KRZYSZTOF TOCHEL - WYWIAD DLA "TYLKO PIŁKI"

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

KRZYSZTOF TOCHEL - WYWIAD DLA "TYLKO PIŁKI"

Postprzez Wembley1981 2004-12-08, 10:38 pm

Chętnie poznał bym wasze wypowiedzi po przeczytaniu wywiadu :lol: :D :lol:
Wembley1981

Postprzez DaMi 2004-12-08, 10:58 pm

Narysowałem im bramkę i pytam: "Co to jest?". Oni mówią, że bramka. Mówię: "Nie. Są to dwie nogi najpiękniejszej kobiety na świecie i wy musicie jak najszybciej się tam dostać".

To ja już wiem dlaczego oni chcą wejść z piłką do bramki a nie strzelają z dystansu :D
DaMi

...

Postprzez Krawiec 2004-12-08, 11:09 pm

:D Ciekawe co poczuła dziennikarka robiąca ten wywiad ? 8)
Krawiec

Postprzez Soyer 2004-12-08, 11:11 pm

Pewnie zacznie chodzić na mecze Zagłębia :)
Soyer
Moderator

też nie wiedziałem, co wybrać... :-)

Postprzez Blajpios 2004-12-09, 12:41 am

Czy zażenowanie, za K. Tochela, że się zagalopował i nie "kapował", co mówi, w czyjej obecności - czy górę ma wziąć podziw dla Trenera, że tak to powiedział. Dalej: podziw, że tak to powiedział - z racji "ogromnego poszanowania dla prawdy", że nie wycofał się z przytoczenia prawdy, jak to było - choć mogła to być krępująca chwila wywiadu? Czy podziw, że tak szarmancko to zdołał powiedzieć (mam nadzieję, że chociaż tak to zrobił), by - mimo wszystko - była ta trudna wypowiedź również uznaniem dla Jej uroku. W każdym razie - mam nadzieję, że przed Kobietą nie poszkapił nas ten Zagłębiak !
Blajpios

Re: też nie wiedziałem, co wybrać... :-)

Postprzez Cygan 2004-12-09, 12:21 pm

Blajpios napisał(a):Czy zażenowanie, za K. Tochela, że się zagalopował i nie "kapował", co mówi, w czyjej obecności - czy górę ma wziąć podziw dla Trenera, że tak to powiedział. Dalej: podziw, że tak to powiedział - z racji "ogromnego poszanowania dla prawdy", że nie wycofał się z przytoczenia prawdy, jak to było - choć mogła to być krępująca chwila wywiadu? Czy podziw, że tak szarmancko to zdołał powiedzieć (mam nadzieję, że chociaż tak to zrobił), by - mimo wszystko - była ta trudna wypowiedź również uznaniem dla Jej uroku. W każdym razie - mam nadzieję, że przed Kobietą nie poszkapił nas ten Zagłębiak !

A możesz to teraz przetłumaczyć dla reszty forumowiczów :D :lol: :lol: :lol:
Cygan

Postprzez Lars 2004-12-09, 2:11 pm

dla mnie wywiad bez sensu, nic nowego sie nie dowiedzialem
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

odpowiedź na Cygana Re: też nie wiedziałem, co wybrać... :-)

Postprzez Blajpios 2004-12-09, 2:13 pm

Cygan napisał(a):
Blajpios napisał(a):Czy zażenowanie, za K. Tochela, że się zagalopował i nie "kapował", co mówi, w czyjej obecności - czy górę ma wziąć podziw dla Trenera, że tak to powiedział. Dalej: podziw, że tak to powiedział - z racji "ogromnego poszanowania dla prawdy", że nie wycofał się z przytoczenia prawdy, jak to było - choć mogła to być krępująca chwila wywiadu? Czy podziw, że tak szarmancko to zdołał powiedzieć (mam nadzieję, że chociaż tak to zrobił), by - mimo wszystko - była ta trudna wypowiedź również uznaniem dla Jej uroku. W każdym razie - mam nadzieję, że przed Kobietą nie poszkapił nas ten Zagłębiak !

Po prostu - przeczytaj razem z tematem, tak jak napisałem przy toczącej się wymianie zdań o reakcji redaktorki: "Nie wiedziałem, co wybrać" - czy zażenowanie, czy ... itd
Dobrze jest czytać całość i myśleć - łącznie z tematem.
Pozdrawiam.
Blajpios

Re: odpowiedź na Cygana Re: też nie wiedziałem, co wybrać...

Postprzez Cygan 2004-12-09, 4:02 pm

Blajpios napisał(a):
Cygan napisał(a):

Po prostu - przeczytaj razem z tematem, tak jak napisałem przy toczącej się wymianie zdań o reakcji redaktorki: "Nie wiedziałem, co wybrać" - czy zażenowanie, czy ... itd
Dobrze jest czytać całość i myśleć - łącznie z tematem.
Pozdrawiam.

Nie ma co, zakręcone masz kolego wypowiedzi :lol:
Pozdrawiam
Cygan

Postprzez Franz 2004-12-09, 4:12 pm

Troche nie w temacie ale mam pytanie:

Blajpios czy Ty czasem nie piszesz książek do J. polskiego w którym są ćwiczenia na rozumienie tektu, bo zarówno z nich jak i z Twoich postów nie wiele moge zrozumieć :? .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Fan 2004-12-09, 4:45 pm

Nie rozmywajcie tematu.
Fan
Working Class

wywiad jednak był mimo wszystko ciekawy, wart czytania.

Postprzez Blajpios 2004-12-10, 12:38 am

Unikając jakiejś nielojalności wobec tematyki portalu, wątku niniejszego oraz wyraźnego głosu Przedmówcy - najpierw coś o wywiadzie. Zgadzam się, że nie jest on szczególnie odkrywczy. Wydaje mi się zresztą, że trudno, iżby taki był. Teraz jest czas przemyśleń, analiz posezonowych, nie jest też pewne, jakie będą zmiany personalne. Strategiczne jakieś przekształcenia będą przedstawione przed rundą wiosenną i to raczej zawodnikom, niż w wywiadzie. Toteż nie oczekiwałem tego typu rewelacji. Natomiast ucieszyło mnie, że Trener prezentuje spójny ogląd całości, prezentuje go w wyważony sposób i z pewnym spokojem. W tym upatruję źródła jakiejś nadziei, że "wszystko jest pod kontrolą", że można w miarę spokojnie ufać, iż wiosenna runda nie powinna zakończyć się jak poprzednia drugoligowa.
Teraz wszakże coś w odpowiedzi Kolegom, którzy z pewną dozą cierpliwości i humoru, spersonalizowali względem mnie swe wypowiedzi. Kto ciekaw wątku wywiadu Trenera bez tych nawiązań personalnych - spokojnie dalszą część może opuścić.
Dzięki przede wszystkim za miłe potraktowanie trudności czytelniczych moich wypowiedzi, choć muszę wyznać, że nie zajmuję się bezpośrednio pisaniem tych "dręczących" podręczników. Doceniam tym bardziej tę życzliwość, że zdaję sobie sprawę, iż niektóre moje wypowiedzi, pisane pospiesznie, z konieczności syntetyzowane - mogą nieść w sobie dodatkową trudność w percepcji. Moja nauczycielka "polskiego" z dawnej Podstawówki - "Siódemki" - chciała oduczyć mnie stylu złożonego i prawie dobrze sposób wymyśliła, bo za karę za każde zdanie kilkakrotnie złożone: musiałem robić rozbiór logiczny danego zdania... Ale... ja bardzo lubiłem te rozbiory - w odróżnieniu od gramatycznego, który był dla mnie nudny. Na to jednak, na moje szczęście, "nie wpadła". Chciałbym tu przy okazji złożyć wyrazy szacunku P. prof. Julicie Bogdaszewskiej, która była tą polonistką - zwłaszcza godne podkreślenia jest to, że była nią wtedy, w tamtych dość dawnych czasach, gdy rzadkim wypadkiem było nawet, iż w liceum uczyli magistrzy po UJ. Pani Profesor zechciała natomiast pracować w Podstawowej!
Niemniej, rzeczywście byłoby rozmywaniem ciągnięcie dalej tych wspomnień, czy dokładne rozpisanie tych moich wypowiedzi, które miały ukazać i bogactwo możliwości interpretacyjnych wywiadu p. Tochela i zarazem intelektualną radość wybierania pomiędzy tymi możliwościami - a to wszakże w połączeniu i z zakłopotaniem, czy należycie przy tym bawieniu się możliwościami interpretacyjnymi wypowiedzi Trenera, zachowujemy właściwy szacunek dla Kobiety. Między innymi zaś po to właśnie, by nie rozciągać wątku pobocznego, całą tę igraszkę myślową pisałem tak syntetycznie, że dodatkowo utrudniając być może odbiór. Wszakże, gdy to któremuś Młodszemu Koledze pomogłoby w jakimś prześledzeniu szlaków myśli czy w odkryciu piękna języka naznaczonego przygodą intelektualnego rozbioru: proszę dać sygnał w wiadomościach prywatnych i z pewnością znajdę trochę czasu, by rozpostrzeć cały horyzont myślowy wypowiedzi, nie jakoby było to tak wiekopomne dzieło, rzecz jasna, lecz dla upewnienia się, że taka myślowa złożoność języka, to są to rzeczy ciekawe, wręcz pasjonujące i sensowne dogłębnie. Przy okazji - polecam jeden z ostatnich wierszy Z. Herberta, właśnie "O zdaniach wielokrotnie złożonych".
Blajpios

Postprzez Greg1906 2004-12-10, 7:54 am

Fajnie ze piszesz Blajpios, przynajmniej jest jakies urozmaicenie, a nie wiekszosc forumowiczow jednolinijkowcow. Kto ma rozumiec ten rozumie. A co do meritum :) to wywiad jakich wiele, tez mam nadzieje ze trener chociaz powiedzial to szarmancko :D .
Greg1906
Nadzieja białych

Re: wywiad jednak był mimo wszystko ciekawy, wart czytania.

Postprzez mały 2004-12-10, 1:00 pm

Blajpios napisał(a):Unikając jakiejś nielojalności wobec tematyki portalu, wątku niniejszego oraz wyraźnego głosu Przedmówcy - najpierw coś o wywiadzie. Zgadzam się, że nie jest on szczególnie odkrywczy. Wydaje mi się zresztą, że trudno, iżby taki był. Teraz jest czas przemyśleń, analiz posezonowych, nie jest też pewne, jakie będą zmiany personalne. Strategiczne jakieś przekształcenia będą przedstawione przed rundą wiosenną i to raczej zawodnikom, niż w wywiadzie. Toteż nie oczekiwałem tego typu rewelacji. Natomiast ucieszyło mnie, że Trener prezentuje spójny ogląd całości, prezentuje go w wyważony sposób i z pewnym spokojem. W tym upatruję źródła jakiejś nadziei, że "wszystko jest pod kontrolą", że można w miarę spokojnie ufać, iż wiosenna runda nie powinna zakończyć się jak poprzednia drugoligowa.
Teraz wszakże coś w odpowiedzi Kolegom, którzy z pewną dozą cierpliwości i humoru, spersonalizowali względem mnie swe wypowiedzi. Kto ciekaw wątku wywiadu Trenera bez tych nawiązań personalnych - spokojnie dalszą część może opuścić.
Dzięki przede wszystkim za miłe potraktowanie trudności czytelniczych moich wypowiedzi, choć muszę wyznać, że nie zajmuję się bezpośrednio pisaniem tych "dręczących" podręczników. Doceniam tym bardziej tę życzliwość, że zdaję sobie sprawę, iż niektóre moje wypowiedzi, pisane pospiesznie, z konieczności syntetyzowane - mogą nieść w sobie dodatkową trudność w percepcji. Moja nauczycielka "polskiego" z dawnej Podstawówki - "Siódemki" - chciała oduczyć mnie stylu złożonego i prawie dobrze sposób wymyśliła, bo za karę za każde zdanie kilkakrotnie złożone: musiałem robić rozbiór logiczny danego zdania... Ale... ja bardzo lubiłem te rozbiory - w odróżnieniu od gramatycznego, który był dla mnie nudny. Na to jednak, na moje szczęście, "nie wpadła". Chciałbym tu przy okazji złożyć wyrazy szacunku P. prof. Julicie Bogdaszewskiej, która była tą polonistką - zwłaszcza godne podkreślenia jest to, że była nią wtedy, w tamtych dość dawnych czasach, gdy rzadkim wypadkiem było nawet, iż w liceum uczyli magistrzy po UJ. Pani Profesor zechciała natomiast pracować w Podstawowej!
Niemniej, rzeczywście byłoby rozmywaniem ciągnięcie dalej tych wspomnień, czy dokładne rozpisanie tych moich wypowiedzi, które miały ukazać i bogactwo możliwości interpretacyjnych wywiadu p. Tochela i zarazem intelektualną radość wybierania pomiędzy tymi możliwościami - a to wszakże w połączeniu i z zakłopotaniem, czy należycie przy tym bawieniu się możliwościami interpretacyjnymi wypowiedzi Trenera, zachowujemy właściwy szacunek dla Kobiety. Między innymi zaś po to właśnie, by nie rozciągać wątku pobocznego, całą tę igraszkę myślową pisałem tak syntetycznie, że dodatkowo utrudniając być może odbiór. Wszakże, gdy to któremuś Młodszemu Koledze pomogłoby w jakimś prześledzeniu szlaków myśli czy w odkryciu piękna języka naznaczonego przygodą intelektualnego rozbioru: proszę dać sygnał w wiadomościach prywatnych i z pewnością znajdę trochę czasu, by rozpostrzeć cały horyzont myślowy wypowiedzi, nie jakoby było to tak wiekopomne dzieło, rzecz jasna, lecz dla upewnienia się, że taka myślowa złożoność języka, to są to rzeczy ciekawe, wręcz pasjonujące i sensowne dogłębnie. Przy okazji - polecam jeden z ostatnich wierszy Z. Herberta, właśnie "O zdaniach wielokrotnie złożonych".
Stary gdzie kupujesz taki dobry towar ? Umysł masz po nim otwarty do granic możliwości intelektualnych przeciętnego polityka ! A tak poważnie to towoje posty wnoszą trochę polotu i zadumy w tak "smutnym jak pizd...a okresie " . POZDRO !!!!
mały

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-10, 3:53 pm

Wywwiad Pani Redaktor z trenerem K.Tochel
1.Cala trojka bramkarzy zawiodla trenera. Zgadzam sie co do G.Kurdziela i Piwowara, ale nie rozumiem jak mozna po jednym rozegranym meczu usunac zawodniaka z druzyny w ktorej mial grac mowiac PRAKTYCZNIE PRZEZ DWA I POL MIESIACA NIC NIE ROBIL a czyja to byla wina BYL CHORY CZY NIE.
Gdyby wszyscy tak postepowali to M.Zurawski juz dawni nie gralby w Reprezentacji - bo nie strzelal bramek.
2.Dlaczego W.Malocha jest traktowany inaczej nie gra, leczy kontuzje i prawdopodobnie dopiero 5 Stycznia bedzie gotowy.
3. Panie trenerze my Kibice doskonale wiemy, ze Ujek nie jest napastnikiem.
4. Morawski zawodnik o b.dobrym wyszkoleniu technicznym itd.itp ale wkomponowal sie w jakas "dobra" grupke.

Reasumujac druzyna gra rzucajac sie na przeciwnika i dostaje kopa w pierwszych minutach meczu, brakuje lidera, nie wszyscy maja jednakowe szanse wykazania sie chociazby Kitowicz, Bala. a nawet mozna sie wkomponowac w "dobra" grupke.
Nie moge zrozumiec dlaczego nie zareagowano wczesniej na grupki, dlaczego nie rozmawiano z A.BALA itd. itp pozostawiam to do przemyslen Kolegow z Forum
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Następna strona

Powrót do Piłka nożna