Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 28 lipiec, 20:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 28 lipiec, 20:00

Postprzez slawojka 2006-07-21, 7:31 pm

Witam wszystkich przed nadchodzącym sezonem, miejmy nadzieję sezonem historycznym dla naszego klubu, sezonem który zapisze się w kartach piłkarskich pamiętników jako ten w którym nasze sosnowieckie Zagłębie powróci do grona najlepszych zespołów Polski.
Na początek przyjdzie nam się zmierzyć z drużyną, która sporo namieszała w ubiegłym sezonie, i gdyby nie fakt, że PZPN tylko im jedynym nie oddał punktów karnych, to kto wie czy gliwicki Piast - bo o nim mowa - nie inaugurowałby za tydzień w ekstraklasie...
Rywal na pewno bardzo trudny, dobrze poukładany, nie zmieniony w zasadzie w porównaniu z poprzednim sezonem, a na pewno nie osłabiony.
U bukmacherów stawiany wysoko wśród kandydatów do awansu. Ale...kandydatem nr 1 jesteśmy MY, jest nasze ZAGŁĘBIE i juz w pierwszym meczu miejmy nadzieję nasza jakże odmieniona drużyna udowodni, że słusznie wielu na nią stawia.
Wiele kart nasz trener w zasadzie już odkrył, chyba niczym nas nie zaskoczy.
Zagramy ustawieniem 4-5-1, to pewne. Jedyna niewiadoma to chyba tylko kto na szpicy. Postawiłbym na Marcina Folca. Choć nie widziałem go jeszcze w akcji to na podstawie opisów spotkań sparingowych wiele dobrego można o nim przeczytać.
O rywalu można jeszcze wspomnieć tyle, że mamy z nim od kilku lat spore porachunki i pora teraz szalę przeważyć na naszą stronę.
Jedziemy po zwycięstwo! Oby nie spalić na starcie a będzie dobrze.
Zapraszam do dyskusji, bo pewno w wielu z nas już spore napięcie przed kolejnym sezonem.
Pozdrawiam
slawojka

Postprzez Greg1906 2006-07-21, 7:49 pm

No to teraz jestem już pewny awansu. Jeżeli Slawojka bedzie zakładał dalej te tematy to nie będzie się czym martwić.
Wygramy 1-0.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez GoGo 2006-07-21, 8:11 pm

Też Myśle Ze Wygramy Ale Ja Staiwam 2-1,
Po Ostatnim Spraingu 3-0 Dla Nas Bardzo Ladna Gra Folca Tylko Szkoda Że Skrecił Sobie Kostke...

Ale Jestem Dobrej Myśli]
GoGo

Postprzez MarcelZS 2006-07-21, 10:00 pm

Mam ogromną nadzieje, że jak to miało mijsce przy okazji meczu z Piastem u nas, tym razem w szatni gości równiez dokona się oksplozja radości tylko zamiast PIAST,PIAST GKS, będzie można usłyszeć KTO WYGRAŁ MECZ? ZAGŁĘBIE!!!, KTO ZAGŁĘBIE!!!

Mecz z bardzo trudnym przeciwnikiem, a jego wynik o niczym nie przesądzi, jasne że 3 pkt przywiezione z Gliwic - to byłby dobry bodzieć dla drużyny i dobra zaliczka do dalszej walki.

Jestem umiarkowanym optymistą, więc nie nadłużwajmy słowa AWANS, niech grają z meczu na mecz lepiej, jeseśmy z ZAGŁĘBIEM na DOBRE i na ZŁE, ale nie tylko po to by chełpić się AWANSEM, o który będzie trzeba mocno walczyć.
MarcelZS

Postprzez kallisto 2006-07-21, 10:21 pm

Ciekawe co pokaże Daniel Chylaszek
kallisto

Postprzez Przemek26 2006-07-21, 10:33 pm

Zgadzam sie że mecz z Piastem to mecz z jedną z najsilniejszych ekip w tym sezonie. Zwyciestwo na poczatek z Gliwiczanami może chłopaków rozpędzić do porzodu od pierwszej kolejki. To tego meczu jednak mamy jeszcze tydzień a jutro meczyk z Widzewem. Cos wiecej o formie Zagłebia będzie mozna powiedzieć właśnie po jutrzejszym spotkaniu, choć pewnie Zagłebie zagra bez Folca , Berka, Teresy, Adżema. Tak wiec jutro licze na dobry występ a 28 lipca na zwyciestwo Zagłebia w Gliwicach w ramach rewanżu :D
Przemek26

Postprzez bankier 2006-07-22, 12:13 am

Jeśli o mnie chodzi - biorąc pod uwagę początek sezonu ligowego i brak remisów w ostatnich potyczkach z Piastunkami ten wynik właśnie obstawiam.

Piast bardzo dobrze radził sobie w ubiegłym sezonie, inkasując wiele punktów wiosną. Jednak bardzo ciężko jest utrzymać tak wysoką formę - co widac było po grze Zagłębia w 2005 roku (rewelacyjna wiosna - kłopoty na jesień). Nasz piatkowy rywal nie dokonał "spektakularnych" transferów ale sklad mają nadal mocny. Plusem dla gospodarzy może byc frekwencja i doping - pierwszy mecz o punkty przy światłach może wyzwolic duże emocje na trybunach i w głowach zawodników (liczę na to, że moze ciut za duże i uda nam się zainkasowac aż 3 punkty - jak w 2004 po bramce Morawskiego).

Podsumowując, personalnie Zagłębie wydaje się lepsze - jednak ogrom zmian w pierwszej jedenastce i krótki okres przygotowawczy nakazują ostrożność w typowaniu wyniku meczu z Piastem. Mam tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki i blamażu wzorem z ostatniego meczu z Gliwiczanami.
bankier

Postprzez glanek 2006-07-22, 8:07 am

bankier napisał(a):Piast bardzo dobrze radził sobie w ubiegłym sezonie, inkasując wiele punktów wiosną. Jednak bardzo ciężko jest utrzymać tak wysoką formę - co widac było po grze Zagłębia w 2005 roku (rewelacyjna wiosna - kłopoty na jesień). Nasz piatkowy rywal nie dokonał "spektakularnych" transferów ale sklad mają nadal mocny. .
Zgadzam sie z tym w stu procentach. Mysle ze Piasta moze(choc wcale nie musi) spotkac niemila niespodzianka jaka spotkala nasz zespol rok temu gdy na wiosne bylismy najlepsi, a tym samym skladem na jesieni nie moglismy sobie dac rady.Nie chce oczywiscie nic ujmowac druzynie Piasta gdyz to jak na drugoligowe boiska silny zespol lecz sadze iz nasi zawodnicy przywioza z Gliwic jakies punkty i zaczniemy dobrze sezon.Ciekawie bedzie w srodku pola, Kompala kontra Berek, do tego obie druzyny maja dobrych bramkarzy i solidna obrone.Pozdrawiam.
glanek

Postprzez WOJTEK 2006-07-22, 8:38 am

Ale Piast ma Chylaszka :lol: .
A poważnie ? Czuję zwycięstwo.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Bodzio 2006-07-22, 9:05 am

WOJTEK napisał(a):Ale Piast ma Chylaszka :lol: .
A poważnie ? Czuję zwycięstwo.

Wojtek na wiosnę też czułeś zwycięstwo na jesien też czułeś zwycięstwo a jak było ? dwa razy przegrane ! ale z drugiej strony to miejcie nadzieję bo to wam tylko zostało !
Bodzio
kumaty

Postprzez mike79 2006-07-22, 9:09 am

Oj Bodzio, Bodzio !! Twoje zdziwienie w piątkowy wieczór może być ogromne... :)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Bodzio 2006-07-22, 9:14 am

mike79 napisał(a):Oj Bodzio, Bodzio !! Twoje zdziwienie w piątkowy wieczór może być ogromne... :)
Tak jak wasze po tym co widziałem wczoraj z Pogonią mimo że przegrali ale panowie z SOSNOWCA więcej pokory bo spotka was przykrość taka jak w zeszłym sezonie dla przypomnienia 1:0 i 2:0 !!!
Bodzio
kumaty

Postprzez zgredos 2006-07-22, 9:21 am

Musimy dobrze wystartować, żeby nie mieć strat już na początku sezonu i przede wszystkim pomścić dwie porażki z ubiegłego sezonu
zgredos

Postprzez WOJTEK 2006-07-22, 9:35 am

Bodzio, Ty nas pokory nie ucz bo przypomnę Ci tylko dwa nazwiska: Żemajtis i Dusza. Ci dwaj już nas dostatecznie pokory nauczyli :lol:.
Nawet jak przegramy to i tak jesteśmy od Was duuuuuużo lepsi. Najważniejsze jest to, że w czerwcu 2007 będziemy w 1 lidze.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Bodzio 2006-07-22, 9:53 am

WOJTEK napisał(a):Bodzio, Ty nas pokory nie ucz bo przypomnę Ci tylko dwa nazwiska: Żemajtis i Dusza. Ci dwaj już nas dostatecznie pokory nauczyli :lol:.
Nawet jak przegramy to i tak jesteśmy od Was duuuuuużo lepsi. Najważniejsze jest to, że w czerwcu 2007 będziemy w 1 lidze.

Napewno jesteście lepsi Wojtek w wywyższaniu się !!! a co do tych panów oni mnie nie obchodzą i nie obchodzili bo przez takich jak jeden z nich odjęli nam 10 pkt i niech poniosą karę na jaką zasłużyli!!! Pisząc "pokora" miałem was KIBICÓW
Bodzio
kumaty

Następna strona

Powrót do Piłka nożna