Nie tylko Zagłębie...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Nie tylko Zagłębie...

Postprzez Gość 2004-09-20, 6:22 pm

Mówimy ciągle o Zagłębiu i Zagłębiu. Tymczasem w regionie są jeszcze inne zespoły. W wielu z nich pierwsze skrzypce grają "starzy" oraz "młodzi" zawodnicy Zagłębia.
Dlatego myślę że powinien powstać temat w którym fani takich ekip jak Czarni, MKS, Sarmacja, Niwka czy Zew ;) mogliby dyskutować o swoich ulubieńcach.
A jest o czym dyskutować.
W 4 lidze łeb w łeb idą Czarni, MKS Sławków i Sarmacja Będzin (wszystkie mają po 13 punktów i zajmują miejsca 3,4,5).
W 5 lidze natomiast jeszcze nie zaznała porażki Niwka.

Dlatego fani zagłębiowskich zespołów!! Do klawiatury!!! :D :D :D
Gość

Postprzez ATR 2004-09-20, 7:02 pm

Muszę powiedzieć, że jeśli mecz Czarnych lub AKS-u nie koliduje z Zagłębiem to chętnie chodzę na takie mecze. Dobrze jak ktoś interesuje się większością naszych regionalnych klubów niż ogranicza się tylko do Zagłębia. Wiadomo, że Zagłębie stoi na pierwszym miejscu, ale należałoby też czasem spojrzeć na grę innych zespołów z Sosnowca.
ATR

Postprzez Gość 2004-09-20, 8:02 pm

ATR racja. Te "małe" kluby są bardzo ważne. W niedzielę przed meczem rezerw rozmawiałem z trenerem Kowalskim. W wielu tych zespołach występują nasi perspektywiczni zawodnicy, którzy "mają" grać w pierwszej 11, albo większość spotkania i się ogrywać. To świadczy o tym że nasz klub myśli perspektywicznie i dzięki takim umowom pozwala ogrywać się młodym zawodnikom. Jak zawodnik nie gra w takim klubie to wraca do nas i gra w rezerwach. O to chodzi żeby grali a nie siedzieli na ławie.
Dlatego sukcesy tych zespołów to tak naprawdę sukcesy Zagłębia, inwestycje, które w przyszłości się zwrócą.
Więc bierzmy przykład z ATR-a i w wolnych chwilach zaglądajmy też na inne stadiony w regionie. Może gra tam drugi Przemek Pitry???

Czekam na wypowiedzi innych forumowiczów. Szczególnie fanów Sarmacji i Niwki co o tym wszystkim sądzą.

Pozdro!!
Gość

Postprzez warchlak 2004-09-20, 8:13 pm

mnie się podobają juniorzy Niwki.widac ze paru z nich ma świetlaną przyszłość przed sobą i tak jak napisał Morf moga stać się drugim Przemkiem Pitrym lub Dawidem Skrzypkiem.wzmocnień dla Zagłębia trzeba upatrywać w młodych zawodnikach z niższych klas(tj. Pitry).to jest przyszłość polskiej piłki a kto wie czy nie światowej :D kolejnym argumentem przemawiającym za takimi zawodnikami jest niska cena :wink: wiec panowie chodzić na mecze niższych klas i wypatrywać młodych talentów :!:
warchlak
Prowokator

Postprzez Wally 2004-09-20, 8:34 pm

Ja nie chodzę na mecze innych drużyn z Zagłębia Dąbrowskiego oprócz Zagłębia. Aczkolwiek interesują mnie ich wyniki. Ale tylko AKS-u Niwka i Czarnych. Sosnowiec to jest takie piękne miasto, gdzie nikt się nie boi iść na inne osiedle, że spotka kibica innej drużyny. W Sosnowcu było, jest i mam nadzieję, że będzie istniało tylko Zagłębie i że nie wytworzą się podziały między klubami tak jak w WWA, Łodzi czy Krakowie. A skoro istnieją tylko kibice Zagłębia, to czemu nie liczyć na udane wyniki innych sosnowieckich zespołów... Czarni będą mieć ciężko, raczej spokojnie przeczekają ten sezon. Liczę natomiast, że AKS zrobi awans w tym sezonie.
Wally

Postprzez Kamilsts 2004-09-21, 12:56 pm

Mariusz i Kamil Korepta. To jest przyszłość :-)
Temat o Niwce jest w forum testowym :-)
Kamilsts

Postprzez WOJTEK 2004-09-21, 2:12 pm

Z RACJI TEGO,ŻE MIESZKAM W SOSNOWCU ZERKAM NA WYNIKI INNYCH KLUBÓW . ALE SPECJALNEGO PODNIECENIA NIE CZUJĘ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez zgredos 2004-09-21, 5:13 pm

Ja mieszkam blisko stadionu Czarnych i jeśli nie koliduje to z meczami Zagłębia to chodzę na mecze Czarnych także kobiet. Poza tym życze powodzenia wszystkim zagłębiowskim klubom, szczególnie Sarmacji bo uważam, że z takim stadionem powinni grać przynajmniej w III lidze
zgredos

Postprzez Miłosz 2004-09-21, 11:25 pm

zgredos napisał(a):Ja mieszkam blisko stadionu Czarnych i jeśli nie koliduje to z meczami Zagłębia to chodzę na mecze Czarnych także kobiet. Poza tym życze powodzenia wszystkim zagłębiowskim klubom, szczególnie Sarmacji bo uważam, że z takim stadionem powinni grać przynajmniej w III lidze

Całe miasto liczy na kolejny awans Sarmacji w tym sezonie w tym i ja,ale niestety stadion nie ma tutaj nic do rzeczy,z resztą i tak nie chodzi dużo kibiców na mecze i bardzo bym chciał,aby to się zmieniło na lepsze :!:
Miłosz
Żółta kartka

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-09-22, 9:51 am

Nie chcialem zakladac osobnego tematu wiec wklejam to tutaj :)
Temat jest nie tylko ZAGLEBIE wiec chyba pasuje :)

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2293646.html
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Gość 2004-09-22, 10:12 am

Marcin pobudka. Temat już nieaktualny. Nie zobaczymy Romy na Śląskim :)

A temat jest o Zagłębiowskich drużynach no chyba że Roma.... ;) :lol: :lol: :lol: :lol:
Gość

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-09-22, 10:20 am

Morpheus napisał(a):Marcin pobudka. Temat już nieaktualny. Nie zobaczymy Romy na Śląskim :)

A temat jest o Zagłębiowskich drużynach no chyba że Roma.... ;) :lol: :lol: :lol: :lol:

No to przepraszam :) a co do tematu to lubie : Sarmacje, CKS i Niwke

1924 ckc cks :lol: W Czeladzi zawsze byly fajne mecze :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez slawojka 2004-09-22, 12:37 pm

Moja "sympatia" do zagłębiowskich klubów ogranicza się do śledzenia ich wyników na necie. Narazie tylko tyle. Spośród nich największe zaintersowanie wzbudzają we mnie Sarmacja i oczywiście Czarni.
Niwka jakoś nigdy z nieyjaśnionych przyczyn mi "nie leżała".
Nie mniej życzę wszystkim sukcesów w postaci awansu do wyższych lig, max do III.
slawojka

Postprzez Soyer 2004-09-22, 1:32 pm

Ja zawsze szukam informacji jak grały zespoły z naszego regionu. Co prawda w tym sezonie jesczze nie byłem ale się wybiorę.
Ciekawym spotkaniem będzie mecz Sarmacji z Rakowem. Niestety odbędzie się w dniu kiedy my gramy z Jagą. Osoby, które nie pojadą do Białegostoku niech się wybiorą na Sarmację aby wspomóc lokalny zespoł.
Soyer
Moderator

Postprzez Kamilsts 2004-09-22, 1:35 pm

W tym samym dniu Czarni grają z Tychami :twisted:
Kamilsts

Następna strona

Powrót do Piłka nożna