Lechia Gdańsk - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Lechia Gdańsk - Zagłębie Sosnowiec

Postprzez Zibi83 2006-09-10, 5:42 pm

Zagłębie pokazało w meczu z Unią Janikowo że potrafią jednak strzelać bramki i wygrać przy tym, odbudowywując podłamany autorytet drużyny... Teraz jednak już nie będzie tak łatwo... Czeka wyjazd do Gdańska i mecz z Lechią. Jeśli drużyna myśli o awansie (a wiadomo że tak jest) i podtrzymaniu opinii o klubie,który potrafi walczyć i wygrywać, to niewątpliwie wypada wygrać z Lechią... Czy się uda?
Zibi83

Re: Lechia Gdańsk - Zagłębie Sosnowiec

Postprzez Sir 2006-09-10, 7:39 pm

Zibi83 napisał(a):Zagłębie pokazało w meczu z Unią Janikowo że potrafią jednak strzelać bramki i wygrać przy tym, odbudowywując podłamany autorytet drużyny... Teraz jednak już nie będzie tak łatwo... Czeka wyjazd do Gdańska i mecz z Lechią. Jeśli drużyna myśli o awansie (a wiadomo że tak jest) i podtrzymaniu opinii o klubie,który potrafi walczyć i wygrywać, to niewątpliwie wypada wygrać z Lechią... Czy się uda?

Nawet nie pamiętam kiedy wytgraliśmy z Lechią w Gdańsku...większosc przegrywalismy i to wysoko..
Sir

Postprzez Rambo_1989 2006-09-10, 8:11 pm

Lechia ma wzloty i upadki i gra w kratkę zarówno u siebie jak i na wyjeździe. Było tak samo w poprzednim sezonie tej drużyny. Nie wątpliwe jest to, że nasz bilans na meczach w Gdańsku jest minusowy :D Ale cóż, nic nie trwa wiecznie i każdą złą passe można przerwać :):) Jeżeli tylko nasi zawodnicy tego mocno chcą. Lechia umie strzelać bramki i to jest najważniejsze. Poprostu trzeba się zmotywować, dobrze przygotować na mecz i ograć przeciwnika... Serce chce 0:2 ale myślę że będzie 0:1 albo 1:2 :) Może Piątek albo Berek coś ukują. A jeśli Folcu nie opadnie z sił po meczu z Unią to będzie pozytywnie bo jak narazie jego forma idzie w górę :):):) Jestem tylko ciekaw jednej rzeczy... ILE DOSTANIEMY BILETÓW I ZA JAKĄ CENĘ NA WYJAZD OD NASZEGO "KOCHANEGO I JAKŻE SZANOWANEGO" ZARZĄDU.. :roll: :roll: :roll:

3mam Kciuki Za Zagłębie !! :)
Rambo_1989

Postprzez problematyk-ziom 2006-09-10, 9:32 pm

Rambo_1989 napisał(a):ILE DOSTANIEMY BILETÓW I ZA JAKĄ CENĘ NA WYJAZD OD NASZEGO "KOCHANEGO I JAKŻE SZANOWANEGO" ZARZĄDU.. :roll: :roll: :roll:

człowieku nie pisz takich głupot... Chcesz wiedzić ile biletów:

Adres: Traugutta 29, 80-221 Gdańsk
telefon/faks: (58 ) 345-68-71

proszę adres do Gdańska i nr telefonu zadzwoń dowiedz się albo napisz do nich na pocztówce z Kiepurą...
problematyk-ziom

Postprzez Przemek26 2006-09-11, 12:32 pm

Od meczu z Ruchem wyłączając mecz ze Stalówką jesteśmy na fali wznoszącej.
JAk dobrze policzyłem z Lechią narazie raz remis ( u siebie) , porażka (wyjazd) , więc teraz nie pozostaje nic innego jak wygrać z Lechią. Na prawo serii nie ma mocnych :lol: :lol:
A tak poważnie jak Folc utrzyma formę lub zagra jeszcze lepiej a przy tym wtórować będzie mu Pach a reszta Teamu dopasuje sie do stylu gry tej Dwójki to nie ma bata. Wygramy,Wygramy,Wygramy Lechię Pokonamy! :gol:
Przemek26

Postprzez rossoneri 2006-09-11, 4:55 pm

pewna porazka i ide postawic na Lechie, nie wiem ,ale nie przekonuje mnie ich gra jak do tej pory ,a w Gdansku zawsze nam sie gralo bardzo ciezko ,choc jakby mi kupon nie wszedl nie bede wcale zly:)
rossoneri

Postprzez MrCricket 2006-09-11, 6:18 pm

rossoneri oby Ci nie wszedł ten kupon :wink:

Lechia to mocny drugoligowy średniak, ku mojemu zaskoczeniu jak na ich osłabienia kadrowe(np. Biskup,Dzienis,Mysiak) mają dosyć dobre wyniki. Niby Lechia nam "nie leży", ale ja nie przykładałbym wielkiej uwagi do statystyk, bo na boisku wychodzi 22 kopaczy i trzeba walczyć o jak najlepszy wynik. Jeśli chodzi o nasz skład to zastanawiam się czy jest sens wystawiać Zubanovica, który od pewnego czasu jest atrapą napastnika. Żaden wynik nie będzie dla mnie niespodzianką, ale myślę,że mecz powinien być wyrównany.
MrCricket

Postprzez MACIEK 86 2006-09-11, 6:27 pm

W meczu z Zagłebiem za kartki po stronie Lechii będą pauzować Kalkowski i Pęczak a występ Centarowicza stoi pod znakiem zapytania.Od dłuższego czasu jest kontuzjowany Wojciechowski.Lechia przystąpi do meczu z Zagłębiem mocno osłabiona więc jeśli nie teraz to kiedy zdobędziemy 3ptk na pomorzu :?:
MACIEK 86

Postprzez Soyer 2006-09-11, 6:29 pm

Jak się nie mylę to ostatnio także Lechia była osłabiona i chyba połowa ich składu stanowiła młodzież niedoświadczona a przegraliśmy. Trzeba być jednak optymistą i zaufać chłopakom. Może te 3 bramki pozwolą im się odblokowaĆ i tę niemoc strzelecką przełamać.
Soyer
Moderator

Postprzez slawojka 2006-09-11, 6:34 pm

A to mój punkt widzenia:

Unia Janikowo 2-2 Lechia Gdańsk 29 lipca,
Krzysztof Kretkowski 29, Maciej Mysiak 90 - Robert Gaca 82 (s), Krzysztof Brede 90 (k)

Odra Opole 0-2 Lechia Gdańsk 30 sierpnia,
Krzysztof Brede 26 (k) , Piotr Wiśniewski 48

Lechia Gdańsk 1-1 Polonia Bytom 2 września,
Krzysztof Brede 75 (k) - Artur Rozmus 2

Więc idąc tym tropem typuję 1:1 po wyrównującym golu dla Lecii w końcówce meczu z karnego
slawojka

Postprzez August 2006-09-11, 7:08 pm

Malkontentom trzeba powiedzieć stanowcze NIE. Nalezy wierzyć w zwycięstwo. I ja w nie wierzę.
August

Postprzez Osman 2006-09-12, 7:40 am

No to idąc tym tropem z Lechią sie nie da wygrać, bo zawsze mają karne :shock:
Czy nikt z góry sie temu nie przygląda :roll:
Nie ma co stawiać na naszych tam musi napewno być coś nie tak, bo w tamtym sezonie też coś podobnego z tymi karnymi bylo..
Osman
Żółta kartka

Postprzez MarcelZS 2006-09-12, 8:08 am

Szczęście nam nie sprzyja, bo sprzyja lepszym, więc mam nadziej że zagrają dobry mecza, wykorzystają sytuacje i wygrają, choć remis też porażką nie będzie.

Brak Kościukiewicza, to zapewne będzie osłabienie, więc pewnie zagrają 4-5-1, lub ostatnią szanse dostnie Zuban, oby ją wykorzystał, bo żal patrzeć na jego poczynania.

TYP 1:2 - dla Zagłębia
MarcelZS

Postprzez Socio 2006-09-12, 8:51 am

A ja licze na wygrana. Forma idzie w gore co widac po skutecznosci. W meczu z Unia 4 sytuacje i 3 bramki. Przypomne ze jeszcze niedawno nasi kopacze musieli miec 6 sytuacji zeby moze strzelic jedna wymeczona bramke. To na pewno na plus. Szkoda wielka Kosciukiewicza bo to w tej chwili to nasz najlepszy defensywny pomocnik. Mam nadzieje ze trener Dworczyk jakos to mimo wszystko pustawia i beda 3 punkty. Optymizmem tez napawa na pewno postawa Berka i Piatkowskiego w ostatnim meczu. Pachowi wyraznie nie szlo a Berek po przerwie zagral to co ma grac, dokladne podania, srodek pola byl jego. Co do Piatkowskiego to jezeli dojdzie do formy to naprawde bedziemy miec z niego pozytek bo mimo iz jestem goracym zwolennikiem Dawida jako wychowanka, to niestety z Unia gral naprawde bardzo slabo. Podsumowujac 3 punkty musza byc jesli mamy gonic czolowke.
Socio

Postprzez tommaz 2006-09-12, 12:48 pm

Bedzie ciężko , jak zawsze z Lechią ale wierze w skromne zwycięstwo 1:0 dla Zagłębia !!! (Mam nadzieje że sie "gwiazdorzy" powoli wybudzają z letargu :D )
tommaz
Obserwowany

Następna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack