Polonia Słubice - Zagłębie Sosnowiec 29 października 14:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Polonia Słubice - Zagłębie Sosnowiec 29 października 14:

Postprzez django 2010-10-31, 5:36 pm

tiktak napisał(a):Nie wszystko, Twojej wypowiedzi dotyczyło akurat to co pominąłeś. Czasem jest trochę więcej do powiedzenia, także bez urazy.Chodziło takze o wypowiedź django, która była w w ramce.

Akurat nie jestem osobą, która wierzy w jakichś rycerzy na białych koniach, więc nie wiem z jakiego mojego postu może to wynikać. Co do fragmentu o "liście transferowej", to nie widzę w tym nic dziwnego. Mamy nowego dyrektora sportowego, który ma się zajmować tylko i wyłącznie transferami. Dlatego nie wyobrażam sobie, żeby transfery były robione na ostatnią chwilę zimowego okna. To czy w to wierzę nie ma żadnego znaczenia, po prostu nie wyobrażam sobie, żeby powtórzyła się sytuacja z poprzednich sezonów. A jeżeli tak będzie, to Ogielski dzień po zamknięciu okna powinien zostać zwolniony z klubu.
django

Postprzez YOOSHKY 2010-10-31, 5:40 pm

django napisał(a):Co do fragmentu o "liście transferowej", to nie widzę w tym nic dziwnego. Mamy nowego dyrektora sportowego, który ma się zajmować tylko i wyłącznie transferami.

Dyrektor musi współdziałać z trenerem, tu nie mogą działać odrębnie. Skoro współpracowali już razem to pojawia się iskierka nadziei że może coś się w końcu uda zbudować.
YOOSHKY

Postprzez django 2010-10-31, 6:02 pm

YOOSHKY napisał(a):Dyrektor musi współdziałać z trenerem, tu nie mogą działać odrębnie. Skoro współpracowali już razem to pojawia się iskierka nadziei że może coś się w końcu uda zbudować.

Jasne, tylko że trener oprócz transferów, ma jeszcze na głowie trenowanie. Ogielski zajmuje się tylko i wyłącznie transferami, czyli wyszukiwaniem piłkarzy (razem z trenerem) i doprowadzeniem do tego, żeby podpisali kontrakt z Zagłębiem (to już robi sam). Dlatego to na nim będzie spoczywać, powiedzmy, że 75% odpowiedzialności za to, jak będzie wyglądała kadra na wiosnę.
django

Postprzez YOOSHKY 2010-10-31, 6:52 pm

django napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):Dyrektor musi współdziałać z trenerem, tu nie mogą działać odrębnie. Skoro współpracowali już razem to pojawia się iskierka nadziei że może coś się w końcu uda zbudować.

Jasne, tylko że trener oprócz transferów, ma jeszcze na głowie trenowanie. Ogielski zajmuje się tylko i wyłącznie transferami, czyli wyszukiwaniem piłkarzy (razem z trenerem) i doprowadzeniem do tego, żeby podpisali kontrakt z Zagłębiem (to już robi sam). Dlatego to na nim będzie spoczywać, powiedzmy, że 75% odpowiedzialności za to, jak będzie wyglądała kadra na wiosnę.

Zgoda. Dlatego uważam że Ojrzyński powinien jak najszybciej przygotować listę zawodników wytypowanych do odejścia, żeby Ogielski miał więcej czasu na szukanie następców. Lista nie musi być od razu papierowa, przecież chłopaki rozmawiają ze sobą? Nie chcę słyszeć że trener o tym na razie nie myśli.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-10-31, 6:57 pm

YOOSHKY napisał(a):Zgoda. Dlatego uważam że Ojrzyński powinien jak najszybciej przygotować listę zawodników wytypowanych do odejścia, żeby Ogielski miał więcej czasu na szukanie następców. Lista nie musi być od razu papierowa, przecież chłopaki rozmawiają ze sobą? Nie chcę słyszeć że trener o tym na razie nie myśli.

Nie można wykluczyć, że w klubie nie chciano podejmować żadnych działań przed końcem rundy aby tumiwisizm zawodników nie był jeszcze większy. Jeśliby wiedzieli, że większośc z nich ma odejść to mogłoby się skończyć tak jak w przypadku Legii w zeszłym sezonie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2010-10-31, 7:36 pm

Ja po prostu nie sądzę że ci dwaj goście dokonają przełomu w Zagłębiu. Ten drugi nazywa się Ogiela tak na marginesie. Przyszli, odejdą i parę dni po tym nikt o nich nie będzie pamietał. Taki jest sens tego co napisałem.
tiktak

Postprzez Łuki19 2010-10-31, 7:37 pm

co do tej listy to niech lepiej przygotuje kto zostaje będzie łątwiej bo procz Lachy i moze jeszcze z 2,3 zawodnikow na niej bedzie reszta do odstrzału
Łuki19
Obserwowany

Postprzez August 2010-10-31, 8:37 pm

tiktak napisał(a):Ja po prostu nie sądzę że ci dwaj goście dokonają przełomu w Zagłębiu. Ten drugi nazywa się Ogiela tak na marginesie. Przyszli, odejdą i parę dni po tym nikt o nich nie będzie pamietał. Taki jest sens tego co napisałem.

Masz rację. Tak samo to Ty, a nie ja, jak miałeś rację gdy Adamczyk obejmował. rzady. Tylko co z tego ? Jaka jest alternatywa ? Zresztą podejrzewam, że istnieje możliwośc iż odejdą jesli Kozielski nie obejmie akcji klubu. Bo być może z tego powodu przyszli. A i może Adamczyk zrezygnować. I co, w zamian ? Powrót Prezesa Stulecia ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Smazu 2010-10-31, 8:54 pm

Trzymajmy się tematu :!: ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Qcu20 2010-10-31, 10:35 pm

Może kibice zrobią sobie listę życzeń? Mówię poważnie;)
Qcu20

Postprzez Fazi 2010-11-01, 10:57 pm

Brak słów a pro po naszego Zagłębia...:(
Fazi

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna