DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

DYREKTOR RUDY

Postprzez adas 2005-12-13, 4:04 pm

TEMAT TEN DOTYCZY DYREKTORA SPORTOWEGO SSA ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC. PROSZĘ O WPISYWANIE WNIOSKÓW I SPOSTRZEŻEŃ. JAK OCENIACIE PRACĘ DYREKTORA JAKO MANAGERA?
adas

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-13, 5:04 pm

Kol. ADAS - Mam pytanie Czy Ty dzialasz z upowaznienia Dyrektora
Spoprtowego - Zaglebie Sosnowiec, Czy jest to Twoj pomysl prywatny ?
Dziekuje - Pozdrowienia
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2005-12-13, 6:38 pm

Temat najwyraźniej założony z myślą ewentualnych skarg na dyrektora, że nie zrobił tego albo tamtego itd. Ale mi się wydaje, że nie znamy dokładnie kompetencji jakie ma dyrektor Rudy (przynajmnie ja nie znam) i dlatego trudno oceniać mi jego pracę. Wiem, że jest odpowiedzialny w znacznym stopniu za sprowadzanie kopaczy i z ostatniego wywiadu z Tochelem wynika, że ma więcej przy tym do powiedzenia.
Poza tym ze słów Tochela można wywnioskować, że ich współpraca nie układa się zbyt dobrze. Niegdyś był to wybitny piłkarz Zagłębia, a obecnie to tylko urzędnik, który tańczy jak mu zagrają Włosi. Jeśli chodzi o transfery to wiemy jakie są możliwości i warunki zatrudnianiania nowych grajków, więc trochę wyrozumiałości wobec niego przydałoby się :wink:
MrCricket

Postprzez STACH PL 2005-12-13, 6:52 pm

Moja ocena p.Rudego z dnia na dzień jest coraz gorsza,ale z ostatecznymi wnioskami poczekam do stycznia.
STACH PL

Postprzez mike79 2005-12-13, 6:56 pm

I tutaj o dziwo PODZIELAM w większości ZDANIE MOJEGO PRZEDMÓWCY !! (kol.MrCricket)
Za mało wiemy żeby móc oceniać, krytykować, ganić itd. "naszego dyrektora".
A z tych szczątkowych info jakie każdy z Nas posiada trudno o racjonalne WNIOSKI I SPOSTRZEŻENIA.Bo te które BĘDĄ pewnie w 90-100% będą JEDNOZNACZNE. A TO BARDZO NIE W PORZĄDKU W STOSUNKU DO KOGOKOLWIEK, NIE TYLKO NASZEGO DYREKTORA...

Już wielokrotnie padało na forum

NIE BYŁEŚ,NIE WIDZIAŁEŚ, NIE WIESZ TO NIE ZABIERAJ GŁOSU !!!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Wally 2005-12-13, 7:24 pm

Dyrektor Rudy często stoi koło naszych (mojego i emdżeja) stanowisk. Też jedzie po zawodnikach, jak słabo grają. Myślę, że ma duże chęci i ambicje, ale nie potrafi dokonać tego, na co ma chęć. Nigdy się nie wypowiadałem na jego temat i dalej pozostane neutralny. Zły nie jest, ale będąc dyrektorem takiego klubu, można zrobić trochę więcej...
Wally

Postprzez adas 2005-12-13, 7:46 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. ADAS - Mam pytanie Czy Ty dzialasz z upowaznienia Dyrektora
Spoprtowego - Zaglebie Sosnowiec, Czy jest to Twoj pomysl prywatny ?
Dziekuje - Pozdrowienia
Tadeusz

PANIE TADEUSZU - NIE DZIAŁAM Z NICZYJEGO UPOWAŻNIENIA. MAMY TEMAT DOTYCZACY OSOBY TRENERA WIĘC MYŚLĘ, ŻE DOBRZE JEST TEŻ POROZMAWIAĆ NA TEMAT OSOBY DYREKTORA. NIE JEST TO RÓWNIEŻ TEMAT, W STYLU KSIĄZKI SKARG I ZAŻALEŃ, A JEDYNIE WOLNA DYSKUSJA NA TEMAT OSOBY DYREKTORA.
adas

Postprzez Cygan 2005-12-14, 12:37 am

W tym temacie prowinno znaleźć się wiele postów z innych tematów. Ja też wiele razy pisałem na temat dyrektora. Nie bede sie jednak powtarzał w całej rozciągłości, a napiszę o kilku sprawach, które utkwiły mi w ostatnim czasie:

- Totalny brak zaangażowania w przedłużenie kontraktów czołowych zawodników zespołu. Przykład: Przemek Pitry - od kiedy już wiedziano w klubie, że kończy mu sie kontrakt w czerwcu 2005? I nie zrobiono nic, aby wcześniej go przedłużyć; dopiero jak zbliżał sie termin Prawa Bosmana, zaczeto bić na alarm! Stanowczo za późno... Wcześniejsze rozmowy (czyż wcześniej nie widzieliśmy, że to jest świetny zawodnik? Czyż Trener nie wyrażał się o nim w superlatywach?) miały duzą szansę powodzenia, teraz jest już po zawodach..
Jakby tego było mało, teraz dowiadujemy sie, że w czerwcu 2005 kończą się kontrakty trzonowi drużyny i obrony, czyli: Hosic'owi i Treścińskiemu!!??? Ciekawe, czy wcześniej zostały podjete rozmowy na temat przedłużenia ich kontraktów, a sądzę, że nie! Paranoja. Komu jeszcze upływa termin zatrudnienia w naszym klubie niebawem?

Krótko: wygląda na to, że po zakończeniu sezonu możemy łatać dziury po w/w juniorami, bo klubu oczywiście nie bedzie stać na zakup nowych piłkarzy (umówmy sie, że granica 23 - 28 lat, karta na reku jest lekko trywialna), a za tych, nie dostaniemy grosza, ponieważ odejda za darmo na Prawie Bosmana!!! Nie muszę pisać, co sie wtedy z Naszym klubem stanie...

Panie Rudy: Jeśli pan wyobraża sobie, że tak ma wyglądać praca dyrektora w poważnym klubie piłkarskim, to się pan grubo myli! Myślę, że powinien pan, jak mężczyzna, walnąć się w pierś i odejść. Tylko, czy pana na to stać...?

Ps: panie Rudy: w wyżej poruszonych kwestiach (renegocjacja kontraktów) polecam w wolnych chwilach (np: zielona szkoła :lol: ) pograć w Championship Managera. Przewiduję jednak, że jeśli przeniesie pan realia funkcjonowania klubu w/g pana kryteriów (kontrakty, kryteria zakupu piłkarzy itp.) - spadek z ligi, lub szybkie pana zwolnienie - ze wskazaniem na to drugie :)
Cygan

Postprzez Władek 2005-12-14, 2:44 am

Panowie,
rozumiem rozterki jakich dowodem są ostatnie wpisy na forum. Ja również nie jestem zachwycony atmosferą jaka wytwarza się ostatnio wokół naszego klubu. Ale powiedzmy sobie szczerze - obracamy się bardziej w sferze plotek niż faktów. Nim te drugie poznamy, nie róbmy smrodu większego niż jest. A jest duży, jedna plotka generuje drugą. W zaistniałej sytuacji tworzenie tematu w którym się właśnie wpisuję jest co najmniej nie na miejscu. Bo nasze forum odwiedzają nie tylko kibice Zagłębia. Odwiedzają je również (prócz kibiców innych klubów) dziennikarze, szukający jakiejkolwiek informacji, gotowi wykorzystać każdy "konflikt w rodzinie", oraz piłkarze, czy też ich menadżerowie. A jakie to może rodzić konsekwencje? Pozostawiam to Waszym przemyśleniom.

pozdro for all, dawno nie pisałem, ale czekam na fakty
Władek

Postprzez Cygan 2005-12-14, 3:08 am

Władek napisał(a):Ale powiedzmy sobie szczerze - obracamy się bardziej w sferze plotek niż faktów.

Brak wcześniejszych negocjacji w sprawie przedłużenia kontraktów - to sa Władku jednak fakty,
Pozdrawiam
Cygan

Postprzez Władek 2005-12-14, 3:37 am

Cygan napisał(a):Brak wcześniejszych negocjacji w sprawie przedłużenia kontraktów - to sa Władku jednak fakty,
Pozdrawiam

Ok, negocjacje z Przemkiem Pitrym też są faktem od bardzo długiego czasu, ale to są szczegóły; póki co polecam optymizm (choć i ja opijam się ostatnio "na smutno" gdy o Zagłębiu rozmawiam). Chciałem raczej zneutralizować bieżący temat. Pozdrawiam
Władek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-14, 10:28 am

Ja osobiscie mam jedna propozycje pod adresem Dyrektora, ktora polega na tym iz Sekretariat Pana Dyrektora powinnien raz w tygodniu przekazac
na nasza strone te wazne info ktore wydarzyly sie w danym tygodniu.
Jest sprawa oczywista, iz te kwestie typu TAJNE/POUFNE nie ujrza swiatla
ale jakies minimum wiadomosci bedziemy posiadac a unikniemy w ten
sposob niedomowien.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez adas 2005-12-14, 10:57 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ja osobiscie mam jedna propozycje pod adresem Dyrektora, ktora polega na tym iz Sekretariat Pana Dyrektora powinnien raz w tygodniu przekazac
na nasza strone te wazne info ktore wydarzyly sie w danym tygodniu.
Jest sprawa oczywista, iz te kwestie typu TAJNE/POUFNE nie ujrza swiatla
ale jakies minimum wiadomosci bedziemy posiadac a unikniemy w ten
sposob niedomowien.
Pozdrawiam
Tadeusz

SEKRETARIAT PANA DYREKTORA PRZEKAZUJE NAM NAWET CZĘŚCIEJ NIŻ RAZ W TYGODNIU INFORMACJE, KTÓRE NATYCHMIAST UMIESZCZAMY NA STRONIE. WIEM TEŻ, ŻE I PAN PANIE TADEUSZU CZĘSTO DZWONI DOPYTUJĄC SIĘ O WIEŚCI :)
adas

Postprzez Cygan 2005-12-14, 2:31 pm

Władek napisał(a):
Cygan napisał(a):Brak wcześniejszych negocjacji w sprawie przedłużenia kontraktów - to sa Władku jednak fakty,
Pozdrawiam

Ok, negocjacje z Przemkiem Pitrym też są faktem od bardzo długiego czasu, ale to są szczegóły; póki co polecam optymizm (choć i ja opijam się ostatnio "na smutno" gdy o Zagłębiu rozmawiam). Chciałem raczej zneutralizować bieżący temat. Pozdrawiam

Faktem jest tez brak przedłużenia kontraktów z czołowymi obrońcami. Chyba, że maja oni klauzulę, że w razie awansu automatycznie kontrakt zostaje przedłuzony. Dziwi mnie jednak fakt, że pozwola im wtedy odejść za darmo! Szanujacy sie i trzeźwo myślacy manager nie pozwoliłby na to. Co wtedy bedzie z Zagłębiem? Bedziemy łatać dziury juniorami? Czarno to widzę... (czyt.: politykę klubu)
Cygan

Pan Rudy

Postprzez aleki4 2005-12-14, 3:44 pm

Panie Tadeuszu,
Pan Rudy stał sie osoba publiczną z racji zajmowanych stanowisk i każdy kibic powinien mieć prawo do wiadomości co do sposobu jego pracy. w szczególności kibice kupujący bilety /ja z rodziną zostawiam 48 złotych/.
Ewentualna ocena to składowa następujących czynników:
1/Godziny rozpoczęcia meczów 3+
2/Sposób dystrybucji biletów 1
3/Skuteczność plakatowania -1
4/Atrakcyjność nagród w przerwie meczu 2
5/Utrzymanie potrzebnych zawodników w klubie 2
6/pozyskiwanie nowych zawodników 2
7/Dobór menagera w osobie pana D. -1 !
8/Praca z młodzieżą /wyniki Śl. ligii juniorów/ 2
9/Udzielanie odpowiedzi na pytania 2
10/Ocena specjalna za cenę biletów P.P. z Wodzisławiem!
11/Dostepność i sposób załatwiania bez komentarza brak skali
12/ Wspólpraca z klubem kibica w kwestii oprawyi flag nie wiem ?
13/ Współpraca z klubami zagłębiowskimi "Nie najlepsza".
Panie Tadeuszu myślę, że każdy kibic nie musi bywać na salonach w klubie, aby udzielić sobie odpowiedzi na większość pytań bez złośliwości ale rzeczowo i obiektywnie.
aleki4

Następna strona

Powrót do Piłka nożna