NIE MA KIBICÓW W SOSNOWCU..........

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

NIE MA KIBICÓW W SOSNOWCU..........

Postprzez olo69 2004-02-21, 8:28 pm

patrz turniej im W. Mazura - wstyd ..............
olo69

Postprzez WOJTEK 2004-02-21, 8:46 pm

NIE DRAMATYZUJ OLO.DOPÓKI BĘDĄ MECZE :
Unia Ząbkowice - Unia Strzemieszyce 0:8
Czarni Sosnowiec - Górnik Jaworzno 3:2
DOPÓTY BĘDĄ PUCHY.KOGO OBCHODZI UNIA STRZEMIESZYCE ?? ORGANIZATORZY MUSZĄ ZROZUMIEĆ,ZE TŁUMY NA TRYBUNACH PRZYCIĄGNĄ MOCNE DRYŻYNY.A NIE KLUBIKI Z TRUDEM WEGETUJĄCE W 4 LIDZE.
Ostatnio edytowano 2004-02-21, 9:00 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Re: NIE MA KIBICÓW W SOSNOWCU..........

Postprzez krzysiu 2004-02-21, 8:51 pm

olo69 napisał(a):patrz turniej im W. Mazura - wstyd ..............

Ja akurat byłem, ale:

Do końca nie było wiadomo kto zagra, a jak się okazało największą atrakcją oprócz Zagłębia było Podbeskidzie w mocno okrojonym składzie.

Jednak moim zdaniem główny powód tak małej liczby kibiców to słaba reklama imprezy. W zadadzie to dopiero w ostatnich dniach pojawiło się w mieście trochę plakatów, z których jednak nie wynikało, ani kto gra, ani jaka jest cena biletów.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez olo69 2004-02-21, 9:01 pm

cztery, pięć lat temu też nie było zadnej rekalamy nawet przez net i hala była prawie pełna, a w przerwie kiedy nie było maczu Zagłebia w Żaku ciężko było kupic piwo i wogóle tam wejść do Wojtka nie dramatyzuję po prostu - nie ma kibiców w Sosnowcu........(0-8 nasi pupile ledwie z nimi zremisowali)
olo69

Postprzez Misiek DG 2004-02-21, 9:10 pm

Ja dziś byłem, chociaż pojawiłem się dopiero na meczu o 3 miejsce. Szczerze mówiąc poziom turnieju mnie nie zachwycił, a ambicja i wola walki prawie nie była widoczna. Pod tym względem turniej kibiców był o wiele lepszy. :D

No i ta "porywająca" atmosfera na trybunach ... :twisted:
Misiek DG
Adventure Group

znów zdanie moje "nieco odmienne"

Postprzez Blajpios 2004-02-21, 11:00 pm

odmienne zwłaszcza wobec Wojtka, w każdym razie On ruszył mnie najbardziej. Po pierwsze, kto by to był, nie tylko Unia Strzemieszyce, to okazać pogardę - nie wiem, czy jest dobre;- jeszcze gardzić tym, że mimo słabych środków walczy jakiś zespół o to, by radzić sobie w IV lidze. Po "jeszcze bardziej pierwsze", jak można wpaść na taki pomysł: "kogo obchodzi Unia Strzemieszyce" i "klubiki ledwo wegetujące"?! To przecież - kluby z Zagłębia! Takie niby obrazy były, jak Ślązacy wyśmiewali tu coś czy kogoś z regionu Zagłębia. I co? No, i - jest Wojtek, sojusznik i współbojownik tych atakujących region Ślązaków! Pyszne!
Gorzej, że oprócz tego gorzkie. Gorzkie, bo pokazujące nie tylko, że to myślenie zagłębiowskie w znaczeniu regionu nie funkcjonuje tu za dobrze. Także nie za bardzo funkcjonuje myślenie, gdyby się chciało tylko z pozycji kibica Zagłębia patrzeć na współpracę. Jeżeli oczekuje się, że inne kluby regionu będą chciały mieć Zagłębie za klub "wiodący w regionie" nie z racji np. partyjnej dyktatury czy innego przymusu, tylko z racji jakiejś naturalnej więzi: to nie może to być więź w jedną stronę zasysająca, z dyktatorską impertynencją silniejszego.
Powyższe to tylko był aspekt. Bo tak w ogóle - to przecież są mistrzostwa Zagłębia. Nie mamy innych klubów, jak w tych ligach występujące. Jak zaś ktoś słusznie zauważył - pupile jakoś nie błysnęły, pisząc delikatnie. Oby to był tylko efekt chwilowego zachłyśnięcia się pupili tym samym duchem, co go mają różne hurraoptymisty gardzące maluczkimi. Cóż, 11 zawodników ma prawo być, jak ten dwunasty? - wreszcie symbioza między nimi?
Oczywiste jest, że - choć Mistrzostwa Zagłębia same z siebie mają prawo mieć kibiców - to wspólne budowanie prestiżu, który dodatkowo potem przyciąga i następnych kibiców: powinno polegać i na zdobyciu bardziej rasowych klubów, już nie mówiąc o Szczakowiance, która z racji bliskości regionu też łatwo mogłaby się tu znaleźć. Tu zgadzam się, tak jak Wojtek pisze, z wnioskiem do organizatorów o odpowiednie zabiegi - ale na fazę finałową, przy jednoczesnym odpowiednim "wypromowaniu" regionu Zagłębia. To już byłby jednak kolejny temat, sprawa tego turnieju i jego idei. W duchu wszakże wszystkich powyższych obserwacji, szczególnie cieszę się - i gratuluję - że zwyciężyli Czarni.
Blajpios

Re: znów zdanie moje "nieco odmienne"

Postprzez WOJTEK 2004-02-22, 4:03 am

Blajpios napisał(a):odmienne zwłaszcza wobec Wojtka, w każdym razie On ruszył mnie najbardziej. Po pierwsze, kto by to był, nie tylko Unia Strzemieszyce, to okazać pogardę - nie wiem, czy jest dobre;- jeszcze gardzić tym, że mimo słabych środków walczy jakiś zespół o to, by radzić sobie w IV lidze. Po "jeszcze bardziej pierwsze", jak można wpaść na taki pomysł: "kogo obchodzi Unia Strzemieszyce" i "klubiki ledwo wegetujące"?! To przecież - kluby z Zagłębia! Takie niby obrazy były, jak Ślązacy wyśmiewali tu coś czy kogoś z regionu Zagłębia. I co? No, i - jest Wojtek, sojusznik i współbojownik tych atakujących region Ślązaków! Pyszne!
Gorzej, że oprócz tego gorzkie. Gorzkie, bo pokazujące nie tylko, że to myślenie zagłębiowskie w znaczeniu regionu nie funkcjonuje tu za dobrze. Także nie za bardzo funkcjonuje myślenie, gdyby się chciało tylko z pozycji kibica Zagłębia patrzeć na współpracę. Jeżeli oczekuje się, że inne kluby regionu będą chciały mieć Zagłębie za klub "wiodący w regionie" nie z racji np. partyjnej dyktatury czy innego przymusu, tylko z racji jakiejś naturalnej więzi: to nie może to być więź w jedną stronę zasysająca, z dyktatorską impertynencją silniejszego.
Powyższe to tylko był aspekt. Bo tak w ogóle - to przecież są mistrzostwa Zagłębia. Nie mamy innych klubów, jak w tych ligach występujące. Jak zaś ktoś słusznie zauważył - pupile jakoś nie błysnęły, pisząc delikatnie. Oby to był tylko efekt chwilowego zachłyśnięcia się pupili tym samym duchem, co go mają różne hurraoptymisty gardzące maluczkimi. Cóż, 11 zawodników ma prawo być, jak ten dwunasty? - wreszcie symbioza między nimi?
Oczywiste jest, że - choć Mistrzostwa Zagłębia same z siebie mają prawo mieć kibiców - to wspólne budowanie prestiżu, który dodatkowo potem przyciąga i następnych kibiców: powinno polegać i na zdobyciu bardziej rasowych klubów, już nie mówiąc o Szczakowiance, która z racji bliskości regionu też łatwo mogłaby się tu znaleźć. Tu zgadzam się, tak jak Wojtek pisze, z wnioskiem do organizatorów o odpowiednie zabiegi - ale na fazę finałową, przy jednoczesnym odpowiednim "wypromowaniu" regionu Zagłębia. To już byłby jednak kolejny temat, sprawa tego turnieju i jego idei. W duchu wszakże wszystkich powyższych obserwacji, szczególnie cieszę się - i gratuluję - że zwyciężyli Czarni.
SORKI.ALE TAKA JEST PRAWDA.JA NIE JESTEM KIBICEM UNII CZY CZARNYCH.I NIE BĘDĘ W ŻYCIU.WIĘC MAM PRAWO NAPISAĆ O TYM,ŻE TO LICHE KLUBY I UDZIAŁ UNII NIE PODNIESIE POZIOMU ANI FREKWENCJI.TAK ŁADNIE PISZESZ O MISTRZOSTWACH ZAGŁĘBIA.A CO ROBI TU PODBESKIDZIE?GÓRNIK JAWORZNO?PROSZĘ CIĘ,NIE TWÓRZ TU SZTUCZNYCH PODZIAŁÓW NA DOBRYCH ZAGŁĘBIAKÓW I CZAJĄCYCH SIĘ , ZŁYCH ŚLĄZAKÓW.BO DOBRZE WIEMY (PRZYNAJMNIEJ JA),ŻE OCENIANIE LUDZI TYLKO DLA TEGO,ŻE MIESZKAJĄ PO TEJ LUB TAMTEJ STRONIE RZEKI JEST CHYBIONE BY NIE NAPISAĆ BEZNADZIEJNE.KAŻDY Z NAS JEST TYLKO CZOWIEKIEM.DOBRYM LUB ZŁYM...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Fan 2004-02-22, 7:51 am

Rowniez bylem na turnieju i zgadzam sie ze to juz nie to samo co dawniej. Zero klimatu, pustki na trybunach, no i slabiutki poziom sportowy. Zreszta turniej bylby ciekawszy gdyby bylo wiecej zespolow jesli chodzi o te z naszego regionu (Niwka, Sarmacja itd). W tym skladzie ilosciowym jak wczoraj byloby ciekawiej gdyby byl system kazdy z kazdym. Dobrze ze nie bylo Zydorowicza a durne gadki naszego spikera podczas meczu oldbojow tez doprowadzaly mnie do rozpaczy.

P.S. Witam po dlugiej nieobecnosci.
Fan
Working Class

Re: znów zdanie moje "nieco odmienne"

Postprzez Gość 2004-02-22, 7:53 am

Blajpios napisał(a):odmienne zwłaszcza wobec Wojtka, w każdym razie On ruszył mnie najbardziej. Po pierwsze, kto by to był, nie tylko Unia Strzemieszyce, to okazać pogardę - nie wiem, czy jest dobre;- jeszcze gardzić tym, że mimo słabych środków walczy jakiś zespół o to, by radzić sobie w IV lidze. Po "jeszcze bardziej pierwsze", jak można wpaść na taki pomysł: "kogo obchodzi Unia Strzemieszyce" i "klubiki ledwo wegetujące"?! To przecież - kluby z Zagłębia! Takie niby obrazy były, jak Ślązacy wyśmiewali tu coś czy kogoś z regionu Zagłębia. I co? No, i - jest Wojtek, sojusznik i współbojownik tych atakujących region Ślązaków! Pyszne!

bardzo mądre spojrzenie Blajpios"] ,popieram w 100% 8) [/b]
Gość

Postprzez LTMario 2004-02-22, 10:04 am

a ja może proponuje się zarejestrować :D tak tylko poza temate ja nie bylem bo nie przekonali mnie rywale z którymi miało spotkać się Zagłębie poza tym mało wiedziałem o tej imprezie aa wole sobie zostawic kaske na Ludowy na bilecik :idea:
LTMario

Postprzez krzysiu 2004-02-22, 11:04 am

Fan napisał(a):Rowniez bylem na turnieju i zgadzam sie ze to juz nie to samo co dawniej. Zero klimatu, pustki na trybunach, no i slabiutki poziom sportowy. Zreszta turniej bylby ciekawszy gdyby bylo wiecej zespolow jesli chodzi o te z naszego regionu (Niwka, Sarmacja itd). W tym skladzie ilosciowym jak wczoraj byloby ciekawiej gdyby byl system kazdy z kazdym. Dobrze ze nie bylo Zydorowicza a durne gadki naszego spikera podczas meczu oldbojow tez doprowadzaly mnie do rozpaczy.

Sarmacji i Niwki to chyba wszystkim brakowało. Mogli zrobić 8 zespołowy turniej to wtedy by się i dla nich miejsce znalazło.

A Zydorowicz był. Był równiez Janusz Tychy.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Lars 2004-02-22, 11:11 am

WOJTEK napisał(a):NIE DRAMATYZUJ OLO.DOPÓKI BĘDĄ MECZE :
Unia Ząbkowice - Unia Strzemieszyce 0:8
Czarni Sosnowiec - Górnik Jaworzno 3:2
DOPÓTY BĘDĄ PUCHY.KOGO OBCHODZI UNIA STRZEMIESZYCE ?? ORGANIZATORZY MUSZĄ ZROZUMIEĆ,ZE TŁUMY NA TRYBUNACH PRZYCIĄGNĄ MOCNE DRYŻYNY.A NIE KLUBIKI Z TRUDEM WEGETUJĄCE W 4 LIDZE.

dokładnie, zgadzam sie w 100%. byłem na turnieju ale do końca niewytrzymałem. słabiutko.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez WOJTEK 2004-02-22, 11:18 am

SIEMANO FAN.WITAJ. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez zgredos 2004-02-22, 12:28 pm

Zgadzam się z WOJTKIEM że aby przyciągnąć kibiców trzeba zapraszać atrakcyjniejszych rywali.
Kilka lat temu przychodziło więcej kibiców ale wtedy Zagłębie grało w V lidze a zapraszane były kluby trzecioligowe (Czaladz, Wojkowice itd) A obecnie takie kluby jak Podbeskidzie czy Skorumpowianka tłumów nie przyciągną
zgredos

Postprzez parasol 2004-02-22, 1:43 pm

Wydaje mi sie,ze niektorym umknal sprzed oczu cel tej imprezy.Srodki uzyskane ze sprzedazy biletow ida na wiadome konto i moze dlatego warto bylo sie udac na turniej...Przeciez nie chodzilo tylko o to,aby zobaczyc w grze Zaglebie i inne druzyny,ale tez zachowac pamiec o czlowieku,ktory tak wiele znaczyl dla naszego klubu.
parasol

Następna strona

Powrót do Piłka nożna