przez CharoN^ 2004-05-03, 5:30 pm
Sam marnuje sobie życie. Fakt, jest jednym z największych piłkarzy świata w historii całego futbolu, jednakże popularność za bardzo przewróciła mu w głowie. W każdym razie z kasą u niego zawsze będzie dobrze ... :
80 tys. dolarów za ostatni wywiad Maradony
Znakomity przed laty piłkarz, dziś 43- letni, schorowany Argentyńczyk Diego Armando Maradona miał otrzymać za ostatni wywiad telewizyjny po wyjściu ze szpitala 80 tysięcy dolarów - poinformowała ukazująca się w Buenos Aires gazeta "Clarin".
Maradona udzielił wywiadu dla jednej z argentyńskich stacji telewizyjnych krótko po opuszczenia szpitala, gdzie został przewieziony w związku z dolegliwościami układu krążenia i kłopotami z oddychaniem.
Były gwiazdor, mistrz świata z 1986 roku, często goszczący na kolumnach gazet bulwarowych, miał zażądać za wywiad ponadto dwóch zegarków i małego samochodu golfowego.
"Widziałem się już ze śmiercią, a to, że nie zabrała mnie z tego świata zawdzięczam wszystkim ludziom, którzy modlili się w intencji mojego wyzdrowienia" - powiedział Maradona. "Spędzę jeszcze kilka dni w domu mojego przyjaciela pod Buenos Aires, a potem wyjadę do Włoch i na Kubę" - dodał Argentyńczyk.
Na Kubie Maradona od pewnego czasu korzysta z pomocy miejscowych specjalistów pomagających mu wyzwolić się z narkotykowego nałog.
Choćby nie wiem co się działo, kasa przy nim będzie, co jednocześnie oznacza iż w najbliższym czasie może powrócić do kliniki ...