DRWĘCA N.MIASTO - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

DRWĘCA N.MIASTO - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-09-05, 8:45 am

Pozwolcie ze otworze temat meczu z DRWECA , ale moze bede mial szczescie i skonczymy z ta szarzyzna ktora ciagnie sie od meczu z WIDZEWEM.
Wyznam ze piszac ten teks caly jestem w nerwach a przepelniony jestem zalem do pilkarzy i trenera ze nam serwuja takie horrory w kazdy niemal weekend.
Dobrze by bylo, aby Pan trener wraz z pilkarzami zamkneli sie w pokoju i powiedzieli sobie co im lezy na sercu bo ta indolencja przechodzi na nas PRAWDZIWYCH KIBICOW , ktorzy dobrze zycza pilkarzom i Panu PANIE TRENERZE - przepraszam Panie Krzysztofie ale musze napisac to NIC NIE TRWA WIECZNIE.
MY WIERNI KIBICE ZAGLEBIA ZYCZYMY PANU I CHCEMY ABY PAN WPROWADZIL NASZA DRUZYNE DO I LIGI, ALE MUSI PAN COS ZROBIC
ABY OSIAGANE WYNIKI PRZEZ PILKARZY BYLY INNE NIZ DO TEJ PORY.
Druzyna jedzie rozegrac mecz do DRWECY nie obiecujmy sobie zwyciestwa, bo mnie juz jest glupio jak czytam "zrobimy wszystko" , "przywieziemy 3 pkt do Sosnowca" - nie lubie byc oklamywanym.
Zakoncze to moje wystapienie NIECH ZWYCIEZY W MECZU DRWECA - ZAGLEBIE DRUZYNA LEPSZA.
Pozdrawiam
Tadeusz
Ostatnio edytowano 2005-09-05, 10:09 am przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 1 raz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Wally 2005-09-05, 9:29 am

Jakbyś mógł Panie Tadeuszu zmienić Drwenca na Drwęca to by było lepiej. Sytuacja z nazwą drużyną jest identyczna jak z Wisłą Płock. Bo tak samo Wisła jak i Drwęca to są rzeki :) I tak samo przyszła zmiana nazwy na sponsora. W Płocku była Petrochemia, a w NML jest teraz Finishparkiet i takiej nazwy powinno sie teraz używac.

Ale przechodząc do meritum. Uwazam, że w pierwszym składzie powinien wybiec Małocha. Może Finishparkiet to będzie taka druga Mława i Wojtek bedzie mógł się rozstrzelać. To jest najlepszy dla niego moment, zeby przypomniał o sobie Nam, kibicom. Liczę, że wygramy, bo zespół z NML nie prezentuje się nawet średnio w tym sezonie.
Wally

Postprzez krzysztof 2005-09-05, 9:44 am

Wally napisał(a):Ale przechodząc do meritum. Uwazam, że w pierwszym składzie powinien wybiec Małocha. Może Finishparkiet to będzie taka druga Mława i Wojtek bedzie mógł się rozstrzelać. To jest najlepszy dla niego moment, zeby przypomniał o sobie Nam, kibicom. Liczę, że wygramy, bo zespół z NML nie prezentuje się nawet średnio w tym sezonie.

I tutaj sie zgadzam, byłaby to szansa dla Wojtka żeby pograł i szansa odpoczynku dla Przemka.
Zdecydowanie lepsze mam wspomnienia kiedy Przemek wchodził z ławki i odwracał losy meczu.
krzysztof

Postprzez slawojka 2005-09-05, 10:01 am

Nie oszukujmy się. Mecz jak najbardziej do wygrania. Musimy go wygrać. I to zwycięstwo będzie przełomowe. Widac że nasi piłkarze grają, nie można im odmówić woli walki, ambicji, chęci... Brakuje skuteczności, jakieś fatum...ale ileż można? 3 punkty i 3 bramki przyjadą do Sosnowca. Jednego dorzucą gospodarze (Iheanacho) i 1:3.
Finishparkiet miał tylko dobry start. W debiucie ograli 3:1 Polkowiczan. By potem dwukrotnie w tych samych rozmiarach ulec KSZO i KUJAWIAKOWI. Kolejne wyjazdowe porażki z JAGIELLONIĄ (1:2) i WIDZEWEM (0:1). A pomiędzy nimi remis z PODBESKIDZIEM (1:1).
W ogólnym bilansie gorsza od nich jest tylko bytomska Polonia. Nasz rywal zajmuje przedostatnie miejsce w ligowej tabeli (nieuwzględniając póki co kar PZPN-wskich) ze zdobytymi 4-ma punktami w 6 meczach. A w sobotę wieczór będzie z 4-ma punktami w 7 meczach.
Piłkarze i kibice, nie traćmy wiary, upragniony cel jest wciąż w naszym zasięgu! Do boju Zagłebie! Zwycięstwo czeka nas!
Ostatnio edytowano 2005-09-05, 10:09 am przez slawojka, łącznie edytowano 1 raz
slawojka

Postprzez mdc dg 2005-09-05, 10:08 am

Z siatkarzem w bramce, bez lidera z prawdziwego zdarzenia i z bardzo słabymi napastnikami nie widze szans na zwycięstwo.Remis będzie dobrym wynikiem ale mam przeczucie że rywale wygrają 1:0.
mdc dg

Postprzez MarcelZS 2005-09-05, 10:21 am

Tylko zwycięstwo, Małocha i może Morawski powinni wrócić do 11 meczowej, obawy mam i to wielkie co do Piętki, bo przy tym co prezentuje to chyba Kurdziel przegrywa z nim warunkami fizycznymi i fryzurą - bo ilość ewentualnych wpuszczonych bramek dla tych zawodników może się równać z ilością celnych strzałów na bramkę. (oby tak nie było).

Tak serio to:
- Podbeskidzie - wygrana, ale co do poziomu gry miałem zastrzeżenia, ale zgoniłem to fakt rozpoczęcia rundy jesiennej.
- Widzew - wyjazd, więc każdy wynik może się zdarzyć, poza tym wyrównana walka więc trudno - przegraną przyjąłem ze spokojem.
- Ruch - zwycięstwo, ponoć zwycięzców się nie sądzi, więc OK.
- Lechia - liczyłem że po słabych meczach będzie zwycięstwo i sądziłem że przyjdzie nad pozór oczekiwaniom łatwo, było inaczej - rozczarowanie po raz pierwszy.
- Śląsk - wyjazd, mogło być różnie, remis zasłużony, choć Zagłębie przeważało, trudno.
- Heko - potężne rozczarowanie, rozpacz na skutecznością, - bez komentarza.

- Finishparkiet - to będzie przełom w przypadku zwycięstwa, a każdy inny będzie oznaczał pomimo wcześniejszych deklaracji walkę o środek tabeli, czyli uniknięcie baraży i ew. spadku.

Mam nadzieję, że nasi piłkarze zostawią na boisku wszystkie siły, a determinacji im wystarczy do pokonania teoretycznie słabszego przeciwnika, będą "gryźć" trawę i przywiozą 3 pkt.

DO BOJU ZAGŁĘBIE, ZWYCIĘSTWO CZEKA NAS ...
MarcelZS

Postprzez MrCricket 2005-09-05, 1:50 pm

Po ostatnim "niedzielnym show" i wcześniejszych, Tochel zamiast posyłać kopaczy na treningi u Podrazy , powinien co niektórych, skierować do okulisty. Być może szkła kontaktowe rozwiążą problem. Niektórzy już twierdzą, że będziemy grać o utrzymanie. Nie popadajmy w skrajności. Szkoda, bo powinny być przynajmniej 4 punkty więcej. Mimo wszystko, twierdzę, że w 2 lidze jest przynajmniej 8 drużyn(wśród nich Drwęca), które mogą co najwyżej pomarzyć, o takich zawodnikach, jakich my mamy. Trudno mi to pisać, ale od początku też wpuściłbym Małochę. Boje się, żeby Piętki nie zjadła trema i nie wpuścił jakiegoś farfocla. Trzeba drużynę ustawić ofensywnie i jechać po zwycięstwo. Bo jeśli nie teraz, to kiedy ???
MrCricket

Postprzez mały 2005-09-05, 2:28 pm

Są dwa wyjścia:

1. Albo Trener przewietrzy skład , zmiennicy zagrają na luzie I pokżą się trenerowi z dobrej strony i mamy zwycięstwo.
2. Albo zagramy tym samym zestwieniem i strach i presja znowu powiąże im nogi i w najlepszym przypadku remis.

MIMO TO JESTEM OPTYMISTĄ I LICZĘ NA WYGRANĄ !!!!!!
mały

Postprzez dynamitek 2005-09-05, 3:23 pm

Wierzę, że wyjdziemy nastawieni ofensywnie... I jeśli wykorzystamy choć 20% okazji na strzelenie bramki, to wygramy 0-3. Ja innej opcji nie widzę! Trzymam kciuki za przełamanie złej passy strzeleckiej i za rozwiązanie wora z bramkami... Kurde! No nawet Ruch się rozegrał i zaczął wygrywać... A my co? Do boju Zagłębie!!!
dynamitek

Postprzez pIwooo 2005-09-05, 5:14 pm

hmmm....myśle, że mecz do wygrania jeżeli zawodnicy pokażą 100% zaangarzowania...OStatnio bramek nie strzelamy ale bardziej mnie martwi Piętka w bramce niż nasi napastnicy.Myśle, że nasi wymęczą 0-1.W podstawowym składziie wym wystawił Małoche i Zubana, w pomocy na lewej paczke po prawej Wolana a na środku Lacha i Chylaszek, obrona bez zmian, natomiast w drugiej połowie bym odświeżył skrzydła wprowadzając skrzypka i Butryna i Chylaszek by przeszedł na lewą strone, a Pitrego bym wpościł jako Jokera jako kata Drwęcy 8) Nie ma co liczyć na pogrom, Zagłębie ostatnio znane z wygranych 1:0 wkońcu
pIwooo

Postprzez Pesto 2005-09-05, 6:52 pm

gonzo22 napisał(a):hehe Ty sobie chyba jaja robisz . 3:0 ale dla Drwęcy Ty pajacu jeden

gonzo - idź już Miss Piggy dymać. Tu nie Muppet Show.

Typuję 0:2 (na korzyśc Zagłębia).
Pesto
kumaty

Postprzez emdżej 2005-09-05, 6:57 pm

Osoby krytykujące Piętkę zapytam: ile meczów z jego udziałem widzieliście?
emdżej

Postprzez Wally 2005-09-05, 7:07 pm

No ja np. go widziałem w Radomsku, gdzie nie błysnął. Ogólnie uważam go za bardzo niepewnego bramkarza, który w ogóle nie łapie piłek, tylko wybija gdzieś na oślep, niepewny jest też na przedpolu.
Wally

Postprzez emdżej 2005-09-05, 7:14 pm

W pierwszej drużynie nie jest całkowicie pewny, ale trema też mu w końcu minie. A w sparingach czy A-klasie nie raz i nie dwa razy pokazał, że umie bronić (tylko mi tu nie smęcić o poziomie)
emdżej

Postprzez gregor 2005-09-05, 8:20 pm

przed meczem z Heko napisałem jak nie teraz to kiedy ZAGŁĘBIE zgarnie całą pule i CO !!! cierpliwie czekam aż zaczną strzelać ZAGŁĘBIACY bramki
nie wpadne w histerię ,jeszcze chwilę zdzierżę i obstawiam wynik 3:0
dla chłopców z SOSNOWCA
ZAGŁĘBIE KING!!!
gregor

Następna strona

Powrót do Piłka nożna