AWANS DO LIGI W 2006R.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

AWANS DO LIGI W 2006R.

Postprzez mały 2005-06-09, 4:56 pm

TAK SOBIE MYŚLĘ ,ŻE JEŻELI W TYM ROKU PODBESKIDZIE ZAGRA W BARAŻACH TO W PRZYSZŁYM SEZONIE MOŻE BYĆ CIĘZKO OSIĄGNĄĆ AWANS BEZ KONKRETNYCH WZMOCNIEŃ . W TAKIM PRZYPADKU W PZRYSZŁYM ROKU NA PLACU BOJU ZOSTANĄ KONKRETNE EKIPY , KTÓŁRE BĘDĄ CHCIAŁY AWANSOWAĆ , A SĄ TYLKO DWA MIEJSCA.
( WIDZEW , KUJAWIAK , GKS , ZAGŁĘBIE , PODBESKIDZIE LUB POLONIA WARSZAWA) I NAPEWNO JAK ZAWSZE KTOŚ Z AWANSU Z III LIGI ( ŚLĄSK WROCŁAW ) A MOŻE I RUCH COŚ NAMIESZA .

Co myślicie na ten temat . Wszak po zakończeniu tego sezonu zawodnicy mają tylko 10 dni odpoczynku a działacze 10 dni wyłowienie ewentualnych wzocnień i dopięcie formalności przed obozami. [/b]
mały

Postprzez gruby 2005-06-09, 5:04 pm

jak dla mnie o awansie można pogadać jak się sezon 2005/2006 zacznie..a jeszcze się nie skończył ten... :roll: :roll:
gruby

Postprzez mały 2005-06-09, 5:12 pm

gruby napisał(a):jak dla mnie o awansie można pogadać jak się sezon 2005/2006 zacznie..a jeszcze się nie skończył ten... :roll: :roll:
Jak każdy tak będzie myślał to o awansie możemy zapomnieć . Następny sezon nie rozpoczyna się za rok tylko zdecydowanie szybciej i jeżeli mamy coś osiągnąć to trzeba myśleć dalekosiężnie !!!! Taka jest moja poinia !!
mały

Re: AWANS DO LIGI W 2006R.

Postprzez emdżej 2005-06-09, 5:34 pm

mały napisał(a):. W TAKIM PRZYPADKU W PZRYSZŁYM ROKU NA PLACU BOJU ZOSTANĄ KONKRETNE EKIPY , KTÓŁRE BĘDĄ CHCIAŁY AWANSOWAĆ , A SĄ TYLKO DWA MIEJSCA.
[/b]

Jesteś lepszy niż PLP, bo oni jeszcze ustalają liczbę drużyn awansujących do I ligi, a ty już to wiesz.
emdżej

Postprzez gruby 2005-06-09, 5:35 pm

Mały piszesz tak jakby awans odnas należał....forum to jest gdybanie....sezon się zacznie będą wyniki wtedy można mówić o awansie... :roll: :roll: takie jest moje zdanie....
gruby

Postprzez musztra 2005-06-09, 5:39 pm

temacik dobry choć o jakiś tydzień za wcześnie moim zdaniem musimy dobrze zacząć runde Jesienną i odpoczątku trzymać się "czuba" będzie dobrze :!:
musztra

Postprzez Strooś 2005-06-09, 9:14 pm

Temat niezły, ale przy tej okazji chciałbym zwrócić uwagę na to, że jeśli awansujemy w przyszłym sezonie (jestem o tym przekonany) to już teraz trzeba myśleć o modernizacji stadionu, bo co nam po awansie jeśli nie dostaniemy licencji. Czasu jest mało a do zrobienia bardzo wiele. Wszyscy wiemy jak wygląda Ludowy i w jakim jest stanie. Prace modernizacyjne, które niby trwają mają tempo mało przekonywujące. Proponuję wywołać dyskusję na temat pozyskania środków (dofinansowania przez UM) na wyremontowanie Ludowego aby zwrócić uwagę władz miasta na zaisniały problem. Wiele ostatnio pisano o nowym stadionie, byłoby super gdyby taki powstał, ale patrząc realnie to napewno go nie będzie w przyszłym roku a koszt modernizacji Ludowego byłby 20 razy mniejszy od budowy nowego. Myślę, że warto inwestować w Ludowy i trzeba coś z tym zrobić, żeby nie było sytuacji takiej w przyszłym roku, że najpierw będziemy się cieszyć z awansu a potem będzie duży problem....

pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych kibiców ZAGŁĘBIA
Strooś

Postprzez Robson_sc 2005-06-09, 9:38 pm

Stroos poczytaj dokladnie wątek o stadionie Ludowym i bedziesz wiedzial, ze UM poki co nie jest zainteresowane gruntowna modernizacja i zadna dyskusja nic w tej kwestii nie zmieni. Wysokosc kwoty przeznaczonej na remont Ludowego uzalezniona jest od awansu a poki go nie ma to UM robi wszystko po najlzejszej linii oporu.
Robson_sc

Postprzez Strooś 2005-06-09, 9:56 pm

Masz rację Robson, może temat nie na to forum, ale trzeba sobie zdać sprawę z tego, że awans pociągnie za sobą w konsekwencji potrzebę remontu Ludowego, bo nie będzie innego wyjścia. Ja tylko chciałem zwrócić uwagę na to, że potem może braknąć czasu na dostosowanie Ludowego do otrzymania licencji na grę w ekstraklasie i co mamy grać swoje mecze na Stadionie Śląskim?. Ja jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Strooś

Postprzez Robson_sc 2005-06-09, 10:06 pm

No wlasnie AWANS to jest kluczowe słowo w tej ukladance i wszyscy to wiemy. Poki co mamy remont taki jaki mamy i niestety musimy sie przyzwyczaic, ze u nas wszystko robione jest na styk.

Nie rozmywajmy juz tematu kwestiami stadionowymi, bo tak Ty jak i ja wiemy jak sprawa wyglada i nie ma co wiecej pisac na ten temat.
Robson_sc

Postprzez krzysztof 2005-06-10, 9:11 pm

Strooś napisał(a):Temat niezły, ale przy tej okazji chciałbym zwrócić uwagę na to, że jeśli awansujemy w przyszłym sezonie (jestem o tym przekonany) to już teraz trzeba myśleć o modernizacji stadionu, bo co nam po awansie jeśli nie dostaniemy licencji. Czasu jest mało a do zrobienia bardzo wiele. Wszyscy wiemy jak wygląda Ludowy i w jakim jest stanie. Prace modernizacyjne, które niby trwają mają tempo mało przekonywujące. Proponuję wywołać dyskusję na temat pozyskania środków (dofinansowania przez UM) na wyremontowanie Ludowego aby zwrócić uwagę władz miasta na zaisniały problem. Wiele ostatnio pisano o nowym stadionie, byłoby super gdyby taki powstał, ale patrząc realnie to napewno go nie będzie w przyszłym roku a koszt modernizacji Ludowego byłby 20 razy mniejszy od budowy nowego. Myślę, że warto inwestować w Ludowy i trzeba coś z tym zrobić, żeby nie było sytuacji takiej w przyszłym roku, że najpierw będziemy się cieszyć z awansu a potem będzie duży problem....

pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych kibiców ZAGŁĘBIA

W Polsce niestety obowiązuje taka metoda modernizacji stadionów:
gazeta.pl napisał(a):Bielszczanie mają problemy ze stadionem (obiekt BKS-u, który znajduje się w fatalnym stanie, nadal nie należy do miasta i nie można rozpocząć jego modernizacji), a prezes Stanisław Piecuch deklaruje, że w przypadku awansu Podbeskidzie swoje mecze rozgrywałoby w... Wodzisławiu lub Ostrawie. - W Jaworznie w dwa miesiące uporano się z remontem stadionu. W Bielsku może być podobnie. Dlatego też wątpię, abyśmy grali w Wodzisławiu. Zresztą nie ma co gdybać, najpierw awansujmy - mówi Księżyc, były piłkarz Szczakowianki.
krzysztof

Postprzez Carlos 2005-06-14, 8:55 pm

kiedy ustalają terminy rozgrywek 2 ligi 2005/2006 :?:
Carlos

Postprzez emdżej 2005-06-14, 10:14 pm

Carlos2503 napisał(a):kiedy ustalają terminy rozgrywek 2 ligi 2005/2006 :?:

Jeszcze się ten sezon nie skończył. Myślę, że na przełomie czerwca i lipca
emdżej

Postprzez 19_Misiek_25 2005-06-14, 10:39 pm

Lechia gdansk moze byc tez grozna podobno niezłe zakuoy robia na 2 ligie :D ale to jest gdakanie zobaczymy jak bedzie.
19_Misiek_25

Postprzez Mila 2005-06-15, 4:23 pm

Moim zdaniem zagłębie ma nikłe szanse ale wieże w trenera i Sosnowiec
Mila

Następna strona

Powrót do Piłka nożna