ŁÓDZKI KS - ZAGŁĘBIE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ŁÓDZKI KS - ZAGŁĘBIE

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-10-03, 7:57 am

Ide za ciosem udalo sie z Polonia moze uda sie z LKS-em. W meczu z Polonia widac bylo ze nasi zawodnicy chca wygrac i to zdecydowanie kilkoma bramkami i to sie udalo.
W meczu z LKS nie bedzie tak latwo jak z Polonia. Druzyna Lodzka jest zdecydoweanie mocniejsza a ostatnie wiadomosci nie napawaja optymizmem jako ze SPONSOR wycofal sie z finansowania druzyny.
Sklad w ktorym gralismy z Polonia napawa optymizmem i jesli nasi zawodnicy beda chcieli wygrac, beda pracowali przez pelne 90 minut na boisku w Lodzi to przywioza 3 pkt do Sosnowca. Nie ma druzyn nie do pokonania. A to zwyciestwo moze tylko wzmocnic nasza pozycje w tabeli.
Jestem optymista i zakladam iz Nasze ZAGLEBIE nie przegra spotkania z LKS-em.
Zycze nam wszystkim aby nasi pikarze walczyli o kolejne punkty nie czekajac na WIOSNE.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez UK 2005-10-03, 8:16 am

:shock: wycofał się :(

:roll:
UK

Postprzez YOOSHKY 2005-10-03, 8:20 am

UK napisał(a)::shock: wycofał się :(

:roll:

Moze z tekstu wprost nie wynika ale chodzi o sponsora Łodzian nie Zagłębia.... Co cie tak szokło?

W końcu zaczęliśmy wygrywać ze słabszymi, bramki zaczęli strzelać inni, nie tylko Pitry, myślę że to bardzo optymistyczny prognostyk. Moje ostatnie typowanie (z Polonią 3:0) było pomyślne i pokuszę się tym razem i obstawię 2:1 dla nas po ciężkiej walce.
YOOSHKY

Postprzez slawojka 2005-10-03, 8:25 am

Pisał o tym juz Twari w temacie o 2 lidze:
Wkleję tu, będzie bardziej w temacie

http://90minut.pl/news.php?id=329757

Daniel Goszczyński przestaje finansować ŁKS
Sponsor ŁKS Daniel Goszczyński przekazał dziś prasie oświadczenie, w którym pisze: W związku z wydarzeniami związanymi ze sprzedażą biletów dla kibiców ŁKS na sobotni derbowy mecz na stadionie Widzewa informuję, że od zaraz zaprzestaję sponsorowania drugoligowej drużyny ŁKS. Oznacza to, że nie będę już uczestniczył w organizacji spotkań na stadionie przy al. Unii, nie będę finansował wyjazdowych pojedynków zespołu, zaprzestaję wypłacania pensji, premii oraz opłacania mieszkań zawodnikom ŁKS, nie będę ponosił kosztów obsługi medycznej i innych związanych z prowadzeniem zespołu. Na moją decyzję nie mają wpływu wyniki osiągane przez drużynę, która jest niepokonana od sześciu kolejek ligowych.

W piątek otrzymałem liczne telefony od kibiców, którzy na stadionie ŁKS chcieli kupić bilety na derby, lecz przy kasach zostali zastraszeni przez osoby organizujące bojkot. Podobna sytuacja miała miejsce w sobotę.

Po meczu z Widzewem od kierownictwa drużyny otrzymałem informację, że piłkarze muszą wracać na stadion przy al. Unii na spotkanie z bojkotującymi mecz kibicami, gdyż obawiają się, że w innym przypadku ich samochody mogą zostać uszkodzone.

Mój piątkowy apel, aby kibice ŁKS przyszli na derby i żeby nie przeszkadzano im w zakupie biletów, nie został opublikowany na oficjalnej stronie internetowej klubu. Rzekomo nastąpiła awaria serwera. Odebrałem za to arogancki telefon od osoby, która przedstawiła się jako Laskowski, prezes Stowarzyszenia Kibiców ŁKS. Usłyszałem m.in., że z kibicami przegrał Ptak i ja również przegram.

Zdaję sobie sprawę, że chuligani to zdecydowana mniejszość wśród kibiców ŁKS - kilkanaście, może kilkadziesiąt osób. Nie będę jednak toczył z nimi wojny, skoro ten problem nie interesuje powołanych do tego państwowych instytucji, a grupa normalnych kibiców poddała się ich wpływom. Niech teraz osoby organizujące sobotni bojkot zapewnią środki finansowe na bieżące utrzymanie drugoligowego zespołu ŁKS i walkę o awans do ekstraklasy.

Z poważaniem

Daniel Goszczyński

slawojka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-10-03, 8:25 am

Sponsor LKS - Pan Daniel Goszczynski wycofal sie z finansowania druzyny podaje 90 minut.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MarcelZS 2005-10-03, 8:43 am

Ja jestem pełen obaw przed meczem ŁKS to jest dobra drużyna, grająca twardą piłkę, sercem jestem za Zagłębiem, ale patrząc na wyczyny wyjazdowe naszej drużyny i potencjał ŁKS to remis będzie sukcesm.

Myślę że piłkarze ŁKS zagrją na maxa, bowiem przywykli do polskiej piłki, kiedy to ktoś się wycofuje z finasowania lub chce pokazać, kto tak naprawdę rządi w klubie - sponsor nie kibice.

Mecz z Polonią nie napawa optymizmem pomimo zdecydowanej wygranej i pięknych dwóch bramek - Hosić, Morawski. (ostatnia była raczej sytułacyjna i wynikła z gapiostwa bramkarza i obrony).

Muszą zagrać na 120% swoich umiejętności, i mam nadzieje że kolejny raz zaskoczą mnie wynikiem II ligowe rozgrywki, a tym razem za sprawą naszego Zagłębia - 3pkt :wink: .

Zwycięstwo Radomiaka nad Śląskiem powinno im dodać animuszu, bowiem każdy może wygrać z każdym w II lidze.

Pozatym jak Pan Tadziu założy temat to zwycięstwo jest pewne . :lol:
MarcelZS

Postprzez W@llace 2005-10-03, 9:09 am

Wydaje mi sie ,ze po wczorajszym zwyciestwie nasi zawodnicy uwierza ,ze moga i wygraja!Teraz pkt sa bardzo Nam potrzebne...W lodzi nie bedzie latwo,ale w II lidze kazdy moze wygrac z kazdym wszedzie :wink: Musimy od pierwszych minut pokazac kto dominuje na boisku i udokumentowac to bramka!
taka ciekawostka...Slask gra na wyjedzie z dobrze spisujacym sie ostatnio Piastem.Ostatnia porazka Sląska u siebie z Radomiakiem (wysoka 1:3) na pewno zostanie im w glowach.Piast zremisował na wyjezdzie z Lechia,nie wspominajac ,że wygrał z nami :evil:
Podsumowując:Jestem przekonany ,że Sląsk nie wywizie z Gliwic 3 pkt,moze nawet je straci!
Tak wiec nie pozostaje nic innego jak wygrac w Lodzi i wskoczyc na 2 lokate w tabeli :wink:
W@llace

Postprzez slawojka 2005-10-03, 10:02 am

Żeby wskoczyć na 2 miejsce trzeba wyprzedzić jeszcze Widzew, który w tym celu musialby stracic punkty w piątek w Jaworznie. A o to będzie raczej trudno, co nie znaczy że niemożliwe.
W ubiegłym sezonie mecze z ŁKS-em należały do tych najciekawszych i pełnych dramaturgii. Najpierw w Łodzi 2-2, kiedy to w 85 min, objęliśmy za sprawą Ujka prowadzenie na 2-1, by w 87 min. stracić je za sprawą Gortowskiego.
A na wiosnę już szczególnie można było dostać zawału :wink: , kiedy to ze stanu 2-3 po golach w 87 min. Wolańskiego i strzale życia w doliczonym czasie gry Malinowskiego nasi naówczas rycerze wiosny ostatecznie zgarnęli 3 punkty wygrywając 4-3
Jak będzie tym razem? Tego nie wie nikt. Jak już pisałem gdzieś, Zagłębie w chwili obecnej jest po prostu nieobliczalne. Może wygrać z każdym jak i z każdym przegrać. I w Łodzi każdy wynik jest możliwy. Nie wiadomo jaki dalszy ciąg będzie miała nagła i przygniatająca dla Łodzian decyzja o wycofaniu się ze sponsorowania klubu Daniela Goszczyńskiego. Nie wiadomo też jak podziałają na naszą drużynę ostatnie "posunięcia" trenera - jak ktos to śmiesznie / dwuznacznie ujął.
Chce też zwrócić uwagę, że mecz w Łodzi otwiera serię bardzo trudnych wyjazdów Zagłębia. Bo tak oto po Kaliskiej czekają naszych piłkarzy jeszcze wyjazdy na boiskach mocnych ostatnio piłkarzy ŚWITU, KSZO i na zakończenie rundy JAGI.
Tak więc jakakolwiek zdobycz punktowa w tych 4-ch meczach będzie niezwykle ciężka. W piątek już pierwsza odsłona, zobaczymy co nam przyniesie...
slawojka

Postprzez twari 2005-10-03, 10:43 am

Osobiscie jestem pelen obaw co do tego meczu... porazka z Piastem zburzyla moj swiatopoglad pilkarski! :) Obawiam sie najgorszego... ŁKS ostatnio sie rozpedzil i niezle gra. Chociaz wycofanie sponsora moze im zburzyc checi do gry.. w co jednak watpie. A nasi... nie wiem - moze na mocniejszego przeciwnika wyjda bardziej zmotywowani niz na Piasta?
Mimo wszystko remis biore w ciemno!
Przypuszczam tez ze Slask moze miec duze problemy w Gliwicach. No chyba ze beda chcieli sie zrewanzowac za porazke i przycisna Piasta.
twari

Postprzez mike79 2005-10-03, 10:44 am

Jak powiedział "ZUBAN" : "....damy z siebie wszystko w następnym meczu w Łodzi i go wygramy."
I wszystko w tym temacie...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez pIwooo 2005-10-03, 11:58 am

Cóż grają w kratke więc trudno powiedziec jak ebdzie wyglądał mecz, możemy zostac wbici w ziemie jak również możę być wbity Łks. Jeżeli zawodnicy dadzą z siebie wszystko co tylko mają to zwycięstwo jest możliwe. Ostatnio mam wrażenie, że nasza drużyna po rpzegranym wyciaga wnioski tylko na kolejny mecz a w kolejnym ja tych wniosków nie widze
pIwooo

Postprzez MarcelZS 2005-10-03, 12:56 pm

Warto przeczytać
http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,2947133.html
ciekawe jak ta sprawa się zakończy?
MarcelZS

Postprzez Karo 2005-10-03, 1:07 pm

Wg mnie to bedzie kluczowy mecz w tej rundzie. Jesli go przegramy, to ta runda juz tak bedzie do konca wygladac - czyli gra w kratke naszych kopaczy. Z kolei wygrana dodalaby wiecej wiary w siebie, a co za tym idzie pewnosci w grze. Mogloby to oznaczac swietna dla nas koncowke rundy... Ja jednak nie jestem optymista, nie wydaje mi sie abysmy byli teraz w stanie wygrac w Łodzi. Remis jest realny, jednak w profesjonalu postawilbym 1...
Karo

Postprzez twari 2005-10-03, 2:21 pm

Dwie sprawy:
1 - Czy modowie mogliby poprawic nazwe tematu upiekszajac ja o polskie znaki? :) Byloby ladniej!
2 - ŁKS (jak i Zagłębie) jeszcze nie zaznalo porazki na wlasnym terenie... NAJWYZSZY CZAS TO ZMIENIC! :twisted: Ale trzymam sie dalej swego ze i remis bedzie sukcesem!
twari

Postprzez WOJTEK 2005-10-03, 2:35 pm

twari napisał(a):Dwie sprawy:
1 - Czy modowie mogliby poprawic nazwe tematu upiekszajac ja o polskie znaki? :) Byloby ladniej!
2 - ŁKS (jak i Zagłębie) jeszcze nie zaznalo porazki na wlasnym terenie... NAJWYZSZY CZAS TO ZMIENIC! :twisted: Ale trzymam sie dalej swego ze i remis bedzie sukcesem!

1. Zmienione.
2. Zgadzam się w całej rozciągłości. Wygramy !!
Ostatnio edytowano 2005-10-03, 5:00 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Następna strona

Powrót do Piłka nożna