ZAGŁĘBIE - Olimpia!!! sobota 02.04.2011r. godz. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - Olimpia!!! sobota 02.04.2011r. godz. 17:00

Postprzez jaha22 2011-04-03, 1:11 pm

Moje takie pytanie! Co się dzieje z Madejem, gra wogóle coś, ma kontuzje czy coś innego? Bo jakoś cicho o chłopaku...
jaha22

Postprzez August 2011-04-03, 5:31 pm

Słuchajcie, właśnie oglądał relację i zdjęcia z meczu mój syn. I zwrócił uwagę na flagę (chyba nową) z godłem i napisem Zagłębie Sosnowiec. Ja wcześniej nie zwróciłem uwagi na napisy wokół i pryznam, że jestem nieco zszokowany. Bo nie pamiętam aby na Ludowym kibice wywieszali o charakterze rasistowskim.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez yahaya 1906 2011-04-03, 5:35 pm

też mnie to zszokowało.Ale osoby kumate nie widzą w tym nic dziwnego,ba! uważają to za coś normalnego.

Zaraz dostaniesz odpowiedź żebyś pogadał w 4 oczy z pomysłodawca tej flagi.
yahaya 1906

Postprzez August 2011-04-03, 5:40 pm

yahaya 1906 napisał(a):Ale osoby kumate nie widzą w tym nic dziwnego,ba! uważają to za coś normalnego.

Nie tylko osoby kumate, ale z tego co widzę to klub, serwis 100% gdzie mozna zobaczyć flagę w całej okazałości. A potem wszyscy bedą płakać jak PZPN nam przypierdoli karę albo stadion zamknie. Ale polemizować nie będę. Najzwyczajniej w swiecie nie będę już wrzucać nic do puszek.
August

Postprzez yahaya 1906 2011-04-03, 5:56 pm

August napisał(a):
yahaya 1906 napisał(a):Ale osoby kumate nie widzą w tym nic dziwnego,ba! uważają to za coś normalnego.

Nie tylko osoby kumate, ale z tego co widzę to klub, serwis 100% gdzie mozna zobaczyć flagę w całej okazałości. A potem wszyscy bedą płakać jak PZPN nam przypierdoli karę albo stadion zamknie. Ale polemizować nie będę. Najzwyczajniej w swiecie nie będę już wrzucać nic do puszek.

Flaga podobno nie powstała z kasy z puszek więc spokojnie.
yahaya 1906

Postprzez jackie57 2011-04-03, 5:57 pm

Wygląda na to, że piłkarzom Zagłębia jest wygodnie grać w II lidze. Co na to kibice?
jackie57

Postprzez Qcu20 2011-04-03, 6:17 pm

Ja akurat siedziałem wczoraj za: Bednarem, Pachem, i Szatanem. Bednar sam komentował co robią "zawodnicy" Zagłębia i zbytnio Mu się to nie podobało. Pach wyskoczył w górę, gdy padła bramka na 1:1.

Generalnie mam pytanie: Kto grał w przewadze jednego zawodnika? Bo cholera jasna wyglądało to tak, jakby Olimpia grała w przewadze. Kontrolowali środek pola, dużo groźnych akcji, a Zagłębie pojedyncze ataki z kontry. Fakt faktem, gdyby udało się strzelić na 2:0 byłoby po meczu, a Ojrzyński i reszta byliby noszeni na kolanach. Prawda taka, że Olimpia w I połowie mogła prowadzić 3:2.

Ja jestem ciekaw, jakie byłyby nastroje, gdyby to Zagłębie zdobyło bramkę na 1:1 w doliczonym czasie gry. Pewnie euforia i nie wiadomo co jeszcze ( podobnie jak było w Bydgoszczy ).

Poznaliśmy wartość zespołu, który nie potrafi dobić rywala, wystarczyło strzelić tylko bramkę. Podobnie było w meczu z R. Zdzieszowice, gdzie też drżeliśmy o wynik do końcowego gwizdka, gdzie też prowadziliśmy i daliśmy się zepchnąć.

Taka ciekawostka: siedząc za Bednarem, słyszałem , jak mówił do Pacha " Siara na tyle tych młodych znacznie się wyróżnia i zdecydowanie jest z nich najlepszy".

Ogólnie to do dupy i o awansie nie ma raczej co marzyć.
Znamienne były słowa mojego taty, którego dwa tygodnie wyciągałem na ten mecz..."A Ty synu i tak dalej będziesz jeździł na mecze Zagłębia z jakimiś Legnicami, Chojnicami, Wągrowcami"

Generalnie przegrali frajersko.
Zastanawiam się, czy nie oddać mojego karnetu komuś, bo nie wiem czy chcę zawitać jeszcze na Ludowym...
Qcu20

Postprzez August 2011-04-03, 6:20 pm

yahaya 1906 napisał(a):Flaga podobno nie powstała z kasy z puszek więc spokojnie.

Ach, rozumiem. Nareszcie docekaliśmy się pierwszego elementu strategii marketingowej firmy Wizard Sport. Zdrowy trzon kibiców mają stanowiź czyści rasowo potomkowie osadników spod Miechowa :lol:

O meczu na GW:

Co zrobiło Zagłębie!? Na Ludowym wstyd i hańba

Tak przegrywa się awans do pierwszej ligi. Zespół z Sosnowca stracił cenne punkty w meczu, którego nie miał prawa zremisować.
Podział punktów w spotkaniu z liderem na papierze nie wygląda źle. Tak naprawdę ten rezultat to kompromitacja Zagłębia, które w obecnym składzie, jeżeli będzie kiedyś liderem to będą to rozgrywki dla najbardziej chimerycznych drużyn.

Zespół ze Stadionu Ludowego zaczął dobrze, szybko strzeliło gola, a gdy przed końcem pierwszej połowy rywal stracił jeszcze piłkarza (druga żółta kartka dla Bartłomieja Kowalskiego), droga do trzech punktów wydawała się być szeroka jak niemieckie autostrady. Niestety, nie dla Zagłębia...
Goście dopiero grając w dziesiątkę pokazali jak walczy się o pierwszą ligę. Sosnowiczanie długo bronili skromnego prowadzenia, bo mieli w bramce pewnego Ołeksija Szlakotina. Ale ile razy Ukrainiec mógł ratować skórę kolegom? W końcu jego ręka okazała się za krótka i piłka wtoczyła się do siatki. - Czy przekroczyła linię bramkową? Nie wiem, ale sędzia przecież nie miał wątpliwości - kręcił głową bramkarz.

- Dramat! Koszmar! Mieliśmy strzelić drugiego gola i spokojnie kontrolować przebieg gry - irytował się doświadczony obrońca Krzysztof Markowski

Kibice Zagłębia przed meczem wywiesili transparent, który przypominał piłkarzom, że "Siódme miejsce nie daje awansu". Szkoda, że nie napisali też, że zawsze gra się do końca. - Wstyd! Hańba! - krzyczeli fani, gdy piłkarze schodzili do szatni. - Z nieba do piekła. Jesteśmy zdołowani. Jest nieciekawie - ocenił trener Leszek Ojrzyński.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1ITu5vgZ3
Ostatnio edytowano 2011-04-03, 6:26 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez miszczpiura 2011-04-03, 6:22 pm

Z takiej czy innej puli pieniędzy, ale flaga powstała i ja również nie popieram takiej inicjatywy. Zaczynamy od flagi a na czym skończymy? A jeżeli piłkarze wolą grać w II lidze to bardzo proszę. Tylko zastanawiam się jak długo to ludzie wytrzymają? Okaże się, że będzie pusty stadion, ot cała filozofia.
miszczpiura

Postprzez yahaya 1906 2011-04-03, 6:31 pm

miszczpiura napisał(a):Z takiej czy innej puli pieniędzy, ale flaga powstała i ja również nie popieram takiej inicjatywy. Zaczynamy od flagi a na czym skończymy? A jeżeli piłkarze wolą grać w II lidze to bardzo proszę. Tylko zastanawiam się jak długo to ludzie wytrzymają? Okaże się, że będzie pusty stadion, ot cała filozofia.

Aż wstyd będzie stać blisko tej flagi w młynie :redface: .
yahaya 1906

Postprzez Qcu20 2011-04-03, 6:32 pm

miszczpiura napisał(a):Z takiej czy innej puli pieniędzy, ale flaga powstała i ja również nie popieram takiej inicjatywy. Zaczynamy od flagi a na czym skończymy? A jeżeli piłkarze wolą grać w II lidze to bardzo proszę. Tylko zastanawiam się jak długo to ludzie wytrzymają? Okaże się, że będzie pusty stadion, ot cała filozofia.

I trzeba raz pokazać, że pusty stadion to jakaś forma protestu kibiców.
A piłkarze chyba wzięli sobie ten napis do serca "Kibice Zagłębia przypominają, że 7 miejsce nie jest premiowane awansem", bo przecież wskoczyli o jedno oczko wyżej..

Ktoś jest w stanie racjonalnie ocenić nasze szanse na awans w tym sezonie?
Qcu20

Postprzez August 2011-04-03, 6:36 pm

Qcu20 napisał(a):Ktoś jest w stanie racjonalnie ocenić nasze szanse na awans w tym sezonie?

Nie mamy żadnych szans
August

Postprzez Adamek182 2011-04-03, 6:44 pm

Na początek troszke plusów. W składzie od początku Gryboś i to było widac. Umie przyjąć,zastawić się ,i najważniejsze-przepchnąć obrońce. Gra w pierwszej połowie rewelacyjna,świetny mecz Posmyka i jeszcze lepszy Szlakotina. Druga połowa i tragedia. Wyglądało to tak jak by w szatni podł tekst w stylu t"teraz przyjmujemy rywala na własnej połowie i strzelamy z kontry bramke nr dwa". Niestety zmiany które zostały wprowadzone potwierdziły moje przypuszczenia. O ile sam Stefański rozegrał dobry meczyk i był widoczny to reszta była nieporozumieniem. Po zejściu Grybosia atak wyglądał jak z Chojniczanka. Nikt nie ma siły przepchnąć żadnego przeciwnika. Nasi tylko odbijali się od ekipy przeciwnika. Napora niestety padaka. Po ostatnim meczy u nas chwaliłem go za cudowną wręcz gre z Bednarem,wczoraj nie istniał.Pochwały za organizacje na krytej :brawo: Dziewczyny chodzące z byłeczkami(a la NBA) to strzał w 10! Przyjmie się napewno. A i slkepik z żarciem i piciem to ogromny plus. Jak dla mnie minus nalezy się trenerowi za motywacje i zmiany w przewie. Wiem też że coach pewnie czyta te posty i wdraża niekture pomysły do gry. Albo czzyta w myślach,hehe. Wieć panie trenerze,skończmy z graniem na dwóch niskich,szybkich(wątłych) napastników,zawsze musi być ktoś silnijeszy na boisku kto poprzeycha się pod bramką rywala. I czekamy na debiut Sukera(jak się wykuruje).
Adamek182

Postprzez jackie57 2011-04-03, 6:55 pm

przez August 2011-04-03, 6:36 pm

Qcu20 napisał(a):
Ktoś jest w stanie racjonalnie ocenić nasze szanse na awans w tym sezonie?

Nie mamy żadnych szans.

Widać to było już wcześniej, ale kibice jeszcze się łudzili. Zdaje się, że w Zagłębiu nikomu się do awansu nie śpieszy. Kolejny zmarnowany sezon, a sympatycy klubu czekają nie wiadomo na co.
jackie57

Postprzez WiLLYwow 2011-04-03, 7:03 pm

Adamek182 napisał(a):Wieć panie trenerze,skończmy z graniem na dwóch niskich,szybkich(wątłych) napastników,zawsze musi być ktoś silnijeszy na boisku kto poprzeycha się pod bramką rywala. I czekamy na debiut Sukera(jak się wykuruje).

Gościu aż mi się słabo robi jak czytam to co napisałeś ... Przecież mamy jednych z najlepszych napastników w lidze (Lachowski, Filipowicz) więc co Ty do nich masz?
WiLLYwow

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna