ZAGŁĘBIE Sosnowiec - GKS Bełchatów, sobota 30.04.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ZAGŁĘBIE Sosnowiec - GKS Bełchatów, sobota 30.04.

Postprzez slawojka 2005-04-28, 9:16 am

Założyłem temat o meczu z Mławą - poszcześciło się - mamy zwycięstwo.
Zatem pozwolę sobie rozpocząć także dyskusję o najbliższym meczu. Czasu już nie wiele, za 2 dni przyjeżdża do Sosnowca lider z Bełchatowa.
My jesteśmy podbudowani zwycięstwem w Mławie, rywal - wygraną ze Świtem praktycznie zapewnił sobie awans do ekstraklasy (16 pkt przewagi nad 4. miejscem barażowym). Liczę przy tym, że nie zagrają u nas na maxa i widzę w tym szansę o wzbogacenie się Zagłębia o kolejne punkty, tym bardzie w perspektywie meczu z outsiderami z Radomska - komplet 6 punktow w najbliższych dwóch meczach gwarantuje nam długi spokój, być może już do końca rundy.
Jak Wy to postrzgacie? Jakie dajecie szanse na zwycięstwo?
Jakie ustawienie? Defensywne czy ofensywne?
Ja widzę tutaj niespodziankę kolejki i że 3 punkty zostaną w Sosnowcu.
slawojka

Postprzez krzysztof 2005-04-28, 9:27 am

Tak jak już pisałem jak przegrają nawet z Bełchatowem to nic się nie stanie.
Ważne aby wygrywać z zespołami, które są blisko nas bądź pod nami w tabeli.

Fajnie by było wygrać z liderem.
krzysztof

re

Postprzez Qba 2005-04-28, 9:30 am

witam
w Belchatowie Zaglebie zagralo jak rowny z rownym i wydaje mi sie, ze ta przegrana byla niesprawiedliwa, oby teraz tak samo grali, choc boje sie o to, bo jednak oslabienia daja o sobie znac. Ale juz dwie druzyny daly rade GKS-owi, wiec czemu my mamy byc gorsi?
Qba

Postprzez Robson_sc 2005-04-28, 9:38 am

Liczę przy tym, że nie zagrają u nas na maxa i widzę w tym szansę o wzbogacenie się Zagłębia o kolejne punkty

Mysle , ze nie mamy co liczyc na taryfe ulgowa ze strony Belchatowa. To sa profesjonalisci pokazali to juz wiele razy i napewno na Ludowym zagraja o pelna pule. Uwazam, ze jestesmy w stanie pokonac GKS jedynie przy maksymalnym skupieniu sie na grze destrukcyjnej i szybkich kontrach. Belchatow prezentuje duza sile ofensywna i nie mozemy im dac rozwinac skrzydel w srodku pola. Ustawienie przewiduje podobne jak w Mlawie wkoncu zwycieskiego skladu sie nie zmienia. na pewno bedziemy świadkami bardzo ciekawego spotkania. Kto pierwszy strzeli bramkę ten w moim przekonaniu wyjdzie zwyciesko z tej batalii.
Robson_sc

...

Postprzez Krawiec 2005-04-28, 9:43 am

Zapowiada się ciekawy mecz . Myślę, że zawodnicy mają w pamięci świetny mecz w Bełchatowie i tu po raz kolejny martwi nieobecność Lachy - bo myślę, że chciałby pokazać jeszcze raz, że Bełchatów to zespół do ogrania.

Dobrze, że Ujo jest w świetnej dyspozycji i liczę ze Małocha udowodni, że obroncy dobrych zespołów nie są dla niego zaporą nie do przejścia.
Krawiec

Postprzez Rynek 2005-04-28, 10:15 am

Mysle ze bedzie to mecz walki i skonczy sie remisem 1:1 lub skromna wygrana Zaglebia 1:0 :!: Napewno p.KT poprawi bledy w obronie ktore zdarzyly sie w Mlawie!!!
Rynek
Obserwowany

Postprzez slawojka 2005-04-28, 10:21 am

Rynek napisał(a):Napewno p.KT poprawi bledy w obronie ktore zdarzyly sie w Mlawie!!!

Błędy te można niejako usprawiedliwić - prowadzenie 2:0, cienki rywal, 3 minuty do końca połowy.... rozluźnili się chłopcy. A gra z liderem nie "wyzwala" takiego zachowania
slawojka

Postprzez Kamil^ 2005-04-28, 10:22 am

Jak dla mnie to nie liczy sie ile Zagłębie wygra z Bełchatowem. Dla mnie ważne są 3 pkt :!: Mam nadzieje, że zainkasujemy 3 pkt a jak nie to chociaż z remisu będe zadowolony :)
Kamil^

Postprzez UK 2005-04-28, 12:17 pm

Mam nadzieję, że zdobędą 3 punkty w meczu z liderem. No przynajmniej remis. Muszą sobie odbić ostatni mecz na własnym stadionie. Będzie dużo ludzi, muszą zagrać przede wszystkim dla nich.
Porażka nie wchodzi w grę. Trzeba być dobrej myśli!
UK

Zaglebie - Belchatow

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-04-28, 1:18 pm

W sobote mecz z Belchatowem.Pamietamy, ze tam pracowal KT, inne czasy, inna druzyna.
Nie zmieniam swojego myslenia, zdania, otoz przed meczem z Arka wypowiedzialem sie, ze ARKA to nie jest II ligowa potega. Identyczne zdanie glosze na temat BELCHATOWA - to jest druzyna do ogrania i to z ladnym wynikiem. (wg mnie ladny wynik to 2-0)
Belchatow to jest druzyna ktora cechuje konsekwencja i chec awansu.
Pragne zwrocic wszystkim uwage iz jesienia w Belchatowie gralo inne ZAGLEBIE.
A zatem wszystko w glowach i nogach naszych zawodnikow + odrobina szczescia, chyba ze zgotuja nam danie a la MLAWA.
Mam goraca prosbe do decydentow naszej Zaglebiowskiej Strony Internetowej - Kochani przekazcie nam KIBICOM z poza Sosnowca bezposrednia relacje z tego meczu. Przeciez mozna od czasu do czasu zrobic wyjatek a innym radosc. - SERDECZNIE DZIEKUJE w imieniu wszystkich Sosnowiczan nie bedacych na LUDOWYM w Sobote.
Jestem zawsze soba i powiem iz jesli bedzie transmisja to ja dopilnuje, iz ZAGLEBIE wygra 2-0. W Mlawie udalo sie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Re: Zaglebie - Belchatow

Postprzez slawojka 2005-04-28, 1:36 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jestem zawsze soba i powiem iz jesli bedzie transmisja to ja dopilnuje, iz ZAGLEBIE wygra 2-0. W Mlawie udalo sie.
Pozdrawiam
Tadeusz

:shock:
slawojka

Postprzez Warson 2005-04-28, 2:46 pm

Rozum 1-3
Serce 2:0

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAREK BEBEN!!! Dzis ma Urodziny moze Marcin Tacie Sprawi piekny Prezent zachowywując czyste konto :-)
Warson

Postprzez GKSB 2005-04-28, 4:17 pm

Witam
Moim skromnym zdaniem będzie to cięzki mecz dla GKS-u i oby nie było powtórki z Bielska ale mam nadzieje ze 3pkt pojadą do Bełchatowa
Ja się tylko zastanawiam co Zagłębie robi w 2 lidze już dawno powinniscie być w 1 imponujące wyjazdy wysoka frekwencja nic tylko przyklasnąć powodzenia
do zobaczenia w sobote na Ludowym
GKSB

Postprzez zgredos 2005-04-28, 5:16 pm

GKSB napisał(a):
Ja się tylko zastanawiam co Zagłębie robi w 2 lidze już dawno powinniscie być w 1 imponujące wyjazdy wysoka frekwencja nic tylko przyklasnąć powodzenia

I tu się z kolegą zgadzam
zgredos

Postprzez emdżej 2005-04-28, 5:52 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Mam goraca prosbe do decydentow naszej Zaglebiowskiej Strony Internetowej - Kochani przekazcie nam KIBICOM z poza Sosnowca bezposrednia relacje z tego meczu. Przeciez mozna od czasu do czasu zrobic wyjatek a innym radosc. - SERDECZNIE DZIEKUJE w imieniu wszystkich Sosnowiczan nie bedacych na LUDOWYM w Sobote.

Zrobimy co w naszej mocy, ale nic nie obiecuję, bo ostatnio mieliśmy problem ze sprzętem i dlatego nie było relacji z meczu z Arką. Z wyjazdów jest łatwiej bo zawsze w domu zostaje ktoś, kto na własnym kompie może robić relację przez telefon, ale przy meczach u siebie wszyscy są na stadionie. Mam jednak nadzieję, że uda się wszystko zrobić bez problemów, ale na dzień dzisiejszy raczej relacji niestety nie będzie.

Co do samego meczu to Zagłębie jak dla mnie jest drużyną, która potrafi wygrać z każdym, ale zdarzają się jej też wpadki, więc nic nie można przewidzieć. Wszystko pokaże boisko. Oczywiście całym sercem liczę na 3 punkty!
emdżej

Następna strona

Powrót do Piłka nożna