Czy będziemy mieli 0 punktów?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Czy będziemy mieli 0 punktów?

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-08-16, 7:56 am

Jak wyczytałem w dzisiejszym dodatku sportowym do DZ to okazuje się że M. Morawski jest źle zgłoszony do rozgrywek i grozi nam utrata pkt zdobytych z Piastem.

Jeśli to prawda to zastanawiam się czym się zajmują nasi działacze że niepotrafią sprawdzić jaki klub jest właścicielme karty zawodniczej Morawskiego.
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

HOHO

Postprzez domel20 2004-08-16, 8:29 am

MYSLE ZE TO JAKAS PLOTKA DZIENNIKARSKA :) BO JEZELI TO SIE OKAZE PRAWDA TO ZROBI SIE NIE WESOLO :cry: ZOSTANIEMY Z ZEROWYM DOROBKIEM PUNKTÓW :shock:
domel20

Postprzez slawojka 2004-08-16, 8:40 am

Ani nawet kur... nie mówcie... :? :twisted: :twisted:
slawojka

Postprzez Asja 2004-08-16, 8:41 am

No to byłby prawdziwy skandal i nawet nie chce myśleć co sie wtedy zacznie dziać wsró naszych kibiców... :roll:

Jeżeli jednak sie okaze że prawda to rzeczywiscie działania niektróych ludzi w klubie są poprostu beznadziejne.

Narazie nie pozostaje nic innego jak poczekać co na to wszystko powie klub...
Asja
Gwiazda

...

Postprzez Krawiec 2004-08-16, 8:51 am

Jeśli zostaniemy z zerem to nie będzie wyjscia - ktomuś musimy podziękować za "pracę" dla "dobra" klubu .
Krawiec

Postprzez Głos Rozsądku 2004-08-16, 9:16 am

Czy ktoś mógłby wrzucić cały artykuł z "DZ", bo nie widzę tego w Internecie?

Wydaje mi się, że to jest tylko jakaś plotka, bo nie ma czegoś takiego, jak "źle zgłoszony". Przecież klub sam nie może sobie zgłosić zawodników do gry, tylko muszą oni zostać zatwierdzeni przez PZPN, a skoro Morawski grał w pierwszych trzech meczach, to na pewno został przez PZPN uprawniony do rozgrywek.
Głos Rozsądku

Postprzez warchlak 2004-08-16, 9:29 am

jestem przekonany ze to jest plota nic nie znacząca.nie wiem jakim cudem Moraś miał by byc źle zgłoszony jak wszyscy z nowych zawodników chyba byli razem zgłaszani i nie ma problemów.moze jakiś człowiek z piasta podał taką informacje po tym jak Moraś walnął piekną bramke gliwiczanom.chcąc odzyskać punkty gliwiczanie mieli tylko takie wyjście czyli złożyć niesłuszny protest i wywołać afere.
warchlak
Prowokator

Postprzez Gość 2004-08-16, 9:36 am

Mam nadzieję że to tylko plotka, a jeśli nie? no cóż. Uwielbiany przeze mnie pan R. będzie miał w kolekcji kolejne partactwo :?
I może ktoś w końcu się zainteresuje co on robi w klubie.
Gość

Postprzez dynamitek 2004-08-16, 9:38 am

Morawski został zatwierdzony do gry przez PZPN (jak podaje DZ we wspomnianym artykule). Nawet jeśli zgłoszenie było nieprawidłowe, to i tak odebranie punktów nie jest sprawą prostą... Bo przecież wówczas PZPN musiałby się przyznać do błędu... Klub może popełnić błąd przy zgłoszeniu zawodnika do rozgrywek, ale rolą PZPN-u jest ten błąd wychwycić... Więc... może nie mam racji, ale PZPN musiałby podważyć własny autorytet... hmmm... nie wydaje mi się, żeby to zrobił...
dynamitek

Postprzez skipper 2004-08-16, 9:45 am

Oto co napisało dzisiejsze "Słowo Sportowe"

Będzie walkower?

Bardzo możliwe, że zespół Górnika dostanie walkowera za sobotni mecz z Zagłębiem Sosnowiec. Jak się dowiedzielismy w składzie sosnowiczan grał Marcin Morawski, który jest nieuprawniony. Powód? Zawodnik był amatorem i grał we Włókniarzu Mirsk. Z tego klubu został czasowo wypożyczony do Promienia Żary. Po wypożyczeniu powinien wrócić do macierzystego klubu - Morawski przeszedł jednak bezpośrednio z Żar do Zagłębia Sosnowiec. Jego macierzysty klub - Włókniarz Mirsk - nie dostał nawet ekwiwalentu 2400 zł za wyszkolenie. Co ciekawe, Morawski nadal jest zarejestrowany w DZPN i OZPN w Jeleniej Górze jako piłkarz Włókniarza. - Zgodnie z prawem Bosmana piłkarz amator, który nie skończył 28 lat, nie mógł przejść jako wolny zawodnik do innego klubu. Nie dostał bowiem zezwolenia, a macierzysty klub nie otrzymał za niego ekwiwalentu za wyszkolenie - tłumaczy Andrzej Padewski, wiceprezes DZPN. Podobnego zdania jest Grzegorz Termiński ze Śląskiego ZPN. Można się spodziewać, że ta sprawa będzie wyjaśniana na najbliższym posiedzeniu Wydziału Gier PZPN. Jeżeli w centrali dopatrzą się uchybień, trzy pierwsze mecze Zagłębia w tym sezonie, w których grał Morawski, mogą zostać zweryfikowane jako walkowery na korzyść rywali.

Wątpię więc by była to kaczka dziennikarska.

P. S. Sorry, że wkleiłem to samo w temacie "Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice". Nie zauważyłem tego topiku.
skipper

Postprzez Asja 2004-08-16, 9:47 am

Zaczynam sie lekko irytować :evil:
Asja
Gwiazda

Postprzez fabian 2004-08-16, 11:25 am

Jak się okaże, że przez 2400 PLN ekwiwalentu za wyszkolenie stracimy punkty i bramki, to ktos powinien za to beknac. Ale do momentu wyjasnienia sprawy chyba powinnismy darowac sobie komentarze, bo srednia wulgaryzmow w wypowiedzi moze drastycznie wzrosnac :D Pzdr.
fabian

Postprzez ARAS1906 2004-08-16, 12:38 pm

Moraś został zatwierdzony przez PZPN i Śląski OZPN więc moim zdaniem mogą nas pocałować w DUPĘ :evil: !!!!!!!!!
ARAS1906
Åšrodula

Postprzez grzechu 2004-08-16, 2:14 pm

ARAS1906 napisał(a):Moraś został zatwierdzony przez PZPN i Śląski OZPN więc moim zdaniem mogą nas pocałować w DUPĘ :evil: !!!!!!!!!

Nie znam sie na przepisach PZPN ale logiczne sie wydaje wlasne takie rozumowanie ze skoro Slaski OZPN zatwierdzil Morawskiego to teraz nie moze karac Zaglebia za zle przeprowadzony transfer.
grzechu

Postprzez WOJTEK 2004-08-16, 4:08 pm

A JAK DOSTANIEMY 3 WALKOWERY TO NAS WYWALÄ„ Z LIGI ? DO CZWARTEJ ? :shock: :shock: :shock:
WOJTEK
Adventure Group

Następna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników