Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez mario999 2010-07-16, 9:23 pm

Jakbym miał do wyboru między Lilo,czy innymi najemnikami, to postawiłbym na Dawida bo to jest chłopak z Sosnowca który napewno odda zdrowie za ZAGŁĘBIE.
mario999

Postprzez peterrabit3 2010-07-16, 10:40 pm

MrCricket napisał(a):Sentymet do Skrzypka napewno pozostał, ale na jego pozycję są już zawodnicy i nie ma potrzeby sprowadzać kolejnych, żeby inni przez to siedzeli na trybunach. Dlatego nie widzę powodu, żeby go zatrudniać.

Zastanawiam sie nawet jak mozna cos takiego napisac.....
Dawid spedzil swoje najlepsze lata dla Zaglebia, w kazdym meczu gryzł trawe, zawsze ma w sercu swoj klub nawet wtedy kiedy z powodow ukladow nieudacznikow go nie chcą w Sosnowcu.
Dla mnie to zawodnik dekady pod kazdym wzgledem.....
Na koncu powiem o względach pilkarskich....Duzo wody w Brynicy poplynie zanim znajdą sie lepsi , nardziej ambitni i oddający serce dla Zaglębia niz On
Czekamy na kontrakt Panie Marku
peterrabit3

Postprzez django 2010-07-16, 10:59 pm

A ja mam nadzieję, że skończyły się czasy, kiedy podpisywano kontrakty "za zasługi". W klubie się nie przelewa, a są pozycje, na których bardzo potrzeba wzmocnień i nie zalicza się do nich prawa pomoc. Mimo całej mojej sympatii dla Dawida, uważam że kontrakt z nim można podpisać tylko wtedy, gdy rzeczywiście będzie wymiatał w sparingach.
django

Postprzez zimek 2010-07-16, 11:03 pm

dokladnie ten caly Lilo to byl dobry 2 sezony temu a Dawid no mysle ze dalby rade pociagnac skrzydlem ale ten napadzior musi byc jeszcze jeden kurcze a czas leci ja bym nie naciskal tak na prezesa bo lepiej nie brac niz wziac grajkow na ilosc lepiej zima dokoptowac 2 i tyle
zimek

Postprzez Sajni 2010-07-17, 3:11 am

Nie ma się co czarować.. awans w tym sezonie ma sie wydazyc (albo raczej być moze się wydarzy) przy minimalnym nakładzie srodkow zainwestowanych. Przypadkowo, choć szczesliwie, trafiaja nam sie takie przypadki jak Folc czy Skrzypek (byc moze) i wciaz zaangazowany Lacha. Rownoczesnie niestety stracilismy Bardzo cennego Darka Klusa, Prusa, Mysliwego, a i pewnie pojda sobie w siną.. Pietrzak i Pach. Porownujac sie z zamiarami i aspiracjami Zawiszy, a przynajmniej biorac pod uwage ich starania i konkretne dzialania, to jestesmy w sredniej dupie i mozemy sobie tak na prawde pozyczyc wszystkiego najlepszego w walce o drugie miejsce z Baltykiem, Rakowem, Olimpia i Lechia. I nie leczą mnie zapewnienia, ze nazwiska nie graja - tak naprawde to u naszego najwiekszego rywala w tym sezonie widac parcie i pradziwa chec zrobienia wszystkiego, zeby ten awans osiagnac.
Tyle, ze Zaglebie ostatnio nie jest zadnym pewniakiem w potyczkach ze sredniakami. Mimo roszad na pozycji sternika i zaangazowania miasta w ten interes, nie widac stanowczych, zdecydowanych ruchow na rzecz jedynego tolerowanego przez kibicow celu, jakim jest pewny i niezaprzeczalny awans do I ligi. Poki co widac tylko niepewnosc na rynku transferowym i proby oszczedzania na kim sie da. Nie jestem pierwszym lepszym wujkiem Ziutkiem, ktory tylko krytykuje i ma z tego satysfakcje, ale jesli w najblizszym czasie nie wydazy sie cos, co mnie stanowczo nie przekona, ze tego awansu naprawde chcemy, to nie jestem w stanie zaufac ani tym naszym grajom - sprawdzonym czy nowicjuszom, ani zarzadowi, ktory od razu stanowczo powinien zlapac niektorych za ryj i jasno sie okreslic - czy to poprzez dialog czy przez konkretne dzialania - jestesmy za rok w tej PIERWSZEJ? czy mamy zamiar nadal paletac sie po dupie strony i akceptowac ten stan rzeczy... bez konsekwencji
Sajni

Postprzez DiveRss 2010-07-17, 12:44 pm

Witam,

Dziś podczas sparingu z Oderką Opole, przechodząc obok Jaromina i Hosica usłyszałem że na 100% odchodzi Jaromin, "Co ty ja tutaj trenował nie będę, co tutaj jest ?".
DiveRss

Postprzez yahaya 1906 2010-07-17, 1:02 pm

DiveRss napisał(a):Witam,

Dziś podczas sparingu z Oderką Opole, przechodząc obok Jaromina i Hosica usłyszałem że na 100% odchodzi Jaromin, "Co ty ja tutaj trenował nie będę, co tutaj jest ?".
płakać nie będziemy :-)
yahaya 1906

Postprzez Shogoon 2010-07-17, 1:05 pm

wg mnie to żadna strata :)
Shogoon

Postprzez majkL 2010-07-17, 1:05 pm

Nikt za nim płakał nie będzie.
A wracając do dzisiejszego sparingu - uwzględniając wszystkie czynniki negatywne(pogoda,zmiany składu) wyglądaliśmy na tle Oderki słabo, no może z wyjątkiem czwartej kwarty, kiedy chyba teoretycznie gralismy najsłabyszą "11"
majkL

Postprzez DiveRss 2010-07-17, 1:08 pm

Co do sparingu to Lilo grał bardzo dobrze. Wiecie może czy Hosic ma odejść na 100% ??? i Pietrzak ?
DiveRss

Postprzez Sosnowieczanka 2010-07-17, 1:57 pm

Wiecie co z Pachem i Hosicem...?? ?
Sosnowieczanka

Postprzez alisamyyen 2010-07-17, 2:02 pm

To że Skrzypek jest z Sosnowca i grał w Zagłębiu i trochę zdrowia zostawił to nie znaczy że za zasługi dostanie miejsce w składzie i kontrakt.Jak dla mnie Lilo powinien grac.
alisamyyen

Postprzez emdżej 2010-07-17, 2:03 pm

Stolpa sobie gościnnie zagrał, czy jest szansa, żeby tu został?
emdżej

Postprzez patrios91 2010-07-17, 2:09 pm

"Do srody zamknac kadre"...zero obrony,bramkarza rowniez i jeden pewny napastnik. Mlodziezowcy ladnie w sparingu. Rakow-Oderka 3:0. Marnie widze ten awans na dzien dzisiejszy. Coraz mniej czasu i widze,ze zero kolejnych propozycji pilkarzy do testowania.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez MrCricket 2010-07-17, 2:12 pm

peterrabit3 napisał(a):
MrCricket napisał(a):Sentymet do Skrzypka napewno pozostał, ale na jego pozycję są już zawodnicy i nie ma potrzeby sprowadzać kolejnych, żeby inni przez to siedzeli na trybunach. Dlatego nie widzę powodu, żeby go zatrudniać.

Zastanawiam sie nawet jak mozna cos takiego napisac.....
Dawid spedzil swoje najlepsze lata dla Zaglebia, w kazdym meczu gryzł trawe, zawsze ma w sercu swoj klub nawet wtedy kiedy z powodow ukladow nieudacznikow go nie chcą w Sosnowcu.
Dla mnie to zawodnik dekady pod kazdym wzgledem.....
Na koncu powiem o względach pilkarskich....Duzo wody w Brynicy poplynie zanim znajdą sie lepsi , nardziej ambitni i oddający serce dla Zaglębia niz On
Czekamy na kontrakt Panie Marku

Bardzo go idealizujesz, przesadzasz. Owszem kiedyś to był zawodnik szybki z ciągiem na bramkę,ale pamiętam, że sił miał góra na 60 minut meczu. Zresztą on już ma 32 lata, w Sandecji i Stróżach furory nie robił i lekko się go pozbyli. Trenuje z nami głównie dlatego, że jego dobrym kumplem jest Prezes, gdyż ładnych parę lat ze sobą grali. Ale, żebyś mnie źe mnie źle nie zrozumiał. Nie mam NIC przeciwko Dawidowi w Zagłębiu. Ale odkąd odszedł od nas nie widziałem go w akcji. Poza tym są: Lilo, Kłoda,Bednar, Ryndak, Filipowicz(też czasem grał na prawej pomocy). I co teraz z nimi ? Wywalić na ziloną trawkę ?!. A pamiętajmy, że wiek młodzieżowców jest teraz obniżony do rocznika 1990, a my musimy mieć 2 takich na boisku, co przy ewentualnym odejściu Pietrzaka nie będzie łatwe, bo mam poważne obawy co do umiejętności tego Ukraińca na bramce !
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna