Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 26.0909, 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 26.0909, 19:00

Postprzez django 2009-09-29, 2:06 pm

August napisał(a):Zdaje się, że pomysł powrotu "starych" zawodników był ppomysłem Prezesa (niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę), ale fakt, że Pierścionek nie był w stanie przebić się ze swoimi koncepcjami nie do końca dobrze o nim jako o trenerze świadczy bo to on w pierwszej kolejności odpowiada za wyniki.

Wydaje mi się, że sam pomysł Pierścionka jest dobry. W każdej formacji doświadczony zawodnik, który na boisku będzie kierował młodszymi kolegami, a na treningach będzie ich uczył gry. Natomiast same personalia to chyba wspólne dzieło trenera i Hytrego. Pierścionek bardzo chciał Lachę i Dżenana, natomiast przypominam, że zależało mu też na takich nazwiskach jak Gierczak, Sobczak, czy Żbikowski. Z kolei wystarczy prześledzić wypowiedzi Hytrego w prasie, żeby się zorientować, że kilka nazwisk jest też ewidentnie przeforsowanych przez niego.
A Pierścionek to raczej niewiele ma tu do powiedzenia bo jest osobą, nazwijmy to, bardzo koncyliacyjną. Jak znajdziesz jedną jego wypowiedź, w której w jakikolwiek sposób krytykuje zarząd, czy właściciela, to masz u mnie piwo ;-) . Często zdarza mu się ostro jechać po piłkarzach, kibicach czy sędziach, ale jeśli chodzi o pracodawcę, to tylko komplementy. Ani słowa krytyki, choć powody by się pewnie znalazły. No ale przecież pamięta, dzięki komu wypłynął na szerokie wody trenerskie i zdaje sobie sprawę, że Szatan krytyki nie toleruje.
django

Postprzez August 2009-09-29, 2:13 pm

django napisał(a):A Pierścionek to raczej niewiele ma tu do powiedzenia bo jest osobą, nazwijmy to, bardzo koncyliacyjną. Jak znajdziesz jedną jego wypowiedź, w której w jakikolwiek sposób krytykuje zarząd, czy właściciela, to masz u mnie piwo .

Piwo to ja CI sam mogę postawić. Nie ma problemu.Natomiast trudno oczekiwać od Pierścionka krytyki wobec pracodawcy. To byłoby chore nie tylko w tym zawodzie. Natomiast ciekawi mnie sprawa Sobczaka, który nas (zdaje się) olał a teraz występuje w "słynnym" Kasztelanie Sieprc :)
Szkoda, że nie pomyślano o Sobczaku, ale tym z Chorzowa no i nie udało się wypożyczyć tego całego Lilo (też z Ruchu). A ci zawodnicy stanowią teraz o sile ofensywnej Zawiszy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-09-29, 2:23 pm

zaglebie123 napisał(a): Każdy chyba wie,że jak się przegrywa to należy postawić na atak, a jak wygrywa to trzeba się asekurować i ja tu Ameryki nie odkryłem :!: To też nie jest koniecznością bycia na meczu,aby o tym napisać :!: No chyba,że jest inaczej ale ja tego nie wiem :-(

Wcześniej weszli Dorobek i Bodziony - to było wzmocnienie defensywy. 4 obrońców + 3 defensywnych pomocników = 7 zawodników odpowiedzialnych za obronę. Mało? Wpuszczenie następnego obrońcę za Myśliwego spowodowałoby oblężenie naszej bramki przez Zawiszę, bo do krycia jedynego Lachy w ataku wystarczyłoby dwóch piłkarzy z Bydgoszczy. Jak widzisz życie nie jest takie proste jak ci się wydaje, a w piłce nożnej istnieje coś takiego jak taktyka. Jest to ogólnie rzecz biorąc trochę bardziej skomplikowane niż kopanie piłki z kolegami na podwórku
django

Postprzez Przemek26 2009-09-29, 2:28 pm

django napisał(a):
zaglebie123 napisał(a): Każdy chyba wie,że jak się przegrywa to należy postawić na atak, a jak wygrywa to trzeba się asekurować i ja tu Ameryki nie odkryłem :!: To też nie jest koniecznością bycia na meczu,aby o tym napisać :!: No chyba,że jest inaczej ale ja tego nie wiem :-(

Wcześniej weszli Dorobek i Bodziony - to było wzmocnienie defensywy. 4 obrońców + 3 defensywnych pomocników = 7 zawodników odpowiedzialnych za obronę. Mało? Wpuszczenie następnego obrońcę za Myśliwego spowodowałoby oblężenie naszej bramki przez Zawiszę, bo do krycia jedynego Lachy w ataku wystarczyłoby dwóch piłkarzy z Bydgoszczy. Jak widzisz życie nie jest takie proste jak ci się wydaje, a w piłce nożnej istnieje coś takiego jak taktyka. Jest to ogólnie rzecz biorąc trochę bardziej skomplikowane niż kopanie piłki z kolegami na podwórku

Faktem jest że 3 bramki to powinniśmy strzelić bez problemu. Juz w 18 minucie Lacha miał idealna piłke na 16 metrze , wystraczyło mocno jebnąć na bramkę a strzelił jak Szatan
Teraz Toruń , więc czas mysleć o kolejnych punktach
Przemek26

Postprzez August 2009-09-29, 2:34 pm

Tak po prawdzie większość kibiców nie zgłębiaa tajników taktycznych tylko ocenia to co widzi. Grę i wynik. I tak naprawdę z tego (drugiego) będzie Pierścień rozliczany. A większośc rozumuje tak: skoro Zagłębiu nie udąło się dowieśc korzystnego wyniku do końca z tego wynika, że ktoś popełnił błąd (czyta patrz: Pierścionek).
August

Postprzez django 2009-09-29, 2:35 pm

August napisał(a):Natomiast trudno oczekiwać od Pierścionka krytyki wobec pracodawcy. To byłoby chore nie tylko w tym zawodzie.

Zgoda. I nie zarzucam tego Pierścionkowi, choć z drugiej strony brak podobnych hamulców w stosunku do innych może swiadczyć nie o dyplomacji, ale koniunkturalizmie. Czym innym jest nie krytykowanie przełożonych w mediach, a czym innym pozwalanie na wtrącanie się do pracy, za którą odpowiada się własną głową. I to osobie, która wielokrotnie pokazała swoją niekompetencję.

August napisał(a):Tak po prawdzie większość kibiców nie zgłębiaa tajników taktycznych tylko ocenia to co widzi

No ale kolega nie oceniał gry, tylko element taktyczny, jakim jest zmiana. Więc wypadałoby się znać na czymś, co się krytykuje.
django

Postprzez August 2009-09-29, 2:42 pm

django napisał(a):
August napisał(a):Natomiast trudno oczekiwać od Pierścionka krytyki wobec pracodawcy. To byłoby chore nie tylko w tym zawodzie.

Zgoda. I nie zarzucam tego Pierścionkowi, choć z drugiej strony brak podobnych hamulców w stosunku do innych może swiadczyć nie o dyplomacji, ale koniunkturalizmie. Czym innym jest nie krytykowanie przełożonych w mediach, a czym innym pozwalanie na wtrącanie się do pracy, za którą odpowiada się własną głową. I to osobie, która wielokrotnie pokazała swoją niekompetencję.

Koniunkturalizm świadczy o Pierścionku raczej o człowieku a nie trenerze. A w dzisiejszych czasach to istna plaga , tak wielce że uważam ją za "chorą normalność". Natomiast właśnie wcześniej zwracałem uwagę na tę drugą kwestię i to przede wszystkim niezbyt dobrze świadczy o trenerze. Jakby prześledzić to nawet w kwestii sprowadzenia fajnych zawodników przegraliśmy walkę (Żbikowski, Gierczak, Lilo) natomiast pozyskaliśmy byłych zawodników albo bez klubu , bądź kontuzjowanych względnie takich których nikt w wyższej klasie nie chciał (Pach). Ale to już temat w wątku o aktualnym Przeseie klubu.
PS. sprawa Koźmińskiego , który jest eraz niby za słaby też obciąża czyjeś konto: Hytrego lub/i Pierścionka
August

Postprzez zaglebie123 2009-09-29, 3:11 pm

django nie wiem i nie chcę wiedzieć co ty robisz ale masz rację czasem zdarzy mi się zagrać w piłkę niekoniecznie na podwórku (sorki kopnąć) :!: Stwierdzenie faktu nie jest żadną krytyką także wyluzuj ! Dzięki za Twój matematyczny wysiłek ale nie przekonuje mnie wejście napastnika przy prowadzeniu i na odwrót (cały czas mam na myśli końcowe minuty,a nie aspekt całego meczu) Coś z tą taktyką musi być nie tak :!: no nie ? Że życie nie jest takie proste to ja doświadczam każdego dnia także nic mi się nie wydaje,a to dla tego,że jestem realistom. Siemanko.....
zaglebie123

Postprzez django 2009-09-29, 3:50 pm

zaglebie123 napisał(a): Dzięki za Twój matematyczny wysiłek ale nie przekonuje mnie wejście napastnika przy prowadzeniu i na odwrót (cały czas mam na myśli końcowe minuty,a nie aspekt całego meczu) Coś z tą taktyką musi być nie tak :!: no nie ?

Mecz Ligi Mistrzów Liverpool - Debreczyn. Liverpool prowadzi 1:0. W 80 minucie za Rierę wchodzi Babel - piłkarz jeszcze bardziej ofensywny.
Besiktas - Manchester United. Od 77 minuty MU prowadzi 0:1. W 83 minucie Fegusson za ValenciÄ™ wpuszcza Parka.

Benitez i Ferguson przy prowadzeniu wpuszczają zawodników ofensywnych, żeby nie dać się zepchnąć do obrony, bo wtedy zawsze może wpaść nawet przypadkowa bramka. Z ich taktyką też jest coś nie tak?
Ostatnio edytowano 2009-09-29, 3:53 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez swiezy52 2009-09-29, 4:14 pm

widzę, że temat główny poszedł na boczny tor... zamykam więc temat
a jesli ktos jeszcze wspomni o "powrotach" BAN BEZ OSTRZEŻENIA
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników