Sparingi Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Sparingi Zagłębia

Postprzez Erazmus 2004-07-03, 1:34 pm

Nie wiedziałem gdzie to wrzucić więc założyłem nowy temat.

lipca 2004 - Dzierżoniów
Polar Wrocław 3-0 Zagłębie Sosnowiec

Zagłębie Sosnowiec: (I połowa) Kitowicz - J.Rak, Drzymont, Treściński, Antczak - Skrzypek, Morawski, Lachowski, Bała - Ujek, Małocha. (II połowa) Kurdziel - Twardawa, Broczkowski, Malinowski, Stemplewski - Kłoda (80 J.Rak), Studziński, Lachowski (65 Morawski), Luty - Stolpa, Bugaj.

W pierwszym letnim sparingu Zagłębie uległo w Dzierżoniowie Polarowi Wrocław 0-3 (0-1). Zawodnikom Zagłębia po tygodniu intensywnych treningów brakowało świeżości, stąd porażka z III-ligowcami z Wrocławia. Ustalony wczoraj przez PZPN terminarz pokrzyżował Zagłębiu plany sparingowe. Z uwagi na to, że już na początku sezonu zagramy z Piastem Gliwice i Górnikiem Polkowice, odwołane zostały zaplanowane na najbliższy tydzień sparingi z tymi zespołami. Trwają poszukiwania nowych sparingpartnerów. Niewykluczone, że będą nimi Śląsk Wrocław i Zagłębie Lubin.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez domator18 2004-07-03, 1:38 pm

Miejmy nadzieje że to wypadek przy pracy albo chwilowa niedyspozycja :?
domator18

Postprzez Gość 2004-07-03, 1:47 pm

Nie wyciągałbym z tego sparingu (a nawet kilku kolejnych) zbyt daleko idących wniosków. Jak napisał Erazmus nasi zawodnicy byli po ciężkim tygodniu. Dodatkowo po raz pierwszy zagrali z nowymi zawodnikami, a wiadomo że na zgranie się nowych piłkarzy potrzeba trochę czasu. Zobaczymy dalej.
Gość

Postprzez Erazmus 2004-07-03, 2:00 pm

Morpheus napisał(a):Nie wyciągałbym z tego sparingu (a nawet kilku kolejnych) zbyt daleko idących wniosków. Jak napisał Erazmus nasi zawodnicy byli po ciężkim tygodniu. Dodatkowo po raz pierwszy zagrali z nowymi zawodnikami, a wiadomo że na zgranie się nowych piłkarzy potrzeba trochę czasu. Zobaczymy dalej.

News pochodzi z 90minut ;-) Ale sugerowanie się wynikami sparingów może być błędne. Lepiej żeby drużyna popełniała błędy w sparingach niż w meczach o punkty.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-07-03, 2:08 pm

A ja podam jedna prawidłowość dla Zaglebia. jezeli rpzegrywali sparingi w okresie przygotowawczym pozniej wygrywali w lidze. A wiec aby jak najwiecej rpzegranych sparingów :wink:
SOSNOWIEC*

Postprzez Gość 2004-07-03, 2:10 pm

SOSNOWIEC* i tutaj się z Tobą zgadzam ;)
Natomiast ciekawy padł wynik w drugim dzisiejszym sparingu. Co prawda temat jest SPARINGI ZAGŁĘBIA ale myślę że nikt mi głowy nie urwie ;)

PIAST GLIWICE - GKS KATOWICE 3-1

Przemysław Pałkus 69, Paweł Gamla 74 (k), Robert Sierka 90 - Damian Gacki 65

GKS Katowice: Bułka - Lewandowski, Kocis, Żak, Bartnik, Baliński, Ławecki, Chwalibogowski, Zuga, Uzoma, Kosmalski. W drugiej połowie grali także: Sławik, Lis, Woźny i Gacki.

GKS Katowie przegrał dzisiaj w sparingowym meczu z Piastem Gliwie 1-3. Ciężko jednak mówić, że na boisku grał GKS, bowiem trener Borecki zdecydował się wystawić samych testowanych zawoników.

Jako pierwsi gola zdobyli katowiczanie. Damian Gacki w 65. minucie na raty pokonał bramkarza Piasta. To była praktyczie jedyna dogoda sytuacja zlepka kandydatów do gry przy Bukowej. Później coraz częściej groźnie atakowali gliwiczanie i konsekwencją tego były trafienia: Pałkusa, Gamli i Sierki.

M.in. dzięki temu sprawdzianowi trener Borecki ma już jaśniejszy obraz kadry, która w ponidziałek uda się na zgrupowanie do ośrodka "Buk".
Gość

Postprzez twari 2004-07-03, 3:57 pm

Hmm patrzac na sklad mozna by przypuszczac ze sklad z I polowy to najbardziej prawdopodobny pierwszy sklad Zaglebia (ale zamieszalem :D ). Dziwi mnie jednak Morawski w pomocy! Sadzilem ze w tym "podstawowym" zagra Kloda! A nie Morawski ktory badz co badz mial slaby sezon w Zarach... (w przeciwienstwie do Klody...)! No i kolejna sprawa... Kurdziel wyszedl w skladzie II-go Zaglebia... mam nadzieje ze to jednak on utrzyma sie w bramce a Kitowicz zajmie miejsce Slawka Rydla - z brzegu lawki! :D

Zobaczymy co pokaza kolejne sparingi i jakich posuniec (bez glupich skojarzen :D ) dokona nasz trener!
twari

Postprzez olo69 2004-07-03, 4:52 pm

jak przegrywają z Polarem to znaczy, ze dobrze dostają w dupę, a to powinno zaprocentować w lidze
olo69

Postprzez warchlak 2004-07-04, 12:38 am

wg mnie dobrze że przegrywają sparingi bo chociaz bedą wiedzieć(mam nadzieje) jakie popełniają błędy.zresztą nasi kopacze dopiero trenują pare dni i sądząc po okresie to pewnie są to przedewszystkim treningi wytrzymałościowe.
warchlak
Prowokator

Postprzez szczav 2004-07-04, 7:48 am

No nie wiem, nie wiem panowie :? :? :?
Polar spadł, a ich ekipa sie praktycznie rozsypała, jeszcze ta afera ze sprzedawaniem meczów :? :? :?
Mam nadzieje ze trener Tochel wie co robi, ale 3 - 0 z autsajderem nie napawa optymizmem.
Z tego artykułu z 90minut wynika ze ostro cwiczą kondycyjnie, a nie uważacie ze większą wage powinni przykładac do techniki????
szczav

Postprzez konrad 2004-07-04, 8:18 am

Trudno w trzy tygodnie nauczyć sie sztuczek technicznych i podbic tym drugą lige.
Niech więc dobrze się przygotuja wytrzymałościowo, by mogli zajechać przeciwnika, i dobić go pod koniec meczu, co zresztą nie raz i nie dwa zrobić potrafili.
konrad

Postprzez twari 2004-07-04, 9:05 am

konrad napisał(a):Trudno w trzy tygodnie nauczyć sie sztuczek technicznych i podbic tym drugą lige.
Niech więc dobrze się przygotuja wytrzymałościowo, by mogli zajechać przeciwnika, i dobić go pod koniec meczu, co zresztą nie raz i nie dwa zrobić potrafili.

Popieram!
twari

Postprzez slawojka 2004-07-05, 8:37 am

Wynik mnie nie rusza, pierwszy sparing nie odzwierciedla żadnej siły zespolu. Natomiast pokazuje nam jaką koncepcję zespołu ma K.Tochel na podbój II ligi. Bo także wnioskuję że skład jaki był na 1. połowę w meczu z Polarem, to wizja trenera na nadchodzący sezon
slawojka

Postprzez ARAS1906 2004-07-06, 2:18 pm

PIĄTEK 09.07.2004r.

Wrocław, Stadion przy ul. Oporowskiej, godz. 18.00
Śląsk Wrocław - Zagłębie Sosnowiec
8)
ARAS1906
Środula

Postprzez Wally 2004-07-07, 2:03 pm

Dzwoniłem przed chwilą do pana Włosowicza. Dzisiaj Zagłębie gra sparing o godzinie 18 z Inkopaxem Wrocław.
Wally

Następna strona

Powrót do Piłka nożna