Arka i Piast mogą zostać zdegradowane do III ligi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Arka i Piast mogą zostać zdegradowane do III ligi

Postprzez Pluto 2005-07-11, 12:31 am

Co myślicie o całej tej akcji? Komisja Etyki w PZPN w końcu zaczęła walczyć z nieuczciwymi klubami czy też może szuka kozła ofiarnego, żeby uratować twarz w tym całym korupcyjnym zamieszaniu? Zapraszam do dyskusji

Link do newsa na Onecie :

http://sport.onet.pl/1020297,278,221592,wia,1127876,dyscyplina.html
Pluto

Postprzez MACIEK 86 2005-07-11, 1:12 am

Ja myśle że skończy się odjęciem 10 ptk
MACIEK 86

Postprzez Pesto 2005-07-11, 8:04 am

Odejmowanie punktów jak dla mnie jest bezcelowe (wypacza sportowy wynik). Jak komuś udowodnią korupcję , powinien być degradowany 1 klasę niżej - i tam zaczynać rywalizację , bez żadnych punktów ujemnych.

Po mojemu nie mamy do czynienia z kozłami ofiarnymi. Po prostu korupcja w piłce osiągnęła punkt krytyczny ===> namnożyło się tyle podejrzanych meczów , że PZPN musiał działać , by uniknąć totalnej kompromitacji.

CH w D cwaniakom i oszustom 8)
Pesto
kumaty

Postprzez krzysztof 2005-07-11, 8:20 am

tym bardziej, że grali w nieczyste karty z nami.
Bede pelen podziwu dla Janka jesli zrobi to o czym mowi.
Jednak z drugiej strony nie wiem, czy PZPN zdobedzie sie na taki krok.
Maja chyba jeszcze zle wspomnienia po Szczakowiance.
krzysztof

Postprzez Asja 2005-07-11, 9:02 am

Jan Tomaszewski mówi, że jeśli znajdą się dowody na nieuczciwość działaczy Arki Gdynia i Piasta Gliwice , to obie drużyny powinny zostać zdegradowane do trzeciej ligi
- Chodzi o podejrzane mecze Arki z MKS Mława i Zagłębiem Sosnowiec oraz o spotkanie Piasta Gliwice ze Świtem Nowy Dwór. Jeśli okaże się, że były one ustawione, to powinny zapaść srogie kary. Arka awansowała do pierwszej ligi, ale przecież do ewentualnego przekupstwa doszło w rozgrywkach drugiej ligi - powiedział Tomaszewski.
ego zdaniem, do zatwierdzenia składu zespołów, które przystąpią do rozgrywek, trzeba poczekać najdłużej jak można, czyli do 24 lipca, gdy nastąpi start. Jeśli PZPN uzyska dowody, iż doszło do przekupstwa, to Arkę powinien zastąpić Widzew Łódź, który rozgrywki drugoligowe skończył na czwartym miejscu, albo GKS Katowice, który spadł z pierwszej ligi. Niestety, oba kluby nie mają jeszcze licencji na grę i nie wiadomo, czy ją otrzymają. Jeśli dowody pojawią się później, w trakcie rozgrywek, oba kluby powinny być wyrzucone, ale miejsce po nich pozostanie puste...

(Rzepa)
Asja
Gwiazda

Postprzez SCORPARO 2005-07-11, 9:05 am

...po mojemu. to kluby które osiągnęły avanse (lub wyniki korzyste dla siebie ) w sposób conajmniej podejrzany, nie powinny zostać ukarane odjęciem punktów (10 , 20 - bez różnicy, za łagodna kara), kluby takie powinny zostać zdegradowane do najniższej klasy rozgrywek czyli klasy a,b... i bez różnicy czy klub nazywa sie np Arka Gdynia czy bedzie to jakiś wygwizdów, kolor zielony w piłce nożnej powinien występować w jednej postaci, mianowicie w postaci murawy a nie przysłowiowych "zielonych stoliczków"(mam nadzieję ze rozumiecie o co mi chodzi).
SCORPARO

Postprzez WOJTEK 2005-07-11, 9:07 am

TAAAA. JUŻ WIDZĘ JAK ICH DEGRADUJĄ. O ILE SZANOWAŁEM TOMASZEWSKIEGO ZA POSTAWĘ TAK TERAZ ZACZYNA TRACIĆ W MOICH OCZACH. ZACHOWUJE SIĘ NA ZASADZIE KROWY, KTÓRA DUŻO RYCZY A MAŁO MLEKA DAJE. POTEM PEWNIE POWIE:" JA CHCIAŁEM, JA WALCZYŁEM ALE ONI...". POPULISTYCZNY BEŁKOT.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez twari 2005-07-11, 9:12 am

Niestety znajac polskie realia sadze ze nie dojdzie do degradacji! Niestety gdyz to moze motywowac kolejne osoby do takich dzialan! Jedna degradacja dala by wiele do myslenia! Ale PZPN nie stac na tak drastyczny krok!
Napewno wiecej szans na degradacje ma Piast bo PZPN mialby z tym mniej problemow - mniej kibicow, malo chuliganki (jesli wogole jakas jest...), o i to degradacja o 1 poziom a nie o 2!
Jednak uwazam ze albo obejdzie sie po kosciach albo odejma im punkty!
Przypomina mi sie sytuacja ze Szczakowianka - odjeto jej (jak sie okazalo - nieslusznie) 10 punktow i przez to nie awansowala do ekstraklasy no i rok pozniej 3 liga! Jednym slowem - zalatwili klub z Jaworzna polsrodkami!

Coz - czas pokaze! Ale nie wierze ze cos zrobia! Nie u nas...
twari

Postprzez SCORPARO 2005-07-11, 9:16 am

WOJTEK napisał(a):TAAAA. JUŻ WIDZĘ JAK ICH DEGRADUJĄ. O ILE SZANOWAŁEM TOMASZEWSKIEGO ZA POSTAWĘ TAK TERAZ ZACZYNA TRACIĆ W MOICH OCZACH. ZACHOWUJE SIĘ NA ZASADZIE KROWY, KTÓRA DUŻO RYCZY A MAŁO MLEKA DAJE. POTEM PEWNIE POWIE:" JA CHCIAŁEM, JA WALCZYŁEM ALE ONI...". POPULISTYCZNY BEŁKOT.

... hehe, widze że u wojtka "optymistyczne" nastawienie do całej sprawy. W świetle polskich realiów, całego dotychczasowego dorobku PZPN-u wcale ci się nie dziwie takiego postrzegania całego tego zamieszania z korupcją w Polskiej piłce, wszak nasz wszechmocny PZPN nie raz już udowodnił że pozostaje "nieomylny" a i decyzje jakie podejmuje są "krystalicznie czyste".
Oczywiście nam, kibicom, pozostaje tylko czysta dyskusja na ten temat, bo raczej nic nei jesteśmy w stanie zrobić w tym temacie jak tylko ponarzekać.
Co do Tomaszewskiego, to pewnie będzie tak jak napisał WOJTEK, tzn... nawet jak juz będzie próbowal coś robić, to w naszym szanownym PZPN-ie jest za dużo osób na wysokich stanowiskach bezpośrednio związanych z "przekręcaniem" zawodów sportowych aby sie dać Panu Tomaszewskiemu... predzej czy później i tak go wysiudają ...
SCORPARO

Postprzez zgredos 2005-07-11, 10:36 am

Wojtek - Tomaszewski dostał stołek w PZPN i pewnie niezłą gaże to i krzyczy coraz mniej (u mnie też stracił szacunek) Jak znam życie to okaże się że nikomu nie można nic udowodnić i nic się nie zmieni, tylko panowie Tomaszeaski i Strejlau będą mieli dobre posady
zgredos

Postprzez maras24 2005-07-11, 11:35 am

a co Tomaszewski teraz może-a nic.przecież cała sprawa jest w rękach prokuratury i dopiero jeżeli prokuratura potwierdzi przypuszczenia o łapówkach w zamian za korzystne wyniki dopiero wtedy może zacząć działać pan Janek.Ja jestem przekonany że jeśli tak będzie to nie zawachaja sie przed degradacja tych druzyn do 3 ligi! I oby sie tak stało!
maras24

Postprzez Pluto 2005-07-11, 12:59 pm

A gdyby jednak w/w drużyny zostały zdegradowane...jak myślicie, komu należy się ekstraklasa? Gieksie czy Widzewowi?
Pluto

Postprzez SCORPARO 2005-07-11, 1:03 pm

Pluto napisał(a):A gdyby jednak w/w drużyny zostały zdegradowane...jak myślicie, komu należy się ekstraklasa? Gieksie czy Widzewowi?

miejsce to należy się Zagłębiu Sosnowiec (pomimo że na koniec sezony były jeszcze przed nami inne druzyny):
- Gksa nei ma kasy na I ligę
- Widzew jest tak zamo skorumpowany jak arka...
SCORPARO

Postprzez MACIEK 86 2005-07-11, 1:12 pm

Jak Arka ma wylecieć to odrazu do III ligi a jej miejsce powinny zastąpić te drużyny z którymi sędzia gwizdał na korzyść Arki czyli I liga Zagłębie II liga Mława :twisted:

http://www.arkagdynia.boo.pl/index.php? ... all&no=301
MACIEK 86

Postprzez WOJTEK 2005-07-11, 2:24 pm

WOJTEK
Adventure Group

Następna strona

Powrót do Piłka nożna