ZAGŁĘBIE Sosnowiec - RUCH Chorzów, 13 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ZAGŁĘBIE Sosnowiec - RUCH Chorzów, 13 sierpnia, 17:00

Postprzez slawojka 2005-08-08, 9:20 am

Zanim umilkną echa wyjazdowego meczu w Łodzi pomału wczujmy się w nasz najbliższy mecz. Już w sobotę na naszym Ludowym będziemy gościć chorzowski Ruch. Niegdyś rywal który wyzwalał maximum emocji. Zarówno piłkarsko jak i kibicowsko. W sobotę - w perspektywie absencji kibiców gości - o takie emocje będzie trudno.
Ale tu w tym temacie, zajmijmy się czysto piłkarskim punktem widzenia.
Dorobek obu zespołów to 3 punkty, na które składają się jedno zwycięstwo i jedna porażka. Mamy tego samego pogromcę tak a propos...
Osobiście liczę, że wysoka porażka w Łodzi wyzwoli w naszych piłkarzach jak również w trenerze Tochelu żądzę wysokiego zwycięstwa. Na pewno w nas wszystkich także taka żądza drzemie i każdy z nas oczekuje kilkubramkowego zwycięstwa naszego Zagłębia. Ruch ma na pewno w pamięci dwie porażki z ubiegłego sezonu. Dlatego z jednej strony będzie ich przygniatał kompleks naszej wyższości, z drugiej strony będą pałać chęcią rewanżu. Wierzę że na chęciach się skończy i już po kilkunastu minutach spostrzegą rywale że za wysokie progi...
Stawiam na otwarty, mocno ofensywny futbol naszgo zespołu i na ciekawy pojedynek strzelecki Marcina Lachowskiego z ... Przemkiem Pitrym. (Chyba nie myśleliście że z Bizackim czy Śutwą :wink: ?)
Nie ukrywam że skromne 1:0 też mnie usatysfakcjonuje.
Jakie Wasze nastawienie i oczekiwanie? Jaki futbol propagujecie? Czy ten ofensywny z Łodzi, czy jednak zachowawczy... Czy tej linii obrony z Łodzi dać szansę rehabilitacji czy zrobić wśród nich remont? Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam
P.S. keff79 , dzięki za zaufanie :wink:
slawojka

Postprzez MarcelZS 2005-08-08, 9:54 am

Ja biorę 1:0 w ciemno, może być brzydko, ale skutecznie.

Ponadto chciałbym żeby obrona się zrehabilitowała i zagrała mecz na "0", a co do ataku, w jakim by nie wyszedł ustawiniu (nawet z W.Małochą)to liczę że coś strzeli.

Porażka na Widzewie oraz dwie pierwsze rundy, pokazały że walka o awans będzie trudna, a każdy mecz może przynieść niespodzinkę, a drużyn do bicia już nie ma.
Ruch napewo zagra ambitnie, więc pewnie będzie dobre widowisko.

- Wielka szkoda, że meczu nie zobaczę-
MarcelZS

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-08, 10:02 am

Lodowaty prysznic po meczu z Widzewem to dobrze zrobi naszej druzynie na cala jesienna runde.
Przed nami awans do I ligi mecz z Ruchem rozegrac powinno nasze ZAGLEBIE spokojnie ale stanowczo i dazyc do zdobycia kilku bramek, aby dac nam sygnal i uspokoic nas - byl to wypadek przy pracy. Ja w to wierze.
Moze nalezy juz w pierwszych 45 min. grac Przemkiem Pitry to raz a linie pomocy ustawic tak jak poprzednio z Wolanem po prawej stronie, moze nalezy dac pograc WARZE na lewej obronie. Ale pamietajmy iz II polowe w Lodzi gralismy bez TERESY.
Mecz z Ruchem nalezy zagrac po profesorsku i wygrac spokojnie 3-0 w przeciwnym razie bedziemy mieli duzo do myslenia. Nie zycze tego nikomu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Warson 2005-08-08, 10:46 am

Ja stawiam tym razem wysokie zwycięstwo 3-0 a gole: Wolański, Lachowski i Zubanović.
Warson

...

Postprzez Krawiec 2005-08-08, 10:51 am

Oby nasi pilkarze nie pałali żadną żą dzą wysokiego zycięztwa ani nie mieli poczucia wyższości. Tego się najbardziej obawiam przede wszystkim u piłkarzy ale tez u kibiców bowiem wstając szybko po knockdown 'ie z żadzą oddania można łatwo znowu upaść na deski.

Tak jak napisał Marcel ZS 1:0 mnie ucieszy. Na efektowny i super otwarty fotbol to możemy sobie pozwolić grając ze słabą drużyną w momencie kiedy będziemy mieli dużą przewage w tabeli . Ruch pokazał że może skarcić ŁKS więc głupotą byłoby zlekceważenie rywala.

Teraz podwójna garda i lewy prosty !
Ostatnio edytowano 2005-08-08, 11:26 am przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez PTAQ84 2005-08-08, 11:01 am

Przed sezonem pogrom nad drużyną niebieskich brał bym w ciemno, ale ostatnim wynikiem z ŁKSem mnie zaskoczyli. Nie ważne w jakim stylu i jaką różnicą bramek wygra Zagłębie najważniejsze że wygra 8)
Derby to derby.
ZAGŁĘBIE-Ruch 2-0
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez gruby 2005-08-08, 11:17 am

PTAQ84 napisał(a):Przed sezonem pogrom nad drużyną niebieskich brał bym w ciemno, ale ostatnim wynikiem z ŁKSem mnie zaskoczyli. Nie ważne w jakim stylu i jaką różnicą bramek wygra Zagłębie najważniejsze że wygra 8)
Derby to derby.
ZAGŁĘBIE-Ruch 2-0

jakie Ku*** derby Chorzów to Śląsk a my jesteśmy Zagłębie Dąbrowskie, :roll: :roll: żeby kibic Zagłębia uważał że mecz z Hanysami to derby... :?
gruby

Postprzez Lars 2005-08-08, 11:23 am

w tym meczu zagrałbym na miejscu trenera Zubanovicem i Pitrym od 1'. Na bokach skrzypek i Wolanski. Gdyby Pitremu zabrakło sił (K.T. kiedys powiedział ze tenchłopak tak na dobrą sprawe nigdy nie miał zdrowia czy sił na 90') możnaby skorygować skład zmianą Pitry => Paczkowski. Wolański znowu pograłby troche w ataku a Paczkowski hasałby sobie na skrzydle.
Bęben powinien być juz do konca sezonu pewnym punktem bo wydaje sie ze limin błedow już wyczerpał.
W środku Lacha z Morawskim ( trzeba zagrać od początku dwoma ofensywnymi pmocnikami, nie ma co ryzykować 0:0 z cofnietym Butrynem).
Noi obrona jak zwykle w stałym zestawieniu ze słabym Kłodą na prawej stronie lub ew. jeszcze słabszym Warakomskim. Co do tej strony to niewiem czy nie warto byłoby moze w Zgorzelcu sprobowac zagrać Chylaszek - Skrzypek. może okazałby to sie strzał w dziesiątke. a wtedy juz na Ruchu moze zagrałby po prawej stornie ktoś bardziej kkonkretny w zespole walczącym o awans niż przecietny drugoligowiec - Kłoda ew. Warakomski.

Co do wyniku - trudno powiedziec cos mądrego. musimy zmienić taktyke, grać skrzydłami bo do takiej gry chyba najlepiej pasują dzisiejsi nasi piłkarze. Do boku i środek. a z tego zawsze może coś wyjść, bo jest Pitry ktory zawsze znajdzie sie tam gdzie piłka, jest wysoki Zuban, na przedpolu są zawodnicy obdarzeni mocnimi uderzeniami - Lachowski, Morawski. Jesli to wszystko dobrze sie pouklada, nie bedzie to gra dlugimi piłkami w ktorych liczy sie wyłącznie na przypadek. pogra sie skrzydłami, zagra sie dodatkowo kilka fajnych szybkich prostopadłych piłek to Ruch zostanie rozbity.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez PTAQ84 2005-08-08, 11:29 am

gruby napisał(a):
PTAQ84 napisał(a):Przed sezonem pogrom nad drużyną niebieskich brał bym w ciemno, ale ostatnim wynikiem z ŁKSem mnie zaskoczyli. Nie ważne w jakim stylu i jaką różnicą bramek wygra Zagłębie najważniejsze że wygra 8)
Derby to derby.
ZAGŁĘBIE-Ruch 2-0

jakie Ku*** derby Chorzów to Śląsk a my jesteśmy Zagłębie Dąbrowskie, :roll: :roll: żeby kibic Zagłębia uważał że mecz z Hanysami to derby... :?

derby to nie tylko mecz drużyn z jednego regionu ale drużyn które położone są niedaloko siebie więc dlatego derby...
Piłkarskie derby to mecz piłki nożnej dwóch drużyn z jednego miasta lub regionu. Odbywają się, gdy dane drużyny biorą udział w rozgrywkach tej samej klasy rozgrykowej oraz mecze tzw. "odwiecznych rywali" - drużyn, które rywalizują ze sobą od dawna, a kibice są do siebie nieprzyjaźnie nastawieni. Sama nazwa "derby" najprawdopodobniej pochodzi od meczu rozgrywanego w angielskiej miejsowości Derby (grali zawodnicy z jednej części miasta, a w przeciwnej drużynie z drugiej).

sorki za rozmywanie...
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez gruby 2005-08-08, 11:46 am

PTAQ84 napisał:
cytat:
Piłkarskie derby to mecz piłki nożnej dwóch drużyn z jednego miasta lub regionu.

nie jesteśmy z tego samego miasta,region tak samo nie ten... :wink: więdz jakie derby... :roll: :roll:
gruby

Postprzez PTAQ84 2005-08-08, 11:49 am

a czytałeś co dalej pisze...
dobra bo schodzimy z tematu, najważniejsze żeby wygrali a czy to się będzie nazywało derby czy nie to mniejsza o to...każdy ma swoje zdanie...
pozdro 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez gRzybu 2005-08-08, 11:54 am

W tym momencie mamy rowna ilosc punktow i poleglismy z tym samym klubem wiec szanse wydaja sie byc wyrownane , jednak Zaglebie ma atut wlasnego boiska ktory daje bardzo duza przewage w dzisiejszym futbolu .

Nasz zespol posiada napewno duzo wiekszy potencjal niz w poprzednim sezonie chociaz procz lini ataku jest zupelnie nowy i dopiero sie zgrywa .

W ataku powinien zagrac Śrutwa z Ćwielongiem wbrew temu co ktos napisal. Chyba ze wskoczy do skladu Ludzinski , ktory byc moze dzisiaj zostanie pozyskany.

Ja mimo wszystko licze na 3 pkt chociaz remis na wyjezdzie w tym momencie budowy druzyny nie bedzie zly.

Mam tylko nadzieje ze sedzia nie wypatrzy wyniku . Czerwona kartke rok temu u was moge zrouzmiec ale to co stalo sie na naszym boisku to skandal i kompromitacja arbitra .
gRzybu

Postprzez YOOSHKY 2005-08-08, 11:54 am

gruby napisał(a):PTAQ84 napisał:
cytat:
Piłkarskie derby to mecz piłki nożnej dwóch drużyn z jednego miasta lub regionu.

nie jesteśmy z tego samego miasta,region tak samo nie ten... :wink: więdz jakie derby... :roll: :roll:

Derby GOP'u.

Ja też już się nie odzywam :lol:
Ostatnio edytowano 2005-08-08, 12:01 pm przez YOOSHKY, łącznie edytowano 2 razy
YOOSHKY

Postprzez krzysztof 2005-08-08, 11:55 am

W sumie to zadowoli mnie nawet 1:0, ale uważam że nie może to by kwestią przypadku, tylko trzeba na boisku pokazac ze stac nas na 1 lige.
krzysztof

Postprzez SCORPARO 2005-08-08, 12:33 pm

...nie powiem co bym mógł sobie wydarować wynik z łodzi do dziś .... poprostu baardzo boli.... w świetle ostatniego meczu (nie widziałem - przyznaję)w zasadzie wyniku końcowego, to jeżeli Zagłębie strzeli 1 bramkę więcej niż ruch - Będę zadowolony ... nie ważne w jakim stylu, jednakże liczę na zwycięstwo (przynajmniej u siebie chłopaki powinni pokazać że chcą tego avansu).
SCORPARO

Następna strona

Powrót do Piłka nożna