Zagłębie Sosnowiec - Tur Turek, 11.11.2009r. godz. 18.oo.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Tur Turek, 11.11.2009r. godz. 18.oo.

Postprzez Adamek182 2009-11-12, 11:00 am

I słyszalem hasła pod adresem i Tomka I Pierścienia. Nie bede ich tu przytaczal.I teraz nowinka ktora moze zaskoczyc coniektórych....to sa ludzie,maja swoją dume i honor.Trener budował dobry nastrój i klimat w druzynie,i mu sie udalo.A teraz masa durni z trybun probuje to zniszczyc.Po co? Żeby pokazac kumplowi że na stadionie moga zjebac kazdego,walnac głupi tekst, po którym czesto kolesie z okolicy(o równym lub mniejszym iQ)wybuchna smiechem.
Na dobre i na zle.....
Adamek182

Postprzez Blajpios 2009-11-12, 1:21 pm

Adamek182 napisał(a):Dobra gwiazdy,Pierscien reprezentuje Zagłębie wiec nie może tak bluzgac.Teraz troszke z drugiej strony-poprzedni sezon i hasla-to my reprezentujemy zagłębie,nie wy! Wiec może troszke samokrytyki,Pierscien nie widzi pojedynczych kibiców,on słyszy 12 zawodnika-czyli nas jako jednosc,i z ust kibicow bluzgania na zawodnikow ktorzy mają 2 pozycje w tabeli i mocną pozycje startowa przed runda wiosenna. Jakie wrunki na meczu byly,kazdy widzial.Ze Filip,Pajak Vlad czy inni mieli swoje sytuacje i je zmarnowali...taki mecz,takie boisko.Nawet Jaromin,przymierzył-udeżył-może piłka pacnela w wode zaraz przed strzałem,moze on sie poslizgnął na tym błocie.Co do wypowiedzi wyżej,tez bylem na krytej i tez za ławka,tyle ze ja slyszałem duzo. I bardzo dobrze zachowuje sie pierscien. Szkoda tylko ze te słowa Pierscienia nie dotra do tych durni do których powinny były dotrzec.Bo prawda jest taka że bluzgaja na zawodników i trenera takie durnie w wieku od 40-70 lat.Jeden taki dziadzia siedział obok mnie,i musialem słuchac cały mecz gozkich żali,ani słowa pozytywnego-wróc,jedno, i to o dziwo,ze T.Szatan zagrał dobry mecz,i tylko w tym sie z nim zgodzilem(no i ze warunki zle)-I to te dziadki wyzywaja piłkarzy,nie młodzi(chyba ze kilku mocniej sie najebie)a im sie nie przemowi,ani na necie konferencji pomeczowej nie zobaczą. Moze zacznijmy sami panowac nad hasłami jakie wypowada sie(wykrzykuje-bardziej pasuje)pod adresem drużyny ktora robi swoje i daje nam powód od dumy,gra dla nas....

Adamek182 napisał(a):I słyszalem hasła pod adresem i Tomka I Pierścienia. Nie bede ich tu przytaczal.I teraz nowinka ktora moze zaskoczyc coniektórych....to sa ludzie,maja swoją dume i honor.Trener budował dobry nastrój i klimat w druzynie,i mu sie udalo.A teraz masa durni z trybun probuje to zniszczyc.Po co? Żeby pokazac kumplowi że na stadionie moga zjebac kazdego,walnac głupi tekst, po którym czesto kolesie z okolicy(o równym lub mniejszym iQ)wybuchna smiechem.
Na dobre i na zle.....

W poprzednim sezonie (oczywiście, nie tylko ja jeden, czy najaktywniej, to też trudno stwierdzić) - niejednokrotnie wzywałem do "opamiętania" kibiców wyzywających tak beznadziejnie i wskazywałem zasługi P. Pierścionka, czy pozytywy T. Szatana. Chyba więc mogę napisać bez wzbudzania wątpliwości, czy aby nie należę do tych "dziadków bluzgających"... Otóż, w dużej mierze zgoda, mogę zgodzić się z większą ilością sądów Kolegi, niż tylko to, że pogoda była kiepska i T. Szatan dobrze grał. Przy okazji jednak też zaznaczę - że do poważnych elementów więc tych "dziadków" trzeba zaliczyć jakąś dozę realizmu, skoro przy takiej niechęci potrafili zauważyć dobry mecz T. Szatana. Mecz też cieszy... Dodatkowym może być argumentem na rzecz zdolności P. Pierścionka - bo wierzył w niego cały czas i nie poddawał się, nawet gdy przez to go wyzywano za koniunkturalizm czy podlizywanie się. Oczywiste jest, że absolutnie przyznaję rację co do konieczności odcięcia wreszcie niegodnych zwyczajów wyzwisk tak bardzo nieprawdziwych a wulgarnie chamskich. Popieram też mówienie prawdy w tej kwestii, może być też w tym kierunku działanie P. Pierścionka, słusznie!
Tyle, że absolutnie zgody nie ma tu na coś innego. Na formę, na to jedno sformułowanie za dużo, na to że - jak ktoś inny zauważył - nie liczy się trener w ogóle z Zagłębiem, wielkością klubu, tym, że jest to Zagłębie Sosnowiec: choć tak się niegdyś afiszował. Jeżeli myśli, że można nazwać takim określeniem kibica, który niegodnie się zachowuje, to jakim należy określić trenera, który niegodnie się zachowuje? W dodatku człowieka młodego, bardziej zdolnego "trzymać nerwy na wodzy"? Wydaje się dość inteligentnym człowiekiem - i takim po prostu jest, skoro potrafi robić trenerkę - to dobrze byłoby, gdyby się przyłożył do zrozumienia, że postępowanie Trenera Zagłębia polegające na rzucaniu mięsem na konferencjach, polegające na samoekscytacji tymi słowami takiej samej, jak u owych kibiców samoekscytujących się bluzgami: JEST NIEGODNE CO NAJMNIEJ TAK SAMO! Jeżeli Kolega jest blisko Trenera - może warto mu to tak przedstawić, by się zastanowił. Już wcześniej zresztą były tu postawy drażliwe z jego strony...
Co gorsza bowiem, wydaje się, że rzeczywiście ta samoekscytacja - zwykle związana ze zwycięstwami, jak to ktoś zauważył - zaczyna nieco niepokojąco się przedstawiać. Bodaj po takiej dziwnej wstawce P.Pierścionka na konferencji na temat trenera Rakowa - pisałem o niepokojących przejawach, że jednak jakby groziło trenerowi Zagłębia samouwielbienie, uwierzenie w wielkość swoją nadmierne czy coś w tym stylu. W związku z tym pisałem chyba też, że np. przydałby mu się wyjazd na staż jakiś do wielkiego klubu (i to raczej nie do Mourinho, prędzej Guardiola czy Wenger a najbardziej, znów wrócę, pożądany byłyby G. Roux, bo jemu z tego zestawu wielkich najmniej chyba "ego odbiło"). Chodzi o to, że jak zobaczy namacalnie a nie teoretycznie, jak wiele jeszcze do europejskiej czołówki - Zagłębiu jak i jemu - brakuje, to samorzutnie są szanse, że zablokuje drogę ku pysze i manierom podwórkowego dla Europy trenerskiego bożyszcza, "wielkiego polskiej III ligi". Tymczasem, jak już nieraz pisałem - naprawdę uważam, że ma dużą szansę na dużą karierę trenerską, co pisałem jeszcze w opozycji do wielu wyzywających go - i życzę, by to osiągnął. Do tego jest potrzebne jednak, by obecną pułapkę ominął. Co nie znaczy oczywiście, by nie dawał odporu niesprawiedliwościom wobec innych trenerów, czy przede wszystkim wobec jego drużyny czy jego samego. Tyle, że nie w tej formie, jak obecnie mu się zdarza...
Blajpios

Postprzez LucasUSA 2009-11-12, 1:56 pm

Panowie, zastanowcie sie - zamiast pisac o meczu, cieszyc sie ze zwyciestw, pozycji w tabeli i realnych nadziei na awans rozprawiacie przez 2 strony o jednym "ch...u" z konferencji, a za jeszcze jedna strone skoczycie sobie do gradel.
LucasUSA

Postprzez Adamek182 2009-11-12, 2:42 pm

A może poprostu szuka sposobu zeby przemowic do rozsądku takim gostkom. Nie raz spotkałem ludzi ktorym trzeba przemowic do rozsądku tylko i wyłacznie w jezyku jaki oni rozumieją.Jeżeli oni rozumieja tylko ch#@$e i k#@$y.......Po prostu jestem za kulturą na stadionie.I rozumiem że pomimo tego że robi sie wszystko dobrze,pomimo osiąganych sukcesow,słyszy sie wyzwiska pod adresem swojej osoby czy innych wspołtwórców sukcesu.
A do gardel sobie na pewno nie skoczymy bo rozmowa ta jest prowadzona przez ludzi z głową,i tu szacuneczek dla Blajpiosa.
Adamek182

Postprzez August 2009-11-12, 2:55 pm

Adamek182 napisał(a):A może poprostu szuka sposobu zeby przemowic do rozsądku takim gostkom.

Jak ktoś jest głupi, prymitywny i ograniczony to nie ma sposobu, żeby takiemu przemówić. Rozumiem rozogryczenie Pierścionka ale nie tędy droga.
Ostatnio edytowano 2009-11-12, 5:19 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Landryn 2009-11-12, 5:13 pm

Skończmy już te rozumowania typu : ` Co miał na myśli Pierścionek?` .
Powiedział i tyle.
Landryn

Postprzez majkL 2009-11-12, 6:16 pm

Tak zakończnie rundy jesiennej na Ludowym, będące jednocześnie inauguracją rozgrywek rudny wiosennej na Ludowym wypadła bardzo przyzwoicie. Przy "dobrych wiatrach" wynik powinien byc dużo wyższy.Jednak to co zagrał bramkarz dużyny z Turka TO JUŻ EKSTRAKLASA. Brawa dla niego jak i naszego całego zespołu.
Reasumując SPORTOWO WYGLĄDA TO WSZYSTKO BARDZO DOBRZE.
Jeśli zaś chodzi o sprawy organizacyjno-stadionowe to reprezentujemy poziom hmmmmmm,... NIE PREZENTUJEMY k... ŻADNEGO POZIOMU !! Po pierwsze min. półgodzinne stanie w kolejce po bilet na trybune krytą BRODZĄC PO KOSTKI W BŁOCIE I WODZIE TO JEST JAWNA KPINA Z KIBICA !! ZERO SZACUNKU DO JEGO OSOBY a jednocześnie gigantyczna niedoróbka organizacyjna. Możliwości rozsądnego rozwiązania tej sytuacji było conajmniej kilka, chocby np. zakup biletów w jednej z kas głównych i spacerkiem można by dojśc wzdłuż trybun za bramka prosto na trybune krytą. Ale po co ?!?! Lepiej upodlic człowieka i pokazac że ma się go w d... !! Totalna amatorka i chamstwo ze strony władz klubu.
O płycie Stadionu Ludowego to wogóle żal pisac. Dosłownie "UMOCZONO" kilka baniek !! I ten stadion niby ma podgrzewaną płyte, drenaż itd.Jasne...
majkL

Postprzez sebekbks 2009-11-12, 6:40 pm

Mecz zaliczony do udanych od nas 16 osob przywitanych milo kielbaski :-) odwiezienie do bielska samochodami przez zagłębiaków pzdr i dzieki
sebekbks

Postprzez Kadziu 2009-11-12, 8:32 pm

majkL napisał(a):półgodzinne stanie w kolejce po bilet na trybune krytą BRODZĄC PO KOSTKI W BŁOCIE I WODZIE TO JEST JAWNA KPINA Z KIBICA !!

Też mnie to wczoraj bardzo wqur.... po meczu schodząc z otwartej ze schodów wchodziło się do wielkiej kałuży :czerwona: albo się szło przez kałużę prosto albo trzeba było kałużę obejść dookoła :czerwona: tak samo kałuże były też przed kasami :czerwona:

kiedy klub wreszcie coś z tym zrobi?
Kadziu

Postprzez CZEKO22I16 2009-11-12, 9:02 pm

tak,tak,piłkarze super ale frekwencja cienizna.ledwo 1800 ludzi :kiepsko:
CZEKO22I16

Postprzez banre666 2009-11-12, 9:09 pm

Frekwencja słaba. Szkoda że mamy zbyt wielu kibiców sukcesu i ładnej pogody. :czerwona:
banre666

Postprzez rossoneri 2009-11-12, 9:25 pm

co do prowadzenia druzyny to nie mam zastrzezen ,ale zachowanie trenera to katastrofa i to nie pierwszy raz juz sie to zdarzylo ,takze nie wiem czy kara ale ktos z zarzadu powinien mu zwrocic uwage, bo wychodzi na strasznego buraka
rossoneri

Postprzez pyla 2009-11-12, 10:35 pm

Jak na warunki to mecz w wykonaniu ZAGŁĘBIA super skromnie mogło byc o 3 4 bramki więcej . Niepokoi mnie stan płyty boiska prawda że lało od 3 dni ale przy dobrym drenażu boisko mogło byc mocno mokre ale nie zalane Zarzad musi coś z tym zrobic. Jak byśmy wyglądali gdyby wczoraj miała grac Wisła lub Cracowia i mecz transmitowala telewizja, juz słysze te pogardliwe komentarze i niestety trzeba by się z nimi zgodzic. Jeżeli chodzi o kibiców / 40-70 latków/ to z przykrościa stwierdzam że niektórzy z nich już przed meczem są negatywnie naładowani :-) i w czasie meczu nie da się ich słuchac zaznaczam że nie jestem uprzedzony do tego rocznika sam jestem po 50.Pozdrawiam
pyla

Postprzez Zabkowice 2009-11-13, 7:01 am

pyla,
Jesteś kolejnym przykładem na to który myśli że klub jest zarządcą obiektu , właścicielem stadionu jest miasto i to ono powinno coś zrobić z tym boiskiem a nie klub to nie jego brocha on tylko wynajmuje obiekt.
Zabkowice

Postprzez August 2009-11-13, 8:08 am

Zabkowice napisał(a):pyla,
Jesteś kolejnym przykładem na to który myśli że klub jest zarządcą obiektu , właścicielem stadionu jest miasto i to ono powinno coś zrobić z tym boiskiem a nie klub to nie jego brocha on tylko wynajmuje obiekt.

Wbrew pozorom to nie jest taka prosta sprawa. Klub jest organizatorem meczu i jako taki pobiera pieniążki z tego tytułu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna