Zagłębie Sosnowiec - Górnik Wałbrzych 25 września 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Górnik Wałbrzych 25 września 19:00

Postprzez Kinematografik 2010-09-26, 9:52 am

Najważniejsze jest to ,że widac dużą poprawe w grze naszych. 2:2 z Lechią, 2:2 z Elaną a teraz 3:1 z Turem, 2:1 z Górnikiem. Te 2 ostatnie mecze mogły byc do zera, ale oczywiscie i tutaj pokazał sie Bensz który musiał coś spiepszyć.
Kinematografik

Postprzez greno 2010-09-26, 10:16 am

Kinematografik napisał(a):Najważniejsze jest to ,że widac dużą poprawe w grze naszych. 2:2 z Lechią, 2:2 z Elaną a teraz 3:1 z Turem, 2:1 z Górnikiem. Te 2 ostatnie mecze mogły byc do zera, ale oczywiscie i tutaj pokazał sie Bensz który musiał coś spiepszyć.

Przepraszam na pewno oglądaliśmy ten sam mecz?
To co prezentuje obecnie Zagłębie to nie jest gra! To jakaś amatorska szkoła próby podania piłki!
Uważam że jet to wina wyłącznie trenera (zawiedziony jestem Chojnackim) nie uważam że zawodnicy nagle zapominają jak się gra w piłkę.Przykład?: usilne ustawianie Dawida na lewym( jak grał) wszyscy w Sosnowcu wiedzą że Dawid musi chodzić na prawym boku! Pozdrawiam!
greno

Postprzez Kinematografik 2010-09-26, 10:25 am

Nie napisałem ,że z taką grą awansuja itd. , ale piszę że widac znaczna poprawe,a to dwie różne rzeczy :)
Kinematografik

Postprzez daniel1997 2010-09-26, 10:40 am

adam powinien odpoczac.
ciekawe co prezentuje nasz drugi bramkasz?
brak szacunku czy Ci sie shift spier..... ?? :zolta: /swiezy52
daniel1997

Postprzez Dobromir01 2010-09-26, 10:47 am

Cieszy tylko zwycięstwo. Zagłębie szybko zdobyło 2 bramki i oddali pole rywalowi. Ci grali piłką i a nasi " stanęli" te kartki nie wzięły się z niczego bo jak się nie nadąża za rywalem to si go fauluje.
Brak środka pola. A bramkę sprezentowali sobie obrońcy wraz z Adasiem, i ta niepewna interwencja Adama w 90 minucie. Cud ze to wygraliśmy.
W końcu fajna atmosfera na trybunach i lepsza frekwencja. :brawo:
Dobromir01

Postprzez alisamyyen 2010-09-26, 11:18 am

greno napisał(a):
Kinematografik napisał(a):Najważniejsze jest to ,że widac dużą poprawe w grze naszych. 2:2 z Lechią, 2:2 z Elaną a teraz 3:1 z Turem, 2:1 z Górnikiem. Te 2 ostatnie mecze mogły byc do zera, ale oczywiscie i tutaj pokazał sie Bensz który musiał coś spiepszyć.

Przepraszam na pewno oglądaliśmy ten sam mecz?
To co prezentuje obecnie Zagłębie to nie jest gra! To jakaś amatorska szkoła próby podania piłki!
Uważam że jet to wina wyłącznie trenera (zawiedziony jestem Chojnackim) nie uważam że zawodnicy nagle zapominają jak się gra w piłkę.Przykład?: usilne ustawianie Dawida na lewym( jak grał) wszyscy w Sosnowcu wiedzą że Dawid musi chodzić na prawym boku! Pozdrawiam!

I tak się wygrywa ligi takie jak nasza .minimum finezji maksimum zdobytych punktów.w 2 lidze nieda się grać pięknie i technicznie.to nie hiszpania.liczy sie awans
alisamyyen

Postprzez jls 2010-09-26, 11:22 am

Może troszkę inaczej. Oglądałem skrót z meczu i muszę stwierdzić, że nie tylko piłkarze odstawili kaszanę,ale równierz ( bez obrazy operatora- jaki mecz tak pokazane w skrócie- doskonała zabawa na trybunach, bardzo mało tego co się działo na murawie) ten skrót okazał się normalną chałą.
Muszę jednak przyznać, że wiernie oddał to co odczuli kibice siedzący na trybunach.
Jednak od realizującego wymaga się rzetelności w realizacji tego czego się podjął, tzn pokazania sytuacji na murawie a nie atmosfery na trybunach.
Mozna było zrealizować dwa skróty pokazujące mecz i atmosferę trybun.
Na całe 9 minut skrótu tylko 3.5 minuty przebitek meczu.
Nie jest moim zamiarem obrażenie realizatora tego skrótu, tylko przypomnienie, że jest on dla tych co nie mogli przyjść na stadion, jedyną możliwością obejrzenia tego co się działo na murawie i aktualnej dyspo0zycji drużyny.
Moja prośba do operatora, przy realizacji następnego skrótu potraktować go jako dokumentu faktycznego obrazu wydarzeń na murawie, a drugi skrót dla zawodników z wydarzeń na trybunach, aby mogli to sobie dokładnie przemysleć i wyciągnąc wnioski na przyszłośc.
Jeszcze raz przepraszam operatora. Napisałem to bez zamiaru obrażania tak jego, jak i osób mu pomagających. Jadnak skrót jest rodzajem dokumentu dla kogoś kto nie miał możliwości obejrzenia tego wydarzenia.
jls

Postprzez PawełK 2010-09-26, 11:44 am

jls napisał(a):Może troszkę inaczej. Oglądałem skrót z meczu i muszę stwierdzić, że nie tylko piłkarze odstawili kaszanę,ale równierz ( bez obrazy operatora- jaki mecz tak pokazane w skrócie- doskonała zabawa na trybunach, bardzo mało tego co się działo na murawie) ten skrót okazał się normalną chałą.
Muszę jednak przyznać, że wiernie oddał to co odczuli kibice siedzący na trybunach.
Jednak od realizującego wymaga się rzetelności w realizacji tego czego się podjął, tzn pokazania sytuacji na murawie a nie atmosfery na trybunach.
Mozna było zrealizować dwa skróty pokazujące mecz i atmosferę trybun.
Na całe 9 minut skrótu tylko 3.5 minuty przebitek meczu.
Nie jest moim zamiarem obrażenie realizatora tego skrótu, tylko przypomnienie, że jest on dla tych co nie mogli przyjść na stadion, jedyną możliwością obejrzenia tego co się działo na murawie i aktualnej dyspo0zycji drużyny.
Moja prośba do operatora, przy realizacji następnego skrótu potraktować go jako dokumentu faktycznego obrazu wydarzeń na murawie, a drugi skrót dla zawodników z wydarzeń na trybunach, aby mogli to sobie dokładnie przemysleć i wyciągnąc wnioski na przyszłośc.
Jeszcze raz przepraszam operatora. Napisałem to bez zamiaru obrażania tak jego, jak i osób mu pomagających. Jadnak skrót jest rodzajem dokumentu dla kogoś kto nie miał możliwości obejrzenia tego wydarzenia.

Takie chały będą się pojawiały zawsze jak będzie podobna atmosfera na meczu. W skrócie są wszystkie gole oraz najciekawsze sytuacje bramkowe, przycinane maksymalnie aby nie dawać gotowego materiału do analizy dla przeciwników ;-) Ostatnio na trybunach działo się mało, zatem w skrótach się nie pojawiało nic z trybun. Jeżeli uważasz, że powinny pojawiać się dwa skróty z meczu to zapraszam do współpracy :-) Kup kamerę i kręć zawodników, potem to wszystko ładnie poskładaj i wyślij do mnie. Ja wtedy będę filmować tylko atmosferę na trybunach - nie zwracając uwagi na murawę aby czasem nie przegapić bramki... :)

Nie miałem w swoim poście zamiaru Cię obrazić lecz zmotywować do działania. Wytykanie komuś błędów nic nie robiąc samemu to ostatnio takie bardzo Polskie...
PawełK
pyszałek

Postprzez davidian 2010-09-26, 11:50 am

Z drugiej strony Bensz uratował sytuację parując piłkę na poprzeczkę po błędzie obrońcy w pierwszej połowie gdyby nie jego interwencja 2:1 byłoby już w 30 minucie.
Niestety mamy takiego "Cabaja" w drużynie który broni nieźle nawet dobrze a potem jedną interwencją zaprzepaszcza cały kapitał.

Ważne 3 punkty i byle do przodu!
davidian

Postprzez toph 2010-09-26, 12:02 pm

a mnie się ten skrót bardzo podobał (nie był nudny), dokładnie takie chciałbym oglądać :brawo: boisko + trybuny + coś na odmianę innego niż w każdym meczu (typu czerwony księżyc) 1906% POPARCIA
toph

Postprzez STACH PL 2010-09-26, 12:23 pm

Tęsknie za Prusem i Dżenanem defensywe mamy jednak słabą.Wynik cieszy martwi fakt,że trener po dziesięciu kolejkach nie wie dlaczego jego drużyna nagle przestaje grać ?
STACH PL

Postprzez Bongo(zz) 2010-09-26, 12:28 pm

Zadziwiajacy jest spokoj trenera w sytuacji, gdy druzyna robi wszystko, zeby zmarnowac wypracowana wczesniej przewage.
Bongo(zz)

Postprzez jls 2010-09-26, 12:29 pm

"W skrócie są wszystkie gole oraz najciekawsze sytuacje bramkowe, przycinane maksymalnie aby nie dawać gotowego materiału do analizy dla przeciwników"

Obrażać się niema o co. Ale taka argumentacja do mnie nie trafia. Zgodnie z jej ideą z tego meczu powinny być pokazane fragmenty nieporadności w grze - dla zmylenia ewentualnych przeciwników - co było w tym meczu w nadmiarze. Jak do tego fragmentu Twojej wypowiedzi mają się transmisje telewizyjne całych spotkań ze wszystkimi szczegółami. Zgodnie z nimi powinno sie zaniechać ich przeprowadzania.
Od tego są trenerzy aby zaskawiać nowymi rozwiązaniami taktyczymi.
jls

Postprzez GrubyPerez 2010-09-26, 1:31 pm

To był jeden z lepszych ostatnio skrótów ! Spełnia swoje zadania w każdym z celów , których od niego można oczekiwać:
*primo- dla osób które widziały chałę bezpośrednio na stadionie(jak ja) -pozwala wspomnieć i utrwalić tylko te najlepsze i najciekawsze momenty
**secundo- dla osób, które nie oglądały tym razem,albo wręcz wcale Zagłębia na Ludowym stanowi z pewnością lepsze zachęcenie niż materiał , którego się jls domagasz
*** tertio- wyraźnie PawełK dał do zrozumienia ,że motyw z materiałem do analizy dla przeciwnika jest użyty w żartobliwej formie - naprawdę tego nie złapałeś??

Więc cofnij się kilka postów i przeczytaj jeszcze raz co Ci Paweł napisał :" eżeli uważasz, że powinny pojawiać się dwa skróty z meczu to zapraszam do współpracy :-) Kup kamerę i kręć zawodników, potem to wszystko ładnie poskładaj i wyślij do mnie".
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Fazi 2010-09-26, 5:59 pm

CieszÄ… trzy punkty...:)
Fazi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników