Zagłębie Sosnowiec - Radomiak Radom 17 września, 15:30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zagłębie Sosnowiec - Radomiak Radom 17 września, 15:30

Postprzez slawojka 2005-09-14, 10:32 am

Jako że Pan Tadziu gdzieś się zapodział, zastąpię go w nowych obowiązkach :wink:
Do najbliższego meczu zaledwie 3 dni. Czas najwyższy pogadać co nieco o tym i wejść w klimat sobotniej potyczki.
Radomiak, bo to właśnie nasz najbliższy rywal, należy do tych "z dolnej półki". Odniósł dotychczas jedno zwycięstwo na inaugurację sezonu na własnym boisku z nowodworskim Świtem, by potem trzykrotnie zejść pokonanym i trzykrotnie remisując. W efekcie balansuje w tabeli w strefie walczących o drugoligowy byt. To dopiero 1/3 jesiennej rundy, więc dużo może się jeszcze zmienić...
Czekamy na ten mecz z wielkim zaciekawieniem. Zadajemy sobie pewnie wszyscy podobne pytanie: "czy to zwycięstwo w NML to przełom naszego Zagłębia?" Pozostawiając jakgdyby w cieniu styl wygranej (najważniejsze 3 punkty) wszyscy po cichu liczymy, że teraz już będzie na pewno lepiej. Zabraknie na pewno w tym meczu pauzujących za "czerwień" Marcina Bębna i Dawida Skrzypka. Kto w ich miejsce? odpowiedź jest prosta. Jak będzie wyglądać cała jedenastka? zobaczymy w sobotę.
Pamiętamy ostatni mecz z Radomiakiem, kiedy to w ostatniej akcji meczu Terlecki pozbawił nas dwóch cennych punktów. Mam nadzieję, że wszyscy piłkarze będą o tym dobrze pamiętać i zrewanżują się za ten "kaprys".
Zapraszam wszystkich do dyskusji
slawojka

re

Postprzez Qba 2005-09-14, 10:45 am

powrocily "stare, dobre, troche szczesliwe" czasy, kiedy to Slawojka zakladal tematy, a my kroczylismy od zwyciestwa do zwyciestwa :)

sprawa jest prosta - na Ludowym Zaglebie powinno grac jak najbardziej ofensywnie i wygrywac mecz za meczem. nie widze innego wyjscia. jestesmy u siebie i mamy aspiracje pierwszoligowe, to swiadczy o czyms.

co do meczu to podejrzewam, ze posuniemy ich dosc znacznie, zreszta nie wazny wynik - wazne 3 pkty.

pozrawiam
Qba

Postprzez maras24 2005-09-14, 11:50 am

Oczywiście najważniejsze w tym meczu będą 3 pkt które dopiszemy na konto naszego zespołu!Ja życzyłbym sobie jednak aby w końcu nasi kopacze odblokowali sie i zarówno Przemek jak i Hadis a być może Wojciech M :) urządzili sobie mały popis strzelecki.W końcu to napastnicy i przydałoby sie żeby zaczeli strzelać!Ucieszy mnie każde zwycięstwo naszej drużyny ale najbardziej takie po efektownej grze z wynikiem 3:0..
maras24

Postprzez krzysztof 2005-09-14, 11:55 am

Obawiam się jednak, że Radomiak zaprezentuje podobny styl jak na wiosnę poprzedniego sezonu.
Będziemy się męczyć, ale wierzę w to że nasz zespół udowodni wszystkim niedowiarkom, że jest głównym kandydatem do awansu i rozwali siatkę w bramce Radomiaka.
krzysztof

Postprzez twari 2005-09-14, 12:21 pm

Ciekaw jestem postawy naszych zawodnikow przeciwko Radomiakowi. Od 4 meczy walczylismy z beniaminkami (z lichym skutkiem). Teraz czas na 2-ligowca ktory - podobnie jak my - w zeszlym sezonie mial kiepska jesien i udana wiosne. Ciekaw jestem czy zagra nasz pupil Bała! :) Ostatnio wchodzi tam na koncowe 10 minut wiec w formie nie jest.
A sklad w jakim zagramy? Coz - przypuszczam ze Tochel pojdzie sladem slynnego porzekadla "zwycieskiego skladu sie nie zmienia" i zobaczymy identyczna wyjsciowa jedednastke jak ta w NML. Tyle tylko ze teraz na lawce zabraknie Dawida. Zastanawiam sie tez czy Zuban zostanie wpuszczony przynajmniej na 45 minut. No i jak zaprezentuje sie nasz defensywny pomocnik?? Ciekawe czy Butryn (bo o nim mowa) wreszcie wykrzesa z siebie chociaz 45 minut dobrej gry! Nie rewelacyjnej - poprotu dobrej! No i jak zaprezentuje sie Malocha przed wlasna publicznoscia grajac od poczatku spotkania?
Wyniku nie typuje bo zbyt wiele razy sie rozczarowalem... Fakt ze gramy u siebie nie powoduje we mnie hurra-optymizmu gdyz mecz z Heko pokazal iz nawet na wlasnym boisku bramki moga sie obrocic przeciwko gospodarzom!
twari

Postprzez Sebek 2005-09-14, 12:28 pm

LICZĘ NA ZWYCIĘSTWO!!! :D ...
Choć jeżeli trener ponownie postawi na Butryna to bedziemy mięli utudnione zadanie,bo będzie to równoznaczne z tym jakbyśmy grali w 10!a przeciwnicy mieli dodatkowego zawodnika!!!!
Jestem jednak pełen nadziei, że tak się nie stanie...!
Mam przeczucie, że Wolański coś strzeli :D
Sebek

Postprzez mdc dg 2005-09-14, 12:40 pm

Po tym co do tej pory nasi kopacze prezentują wynik remisowy jest najbardziej prawdopodobny ale jeżeli nasi grajkowie skoncentrują się na maxa może wygramy w męczarniach :lol:
mdc dg

Postprzez musztra 2005-09-14, 1:02 pm

Jest spora szansa na 3 pkt tylko trzeba ją wykorzystać grając skutecznie a nie tak jak w meczu z Heko.
Do boju :!: :x
musztra

Postprzez SkOwRoN 2005-09-14, 1:11 pm

Poprawiając grę taktyczną oraz skuteczność gry nie powinno być problemu choć Radomiak prezentuje ostatnio dość "ładną piłkę" :) mój typ? 2-1 :)
SkOwRoN

witam

Postprzez hesusek1906 2005-09-14, 4:06 pm

Witam wszystkich. Przed ostatnio rozegranym meczem Zagłebia przeciwko Radomiakowi byłem pewny zwycięstwa naszej drużyny, która bądź co bądź była wtedy na gazie. Sądze,że nie możemy zlekceważyć rywala! Bardzo ważna będzie w tym meczu koncentracja przez pełne 90 minut (w ostatnim meczu jak wiemy jej zabrakło). Uważam,że strzelimy pierwsi bramkę i wygramy własnie przewagą 1 bramki:) Pozdrawiam !!!
BYŁO, JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE !!!
hesusek1906

Postprzez PTAQ84 2005-09-14, 6:06 pm

myśle że po meczu w NM chłopaki się przełamali i teraz wierzą w to że potrafią wygrywać ale mecz z radomiakiem nie będzie należał do łatwych mimo wszystko 2-0 dla zagłębia 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez czeladzianin 2005-09-14, 7:20 pm

Wierze a wiara gory przenosi, ze nie bedzie horroru, nerwow i adrenaliny z powodu wyniku, licze na adrenaline przy 3 bramce z powodu stylu gry calego zespolu, niestety ja tylko bede sledzil relacje internetowa z prostej przyczyny, mieszkam w Leeds. Pozdrowienia dla wszystkich emigrantow Zaglebiakow. W sercu pozostaje tylko Zaglebie. 3:0 bramka Lacha, Pitry i Wolanski. A teraz druzyno od slow do czynow!!!!
czeladzianin

Postprzez Lars 2005-09-14, 7:33 pm

śmierdzi mi remisem 1:1
ale jak to sie mówi WIERZE i ok 14 w sobote pełny OPTYMIZMU wyjde z domu kierując się w strone Ludowego.
Do Boju Zagłębie !!! Abmitnie, Ambitnie i jeszcze raz Ambitnie a będzie ok :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez MACIEK 86 2005-09-14, 7:38 pm

TYLKO ZWYCIĘSTWO
Nie możemy tracić już punktów na teoretycznie słabszych zespołach musimy odrabiać punkty do Śląska i Jagielloni.Mam nadzieje że nasi kopacze przełamali sie meczem w NML i teraz zaczną wykorzystywać stwarzane sytuacje:)Typuje 3-1 lub 4-1 i mam nadzieje że Pitry coś ustrzeli
MACIEK 86

Postprzez SkOwRoN 2005-09-14, 8:00 pm

MACIEK 86 napisał(a):Typuje 3-1 lub 4-1 i mam nadzieje że Pitry coś ustrzeli

bardzo chciałbym aby tak było ale .. obawiam się że z naszymi możliwościami które były prezentowane do tej pory będzie ciężko wygrać takim wynikiem.. :(
SkOwRoN

Następna strona

Powrót do Piłka nożna