2 LIGA 2005/06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PTAQ84 2006-06-01, 4:26 pm

Przemek26 napisał(a):No nie wiem czy fajnie . Ta decyzja mogłaby lepiej zostać przedstawiona trochę później np. po meczu Piasta z ŁKS-em a tak w ostaniej kolejce Piast da se spokój i odpuszczą mecz i łodzianie maja dopisane 3 punkty. Teraz nie pozostaje nic innego jak zdobyć 6 punktów i nie patrzec na innych.

ja nie wiem czy piast tak łatwo się "podłoży" nie zapomną prętko że przez taki własnie przekręt nie awansują w tym sezonie i o tym wie także centrala piłkarska..mecz będzie napewno dobrze obserwowany a piast tak jak wyżej pisano nie jest jeszcze pewniakiem w II lidze a teraz jedzie do bytomia i tez bedzie miał cięzko..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez kwachu 2006-06-01, 4:51 pm

PTAQ84 napisał(a):ja nie wiem czy piast tak łatwo się "podłoży" nie zapomną prętko że przez taki własnie przekręt nie awansują w tym sezonie

Przekręt :?: :!: Oni powinn się cieszyć że grają w II lidze a nie w IV. To że PZPN nie jest konsekwentny i odpuścił np. Widzewowi za kanty z licencją dwa lata temu to już inny temat. Tak jak pisał Maciek86 PIast ma jeszcze o co walczyć. I tylko w tym nasza nadzieja (nie mówiąc oczywiście o 6pkt. w ostatnich 2 kolejkach).
kwachu

Postprzez kyru 2006-06-01, 7:07 pm

Coś mi tu niegra. Czyżby po raz kolejny Hybryda nie dała rady OE ? I jeszcze dwa Łódzkie kluby awansują ? Hm... I gdzie w tym wszystkim jest miejsce dla Naszego Zagłębia. Kilka wyników powiem otwarcie szczerze mnie zaskoczyło. Jak w sobotę nie przegrają to 10 czerwca będą tłumy na Ludowym :)
kyru

2 liga

Postprzez domel23mdc 2006-06-02, 9:58 am

ROZKŁAD JAZDY W 33 KOLEJCE 3.06 GODZ.17.00
Zapraszam do dyskusji (typy , spekulacje )

1.Śląsk Wrocław - Górnik Polkowice wg mnie X gdyz Polkowice bedą miały nóż na gardle <jezeli Podbeskidzie wygra z Ruchem) w postaci "szansy " grania w barazach o pozostanie w 2 lidze (ps. w ostatniej kolejce grają w Czermnie) a WKS cóż podobno i tak nie dostaną premii za awans :roll:

2.Podbeskidzie Bielsko-Biała - Ruch Chorzów .Mecz o życie dla TSP jeżeli nie wygrają tego meczu K.Tochel sie zdenerwuje zdeczka :lol: Ruch juz utrzymanie pewne .Mój typ 1

3.Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź Mecz ważny dla Jagi <szansa na włączenie sie do walke o baraze > A Widzew hmm ...może jeszcze nie wytrzeżwiał po srodowym awansie do OE 8) Mój typ 1

4.Zawisza Bydgoszcz (2) - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC . Mecz sezonu dla ZAGŁĘBIA oba zespoły bardzo chcą wygrać wieć mój typ to X

5.KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Lechia Gdańsk po tym co zobaczylem w SC to KSZO gra bardzo mądrą piłkę i mój typ to 1. Lechia bedzie musiala sie bronic przed barazami w ostatniej kolejce w meczu z "Zawiszą"

6.Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Heko Czermno Ogromna szansa dla Świtu aby opuscic strefe spadkową, także ważny mecz dla Heko które jezeli wygra stanie przed szansą w 34 kolejce aby opuscic miejsce barażowe. Mimo to mój typ to 1.

7.Szczakowianka Jaworzno - Drwęca Nowe Miasto Lubawskie .Mecz bez historii pewna 1

8.Łódzki KS - Radomiak Radom . ŁKS w tym meczu wystąpi osłabiony <2 czerwone kartki z 32 kolejki>A Radomiak walczy przed ochroną przed spadkiem, zresztą Radomiakowi sie dobrze gra w Łodzi <2-2 z Widzewem> Mój typ 2 , ewentualnie X.

9.Polonia Bytom - Piast Gliwice . Jeżeli Polonia wygra może spokojnie sie do barazy przygotować o utrzymanie w 2 lidze. Jeżeli przegra to ma szanse bezpośredniego spadku do 3 ligi. A Piast hmm jeżeli przegra to w 34 kolejce mecz być może o wszystko <utrzymanie bezpośrednie w 2 lidze> z ŁKS . Mój typ Polonia-Piast 1.
domel23mdc

Postprzez Przemek26 2006-06-02, 12:35 pm

Nie wiedziałem gdzie to wkleić .
Taka ciekawostka:
Przez pierwszy tydzień piłkarze z Bełchatowa będą trenować na swoich obiektach. Na 1 lipca zaplanowano sparing z Zagłębiem Sosnowiec.

To dość krutki urlop będą mieli w Sosnowcu ale jako drużyna OE trzeba zacząć wcześnie przygotowania . :lol: :D
Przemek26

Postprzez Leyton 2006-06-03, 6:29 pm

No to walczymy o baraż.
:D
Jeszcze przed dzisiejszymi spotkaniami wydawało się, że remis w Bydgoszczy będzie gwoździem do trumny dla obydwu drużyn. Na szczęście wieko zostało przybite tylko Hydrobudowie. Najwyraźniej Śląskowi nie pali się do OE, za to Jaga po środowej klęsce się podniosła i chyba jednak nie zamierza poddać się bez walki. To tylko zapowiada, że w sobotę czekają nas ogromne emocje, no i co tu dużo mówić.... MECZ SEZONU !!! ...... który oczywyście wygramy :D :D :D

PS. Gatulacje dla ŁKS-u. Moim zdaniem, pomimo bardzo szczęśliwej wygranej w u nas, w pełni zasłużyli na bezpośredni awans.
Leyton

Postprzez Sebastian 2006-06-03, 6:52 pm

Zostały trzy drużyny w grze. Dobrze, że hydroprzekręt nie ma już na nic szans. Jesteśmy w najlepszej sytuacji i wierze, że wygramy ostatni mecz. Potrzebny będzie dobry doping, więc musimy rozreklamować ostatnie spotkanie jak tylko się da. Wieszajcie plakaty, mówcie znajomym. Musi być nas jak najwięcej. Wszyscy na Jage, a potem wszyscy do Gdynii :!: :!: :!:
Sebastian

Postprzez mezo 2006-06-03, 7:54 pm

Kolego Jaca idź do siebie jezeli w ogóle masz gdzie iśc. A największym przekretem to jestes Ty sam. I jestes jednym z 600 innych ludkow ktorzy tak jak ty jezdza z Wlocławka do Bydgoszczy. Z calym szacunkiem .... :arrow:
A nawiązując juz do meczu sezonu z Jagiellonią to nie wiem czy powinienem sie o to bac ale moze zabraknąc biletów. TYLKO 3 pkt. NIe mozemy czekac na wynik meczu Slaska /. Tak wiec idziemy na Jage. :!: :!: :!:
mezo

Postprzez Krzysztof15 2006-06-03, 9:42 pm

Krzysztof15 napisał(a):Jeżeli mecz z Jagiellonią bedzie decydował o awansie to "Ludowy" będzie za mały :D
I oby tak było :!:
Choć chyba wolałbym uniknąć tego napięcia tzn. aby Zagłebie już wcześniej miało zapewniony awans.
Czego i sobie i Wam życzę :D :D :D

Tak napisałem już w marcu i tylko szkoda, że to będzie "tylko" mecz o baraże, a nie o bezpośredni awans.
Jednak "Ludowy" będzie i tak za mały :D :!:
To mecz nie tylko o ewentualny awnas, to mecz o przyszłość ZAGŁĘBIA :!: :!: :!:
(sponsorzy, stadion, wzmocnienia w kadrze, a nie osłabienia itd. itd.)

A więc wszyscy na mecz, wszyscy na stadion :!: :!: :!:
Krzysztof15

Postprzez mezo 2006-06-04, 1:23 pm

Zwiększają sie szanse drugoligowca, któy będzie grał w barażu z Arka Gdynia. Do ostatniej chwili Arka nie bedzie wiedziala z kim zagra w barazach. W walce sa jeszcze 4 druzyny.
Analizujac ostatnia kolejke i mecze kandydatow do barazy to Hydro juz nie ma praktycznie szans Slask przegral z Polkowicami... Czyżby prawda bylo to ze nie chcą w tym roku awansu ?? Szkoda wygranej Jagi. Gdyby co najwyzej zremisowala do Sosnowca przyjechala by grac o pietruszke i nie miala by juz jakichkolwiek szans na awans. A tak to wszystko jedst jeszcxze mozliwe. A w sobote musimy pokazac ze jest nas wielu i zalezy nam na ZAGLEBIu. :!:
mezo

Postprzez kyru 2006-06-04, 2:16 pm

Awans 2 drużyn z Łodzi można uznać za duże zaskoczenie. Potencjał obydwu klubów był duży, ale rzecz w tym czy stać obecnie w Łodzi na 2 kluby w OE. Ale to nie nasz problem. Sądzę, że o awans walczą Zagłębie i Jagiellonia. Sląsk zgodnie z prognozami przegrał i wątpię aby włączył się w walce o awans. Twór z Bydgoszczy/Włocławka wylewa teraz swój trujący jad na wszystkich za brak awansu. Kompromituję się przy tym w sposób oczywisty. Juz raz pan Dziurowicz odpowiednio podsumował pana B. Mecz o 3 miejsce rozstrzygnie się w Sosnowcu. I jestem przekonany że ono przypadnie nam :)
kyru

Postprzez MrCricket 2006-06-05, 8:10 am

Awans Widzewa to nie jest niespodzianka. Wszystko za tym przemawiało, że tak będzie: Boniek, presja kibiców, dobry trener i najrówniejsza kadra zawodników.

ŁKS- spore zaskoczenie, po tym co pokazali na Ludowym, naprawdę średnio się prezentowali i tym bardziej nie mogę się z tym pogodzić. Sporo znanych nazwisk w składzie, ale ich awans to dzieło zawodnika o nazwisku Sypniewski, bez którego nie osiągneli by takiego celu, uważam że o takim napastniku może tylko pomarzyć większość drużyn w 1 lidze. Z takim piłkarzem w składzie też byśmy awansowali bezpośrednio.

Dużą niepodzianką dla mnie jest Polonia Bytom, bo byłem w stanie zakładać się o duże kwoty, że nie mają żadnych szans na utrzymanie i pewnie spadną bez baraży do 3 ligi. Tymczasem już mają zapewnione baraże, co przy tak słabym budżecie jak na 2 ligę jest bardzo dobrym wynikiem. Dalej są w grze.
MrCricket

Postprzez problematyk-ziom 2006-06-06, 11:42 am

mezo napisał(a):Zwiększają sie szanse drugoligowca, któy będzie grał w barażu z Arka Gdynia. Do ostatniej chwili Arka nie bedzie wiedziala z kim zagra w barazach. W walce sa jeszcze 4 druzyny.
Analizujac ostatnia kolejke i mecze kandydatow do barazy to Hydro juz nie ma praktycznie szans Slask przegral z Polkowicami... Czyżby prawda bylo to ze nie chcą w tym roku awansu ?? Szkoda wygranej Jagi. Gdyby co najwyzej zremisowala do Sosnowca przyjechala by grac o pietruszke i nie miala by juz jakichkolwiek szans na awans. A tak to wszystko jedst jeszcxze mozliwe. A w sobote musimy pokazac ze jest nas wielu i zalezy nam na Zagłębiu. :!:

nie mam pojęcia jak TY geniuszu naliczyłeś te 4 zespoły... :roll: jesteś wspaniały...
problematyk-ziom

Postprzez slawojka 2006-06-06, 6:07 pm

Coś odnośnie przygotowań Arki do baraży
:arrow: http://www.90minut.pl/sparing.php?id=4164
slawojka

Postprzez YOOSHKY 2006-06-06, 6:15 pm

slawojka napisał(a):Coś odnośnie przygotowań Arki do baraży
:arrow: http://www.90minut.pl/sparing.php?id=4164

A ja dodam:
Beskidy Andrychów - Liga okręgowa, Wadowice
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona