Sedziowanie w naszym kraju

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Sedziowanie w naszym kraju

Postprzez Qba 2004-08-14, 7:05 pm

witam
tak wracajac z dzisiejszego meczu zaczalem sklaniac sie do refleksji na temat sedziowania w naszym swiatku pilkarskim....
no coz przykladem niedoskonalosci jest dzisiejszy mecz, wrecz wzorcowym przykladem....

w Gliwicach na Piescie bylo to samo pod koniec

co sadzicie o naszych sedziach???

pozdrawiam
Qba

Postprzez warchlak 2004-08-14, 7:08 pm

sędziowanie w naszym kraju stoi na bardzo niskim poziomie.połowa z nich gdy zdawała egzamin musiała dac w łape egzaminatorom.niestety to chyba nie koniec przekrętów bo ok.40% sędziów jest skorumpowanych.no ale cóż wkońcu polski sędzia potrafi(a moze nic nie potrafi a na pewno nie sedziować) :evil:
warchlak
Prowokator

Postprzez twari 2004-08-14, 7:46 pm

dzisiejsi sedziowe (dodam ze z wielkopolski...) musza byc fanami Polkowic lub tez maja lekkie problemy ze wzrokiem... PARODIA! CZYSTA PARODIA! Ten idiota doliczyl 2 minuty!!! DWIE MINUTY!! A ten z ta choragiewka... jak ktos to madrze zauwazyl- on nawet *ujem nie jest...
tyle w tym temacie!

Zaglebie 2-3 Gornik
Dwie bramki strzelil liniowy...
twari

Postprzez Gość 2004-08-14, 7:54 pm

Sądząc po nazwisku to ten kut.. pewnie pochodzi ze Śląska i wyżył się na rywalu. :evil:

Co do sędziowania w naszym kraju to nie od dziś wiadomo że to największa mafia. Przecież nie tak dawno GAZETA WYBORCZA ujawniła aferę z testami na sędziów, w której prawidłową odpowiedzią było że można podyktować karnego za faul w środku boiska. To co wy chcecie od sędziów? Najpierw trzeba zmienić górę, potem sędziów.

Szkoda słów. I nawet upić się nie mogę :? :(
Gość

Postprzez Zagórze_Fan 2004-08-14, 9:41 pm

A ja myślę, że poza trzecią ligą NAS nie chcą :!:
W trzeciej lidze nie było przekrętów (a jak były to rzadko), natomiast jak graliśmy poprzednio w drugiej lidze, to także wiele meczy popsuli sędziowie (piłkarze i trenerzy nawet nie chcieli się wypowiadać o pracy sędziów). Jednym słowem PZPN nas nie chce i pewnie chciałby, abyśmy nadal podróżowali w niższych ligach, byle nie w drugiej a nawet w pierwszej :!: :wink: :wink:
Zagórze_Fan

Postprzez tomkus 2004-08-14, 10:29 pm

odnośnie sędziowania to zawsze ono w Polsce było słabe a świadczy o tym chociażby (duża)ilość polskich sędziów sędziująca mecze na poziomie międzynarodowym.
tomkus

re

Postprzez Qba 2004-08-14, 11:52 pm

Zagórze_Fan napisał(a):A ja myślę, że poza trzecią ligą NAS nie chcą :!:
W trzeciej lidze nie było przekrętów (a jak były to rzadko), natomiast jak graliśmy poprzednio w drugiej lidze, to także wiele meczy popsuli sędziowie (piłkarze i trenerzy nawet nie chcieli się wypowiadać o pracy sędziów). Jednym słowem PZPN nas nie chce i pewnie chciałby, abyśmy nadal podróżowali w niższych ligach, byle nie w drugiej a nawet w pierwszej :!: :wink: :wink:

jak to poza 3 liga? a Piast?????????????
Qba

Re: re

Postprzez Agianni 2004-08-15, 12:37 am

Qba napisał(a):
Zagórze_Fan napisał(a):A ja myślę, że poza trzecią ligą NAS nie chcą :!:

jak to poza 3 liga? a Piast?????????????

Piast to nie Zagłebie
A poza tym to szerzej wypowiadam sie w tej kwesti w temacie Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice
Agianni
Adventure Group

Postprzez ufel65 2004-08-15, 2:46 am

Hej co do wcorajszego meczu z polkowicami to do sedziow mam duze pretensje to jest poprostu skandal zeby druzyna przyjezdna miala za saba sedziego widocznie musieli ho kupic
dwa 3 metrowe spalone to za duzo a wynik 3;2 uwazm za duza niesprawiedliwosc :( :evil:
ufel65

Postprzez Albion 2004-08-15, 6:15 am

Sędziowie? Jesteście pojebani że tak piszecie? Jak nasi wygrywają to OK a jak przegrywają to wina sędziów? Śmieszne, a co można powiedzieć o naszej obronie w sobotnim meczu? Dżimi to był normalnie wczoraj spec na poziomie A klasy , jak i reszta bloku defensywnego.
A sędziów i tak zawsze można zjebać, czy źle czy dobrze
Albion

Postprzez Asja 2004-08-15, 8:51 am

Ja tam nie wiem czy były spalone czy nie. O to sie czepiać nei bede bo stałąm daleko i dokładnie nei widziałam.
Ja sie czepiam o odgwizdywanie jakiś dziwnych sytuacji, nie gwizdania wtedy kiedy potrzeba, nie wspominając o rece której żadne z panów sędziów nie widział, dziwne doliczanie czasu... Generalnei bardzo dużo błędów na wczorajszym meczu było we wczorajszym meczu i zarówno naszych piłkarzy jak i sędziów i w sumie nie dziwiło mnie że nei któym poszły nerwy... Ale chyba trakie są realia PZPN :roll:
Asja
Gwiazda

re

Postprzez Qba 2004-08-15, 10:45 am

Albion napisał(a):Sędziowie? Jesteście pojebani że tak piszecie? Jak nasi wygrywają to OK a jak przegrywają to wina sędziów? Śmieszne, a co można powiedzieć o naszej obronie w sobotnim meczu? Dżimi to był normalnie wczoraj spec na poziomie A klasy , jak i reszta bloku defensywnego.
A sędziów i tak zawsze można zjebać, czy źle czy dobrze

temat nie jest o sedziowaniu w meczu Zaglebie-Polkowice, ale ogolnie...
Qba

...

Postprzez Krawiec 2004-08-15, 11:57 am

Qba, sędziowanie jest słabe i czesto podejrzane ale my tego nie zmienimy. Przez lata kibice i dziennikarze krytykują PZPN w rózny sposób i nic. Takie tematy to woda na młyn tych dla których przyjście na mecz to okazja do powyzywania wszystkiego i wszystkich, a zwłaszcza sędziów.

Skoncentrujmy sie lepiej na pozytywnym dopingu i organizowaniu środowiska kibicowskiego bo spieprzymy klimat wokół Zagłębia, który powstał w 3 lidze.

Być może za jakiś czas dojdzie do takiej sytuacji jak we Włoszech , że do środowiska sedziowskiego dobiorą sie prokuratorzy - ale to melodia przyszłości i główna rola klubów.
Krawiec

Postprzez IQ 2004-08-15, 12:16 pm

Skoro były te "3-y metrowe spalone" to dlaczego nasi piłkarze nie protestowali po wskazaniu środka boiska przez sędziego ???? Z tego co pamiętam to jedyną reakcją po utraconych bramkach były wzajemne pretensje między sobą. Mówienie, że sędziowie są przeciwko nam, albo, że "nie chcą nas w II lidze" jest spiskową teorią dziejów. Kim są co "Oni" - mafia, Ślązacy, warszawka, PZPN ???? Jakoś nie widzę powodu dla którego działacze Polkowic postanowili za wszelką cenę przekupić sędziów. O awans raczej nie będą walczyć, spadek im też nie będzie groził. Najpierw trzeba szukać błędów u siebie (a było ich w obronie w I połowie sporo) a potem u sędziów. Powtórzę to co napisałem już wcześniej - jeśli piłkarze utwierdzą się w przekonaniu, że z Polkowicami przegrali "bo sędzia przekręcił mecz" a nie z powodu swojej nieudolności to z Mławą też przegrają - oczywiście przez sędziów. Niech panowie piłkarze wezmą się do roboty i grają tak jak w II połowie przez cały mecz a wtedy sędziowie nie będą nam raczej w stanie przeszkodzić.
IQ

re

Postprzez Qba 2004-08-15, 2:55 pm

Krawiec, wiesz co, wydaje mi sie, ze nie mozna pozostac obojetnym na tego typu sprawy... w koncu ktos sie tym zainteresuje, ale kto ma to naglosnic jak nie my - kibice.

IQ ja nie mowie, ze Polkowice kupily mecz, ja twierdze, ze sedzia gwizdal przeciwko nam.. miedzy tymi dwoma myslami nie mozna postawic znaku rownosci...

pozdrawiam
Qba

Następna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników