Groclin-Zagłębie

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Groclin-Zagłębie

Postprzez Kry's 2008-03-27, 10:31 pm

Panowie czwartek godz. 22 a jeszcze nie ma tematu meczu?!!!!Niewiem czy gorzej jest w środowisku piłkarskim czy tu wśród "najwierniejszych fanów" i najlepszych fachowców i krytyków............ A co do samego meczu,wiadomo dużych nadziei
nie możemy sobie robić ale ..dopóki pilka w grze :)Powodzenia
Kry's

Postprzez daro 2008-03-28, 12:08 am

Zrobia druga niespodzianke i wygraja z Groclinem 2:1 !
daro

Postprzez Przemek26 2008-03-28, 6:49 am

Przed nowym trenerem Zagłębia wielkie wyzwanie: jak powstrzymać najlepszy wiosną Groclin?
Zespół z Grodziska jeszcze w tym roku nie przegrał (tymczasem Zagłębie nie zdobyło na wyjeździe choćby punktu!), w pięciu meczach strzelił dwanaście goli, tracąc ledwie jednego. - Cracovia pokazała, że można z nimi grać jak równy z równym [krakowianie zremisowali w ostatniej kolejce 0:0 - przyp.red.]. Groclin ma bardzo szybkich piłkarzy, i tu nie chodzi tylko o Sikorę. Musimy do maksimum zagęścić środek pola, odciąć napastników od prostopadłych podań. Oczekuję agresywnej gry, chciałbym zobaczyć wiele akcji skrzydłami. Wierzę w swój zespół - podkreśla Pierścionek.

Trener chce zabrać na mecz Jewgienija Demidenko, który wciąż czeka na debiut w zespole z Sosnowca. Ukrainiec niestety nabawił się kuchennej kontuzji - spadła mu na nogę patelnia i boleśnie stłukła palec. Wciąż nie w pełni sił jest Arkadiusz Kłoda. Z zespołem cały czas trenuje Kameruńczyk Herve Christian Tchami - działacze podkreślają, że czekają na jego certyfikat. Do Sosnowca już nie wróci bramkarz Szymon Gąsiński, który udanie przeszedł testy w norweskiej drużynie Mo Idretsslag (odpowiednik naszej III ligi).

Dodajmy, że przymierzany do roli asystenta Pierścionka Sebastian Klata ostatecznie nim nie będzie. Klata pracuje w szkole i nie byłby w stanie podołać nowym obowiązkom.

Początek sobotniego meczu w Grodzisku o godzinie 16.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,5064044.html

Jakoś mam dobre przeczucia.
No przecież gorzej niż porażka już nie może być.

[ Dodano: 2008-03-28, 7:22 pm ]
No i jeden z biegających napastników Zagłębia ma sezon z głowy.
Przemek26

Postprzez dzenx 2008-03-28, 7:44 pm

A Jedzie ktos wogole na ten meczyk ?
dzenx

Postprzez Łuki19 2008-03-29, 12:09 am

ja p... no co za paranoja ;/ Dawid odchodzi z Zagłębia ;/ ja p... Pierścionek co ty robisz... jak mozesz nie widziec miejsca dla Dawida w Skladzie skoro on jest najlepszy ;/ !!!!!!!! NIEMOZEMY DAĆ DAWIDOWI ODEJŚC TAK ŁATWO LUDZIE ON JEST KOJARZONY Z ZAGŁĘBIEM DLATEGO NIEMOZEMY TAK ŁATWO POZWOLIĆ MU ODEJŚĆ !! czy ktoś uwaza tak samo ;/ ?

Dawid Skrzypek zagra w Norwegii

Pomocnik Zagłębia Sosnowiec Dawid Skrzypek będzie występował w Norwegii. 29-letni pomocnik poszedł w ślady Szymona Gąsińskiego i podpisał kontrakt z trzecioligowym Mo IL.

Skrzypek rozstał się z zespołem po piątkowym porannym treningu. - Wiedziałem o tej propozycji od kilku dni. Wahałem się, bo nadal chciałem grać w Zagłębiu. Przed meczem z Dyskobolią dowiedziałem się jednak, że nowy trener Piotr Pierścionek nie widzi dla mnie miejsca w składzie. To przeważyło, postanowiłem jednak spróbować szczęścia w Norwegii - tłumaczy.

- Wypożyczamy Dawida do czerwca, ale tak naprawdę to nasze pożegnanie, bo latem kończy mu się kontrakt - mówi Paweł Hytry, prezes klubu.

- Po zakończeniu sezonu w Zagłębiu na pewno postawią na młodych. Muszę myśleć o swojej przyszłości. Ale kto wie, może jeszcze kiedyś zagram w moim klubie? Na pewno będę chciał pożegnać się z kibicami. Wiem, że stać mnie na lepszy klub niż Mo IL, ale akurat oni wzięli mnie bez testów, na które w innych drużynach nie mieli już czasu - mówi Skrzypek. Na razie nie wie, czy zostanie w Norwegii na dłużej. - Decyzję podejmę latem. Może wrócę do Polski, a może spodobam się w Skandynawii? - zastanawia się piłkarz.

źródło: Gazeta.pl
http://www.90minut.pl/news.php?id=700879
Łuki19
Obserwowany

Postprzez marcelino 2008-03-29, 3:40 am

Trudno się dziwić że Skrzypek odchodzi ze swojego Zagłębia.Nasz upadający i przeżarty korupcją klub nie jest dobrym miejscem na kontynuowanie kariery,a Szatan jeszcze chce zarobić na wypożyczeniu Dawida.Tylko dziwi mnie to że Pierścionek nie widział go w pierwszym składzie.
marcelino

Postprzez mike79 2008-03-29, 7:05 am

I właśnie wtedy gdy tego się nikt nie spodziewa...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Tomcio2 2008-03-29, 9:18 am

Jedziemy!!! tylko najwierniejsi fani pojawią się w Grodzisku... a co do organizacji wyjazdu to Echooooooooooo...
Tomcio2

Postprzez jad 2008-03-29, 4:20 pm

Skład to chyba dzisiaj sam właściciel ustalił.
jad

Postprzez turku 2008-03-29, 4:23 pm

Na razie nie można narzekać. Nie stracilismy jeszce bramki i z relacji na stronce mozna wnioskować że nawet cos tam ciśniemy. Czyli może to bedzie pierwszy mecz w tej rundzie w którym nie przespimy pierwszej połowy.
turku

Postprzez laki 2008-03-29, 5:01 pm

Jeżeli Zagłębie wygra będzie to tak nieprawdopodobne i podejrzane że każdy kto straci w
tej sytuacji na zakładach powinien złożyć donos do wydziału dyscypliny o zbadanie sprawy.
laki

Postprzez turku 2008-03-29, 5:39 pm

No i dupa zbita przegrywamy
turku

Postprzez novack 2008-03-29, 5:52 pm

Bardzo udane zmiany!!!!

[ Dodano: 2008-03-29, 5:56 pm ]
To sie nazywa intuicja, czy jakoś tak...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez kamilwacek 2008-03-29, 5:58 pm

W jednym radiu mówili że Zagłębie zasługuje na pochwały.
Tylko co z tego.
ŁKS wygrał a polonia i widzew przegrali.
kamilwacek

Postprzez Blajpios 2008-03-29, 6:15 pm

no, to tym razem można chyba zawołać: Zagłębie, nic się nie stało. Nic bowiem nie da teraz wyrzucanie emocji bezsilności wyzywając zawodników, trenera. Sami chyba nie są szczęśliwi i mają świadomość tego, co się dzieje. Jakkolwiek zaś - pomimo takiej nagonki, jaka na zespół, na klub spada od miesięcy a w ostatnich dniach dodatkowo - nie dali się sprowadzić do takiej roli, w jakiej chce się Zagłębie obsadzić. Jeżeli chodzi o mecz, nawet jeżeli Groclin akurat niekoniecznie chciał ich zmiażdżyć - to i tak trzeba zauważyć, że długo sprytnie się bronili. Najsłabszy zespół, poniewierany medialnie i dobijany oskarżeniami - nie dał się zgnieść tym wszystkim i realizował swoje prawie cały mecz. W dodatku - młodymi zawodnikami. Może to nieźle rokuje, jeżeli chodzi o trenera? Odwagi ma może trochę, również pomysłu, by radzić sobie w trudnej znowu sytuacji kadrowej... Może będzie miał wizję, by przez te kilka lat od III ligi rozwijać zespół. Zagłębie teraz - też ma parę lat, by zasmakowawszy piłki w pierwszej lidze, już nie na wariackich papierach ale mądrze budując klub, znów wrócić. Mam nadzieję, że K. Szatan - jako Zagłębiak nie podda się i nie czując teraz presji na każdy tydzień na już i na wczoraj, będzie tę rzeczywistość budował. Nowy, Zagłębiowski stadion - nie dla wygody Ślązaków położony, lecz Zagłębiaków; Akademia Piłkarska dla młodych talentów - która może korzystać z tego boiska, na którym niegdyś wykuwała się wielkość Zagłębia, niech staną się strażnikami historii, dziedzictwa. Nowy charakter - biorąc ze stu lat walki z przeciwnościami to, co było dzielne i zwycięskie lub gdy się przegrywało, to z hartem ducha. Dodając zaś - nowe wartości, także oparte na uczciowości. Ot. WIELKIE ZAGŁĘBIE. Nie tylko - nie poddaje się. Idzie do zwycięstwa, zwycięstwa hartu ducha a i sukcesów sportowych.
Blajpios

Następna strona

Powrót do Piłka nożna