przez MrCricket 2006-04-04, 10:04 pm
Habemus treneiro !
Stało się. Też trudno mi jest wyobrazić, że Zagłębie może trenować ktoś inny niż Tochel. Ale po ostatnich występach ta decyzja już wisiała w powietrzu. Na Białka głównie kibice narzekają. Prowadzona przez niego Szczakowianka grała jak grała, ale trzeba pamiętać jaka tam była atmosfera i fatalna sytuacja finansowa. U nas piłkarzyki pod tym względzie czują się jak "pączki w maśle". Ale drażnią mnie ci ludzie, którzy twierdzą, że Zagłębie może grać tylko z Tochelem, a każdy inny to jest "be". Jeśli nie awansujemy to mają już gotową odpowiedź w stylu "wiedziałem, że tak będzie". Białek to człowiek słynący z twardej ręki. Teraz każdy kopacz będzie musiał udowodnić, że to właśnie jemu należy się miejsce w składzie. Nie będą miały już tu znaczenie: miejsce zamieszkania przy tej samej ulicy co trener, ani inne sentymenty. Zadanie stoi przed nim bardzo trudne, ale jeszcze w tym momencie
możliwe. Miejmy nadzieję, że poprawi się styl gry naszych kopaczy, a przede wszystkim wyniki, które ostatnim czasem, mówiąc delikatnie były kiepskie. Będziemy bacznie przyglądać się jego poczynaniom. Kiedy trzeba skrytykujemy, kiedy trzeba pochwalimy. Najważniejsze jest dobro naszego klubu i dlatego z całego serca panie trenerze mówię POWODZENIA.
PS. Mam nadzieję, że nie ściągnie nam do klubu Yahaye :lol: