ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC vs Energetyk Row Rybnik 2011-07-30 g.18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC vs Energetyk Row Rybnik 2011-07-30 g

Postprzez django 2011-07-31, 2:19 pm

Musicie każdy temat na forum rozpierdalać waszymi beklasowymi rozkminananiami? Przecież tego już powoli się nie da czytać. Dlaczego w temacie o meczu muszę czytać wypociny wynalazków typu kiboll? Prośba do moderatorów, żeby zareagowali.

Odnośnie samego meczu to naprawdę fajnie się patrzyło na tak grające Zagłębie. Dawno już nie widziałem żeby nasi piłkarze walczyli z takim zaangażowaniem od początku do końca. Martwiłem się trochę żeby Sierczyński po kontuzji nie stracił kapitalnej formy z poprzedniej rundy, ale widzę, że bezpodstawnie. Tak jak Sierczyński był odkryciem minionego sezonu, tak odkryciem tego może być Domański. Chłopak tak zapieprzał, że myślałem, że płuca wypluje. Albo Jankowski: zauważcie że chłopak się nie spala, nie strzela na pałę, tylko spokojnie, precyzyjnie po rogach bramki. Nawet Tomek Szatan zagrał niezły mecz. No i kolejny zajebisty mecz Stefańskiego, który powoli wyrasta na lidera zespołu. Jeżeli klub uda się wyprowadzić na prostą, to dobrze byłoby pomyśleć nad wykupieniem go z Ruchu. W tej chwili wydaje mi się, że mamy drużynę spokojnie na środek tabeli.
django

Postprzez Serious 2011-07-31, 2:28 pm

Dlaczego w młynie było nas tylko dwudziestu i przeważnie dzieciaków? Może dlatego, że jest to dla nas nowa sytuacja? Obudziliśmy się pewnego dnia z ręką w nocniku i teraz musimy się pozbierać i zmierzyć z obecną sytuacją. Minie trochę czasu, młyn będzie wyglądał lepiej, może i wyjazdy się zorganizuje. Chociaż ja nie ukrywam, brakowało mi Gabrysia i innych w gnieździe, brakowało mi zorganizowanych grup kibicowskich i chciałbym, aby wrócili na Ludowy. No ale jak na razie, trzeba sobie jakoś radzić :)
Serious

Postprzez PawełK 2011-07-31, 2:54 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ciekawią mnie na chwile obecna dwie sprawy dlaczego twórcy nowej druzyny
uzywaja dwoch okreslen 1906 i Zaglebie Sosnowiec ani jedno ani drugie nie
jest ich wlasnoscia - czy uzyskali zgode własciciela nazwy Zagłebia Sosnowiec
o uzywanie ?

A kto to jest?
PawełK
pyszałek

Postprzez Sonda 2011-07-31, 3:07 pm

django napisał(a):Dlaczego w temacie o meczu muszę czytać wypociny wynalazków typu kiboll? Prośba do moderatorów, żeby zareagowali.

Z tego co się orientuję to Sam jesteś moderatorem.
Sonda

Postprzez yahaya 1906 2011-07-31, 3:16 pm

Już nie jest.Nie świeci mu się nick.

usuńcie ten post jak rozmowa się rozwinie
yahaya 1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-07-31, 3:41 pm

Kol. PawelK - ano jest Zaglebie Sosnowiec - Klub ktory jest pierwszy zarejestrowany
pod ta nazwą - tak to jest formalnie, prawnie.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez gargamele 2011-07-31, 3:53 pm

Ja myślę,że zagraliśmy bardzo dobry jakosciowo mecz!Miszczuk,bardzo pewnie.Jarczyk również.Lachowski fajnie przegrywał z jednej strony na drugą i spokojnie opanowali z Sierczyńskim srodek pola.Jankowski i Stefański bardzo fajnie.Domański tez niezle,nawet Szatanek zupełnie przyzwoicie.Naprawdę...może byc pociecha z tego zespołu
gargamele

Postprzez Landryn 2011-07-31, 5:38 pm

Sonda napisał(a):
django napisał(a):Dlaczego w temacie o meczu muszę czytać wypociny wynalazków typu kiboll? Prośba do moderatorów, żeby zareagowali.

Powiem Ci że przeglądam tematy i będę starać się to wyłapywać , ale patrząc na wypociny niektóre musielibyśmy usuwać większość rozmów. Ludzie zbytnio to przeżywają i tracę logiczne myślenie i zamiast pisać w temacie to tylko ` co z B klasą` .

Co do meczu , piękny dla oka . Może to będzie prosperować na kolejne rozgrywki , miło by było jakby chłopaki wysokie miejsce zajęli , bo nie stawiajmy sobie na celu lidera. Nie od razu Rzym zbudowano drużyną gdzie grają młode chłopaki .
Landryn

Postprzez wojtas sc 2011-07-31, 6:00 pm

meczyk ok
1 sprawa panowie z Z 1906 S
nikt wam nie broni przychodzić na ludowy bramy zawsze blendą otwarte tylko proszę was nie psujcie chęci młodych osób próbujących coś zrobić
To jak wytłumaczysz okrzyki przedstawiceieli B-klasowych w stronę młodych Zagłębiaków, typu : "Wypierdal*aj z gniazda" lub "Nie ma dopingu, rozumiesz?"
to ciekaw jestem bardzo kto za sektorem przyjezdnych śpiewał Łowcy hanysów proszę o odp może być na pw
wojtas sc

Postprzez Landryn 2011-07-31, 6:05 pm

wojtas sc prosiłem wyżej , KONIEC TEMATU B KLASOWEGO ZAGŁĘBIA TUTAJ !
Ostatni raz prosiłem , potem polecą gratisy.
Dzisiaj pewnie będzie otwarty temat B klasowy , będzie można tam pisać na temat dzisiejszego sparingu .
Landryn

Postprzez PawełK 2011-07-31, 6:14 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. PawelK - ano jest Zaglebie Sosnowiec - Klub ktory jest pierwszy zarejestrowany
pod ta nazwą - tak to jest formalnie, prawnie.
Pozdrawiam tadeusz

Panie Tadeuszu! Nazwa Zagłębie Sosnowiec nie jest nigdzie zastrzeżona.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-07-31, 6:31 pm

kiboll napisał(a):Pytanie do Augusta i innych wiernych dlaczego nie pojechaliscie za ukochana druzyna na PP dlaczego w młynie było was tylko 20 i gdzie wy wszyscy jestescie?.I dlaczego nie zamierzacie wybierac sie na mecze wyjazdowe ukochanej druzyny i wspomagac tych mlodych grajkow????.Na forum tysiace postow ale widze zycie codzienne wszystko zweryfikowało ze nie instniejecie

Ja swoje racje przestawiłem w czwartek "live" ultrasom i nie widzę powodu, dla którego miałbym się komukolwiek z czegokolwiek tłumaczyć. A już nie takim, którzy siedzą w Bydgoszczy. Zatem mój drogi z łaski swojej nie wpierdalaj się w nie swoje sprawy.
Co do wyzwisk do dopingujących. Własnie na ostatnim spotkaniu z 1906 zostało jasno i precyzyjnie powiedziane,że nikt do nikogo nie bedzie miał pretensji o to, kto na jaki mecz chodzi. I ja to rozumiem zarówno jako nie wpieprzanie się ultrasów do tego kto chodzi na 3 ligę i dopinguje jak i uważam, ze powinno obowiązywać w drugą stronę, w stosunku do grup kibicowskich.
Ostatnio edytowano 2011-07-31, 6:49 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wojtas sc 2011-07-31, 6:45 pm

August napisał(a):Ja swoje racje przestawiłem w czwartek "live" ultrasom i nie widzę powodu, dla którego miałbym się komukolwiek z czegokolwiek tłumaczyć. A już nie takim, którzy siedzą w Bydgoszczy. Zatem mój dorgi z łaski swojej nie wpierdalaj się w nie swoje sprawy.
Co do wyzwisk do dopingujących. Własnie na ostatnim spotkaniu z 1906 zostało jasno i precyzyjnie powiedziane,że nikt do nikogo nie bedzie miał pretensji o to, kto na jaki mecz chodzi. I ja to rozumiem zarówno jako nie wpieprzanie się ultrasów do tego kto chodzi na 3 ligę i dopinguje jak i uważam, ze powinno obowiązywać w drugą stronę, w stosunku do grup kibicowskich.

Uuuuuuuuu....................... ostro ostro :-) ale też święta racja.
wojtas sc

Postprzez czarodziej 2011-07-31, 7:24 pm

Odpisz proszę, bo jestem bardzo ciekaw.. Jeśli boisz się kompromitacji to napisz PW. Choć wątpię żebyś to zrobił i pewnie będzie coś w stylu"Nie będę dyskutował z ...(i tu padnie fajny epitet)".
Mimo wszystko pozdrawiam,bo jeśli chodziłeś na Ludowy regularnie to pewnie nie raz staliśmy koło siebie i zdzieraliśmy razem Gardła..

Na Zagłębie chodziłem od 1985 roku. Pamiętam dobre i złe momenty, spadki awanse,oraz piękne mecze pod względem odpraw meczowych. Powstanie nowego tworu skłoniło mnie do refleksji jako kibica. Każdy z NAs Pamięta że jako kibice byliśmy bardzo wymagający i zawsze liczyliśmy na jak najlepszy wynik. MOże warto pomyśleć czy my sami także nie doprowadziliśmy do upadku klubu : kupowanie meczy- czy ktoś z Nas wtedy widział że klub gra beznadziejnie i wygrywa. Wtedy nikt nie osądzał działaczy tylko liczył się wynik. Jeszcze raz powiem bo to doskonale pamiętam. Zagłębie nie zasługuje swoją nazwą,oraz zasługami żeby grać po pierdziszewach. JA pamiętam jak już raz pieliśmy się od najniższej klasy rozgrywkowej i pamiętam jaki syf po sobie zostawialiśmy w tych pierdziszewach. Bijatyki np na Sarmacji, na Zagłębiaku w miejscach i klubach w które twierdzisz że mieszka sporo naszych kumpli i z miast które mają ogromną rzeszę starszych i młodszych kibiców. Ja wiem jak wtedy było Zagłębie podokręg Sosnowiecki chciał jak najszybciej awansować ponieważ nie mógł poradzić sobie z kibicami. Przypominam sobie czasy jak nie płaciło się za bilety i każdy komu się udało przeskoczyć przez siatkę traktował to jako sukces. Czemu nie idziemy za przykładem innych klubów. Jeszcze jedno za kilka lat takich chłopaków jak mamy teraz w drużynie wyprodukuje nam APN i jak myślicie który klub będą chcieli zasilić dobrze wyszkoleni zawodnicy. Sami powiedzcie jak to brzmi Zagłebie wygrywa sparing z Preczowem i to gdzie wśród pasących się krów. Ciągle słyszę o ilościach kibiców w młynie, na wyjeździe, ale Panowie z tego klub nie uzyskuje budżetu. W dzisiejszych czasach liczy się kibic, który kupuje całoroczny karnet. Myślę że jako Zagłebie zostaliśmy daleko w tyle za kibicami z innych miast i obawiam się że to się pogłębi.
czarodziej

Postprzez KalF92 2011-07-31, 7:57 pm

czarodziej,
Z całym szacunkiem dla Twojego wieku ale za nazywanie tych miejscowości "pierdziszewami" obiłbym Ci gębę(to nie groźba,a informacja) Tam jest dom naszych braci Proszę Pana i bardzo bym prosił o odrobinę szacunku! Ciekaw jestem skąd wywodzi się Pana rodzina,bo moze być zabawnie jak okaże się że są z małej wioski spod kielc,(nie wmówi mi Pan że chociaż część pana rodziny nie jest z tamtych stron.)!
Co do bijatyk,pijatyk i awantur.. zostało jasno powiedziane że jak bedzie patologia na tych wyjazdach to odpowiednie osoby będą zwracać uwagę tym alkusom.
Dalsza część Twojego postu dowodzi tylko tego że nie masz pojęcia na temat tego jak wygląda sytuacja finansowa w 1906.Dalej się nie dowiedziałem gdzie Pan był gdy były spotkania w Warce i Pubie sportowym, wiem że Pana tam nie było bo gdybyś był nie pisałbyś tych przemyśleń,bo miałbyś świadomość tego jak to wygląda.

W Preczowie fajna atmosfera,sporo śmiechu,walka o chupa-chupsa i ADHD.
Frekwencja jak na sparing bardzo duża..
Z radością odwiedzę każdą Wioskę z Zagłębiem.
KalF92

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna