Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez emdżej 2010-09-28, 4:04 pm

Tylko po spadku z Ekstraklasy mieliśmy prawo zgłosić rezerwy z powrotem do okręgówki, do której wywalczyły awans. A teraz znów będzie trzeba grać od A-klasy, jak nie nawet B.
emdżej

Postprzez yahaya 1906 2010-09-28, 5:49 pm

emdżej napisał(a):Tylko po spadku z Ekstraklasy mieliśmy prawo zgłosić rezerwy z powrotem do okręgówki, do której wywalczyły awans. A teraz znów będzie trzeba grać od A-klasy, jak nie nawet B.

Dobre i to.Najważniejsze żeby się ogrywali.
yahaya 1906

Postprzez django 2010-09-28, 8:13 pm

emdżej napisał(a):Tylko po spadku z Ekstraklasy mieliśmy prawo zgłosić rezerwy z powrotem do okręgówki, do której wywalczyły awans. A teraz znów będzie trzeba grać od A-klasy, jak nie nawet B.

Pomyliły mi się klasy rozgrywkowe, ale chodziło o to:

Marek Adamczyk napisał(a):Wykorzystamy fakt, iż w sosnowieckiej A klasie jest nieparzysta liczba drużyn, to rodzi bardzo fajny system sparowania. Już zgłosiliśmy oficjalnie sosnowieckiemu podokręgowi, by drużyna, która pauzuje w A klasie mogła spotkać się z nami w meczu towarzyskim. Logistycznie będzie to dobre rozwiązanie, gdyż wyjazdy są bliższe, a boiska w tej klasie rozgrywkowej nie są złe, zresztą w zeszłym sezonie broniłem barw A-klasowego Pioniera Ujejsce, więc doskonale wiem jaki jest stan płyt.

Zastanawiam się czemu ten pomysł nie został zrealizowany.
django

Postprzez August 2010-09-28, 9:32 pm

django napisał(a):Zastanawiam się czemu ten pomysł nie został zrealizowany.

Boję się, być może nieco na wyrost, że dotychczasowa "działalność" Prezesa opiera się na gadaniu i dość niezłej jak dotąd _- przyznam - socjotechnice. W klubie miała w końcu pracować osoba odpowiedzialna za sprawy sportowe, w szczególności za transfery - cisza. A jakie były w przeriwe letniej, sami widzimy. Zresztą Prezes zapowiadał kilka tematów - cisza.No, ale zobaczymy co będzie dalej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-09-28, 11:24 pm

August napisał(a):

Boję się, być może nieco na wyrost, że dotychczasowa "działalność" Prezesa opiera się na gadaniu i dość niezłej jak dotąd _- przyznam - socjotechnice. W klubie miała w końcu pracować osoba odpowiedzialna za sprawy sportowe, w szczególności za transfery - cisza. A jakie były w przeriwe letniej, sami widzimy. Zresztą Prezes zapowiadał kilka tematów - cisza.No, ale zobaczymy co będzie dalej.

Na razie rzeczywiście można odnieść takie wrażenie.
django

Postprzez mario1 2010-09-29, 12:40 am

August napisał(a):

Ty wez mnie nie strasz
mario1

Postprzez August 2010-09-29, 7:16 am

mario1 napisał(a):Ty wez mnie nie strasz

Ani mi to w głowie. Sam, jak dotąd, pokładałem spore nadzieje w zmianie sternika klubu. W tej chwili mnie to się kojarzy ze słynnym "bezruch dens" z komiksów o Tytusie. No, ale popatrzmy na ruchy kadrowe. Wywalono Hisicia. Ok, Dzięki dobrym koneksjom z Hytrym zarabiał sporą kasę, a był coraz słabszy. Miał o to pretensje do wszystkich a nie do siebie. I olał Chojnackiego. Dzisiaj się już krzyczy Dżenan wróć !. Dlaczego ? Bo klub nie umiał znaleźć solidnego następcy. Na jakiej podstawie zaakceptowano beznadziejnego Ziołę, nie wiem. Inna sprawa to Skrzypek. Gołym okiem widać, że chłop ma dobre lata za sobą i w ewentualnym awansie raczej nie pomoże. Dodatkowo gra na lewej stronie, ale to już inna sprawa. Kolejny come back to Stolpa. Pomijając to, że też na razie nie powala na kolana jaki sens było podpisywać kontrakt do końca roku ? Jak gość dostanie pierwszą lepszą ofertę z Burundi czy Malezji to zaraz zwieje. Moim zdaniem wywalona bez sensu kasa. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ostatnie dwa przypadki to przede wszystkim pomoc kumplom z piaskownicy.
August

Postprzez Qcu20 2010-09-29, 12:03 pm

No niby tak ale zauważyłem jedną rzecz. W poprzednim sezonie była gadka "kupcie napastnika..!!"
Teraz mamy takich bo jest i Wściubiak, Snadny, Stolpa, Filipowicz, Folc. Jak widać bramki strzelamy a to dobry prognostyk, bo ma te gole kto strzelać. Fakt faktem, że najwięcej strzelają Bednar i Mielec, ale nie obyłoby się bez napastników. W tym sezonie jest krzyk o obronę i się zgadzam..
Trzeba coś z tym zrobić, pytanie co?
W sumie do awansu droga jest prosta : W każdym meczu strzelić o przynajmniej jednego gola więcej niż przeciwnik :)
Qcu20

Postprzez August 2010-10-06, 10:26 am

No to ciekawe kogo się uda pozyskać Adamczykowi. Mam na myśli trenera. Mnie przychodzi na myśl Mandrysz. Na trenera pokroju Płatek chyba nas nie stać. Zresztą jak się zdaje ma on już jakąś fuchę w Zabrzu.
August

Postprzez emdżej 2010-10-06, 10:29 am

No tak. Zapomniałem, że Płatek jest koordynatorem do spraw skautingu w Górniku.
emdżej

Postprzez Darian 2010-10-06, 8:39 pm

W sytuacji kiedy Chojnacki odchodzi otwiera się szansa na powrót Dżenana do Zagłebia. Jest to całkiem możliwe patrząc na naszą defensywę i grę Balula. Stary i bez treningów Hosić bije na głowę będącego nawet w życiowej formie Balula.
Darian

Postprzez August 2010-10-06, 9:26 pm

Drużyna prezentuje się coraz gorzej. Nie widać pomysłu na grę ani koncepcji - podkreśla Marek Adamczyk, prezes sosnowieckiego drugoligowca.
Chojnacki przyznaje, że jest zaskoczony decyzją działaczy o jego zwolnieniu. - W środę jak zawsze przyszedłem do pracy i nagle okazało się, że to mój ostatni dzień w klubie - mówi. Chojnacki zostawia zespół na czwartym miejscu. Do liderującej Olimpii Grudziądz Zagłębie traci dwa punkty. - Nie chcę teraz mówić o błędach. Wystarczy spojrzeć na tabelę, żeby ocenić, co jest naszą słabą stroną. Tracimy najwięcej bramek z czołówki. Mylimy się jako zespół, popełniamy błędy indywidualne - dodaje szkoleniowiec.

Do czasu podpisania umowy z nowym trenerem zajęcia będzie prowadził Tomasz Łuczywek, dotychczas asystent Chojnackiego. Łuczywek nie ma jednak licencji, która pozwalałaby mu na samodzielne prowadzenie drużyny w drugiej lidze. Tymczasem przed Zagłębiem sobotni mecz z GKS-em Tychy. - Umówiłem się z prezesem, że przyjadę w sobotę do Sosnowca. Jeżeli do tego czasu klub nie znajdzie nowego szkoleniowca, to nic nie stoi na przeszkodzie, by to moje nazwisko znalazło się w meczowym protokole - wyjaśnia Chojnacki, którego czekają jeszcze rozmowy na temat warunków rozwiązania umowy z Zagłębiem.

Kto może zostać nowym szkoleniowcem zespołu z Sosnowca? Jeden z pracowników klubu przekonywał nas, że na Ludowym postawią na Leszka Ojrzyńskiego. Ten jednak wciąż formalnie nie rozstał się z Odrą Wodzisław, a w rozmowie z "Gazetą" podkreślał, że nie ma propozycji z Zagłębia.

Na giełdzie pojawiają się też nazwiska Piotra Mandrysza oraz Artura Płatka. Płatek miał już szansę na pracę w Zagłębiu pod koniec ubiegłego sezonu, dziś jest jednak szefem skautingu Górnika Zabrze i trudno przypuszczać, żeby zamienił ekstraklasę na drugą ligę.

- Rozmawiamy z kilkoma kandydatami. Lista mocno się skraca, ale chcemy, żeby to była dokładnie przeanalizowana kandydatura - podkreśla Adamczyk, który ma nadzieję, że najdalej do poniedziałku wszystko będzie jasne.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z11c219Ny1
August

Postprzez Warson 2010-10-07, 4:00 pm

Obecnie na bezrobociu:

Michniewicz, Fornalak, Motyka, Wieczorek, Tarasiewicz!
Warson

Postprzez August 2010-10-07, 4:07 pm

Warson napisał(a):Obecnie na bezrobociu:

Michniewicz, Fornalak, Motyka, Wieczorek, Tarasiewicz!

Chciałbym to widzieć jak taki Tarasiewicz rezygnuje z 50 tys. zł miesięcznie we Wrocławiu na rzecz zaszczytnej pracy w Sosnowcu.
August

Postprzez uzielone 2010-10-07, 4:17 pm

Piotr Mandrysz byłby dobrym kandydatem, z Pogonią awansował na zaplecze ekstraklasy i do finału PP a z Zagłębiem związany jest grą w latach 90-tych. 2 liga oraz atmosfera Ludowego nie jest więc mu obca i na pewno ma większe ambicje niż Chojnacki. Nie wiadomo tylko jakie ma wymagania finansowe?
uzielone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna