliwszej porażki doznał w Szczecinie z Pogonią (0:3). W rozgrywkach bydgoszczanie strzelili dotąd więcej bramek niż Zagłębie (25 Zawiszy przy 22 Zagłębia), ale również więcej ich stracili (23 przy 15).

Za ZawiszÄ… przemawia historia spotkaÅ„ rozegranych na wÅ‚asnym terenie pomiÄ™dzy dzisiejszymi rywalami. Z 11 meczów Zagłębie wygraÅ‚o tylko jeden i tyle też razy padÅ‚ remis. 9 spotkaÅ„ zakoÅ„czyÅ‚o siÄ™ porażkÄ… sosnowiczan, a w ostatnich 7 pojedynkach nasi piÅ‚karze nie zdobyli nawet bramki! Ostatni raz z ZawiszÄ… spotkaliÅ›my siÄ™ w sezonie 1991/92, a już XXI wieku (w dawnej II lidze) nasz zespół rywalizowaÅ‚ z ZawiszÄ… S.A., czy raczej z Kujawiakiem WÅ‚ocÅ‚awek przeniesionym do Bydgoszczy (w tym czasie „oryginalna” Zawisza graÅ‚ na IV-ligowych boiskach), jednak kibice nie zaakceptowali tego tworu i bojkotowali mecze, a ostatecznie ZawiszÄ™ S.A. rozwiÄ…zano.

Zagłębie czeka trudne zadanie, jednak zespół pod wodzą Miroslava Copjaka, w ostatnich 7 meczach zdobył 16 punktów i zapewne będzie chciał poprawić ten bilans. Liczymy, że stadion w Bydgoszczy wreszcie zostanie odczarowany i Zagłębie wróci do Sosnowca bogatsze o 3 punkty.

Początek wyjazdowego spotkania z Zawiszą dzisiaj o godzinie 18. Bydgoscy działacze, ze względu na sobotnie zawody Speedway Grand Prix rozgrywane na stadionie Polonii w Bydgoszczy, czynili starania, aby mecz z Zagłębiem rozegrać w innym terminie, jednak zakończyły się one fiaskiem. Nałożenie się obu imprez może się więc odbić na frekwencji podczas spotkania piłkarskiego.
Wyjazdowe mecze Zagłębia z Zawiszą:
1953 (II liga): Zawisza - Zagłębie 0:1, 1961 (I liga): Zawisza - Zagłębie 1:1, 1964/65 (I liga): Zawisza - Zagłębie 3:1, 1965/66 (I liga): Zawisza - Zagłębie 2:1, 1966/67 (I liga): Zawisza - Zagłębie 3:0, 1977/78 (I liga): Zawisza - Zagłębie 2:0, 1979/80 (I liga): Zawisza - Zagłębie 2:0, 1980/81 (I liga): Zawisza - Zagłębie 1:0, 1989/90 (I liga): Zawisza - Zagłębie 4:0, 1990/91 (I liga): Zawisza - Zagłębie 3:0, 1991/92 (I liga): Zawisza - Zagłębie 2:0. (statystyki za zawisza.bydgoszcz.eu)

Wyjazdowe mecze z ZawiszÄ… SA:
2005/06 (II liga): Zawisza - Zagłębie 0:0, 2006/07 (II liga): Zawisza - Zagłębie (walkower dla Zagłębia, ponieważ Zawisza wycofał się z rozgrywek).

Źródło:www.sosnowiec.info.pl
mayday77

Postprzez August 2008-10-18, 9:01 am

W 16. kolejce rozgrywek o mistrzostwo drugiej ligi terminarz wyznaczył spotkania średniaków - Zawiszy z Zagłębiem Sosnowiec i outsiderów - Czarnych Żagań i Victorii Koronowo.

Przerwać rywalowi dobrą passę

Spotkanie w Bydgoszczy jest z gatunku tych o tzw. "6 punktów''. Zawisza, który zgromadził 22 punkty, jest dziewiąty i traci do Zagłębia (7. lokata) "oczko''. - Takie mecze gramy praktycznie co tydzień - twierdzi trener Piotr Tworek. - Podobnie było niedawno przeciw Lechii Zielona Góra. Teraz jest taka różnica, że gramy o miejsce w górnej części tabeli - dodaje szkoleniowiec.

Zagłębie przed sezonem typowane jako główny kandydat do awansu dÅ‚ugo rozczarowywaÅ‚o i dopiero po przejÅ›ciu trenera Miroslava Copjaka zaczęło notować dobrÄ… passÄ™. Od 10 wrzeÅ›nia sosnowiczanie 5 razy wygrali (w tym mecz zalegÅ‚y z PogoniÄ… Szczecin) oraz po razie zremisowali i przegrali. W tym samym okresie zawiszanie odnieÅ›li dwa zwyciÄ™stwa mniej i zanotowali jednÄ… porażkÄ™ wiÄ™cej. - Spotykamy siÄ™ z zespoÅ‚em, który dysponuje dużą kulturÄ… gry - twierdzi trener "Zetki”. - Praktycznie nie ma siÄ™ do czego doczepić. GrajÄ… klasycznym systemem 4-4-2. OglÄ…daÅ‚em ich w meczu przeciwko Pogonii i jestem pod dużym wrażeniem. CzÄ™sto grajÄ… na jeden kontakt. Szczególnie niebezpieczni sÄ… na lewej stronie, gdzie operuje Adrian PajÄ…czkowski - charakteryzuje sobotniego rywala szkoleniowiec "niebiesko-czarnych''.
----
Przypuszczalny skład
Kowalski - Cuper, Ettinger, Tomczak, Suchecki - Szczepan, Brzeziński - Maziarz, Bajera, M. Kozłowski - Szal.
-----
W porównaniu z poprzednim meczem trener Tworek nie będzie mógł skorzystać z Marcina Rogalskiego i Mariusza Barlika, którzy muszą pauzować za żółte kartki. Szczególnie brak tego pierwszego jest sporą stratą dla zawiszan. Najpewniej zastąpi go Krzysztof Suchecki. Z kolei za Barlika powinien zagrać doświadczony Marcin Kozłowski. - Chyba postawię na doświadczonych piłkarzy, którzy umieją grać przeciwko silnym rywalom - wyjaśnia szkoleniowiec. - Taktyka też nie ulegnie zmianie i zagramy "diamentem'', który ostatnio nam wychodzi. Najważniejszy cel to nie pozostawić rywalom zbyt dużo swobody, bo wtedy mogą nas zmusić do obrony, a tego nie chcemy - dodaje prowadzący Zawiszę.

Jest jeszcze jedno pytanie: kto z dwóch ostatnio trafiających regularnie napastników wyjdzie zwycięsko - Piotr Bajera czy Krzysztof Myśliwy. Obaj mają na koncie po 6 goli.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /701161264
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez emdżej 2008-10-18, 10:36 am

Wyjazdowe mecze z ZawiszÄ… SA:
2005/06 (II liga): Zawisza - Zagłębie 0:0, 2006/07 (II liga): Zawisza - Zagłębie (walkower dla Zagłębia, ponieważ Zawisza wycofał się z rozgrywek).

To ciekawe bo ja pamiętam remis 1:1 w Bydgoszczy i pięknego gola Jacka Paczkowskiego.
emdżej

Postprzez MartinZS 2008-10-18, 7:10 pm

Co prawda remis to nie wiele ale chodziarz dobrze że nie przegrali, zawsze to 1 pkt.
MartinZS

Następna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników