ulgi podatkowe

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ulgi podatkowe

Postprzez Lars 2003-11-01, 2:02 pm

Jak wam sie podoba pomysl Amicy, Wisly i Groclinu? dla mnie rewelacja, gdyby to doszlo do skutku. mamy przyklad Turcji gdzie juz są efekty takiego postepowania. ...Ale w Polsce chyba nic z tego niebedzie :?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Franz 2003-11-01, 2:16 pm

A o co chodzi bo nie wiem :?:
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Lars 2003-11-01, 2:45 pm

MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Franz 2003-11-01, 2:53 pm

Lars dzięki za link.
Myślę że to dobry pomysł może wkońcu coś by się ruszyło w Polskiej Piłce( budowa stadionów szkolenie młodzieży), ale to jest niemożliwe tym bardziej że teraz SLD chce wyciągnąć kase od każdego (wymyślając nowe podatki różnego typu), więc tym bardziej nie zrezygnują z klubów piłkarskich.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Pesto 2003-11-01, 3:38 pm

Skoro na żużel może przychodzić 30 tys. ludzi , to mogą i na piłkę.

Tylko do tego trzeba : porządnych stadionów (oświetlenie , zadaszenie , krzesełka) , wyższego poziomu sportowego (góra 10 zespołów w I lidze) , przykrócenia "kómatych cfaniakuw" (zobaczymy na Widzew - Legia).

Ulgi podatkowe ? Nie byłyby takie złe. Nadmiar podatków zabija podatki. Najpierw trzeba nakarmić i odchować owcę , a dopiero potem zabrać się do strzyżenia. Tłumacząc z góralskiego na nasz : najpierw trzeba zadbać o poziom sportowy , zachęcić widzów , a dopiero potem przyjdzie zysk.
Pesto
kumaty

Postprzez Soyer 2003-11-01, 3:56 pm

Każdej drogi do poprawy sytuacji w polskiej piłce trzeba szukać. Uważam , że jest to bardzo dobry pomysł. W końcu ktoś zaczął myśleć. Brawa za inicjatywę. Teraz trzeba tę sprawę "rozdmuchać" aby wszyscy się dowiedzieli i wywarli wpływ na posłów. To jest największy problem. Wiadomo jakich mamy polityków. Wiadomo także jaką mamy sytuację w Polsce. Jest ciężko. Poprawa "gospodarki" jaką jest sport jest bardzo ważna . A sytuacja jest bardzo zła. Nie ma porządnego stadionu, szkolenie młodzieży jest w opłakanym stanie . Jeśli w Turcji się ta akcja sprawdziła to może i nam się uda . Może w końcu wyjdziemy z zapaści w jakiej tkwimy.

Prze Auchany i inne Polacy tracą swoją wartość . Wiadomo dzięki nim jest i praca ale jakim także kosztem. Może właśnie dzięki piłce nożnej podniesiemy swoje morale.
INCJATYWA WYSZŁA - RUCH PARLAMENTARZYSTÓW !

Trzeba śledzić ten temat. Każdy kto napotka nowe informacje niech wpisuje .
Soyer
Moderator

Postprzez warchlak 2003-11-01, 5:03 pm

mam nadzieje że ten pomysł wejdzie w zycie ale obawiam sie ze tak sie nie stanie poniewaz nasi kochani parlamentarzyści odrzucą ten projekt.gdyby jednak stało sie inaczej w polsce by były nowoczesne osrodki sportowe i pewnie wzrosła by frekwencja na stadionach podczas meczy.jestem w 100% za :!:
warchlak
Prowokator

...

Postprzez Krawiec 2003-11-02, 10:32 am

Cześć !

Super inicjatywa . Chciałbym to widzieć optymistycznie ale sądząc po tym jak parlamentarzyści podchodzą do podatków ( kasy fiskalne w taksówkach, podatek od zysków giełdowych) , nie wydaje mi sie to możliwe do przeforsowania. Chociaż żyjemy w Polsce i nie takie cuda się już zdarzały.

Narka !
Krawiec

Re: ...

Postprzez Diouf39 2003-11-03, 10:53 am

Krawiec napisał(a):Cześć !

Super inicjatywa . Chciałbym to widzieć optymistycznie ale sądząc po tym jak parlamentarzyści podchodzą do podatków ( kasy fiskalne w taksówkach, podatek od zysków giełdowych) , nie wydaje mi sie to możliwe do przeforsowania. Chociaż żyjemy w Polsce i nie takie cuda się już zdarzały.

Narka !

Wypowiedż Krawca popieram w 100%, cuda jednak się zdarzają. Pamiętajmy jednak, że kiedyś pan prezydent Kwaśniewski za czasów PZPR był ministrem sportu. Może przypomni sobie ile wtedy jako młody człowiek zrobił dla tego "sektora gospodarki". Więcej oipptymizmu Krawiec.
Diouf39

Powrót do Piłka nożna