Zaglebie - Polonia Bytom

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zaglebie - Polonia Bytom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-09-27, 7:48 am

Nabralem odwagi i pozwolcie iz otworze mecz z Polonia Bytom ktory nasza druzyna rozegra w najblizsza niedziele tj. 2.10.05
Zanim przejde do meczu to musze dwa slowa otoz WOJTKU masz racje ZAGLEBIE to nie KUWEJT i budzet jest ograniczony ale na ile jest ograniczony i czy ostatnie zamieszanie spowodowane przez jednego z zawodnikow nie pozostawilo przykrego zapachu. Jesli sie chce wygrywac to najlepszym przykladem sa nasze siatkarki - podobno nie otrzymaly nagrody za poprzednie Mistrzostwo Europy w Turcji tj. 2 lata. One chca byc Mistrzyniami EUROPY.
Nasuwa sie pytanie czy nasi zawodnicy chca swiadomie, chetnie AWANSOWAC ?
Mecz z Polonia Bytom to spotkanie napewno nie o 3 pkt a o wieksza liczbe punktow. Zastanawialem sie, ale dochodze do wniosku, ze sytuacja jak w czeskim filmie NIKT NIC NIE WIE.
Napewno jakies roszady w skladzie beda - moze Przemek Pitry bedzie mogl grac chociaz 45 min., moze trener ustawi naszych zawodnikow tak jak potrfia grac najlepiej tzn. Lacha na rozegraniu, Wolas na prawej stronie, Paczka na lewej a w ataku Przemek z Zubanem
Zakladam, ze zawodnicy wyjda do tego meczu zli, zdeterminowani iz musza wygrac ten mecz i nastepne a wowczas zejda z boiska jako nie pokonani a punkty zostana w Sosnowcu.
Zycze nam wszystkim zwyciestwa w meczu z Polonia oby tak sie stalo.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SCORPARO 2005-09-27, 8:13 am

...po ostatnich rozstrzygnięciach (patrz Radomiak/Odra/Piast), sam już nie wiem czego można się spodziewać po naszej druzynie...
Ponieważ następny mecz gramy z drużyną której nie lubie bardziej niz ruchu, nie zakładam innego rezultatu niż zwycięstwo Zagłębia (obojętnie czy będzie to największy fux świata, czy też zgnieciemy te bytomskie...). Nie interesuje mnie jak trener ustawi skład na ten mecz, ale chyba zdaje sobie sprawę z tego że mecz z polonią to coś tak jak mecz z ruchem (odwieczni wrogowie Zagłębia),i rozsądnie rozdysponuje naszych NAJLEPSZYCH (jacy by nie byli słabi ostatnio).
Mój typ : ZAGŁĘBIE : bytum 3:0 (tzn powtórka z Radomiaka Pitry vs bytum)
SCORPARO

Postprzez lucky_strike 2005-09-27, 9:50 am

mam podobne podejście emocjonalne do bytomia co scorparo - musimy koniecznie wygrać i wierze ze po meczu z piastem w niedziele nasi będą gryźli trawe - obstawiam 3-0
lucky_strike

Postprzez luks 2005-09-27, 10:05 am

Mam nadzieję, że nasi grajkowie podejdą do meczu równie zdeterminowani jak my. Ten mecz po prostu trzeba wygrać!!! A najlepiej wysoko i przy jak największej liczbie przyjezdnych, aby wreszcie skończyli napinki typu "marsz na ekstraklasę" i zrozumieli gdzie ich miejsce w tabeli drugoligowej. Chętnie obejrzę bramki nie tylko w wykonaniu Przemka ale przede wszystkim innych (Zubana, Lachy czy Wolasia), niech wreszcie chłopaki uwierzą w swoje siły.
DO BOJU ZAGŁĘBIE !!!!!
Mój typ to skromne 3:0 :twisted:
luks

Postprzez Dj_mdc 2005-09-27, 10:35 am

ciekawe czy będą przyjezdni ......
Dj_mdc

Postprzez gruby 2005-09-27, 10:41 am

Jeśli chce się utrzymać kontakt z czołówką trzeba poprostu wygrać,na przestrzeni kilku lat poza jednym remisem w Sosnowcu dość szczęśliwym jak się nie myle Miśkieiwcz w końcówce spotkania strzelił bramkę na 1-1)Zagłębie wygrywało z Polonią i mam ndzieje że tak będzie w niedzielę :wink:
gruby

Postprzez mdc dg 2005-09-27, 10:58 am

Jeżeli teraz grajkowie się nie przełamią i nie zagrają dobrego meczu czuje że popadniemy w marazm i będziemy grać już do końca rundy słabo.Mają okazje poprawić sie i pokazać kibicom żę są jeszcze coś warci.Wygramy skromnie 1:0 chyba że naprawde przyłożą się do tego spotkania to być może będzie podobny wynik do tego jaki był w meczu z Radomiakiem.
mdc dg

Postprzez MrCricket 2005-09-27, 10:58 am

Mam wielkie obawy, co do tego meczu. Jeśli dobrze się przyjrzeć, to Zagłębie nie zagrało w tym sezonie całego dobrego meczu zakończonego zwycięstwem. Albo był dobry styl, albo dobry wynik. W Gliwicach nie było ani jednego, ani drugiego. Mam nadzieję, że reprymenda Tochela podziała na drużynę mobilizująco i wygramy z Polonią. Goście przyjadą zapewne z ok. 8 "Butrynami" i będą nam przede wszystkim przeszkadzać, a z przodu liczyć, że coś fuksem wpadnie.Trzeba przede wszstkim szybko strzelić gola, żeby nie było powtórki jak z Heko. Jeżeli nie wygramy z bezdomną Polonią, to poważnie trzeba myśleć o szukaniu nowego trenera. Mam jednak nadzieję, że nie będzie ku temu powodów. Mimo wszystko liczę na dobrą skuteczność i zwycięstwo dwiema bramkami.
MrCricket

ZAGLEBIE - Polonia Bytom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-09-27, 11:27 am

Kol. MrCricket - nie trzeba szukac nowego trenera nie piszmy takich mysli - mamy b.dobrego trenera i naszego trenera to jest wazne. Po prostu nalezy - przekonac zawodnikow ze graja zle, nie to co ustalaja w szatni, wiecej serca, wiecej zaangazowania - przytocze BABY NIEMCZYKA - jak one chcialy wygrywac - mimo roznych momentow w meczach jednak pokazaly - jak sie chce to mozna wygrywac. Mam taka nadzieje ze wreszcie do naszych zawodnikow dotrze - ze my gramy o AWANS do I ligi.
Chcialbym aby mecz z Polonia Bytom by przelomowy dla tej rundy.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MarcelZS 2005-09-27, 11:55 am

Odnosząc się do waszych wypowiedzi, to wydaje mi się, że kwesti mętalności to jedno, ale podstawowa sprawa to umiejętności, co do których po początku rundy jesiennej można mieć wątpliwości w przypadku kilku z naszych zawodników.
Ja jak bym miał grać w takiej drużynie jak Zagłębie tj. z perspektywą awnasu to w każdym meczy bym gryz trawę, aby łapać się do podstawowej 11, a tu jakby u niektórych chęci nie wiadać. (by najmniej w tym co prezentują na murawie).

Liczę w meczu z Polonią na łatwe 3 pkt, no i niestety wątpie aby z Łodzi wrócili z tarczą. - bo wg, mnie ci zawodnicy lepiej już grać nie będą (obym się mylił), a sugestie co do zmiany trenera są chyba trochę na wyrost.
MarcelZS

Postprzez musztra 2005-09-27, 2:39 pm

Muszą ten mecz wygrać :!: :twisted:
musztra

Postprzez MACIEK 86 2005-09-27, 2:42 pm

Po raz kolejny napisze ZAGŁĘBIE TYLKO ZWYCIĘSTWO!!!! mam nadzieje że nasi piłkarze po kompromitacji w Gliwicach będą chcieli sie zrewanżować i zagrają od początku tak jak drugie 45minut z Radomiakiem.Stawiam 4-1 dla Zagłębia i coś czuje że Zuban sie wkońcu przełamie
MACIEK 86

Postprzez slawojka 2005-09-27, 3:00 pm

Jest źle :cry:
Musimy to jasno powiedzieć. Z resztą każdy o tym wie, każdy kibic, każdy piłkarz, trener.... Każdy z wyżej wymienionych miał i ma na pewno dużo większe oczekiwania. I na chwilę obecną trudno przewidzieć jakikolwiek wynik naszego Zagłębia. I przed meczem z Polonią, która dołuje w tabeli należy mieć obawy. Gra naszego Zagłebia jest zupełnie nieprzewidywalna.
Należy tu przed meczem z "Bytumiem" zaznaczyć, że wszystkie 5 punktów które mają dotychczas zdobyli na obcych boiskach. A ostatnio zgarnęli komplet w Bielsku.
Po naszej stronie jest kilka atutów. Gramy u siebie; za nami przemawia fakt, że jutro, tj. 4 dni przed meczem z Zagłębiem, Polonia rozegra w Radzionkowie ciężki mecz z łódzkim Widzewem. Za nami przemawia także pozycja w tabeli, jak równiez klasa zawodników z herbem Zagłębia na piersi. My gramy o awans, rywal o utrzymanie. Ale problem w tym, że to wszystko trzeba udowodnić na boisku!!! Cóz jeszcze można dodać...? Czekać i wierzyć, ale sama wiarą ekstraklasy nie zrobimy!
Może jednak zmienić cel tego sezonu i ogłosić, że gramy o utrzymanie? Wiosną dzięki temu efekt był nieporównywalny do dzisiejszego :wink:
Więcej pomysłów na chwilę obecną nie mam :wink:
slawojka

Postprzez mały 2005-09-27, 3:22 pm

Niema co dramatyzować . Piłka Nożna to nie jazda figurowa na lodzie .!
Tutaj liczą się punkty. A tych mamy znacznie więcej niż rok temu. Jest jeszcze runda wiosenna w , której jak już wcześniej pokazaliśmy napewno będziemy mocni ! Jestem przekonany ,że wygramy mecz z Polonią i od tego momentu ustabilizujemy forme , bo narazie to jest niezła sinusoida !! Inna sprawa ,że cięzko się gra zawodnikom jeżeli nie ma jasno określonych celów .! Ponoć jest premia za awans ale nie wiadomo jaka ? Ponoć wszyscy chcą awansu ale tego nie widać ! Bośniacy olewaja treningi i na meczach graja swoje a nie jak Trener ich ustawi ! Nie mamy lidera ! I do tego wszystkiego skończyło mi się piwo !!! :shock: Jestem dobrej myśli . wygramy z Polonią a za rok świętujemy awans do I LIGI !!!
mały

Postprzez PTAQ84 2005-09-27, 4:40 pm

Ten mecz po prostu musimy wygrać żeby liczyć się w walce o awans i wierze że Tochel wyprostował paru zawodników po meczu z Piastem więc efekty zapewne będą w postaci wygranej 2-0 8)
DO BOJU ZAGŁĘBIE :!:
PTAQ84
WOJKOWICE

Następna strona

Powrót do Piłka nożna