WIDZEW Łódź - ZAGŁEBIE Sosnowiec 01.06.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

WIDZEW Łódź - ZAGŁEBIE Sosnowiec 01.06.2005

Postprzez slawojka 2005-05-30, 7:34 am

Witam Wszystkich!
Z racji na nieudany wyjazd do Chorzowa, ten najbliższy, który czeka nas już w środę urasta do rangi wydarzenia sezonu. Zarówno kibicowsko jak i piłkarsko. Każdy, kto ostatnio śledzi nawet odrobinę wydarzenia w II lidze, wie jakie znaczenie ma tenże mecz. Stawka ogromna - otwarta droga do walki o ekstraklasę. Ale.. my tradycyjnie nie patrzymy na to :wink: tylko jedziemy grać i wygrać! Rywal - łódzki Widzew, to obok Ruchu chyba najbardziej utytułowany drugoligowiec. Byli w sporych opałach, mówiło się nawet o likwidacji klubu, tymczasem podnieśli się i mocno walczą o powrót do elity. Na dzień dzisiejszy, nie wiem jak Wam ale mi Widzew kojarzy się tylko z osobą Franciszka Smudy. I choć już nie ma z nimi nic wspólnego, to stawką meczu jest gra z podopiecznymi... Smudy właśnie :D
Jedziemy na kolejny bój, na kolejny arcyważny mecz, jedziemy bez Mariusza :( bez lidera, głównego motoru napędowego naszej drużyny. Kto zatem poprowadzi nas w Łodzi do zwycięstwa? Moraś, Wolański?
Trener ma nie mały problem do rozwiązania, ale nie raz udowodnił że potrafi wyjść cało z opałów. Moja skromna recepta - cała drużyna łącznie z ławką rezerwowych musi zostawić swe serce na boisku i dać z siebie wszystko, to klucz do sukcesu.
Jak Wy to widzicie? Piszcie

DO BOJU ZAGŁĘBIE !!! ZWYCIĘSTWO CZEKA NAS !!!
slawojka

Postprzez WOJTEK 2005-05-30, 7:51 am

NO WRESZCIE, SLAWOJKA. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez SCORPARO 2005-05-30, 8:19 am

Nie będę pisał od razu w "czarnych barwach" o szansach w tym meczu (bo to wbrew zasadzie: NADZIEJA UMIERA OSTATNIA...),lecz nie powiem że bedzie to łatwy mecz..., co prawda Widzew jest dosyć dobry w tym sezonie, lecz nie jest to żadna Barclona i drużyna ta jest jak najbardziej do ogrania (nawet bez naszego obecnego "libero"). Po tym co pokazali chłopcy w meczu z Jagielonią (zwłaszcza I połowa), można mieć nadzieję na zwycięstwo (nie mówiąc o remisie), trzeba tylko "troszeczke" wyregulować celowniki i nie bedzie źle - tak sądzę ...

Zakładam że zespół z Łodzi nie bedzie stał i czekał aż Zagłebie strzeli gola , tylko ruszo odrazu z impetem na naszą bramkę (w końcu walczą o baraże i maja przwagę własnego boiska), niemniej jednak, wiem że Zagłębie to drużyna z KLASĄ (pokazała nam to nie raz), i nie pojada do łodzi z nastawieniem na remis (tylko), i powalcza jak by to był już baraż o I lige.

Trzeba utrzeć nosa wszystkim niedowiarkom w polsce - ZAGŁĘBIE POTRAFI GRAĆ W PIŁKE !!!

Życzę "naszym" z całego serca zwycięstwa, i nie dopuszczam do siebie innego wyniku jak zwycięstwo.

NADZIEJA UMIERA OSTATNIA
SCORPARO

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-30, 8:19 am

Od wygranego meczu z Jagielonia nie da sie mysli zebrac w jedna logiczna calosc. Ciagle tylko nasuwa sie pytanie co zrobic, jak postapic , aby wygrac w Lodzi z Widzewem. A powiem wprost to jest realna sprawa.
Istota polega na tym czy grac tym ustawieniem 4-3-3 ktore do tej pory nasi wspaniali pilkarze graja, czy zagrac 4-4-2. To jest problem dla naszego trenera KT.
Wiem jedno, ze ryzyko jest nieodzowne w tej sytuacji, a moze w pomocy postawic na tego niechcianego Madzara, bo w ataku napewno Zubanovic - Malocha nie ma innego rozwiazania, oni nam daja profesjonalizm i doswiadczenie i spryt pilkarski noi zeby mieli odrobine szczescia, noi zeby strzaly z dystansu wchodzily w swiatlo bramki.
Wiadomo, ze traner KT byl obecny na meczu Piast - Widzew.
Ustawienie pomocy to jest klucz do zwyciestwa. Jak zawsze musze byc soba i jestem przekonany iz MY ZAGLEBIE wygramy ten mecz 2-0.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez krzysztof 2005-05-30, 8:40 am

Mimo wszystko, że Widzew gra u siebie to wydaje mi się, że to on ma bardziej skomplikowaną sytuację. Zagłębie miało za cel utrzymanie się w 2 lidze i to myślę, że wykonało z nadmiarem. Widzew od kilku kolejek okupuje 4 miejsce w tabeli i wydawałoby się, że nic mu się stać nie może, jest jednak jedno ale:
jak znami przegrają 2:0 to mogą nawet spaść na 6 miejsce po tym meczu.

Z Piastem nie pokazali nic takiego. Sytuacja robi im się napięta.

W środę, gramy w sumie dla Podbeskidzia, bo w przypadku naszego sukcesu pewnie to oni będą na 4 miejscu, ale do czasu .... :-)
Nie ma co zapeszać, trzeba grać swoje, bo jak widać rywale się sami potykają.
krzysztof

Postprzez pako 2005-05-30, 8:53 am

Zagłębie jest bardzo mocne , nie boję się o to jak zagrają. Będą walczyć do końca , jestem pewien tego , bo to chłopaki z charakterem.
Obawiam się , że mogą nas skaleczyć sędziowie , wszak gramy w Łodzi a Widzew własnymi siłami nie podoła ...
Pogoda ma się zmienić , może być mokro i ślisko warto o tym pamiętać ( odpowiednie buty , strzały z dystansu itp.)
Małocha w takich warunkach raczej nie będzie mógł pokazać pełni swoich możliwości , ale niscy , szybcy skrzydłowi i reszta tak.
Wróćcie z tarczą!!!
pako

Pora na Widzew

Postprzez Marek S. 2005-05-30, 9:06 am

Moim zdaniem Zaglebie zagralo w piatek dobry mecz. Widzew sie nie popisal w Gliwicach i Tochel, ktory ogladal ten mecz powinien wyciagnac odpowiedznie wnioski. Dopiero jak wygramy, to mozemy ustawic sobie nowy cel, bo zostanie tylko Podbeskidzie. Na razie niech graja na luzie i nie robmy presji, ze musza za wszelka cene ten mecz wygrac. Za wszelka cene to my musimy jechac do Lodzi. I nie po to, aby sie pokazac, ale aby Zaglebie czulo, ze kibice sa z nimi.
Marek S.

Postprzez kondi 2005-05-30, 11:08 am

krótko i zwięźle: mój typ 0:2 dla Zagłebia ;-) .... a jak będzie - zobaczymy w Łodzi ;-)
kondi

Postprzez Warson 2005-05-30, 11:59 am

Ja Siem Troche Wypowiem na Ten temat :D

Przed Meczem z Jagielonia Oglądałem Skrót Meczu Jagieloni i Widac Bylo i Mowiliz e Jagielonia Nic Nie Pokazała.. Nastepnie Byly dyskusje ze oby dwie druzyny zaatakuja ktora to wytrzyma itp a okazalo sie ze My Zamknelismy Jage na Uch Polowie i Jaga Zrobila Zaledwie 2 lub 3 Pozadne akcje na ansza bramke, a my moglismy wygrac 3:0 lub 4:0, tak wiec Widzielismy jAk bylo.

Uwazam Ze Tak Samo bedzie z Widzewem i powiem szcerze mniej sie obawiam tego meczu niz z Jagą. Gdyz równiez ogladalem Widzew w Skrotach i pokazal jeszcze Mniej Niz jaka i Ledwo Udalo im sie wywieźć remis z Gliwic. Nawet jesli Nie ma Ujka Nasi Zawodnicy Maja Szeroką kadre i Nie raz Poakzali ze Sa Dobzi. Sam Fakt iz do Tej Pory brakuje Lachy a Jak nasi Grają Póki co Są MISTRZAMI WIOSNY a patrzac na Tabele Wiosny Widzew Cieniutko bodajze 10 czy 11 Miejsce.

I tak jka Mówie Jestem w Pełni przekonany że Nasi Zawodnicy Ten mecz Wygrają Bardzo Spokojnie i Jak Stawiam to 0-2.

Ale Uwazam Ze Mecz o Baraże to Nie Bedzie Ten Tylko z Podbeskidziem i Wtedy Moge się Bac o Wynik.... To Tyle :D
Warson

Postprzez krzysztof 2005-05-30, 1:04 pm

Zgadzam się z Tobą Warson. Jednak na razie nie zapeszajmy tylko obserwujmy co się będzie działo. Jak widać łatwiej się potknąć na Radomiaku, Radomsku, Piaście, niż na rywalu z górnej półki.

P.S. Widać, że niezłe są emocje w każdym z nas, nieźle Ci Warson nosiło palce po klawiaturze jak pisałeś tego posta ;-)
krzysztof

Postprzez slawojka 2005-05-30, 1:24 pm

Coś w tym jest, że inni walczą o awans, a punkty zdobywa Zagłębie. I tego się trzymajmy :wink: Do łodzi nie jedziemy po awans, tylko po 3 punkciki :D
Ja nie chcę awansu... ja chcę tylko kompletu punktów do końca rundy. :D :wink:
slawojka

Postprzez emdżej 2005-05-30, 4:01 pm

To może być ciężki mecz. Ale z Bełchatowem też miał być ciężki, a jak było to wszyscy wiedzą. Jak powiedział Krzysztof łatwiej tracić punkty ze słabszymi drużynami bo się bronią i murują dostęp do bramki. Z rywalami z wyższych miejsc grać się może łatwiej bo grają otwartą piłkę. W Łodzi wszystko jest możliwe. Szkoda tylko, że braknie Ujka, któremu współczuję nie możności gry w takim meczu.
emdżej

Postprzez SCORPARO 2005-05-30, 4:42 pm

...to może ja jeszcze kilka słów....
1. Oczywiście chciałbym żeby zagłębie wygrywało już do końca rundy (chyba jak każdy z fanów Zagłębia), ale byc może że już karty rozdano na początku sezonu, i choćby nie wiem jak Zagłębie się sprężyło to (jak już ktoś zauważył) mogą nas sędziowie odpowiednio potraktować ( może mam, jakąś fobię w związku z ostatnimi wydarzeniami...),ale boję sie tego jak cholera.
2. Celem tego sezonu (już też pisaliście o tym) było utrzymanie sie w II lidze), więc nawet w przypadku naszej przegranej(tfu,tfu,tfu, wiem że tak nie bedzie ...), nic sie takiego nie stanie, ponieważ cel osiągniety z nawiązką.
3. Ambicje kibiców są wielkie, tak jak każdego fanatyka swojej drużyny, lecz wydaje mi się że trzeba mierzyć siły na zamiary... PODKREŚLĘ JESZCZE RAZ : Życzę Zagłębiu samych zwycięstw do końca świata bo kocham te nklub jak żaden inny, ale uważam że na I lige jest chyba jeszcze za wcześnie, tzn. jeżeli działacze myślą o I lidze jeszzce w tym sezonie to powinni sie już zacząść poważnie rozglądać za dobrym wzmocnieniem naszej drużyny.
4. NADZIEJA UMIERA OSTATNIA w związku z czym cały czas mam nadzieję, że moje głupie obawy ( o których na razie nie będę pisał na forum), to jedynie wytwór mojej chorej wyobraźni...

Więc do boju ZAGŁĘBIE w środę - będę z wami duchem - niestety ciało odmawie posłuszeństwa...

Mój typ : Widzew 1:2 ZAGŁĘBIE
SCORPARO

Postprzez krzysztof 2005-05-30, 5:50 pm

SCORPARO napisał(a):...to może ja jeszcze kilka słów....
3. Ambicje kibiców są wielkie, tak jak każdego fanatyka swojej drużyny, lecz wydaje mi się że trzeba mierzyć siły na zamiary... PODKREŚLĘ JESZCZE RAZ : Życzę Zagłębiu samych zwycięstw do końca świata bo kocham te nklub jak żaden inny, ale uważam że na I lige jest chyba jeszcze za wcześnie, tzn. jeżeli działacze myślą o I lidze jeszzce w tym sezonie to powinni sie już zacząść poważnie rozglądać za dobrym wzmocnieniem naszej drużyny.

A skąd wiesz, że się tak nie dzieje ? Myślisz, że klub informowałby o tym wszem i wobec, że zamierzają kupić tego i tego gracza, bo przyda się w I lidze. A może Rudy nie jest wcale na zielonej szkole, tylko negocjuje w Madrycie kontrakt z Figo;-)
krzysztof

Postprzez emdżej 2005-05-30, 6:18 pm

krzysztof napisał(a):
SCORPARO napisał(a):...to może ja jeszcze kilka słów....

A skąd wiesz, że się tak nie dzieje ? Myślisz, że klub informowałby o tym wszem i wobec, że zamierzają kupić tego i tego gracza, bo przyda się w I lidze. A może Rudy nie jest wcale na zielonej szkole, tylko negocjuje w Madrycie kontrakt z Figo;-)

No to już zakończył negocjacje bo wrócił do Sosnowca :P
emdżej

Następna strona

Powrót do Piłka nożna