Są tematy o trenerach, piłkarzach, właścicielach i innych osobach związanych z Zagłębiem więc przyda się też myślę temat o Leszku Baczyńskim. W chwili zakładania tego tematu pełni on funkcję prezesa Zagłębia Sosnowiec.
Jak oceniacie jego rolę w klubie ?
Moje osobiste zdanie jest takie, że taki człowiek jest potrzebny w Zagłębiu jednak mam mieszane uczucia czy akurat na stanowisku prezesa.
Baczyński dobrze prezentuje się w mediach, potrafi się wypowiedzieć, zawsze dobrze mówi o Zagłębiu i podkreśla jak jest ono dla niego ważne, budzi optymizm, że Tusk mógłby od niego brać korepetycje i to jest jego dużym plusem.
Patrząc jednak na to z boku odnoszę wrażenie, że niektóre sprawy go przerastają, bądź też bierze za dużo na siebie.
Od strony organizacyjnej nasz klub jest dalej sto lat za murzynami. Brakuje w klubie takich ludzi jak chociażby dyrektor sportowy, skauci, bardziej rozbudowany marketing, osoby odpowiedzialne za organizację imprez, pozyskiwanie sponsorów itp.
Nie wiem jaką władzę w klubie ma Leszek Baczyński i na ile właściciel daje mu swobode działania, ale to chyba zadaniem prezesa jest stworzenie odpowiedniej struktury organizacyjnej.
Jak myślicie ?