Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
greno napisał(a):Wytknęliście już prawie wszystkim zawodnikom a według mnie pierwszą bramkę (oprócz Bensza) zawalił Zioło zagrał totalnie słabe zawody. A drugą porażką transferową jest Skórski to jest MEGA! pomyłka . Wie ktoś jak się toczy sytuacja z 17letnim Grekiem?
kiboll napisał(a):Spokojnie Zagłębie Sosnowiec awansuje za dwa trzy lata jak sie wszystko ułozy.
Adamek182 napisał(a):Hehe,dopiero dzień po meczyku siadam tutaj i nie wiem o co chodzi tej chołocie na tym forum. Hehe,śmiać mi się chce jak czytam te posty.
Adamek182 napisał(a): Co do gry-Zagłębie grało przyzwoicie,miało wyraźną przewagę brakowało(jak od mniej więcej dwóch lat)szczęścia.
Adamek182 napisał(a):
Snadny-spoko,łebek waleczny,umie się odnaleźć,i potrzebuje strzelić pierwszą bramke żeby zwalczyć tą treme,potem frajerzy będziecie go nosili na rękach.
Adamek182 napisał(a):Rewelacja wejście Strojka! Ofensywnie,skutecznie. Pięknie.
August napisał(a):Sosnowiczanie nie zdobyli kompletu punktów w trzecim kolejnym meczu. Po meczu z Lechią Zielona Góra kibice najgłośniej narzekali na Adama Bensza.
Bramkarz Zagłębia to zazwyczaj pewny punkt drużyny ze Stadionu Ludowego. Niestety, w ostatnich tygodniach zawodzi. W pierwszej połowie przepuścił łatwy strzał z dystansu - ułożył ręce jakby w kołyskę, a piłka śmignęła mu przed nosem. - Adam ma słabszy okres. Gdybym miał wartościowego rezerwowego, to teraz zastanawiałbym się nad zmianą na tej pozycji. W tygodniu poprzedzającym najbliższy mecz zobaczymy, w jakiej kondycji psychicznej jest nasz bramkarz i wspólnie podejmiemy decyzję, co dalej - mówił trener Marek Chojnacki.
Od kilku dni w kadrze Zagłębia jest co prawda Ołeksij Szlakotin, ale Ukrainiec nie jest przygotowany do gry. Poza tym musi jeszcze wyjechać na kilka dni do Kijowa.
Spotkanie z Lechią poprzedziła akcja "Pełny Ludowy". Obniżka cen biletów - nawet do pięciu złotych - nie zapełniła trybun. Zagłębie zagrało przeciętnie, ale gole strzeliło efektowne. Powody do dumy miał Marcin Lachowski, który cudownie kopnął pod poprzeczkę sprzed pola karnego.
Lachowski to najlepszy piłkarz zespołu z Sosnowca. Wiedzą o tym działacze Górnika. Artur Płatek - szef skautingu - jest niemal na każdym meczu na Ludowym, a w sobotę dołączył do niego dyrektor zabrzańskiego klubu Tomasz Wałdoch.
Na trybunie krytej plotkowano, że Lachowskim interesuje się nie tylko Górnik, ale i zespół z pierwszej ligi. Stawiamy na Odrę Wodzisław, bo działacze tego klubu także byli w Sosnowcu.
Bramkę na wagę punktu zdobył Michał Cyganek. 18-latek też przymierzył z dystansu. - Zauważyłem, że bramkarz Lechii nie broni zbyt pewnie, a poza tym boisko było mokre - uśmiechał się młokos w podartej przez przeciwnika koszulce.
W końcówce Zagłębie było bliskie zdobycia zwycięskiej bramki. Tym razem to 19-letni Marcin Strojek zawstydził starszych kolegów. Niestety, dla sosnowiczan piłka zatrzymała się na słupku.
- Ostatnio Marcin był w słabszej dyspozycji. Posadziłem go na ławie, żeby zrozumiał, że nie ma miejsca w podstawowym składzie, tylko dlatego że jest młodzieżowcem. Dał dobrą zmianę - chwalił Chojnacki, który martwił się, że jego zespół podarował rywalowi dwie bramki. - Jestem strasznie rozczarowany. To smutne, że po raz kolejny zawiedliśmy naszych kibiców - komentował Michał Skórski, pomocnik Zagłębia. - Zamiast bujać w obłokach, niech każdy zastanowi się nad sobą. W Zagłębiu mecze same się nie wygrywają - przypominał Lachowski.
Niewykluczone, że w najbliższych meczach o gole będzie łatwiej. Jest bowiem szansa, że bramki dla Zagłębia znowu będzie strzelał Tomasz Stolpa, który po okresie gry poza granicami kraju jest bliski powrotu do Sosnowca.
.
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... anie_.html
II liga: Lachowski strzelił dla Zagłębia na pożegnanie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników