PODBESKIDZIE Bielsko - ZAGŁĘBIE Sosnowiec 08.06.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

PODBESKIDZIE Bielsko - ZAGŁĘBIE Sosnowiec 08.06.2005

Postprzez slawojka 2005-06-06, 7:45 am

Nie sądziłem, że zakładając temat o meczu z Podbeskidziem, ranga tego spotkania będzie tak olbrzymia. Liczyłem jedynie na dobrą oprawę kibicowską i liczne wsparcie ziomków z BKS. Tymczasem można śmaiło powiedzieć że sobota była dla nas!!!! Nie będę tu pisał wywodów, co będzie jeżeli Widzew...., Kujawiak.... itd. O tym na pewno pogadamy w innym temacie "o barażach" który jeszcze w piątek chciałem zamknąć...
Najbliższy przeciwnik, to kolejny rywal z "górnej" półki, zjamujący aktualnie 6.miejsce a jednym punktem więcej od nas. W ostatniej kolejce dość nieoczekiwanie bielszczanie ulegli w Gliwicach z miejscowym Piastem 0:2. Wcześniej jeszcze co prawda pokonali Radomsko 3:0, ale ulegli w Ostrowcu KSZO 1:2. Te wyniki pokazują, że chyba w Bielsku już dostają zadyszki. To trzeba wykorzystać. Tam można i trzeba wygrać. Jaką taktykę obrać? Przypuszczam, że Żurek nastawi swoich podopiecznych na grę ofensywną od pierwszego gwizdka. Przecież oni też "muszą" wygrać. Czy zatem trener Tochel nastawi naszych piłkarzy na typowa grę z kontry? A może to my rzucimy się niczym tygrys na gospodarzy? Jak stoimy z kartkami, kontuzjami? Kogo nam zabraknie? WIerzę w sukces, wierzę w zwycięstwo. Jak nigdy, mam przeczucie że 3 razy pokonamy bramkarza gospodarzy....
Pzodrawiam wszystkich i zachęcam do opiniowania! Czasu już tak nie wiele...
slawojka

Postprzez SCORPARO 2005-06-06, 8:02 am

Jako że zawsze tierdziłem: NADZIEJA UMIERA OSTATNIA, idąc za tymi słowami wierzę w baraże do ostatniego gwizdka, ostatniego meczu Zagłębia w tej rundzie.
Mecz w Bielsku (jak by na to nie patrzeć) moze się okazać meczem "o baraże" (zakładam z Kszo zwycięstwo oczywiście).
Wydarzenia ostatnich kolejek II ligi okazują że nie wszystko jeszcze stracone, a i emocji nie powinno zabraknąć na finiszu rozgrywek II ligi ( poza pierwszą trójką - gdzie juz wszystko wiadomo).

Sądzę że Zagłębie, które wypada niesamowicie na tle pozostałych drużyn w naszej lidze tej wiosny, wyjdzie na to spotkanie z pozycji "kompromitacja dla Podbeskidzia... ", i pokaże wszystkim prawdziwym kibicom, niedowiarkom, i innym zgredom psioczącym na "naszych" że WARTO ZDZIERAĆ GARDŁA DLA ZAGŁĘBIA, w białej zostawia płuca na boisku (tak jak w każym meczu zresztą), i nieważnym jest fakt że Podbeskidzie będzie grało u siebie, chopcy pokazali niejednokrotnie że potrafią wywozić punkty z boisk rywali.

Tak więc wierzę mocno w zwycięstwo w Bielsku naszej ekipy (nie zakładam innego rozwiązania) DO BOJU ZGŁEBIE

Mój typ : Podbeskidzie 1:3 ZAGŁĘBIE
SCORPARO

Postprzez Asja 2005-06-06, 8:14 am

A ja chciałam powiedzieć tylko tyle, że Podbeskidzie u siebie gra akurat dobrze. Mieli zdajsie tylko 1 remis a tak to same mecze wygrane, wiec może wcale nie być tak gładko i pięknie.
Po tym co pokazali w Gliwicach napewno też będą mieli odgórne ciśnienie na grę.
Oby tylko nei stracić szybko bramki - jak na Widzewie - a będzie dobrze.

Mój typ - 1:2 dla Zagłębia.
Asja
Gwiazda

Postprzez twari 2005-06-06, 8:32 am

I znowu trafia nam sie rywal ktory wlasnie co gral na wyjezdzie w Gliwicach i sie tam splamil! Identycznie przeciez bylo z Widzewem! Kurcze- ciezko mi prewidziec co bedzie... napewno bedzie ciezko! Jednak nasi sa w stanie tam wygrac!! Jak zagraja z taka motywacja i determinacja jak z Jagiellonia to o wynik mozna byc spokojnym ale jak podejda do meczu jak ze Switem to mozemy wrocic na tarczy...
Mam nadzieje ze wszyscy podstawowi zawodnicy beda do dyspozycji trenera! Beben od dzis wznawia treningi - oby mogl juz zagrac!! No i nie wiem co z Hosicem!

Wierze w zwyciestwo!!
twari

Postprzez mały 2005-06-06, 9:08 am

OSTAWIAM REMIS 1-1. I ZARÓWNO MY JAK I PODBESKIDZIE MOŻE MYŚLEĆ O WAKACJACH.
mały

Postprzez Robson_sc 2005-06-06, 9:15 am

Najwazniejsze bedzie pierwsze 20 minut. Podbeskidzie na pewno zaatakuje i nie mozemy w tym okresie stracic bramki. Im blizej konca tym cisnienie na graczach Bielska bedzie wieksze a Zagłebie co bylo widac juz nie raz rozkreca sie z minuty na minute. Mysle, ze stac nas na korzystny rezultat tym bardziej, ze wciaz istnieje szansa na 4 miejsce. Chlopaki na pewno dadza z siebie maxa. Licze na dobry i zwycieski mecz a jak bedzie przekonamy sie w środe.
Robson_sc

Postprzez barbuk 2005-06-06, 10:27 am

Asja napisał(a):A ja chciałam powiedzieć tylko tyle, że Podbeskidzie u siebie gra akurat dobrze. Mieli zdajsie tylko 1 remis a tak to same mecze wygrane, wiec może wcale nie być tak gładko i pięknie.

Podbeskidzie w rundzie wiosennej rozegrało 8 meczów w Bielsku i o to wyniki:

Arka 1-0
Bełchatów 4-0
Radomiak 1-0
Jagiellonia 0-0
ŁKS 3-0
Świt 2-1
Polkowice 2-1
Radomsko 3-0

Dokładnie 7 zwycięstw i 1 remis. Jak widać wyniki bardzo dobre, choć przeciwnicy nie byli aż tak mocni. Najcięższe mecze to zdecydowanie Arka, Jagiellonia i o dziwo Świt, który postawił bardzo trudne warunki.

Ktoś tu napisał, że będzie remis i zaczną się wakacje dla obu ekip - jest to bardzo prawdopodobne rozwiązanie, choć podobno jest ciśnienie odgórne w Zagłębiu, aby ten mecz wygrać.

Wczoraj Kompała powiedział, że nie wierzy już w awans i że swoją szansę przegrali w Gliwicach. Nie wiem, czy ta wypowiedź jest zapowiedzią ewentualnej słabszej dyspozycji w środę, ale wydaje mi się, że za szybko wypowiedział te słowa. Z pewnością będą chcieli wygrać, bo szanse jeszcze są, choć bardzo małe.
barbuk

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-06-06, 11:05 am

Mecz PODBESKIDZIE - ZAGLEBIE nalezy do spotkan drugo-planowych. Prym wioda mecze pary WIDZEWA I KUJAWIAKA. Co do pary WIDZEW I KUJAWIAKA - nie wypowiadam sie - KLUBY prowadzone sa przez specjalistow od AWANSOW.
Nasze Zaglebie pojedzie do Bielska Bialej aby wygrac bo przeciez zawodnicy otrzymuja wiecej KASKI za wygrane mecze, natomiast co sie tyczy presji(osobiscie nie uzylbym tego slowa) bo wydaje mi sie, ze PREZES MOTTO bedzie sie czul komfortowo jesli jego ZAGLEBIE wygra w miescie FIATA i o to w moim odczuciu chodzi.
Podbeskidzie w rundzie jesiennej ogralo nas 3-1 na LUDOWYM no coz jest pora na rewanz tylko w jakim wymiarze - zaryzykuje ZAGLEBIE wygra 2-0

A propos - mam przeczucie, ze LACHA zagra w tym meczu, nie wiem jak dlugo ale zagra.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Dziura^^ 2005-06-06, 11:44 am

Ja stawiam 0:1 ! i licze na potkniecie widzewa w derbach Łodzi !
Dziura^^

Postprzez Robson_sc 2005-06-06, 11:57 am

mam przeczucie, ze LACHA zagra w tym meczu, nie wiem jak dlugo ale zagra.

Nie sądze by Pana przeczucie sie sprawdzilo. Lacha co prawda bardzo by chcial wrocic ale jak mowi Trener KT ryzyko zbyt wczesnego powrotu jest duze. Lepiej niech Marcin wyleczy sie na 100% a chlopaki bez niego i tak sobie poradza.
Robson_sc

Postprzez 1410 2005-06-06, 12:04 pm

robson myslę że lacha wejdzie na ostatnie 3 minuty oczywiscie jak zagłębie będzie już prowadzić 3-1
1410

Postprzez gruby 2005-06-06, 12:06 pm

Mecz ważny dla obydwu drużyn,obie drużyny liczą na potknięcie Kujawiaka i Widzew....chciałbym aby Zagłębie wygrało ,mając w pamięci porażke na Ludowym.....w zespole Podbeskidzia trzeba szczególnie uważac na Kompałe i Patera którzy w meczu z Piastem pokazali że są w dobrej formie

mój wynik 1-3 dla Zagłębia..... 8)
gruby

Postprzez krzysztof 2005-06-06, 12:24 pm

Ja jeszcze trzymam bilet z meczu rundy jesiennej Zagłębie-Podbeskidzie kiedy to przegraliśmy 1:3. Liczę, że teraz będzie taki sam wynik, tylko że dla Zagłębia i będę mógł spokojnie potargać stary bilet, by zapomnieć o złych wspomnieniach :-)
krzysztof

Postprzez Warson 2005-06-06, 2:32 pm

Ja Sie Tak napalałem przed meczem z Widzewem ze widzew tu i tam nic nie Pokazał, i byłem pewny zwyciestwa i co Zobaczyłem, Niestety Druzgocaca Porazke... Wiec teraz Zeby Nie byc Taki do przodu z tymi barazami bo jest prawie taka sama sytuacja jak Przed widzewem Powiem Tyle: Żeby Nikt sie Nie Zdziwil ze tam pojedziemy i Wrocimy z Zapasem 3 Bramek na plecach ;(
Warson

Postprzez slawojka 2005-06-06, 2:42 pm

Warson, skąd u Ciebie taki pesymizm? Owszem z Widzewem mało kto zakładał porażkę, ale tak na dobrą sprawę my ten mecz przegraliśmy przed pierwszym gwizdkiem sędziego, a dokładnie w meczu z Jagą kiedy Mariusz Ujek "złapał" żółtą. Poczytaj wypowiedzi naszych piłkarzy, oni się tym podłamali i na Widzew z tym wyszli.
W Bielsku Ujo będzie z nami, i w moich oczach to jest gwarancja sukcesu!
slawojka

Następna strona

Powrót do Piłka nożna