Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2010-07-23, 2:28 pm

23 lipca 2010, 15:23:26 - elenril
Dawid Skrzypek i Tomasz Morawski podpisali kontrakty z Zagłębiem Sosnowiec

Dawid Skrzypek i Tomasz Morawski związali się umowami z II-ligowym Zagłębiem Sosnowiec. Skrzypek podpisał kontrakt na 2 lata, natomiast 19-letni bramkarz został wypożyczony do końca 2010 roku.

Dawid Skrzypek w tym roku skończy 32 lata, jest wychowankiem Zagłębia. Ostatnio występował w Kolejarzu Stróże (grupa wschodnia II ligi), z którym wywalczył promocję na zaplecze ekstraklasy.

Tomasz Morawski jest wychowankiem Orła Biały Wałcz, a ostatnio bronił barw Gosława Jodłownik. To właśnie z tego klubu został wypożyczony do końca roku z opcją transferu definitywnego.

źródło: Zagłębie Sosnowiec

-> http://www.zaglebie.eu/skrzypek-i-moraw ... 2_851.html
Nadal szukamy 2giego bramkarza czy Morawski ma nim byc ? Jaka taktyka ? -gesiego po prawej stronie :-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-07-23, 2:33 pm

Heh, czyżby Marek Bęben chłopaka polecił? Do tej pory jeden mecz na szczeblu II ligi... no nic, witamy chlebem i solą :)
django

Postprzez patrios91 2010-07-23, 2:35 pm

django napisał(a):Heh, czyżby Marek Bęben chłopaka polecił? Do tej pory jeden mecz na szczeblu II ligi... no nic, witamy chlebem i solą :)

To samo sobie pomyslalem :-)
patrios91

Postprzez django 2010-07-23, 2:40 pm

No ale z drugiej strony nie ma co oceniać chłopaka już teraz, bo może jest jakimś nieodkrytym supertalentem. Pamiętam jak pisałem o Prusie, że będzie za Benszem bidon nosił :lol:
django

Postprzez patrios91 2010-07-23, 2:44 pm

django napisał(a):No ale z drugiej strony nie ma co oceniać chłopaka już teraz, bo może jest jakimś nieodkrytym supertalentem. Pamiętam jak pisałem o Prusie, że będzie za Benszem bidon nosił :lol:

Jest jedna roznica...Prus gral pilke seniorska i wystepowal w mlodziezowej reprezentacji,a Morawski ciegle gra w juniorach i mysle,ze wypozyczenie go to ruch raczej na uciszenie jekow o braku 2giego bramkarza. 2ga sprawa,ze nie ma juz Kurdziela,a zamiast niego jest slaby bramkarz IV ligowca.
patrios91

Postprzez CZEKO22I16 2010-07-23, 2:48 pm

Mariusz Ujek odchodzi z GKS-u Bełchatów

Po pięciu sezonach z drużyną GKS Bełchatów żegna się jej napastnik Mariusz Ujek.

Pomimo kilkutygodniowych negocjacji zawodnik oraz klub nie doszli do porozumienia i wicemistrz Polski z 2007 roku opuszcza szeregi drużyny.

Zawodnik występował w Bełchatowie od lipca 2005 roku. W tym czasie w barwach GKS-u rozegrał 97 spotkań w Ekstraklasie, w których zdobył szesnaście bramek.
źródło: GKS Bełchatów

Zapraszamy do Sosnowca :)Kibice czekajÄ…
CZEKO22I16

Postprzez django 2010-07-23, 2:52 pm

Swoją drogą 16 bramek w 97 meczach pokazuje jaki z niego napastnik jak nie posmaruje rywalowi, żeby dał mu strzelić.
django

Postprzez dziejus 2010-07-23, 7:06 pm

Na meczu Lecha,sprawozdawca,po zejściu Wichniarka,zapytał czy można awansować bez napastnika.Teraz ja pytam,czy mozna awansować z jednym napastnikiem ? ? Czy załatwienie skutecznego napastnika przerasta możliwości naszych działaczy ? Bo nie wierze że z premedytacją chcą popełnić ten sam błąd kolejny raz :twisted:
dziejus

Postprzez Sosnowieczanka 2010-07-23, 9:09 pm

Szkoda Pacha... Już nie będzie Pach , Pach , Pach...
Czy trener się dobrze czuł , kiedy obwieszczał tą jakżę genialną wiadomość...?
Ostatnio edytowano 2010-07-23, 9:24 pm przez Sosnowieczanka, łącznie edytowano 1 raz
Sosnowieczanka

Postprzez dziejus 2010-07-23, 9:23 pm

Kadra prawie skompletowana a ja prawie pewny ze w kolejnym sezonie znów bedzie gówno z awansu :twisted:
dziejus

Postprzez jacu 2010-07-23, 10:09 pm

dziejus napisał(a):Kadra prawie skompletowana a ja prawie pewny ze w kolejnym sezonie znów bedzie gówno z awansu :twisted:

obyś się mylił i oby wyniki pokazały inaczej, chociaż boje się tego samego. Nie chce mi się kolejny sezon łudzić wizją awansu i na koniec bańka pryśnie. Najgorsza kapa jest znowu z napadem żeby znowu nie wyglądało tak, że nie będzie miał kto strzelać bramek oraz żeby nie zabrakło lidera na boisku, kogoś kto pociągnie grę do przodu
jacu

Postprzez patrios91 2010-07-23, 10:40 pm

jacu napisał(a):
dziejus napisał(a):Kadra prawie skompletowana a ja prawie pewny ze w kolejnym sezonie znów bedzie gówno z awansu :twisted:

obyś się mylił i oby wyniki pokazały inaczej, chociaż boje się tego samego. Nie chce mi się kolejny sezon łudzić wizją awansu i na koniec bańka pryśnie. Najgorsza kapa jest znowu z napadem żeby znowu nie wyglądało tak, że nie będzie miał kto strzelać bramek oraz żeby nie zabrakło lidera na boisku, kogoś kto pociągnie grę do przodu

Najgorsza kapa jest z dziurawa obrona i atakiem (jeden Folc)bo pomoc jakos ciagnie. Jesli Bensz nie nabierze formy to i bedzie kapa z bramkarzem...bardzo niepewny ten sklad.
patrios91

Postprzez August 2010-07-23, 10:43 pm

patrios91 napisał(a):bardzo niepewny ten sklad

Wygląda na to, że to nie jest skład budowany pod awans. Za dużo chaosu przy tym wszystkim. I chyba na strej zagłębiowskiej zasadzie: 'jakoś to będzie"..... Nadzieją jest to, że najpewniej ta liga w nadchodzącym sezonie może być nieco słabsza od tej z Radzionkowem i Polkowicami.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jacu 2010-07-23, 10:46 pm

Do Bensza już dawno straciłem zaufanie i w moich oczach nie jest on dobrym bramkarzem. Fakt może ma lepsze momenty, ale bramkarz ma być ostoją drużyny i ma mieć cały sezon wyrównaną formę na tyle na ile to możliwe. Nie jesteśmy bogatym klubem i nie stać nas na drogiego goalkeepera ani tym bardziej dwóch żeby mieć kogoś w rezerwie, ale ludzie żeby na miarę II ligi bramkarza nie sprowadzić? No ja proszę i my mamy walczyć o awans?
jacu

Postprzez patrios91 2010-07-23, 10:58 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):bardzo niepewny ten sklad

Wygląda na to, że to nie jest skład budowany pod awans. Za dużo chaosu przy tym wszystkim. I chyba na strej zagłębiowskiej zasadzie: 'jakoś to będzie"..... Nadzieją jest to, że najpewniej ta liga w nadchodzącym sezonie może być nieco słabsza od tej z Radzionkowem i Polkowicami.

Nie mam watpliwosci,ze Zawisza idzie na lidera...dzialaja tak samo jak Pogon w sezonie 2008/2009 czyli zero pseufograjkow,gwiazdeczek z wyzszych lig. Brak Polkowic i Radzionkowa troche pociesza...Grudziac jakos nie szaleje ze wzmocnieniami. Do awansu potrzeba teraz kupe szczescia.

jacu napisał(a): Nie jesteśmy bogatym klubem i nie stać nas na drogiego goalkeepera ani tym bardziej dwóch żeby mieć kogoś w rezerwie, ale ludzie żeby na miarę II ligi bramkarza nie sprowadzić? No ja proszę i my mamy walczyć o awans?

Dostalismy kase za Prusa. Dlugi powinny byc splacane z innych srodkow niz zyski transferowe,a pieniadze z transferow powinny byc przeznaczane na nastepcow tych ,ktorzy odeszli.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Tom