Zagłębie Sosnowiec - Lechia Zielona Góra 13.09.2009 g.20.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Lechia Zielona Góra 13.09.2009 g.20.00

Postprzez hellboyek 2009-09-13, 11:20 pm

Pierścionek po meczu i o Myśliwym:

Pierścionek: Myśliwy szuka formy w internecie

Trener Zagłębia Sosnowiec Piotr Pierścionek po remisie z Lechią Zielona Góra wynik spotkania uznał za porażkę. Sam jednak nie rozumiem co stało się z drużyną i ciężko jest mu wyjaśnić jej postawę.
- Zaledwie przez 10 minut graliśmy tak, jak sobie założyliśmy. Nie wiem skąd bierze się taka niemoc. Drużyna ma wszystko, co jej potrzeba. Zarząd zagwarantował idealne warunki, premier i pensje są wypłacane na czas. Nie potrafię tego zrozumieć i wytłumaczyć co dziś się stało - dziwił się trener.

Trener przyznaje, że możliwe, iż do drużyny wkradł się kryzys. - To może być kryzys, ale punktowy. Nie wiem co powoduje, że chłopcy grają tak, a nie inaczej. Być może coś zmieniło się w ich podejściu. Niezależnie od tego, jakim składem wybieglibyśmy na boisku, Zagłębie po prostu nie było dziś w stanie wygrać z Lechią. Osiągnięty przez nas wynik to porażka - dodał zasmucony szkoleniowiec.

Dużo ostatnio mówi się o Krzysztofie Myśliwym. Nie tak dawno najważniejsza postać w zespole, dziś nie zasiada nawet na ławce rezerwowych. Trener nie ukrywa, że to nie jest efekt kontuzji, a spraw pozasportowych. - Nie są to żadne tajemnice. Krzysiek nie pojawił się w piątek na treningu. Zamiast niego przysłał jakiś dwóch chłopców, którzy poinformowali nas, że go nie będzie. Nie dzwonił ani do mnie, ani do kierownika. Po prostu sobie odpuścił. Nie tak dawno jeszcze mówił, że wchodząc z ławki nie pomoże kolegom. Dziś Krzysiek szuka formy w internecie, obraża się na wszystkich i twierdzi, że nikt mu nie podaje. Zawodnicy są źli na niego, a to źle działa na zespół - zakończył Pierścionek.

http://www.11.pl/rytm_pilki/pierscionek ... nternecie/

I wypowiedź trenera Lechii Macieja Murawskiego

Murawski: Nie jesteśmy chłopcami do bicia
W sobotę niespodziewanie Lechią Gdańsk wywiozła punkt z Sosnowca bo niezwykle ciężkim meczu. Zdaniem trenera Macieja Murawskiego, to dobry prognostyk na przyszłość.
Szkoleniowiec Lechii Zielona Góra całe spotkanie spędził na trybunach. To efekt kary, jaką otrzymał za mecz z Górnikiem Polkowice. Ze swoim asystentem Tomaszem Trubiłowiczem porozumiewał się za pomocą... krótkofalówki. - To efekt kary jaka dostałem w Polkowicach. Sędzia techniczny po prostu przez 70. minut przeszkadzał mi, więc mu powiedział spadaj - przyznał Murawski.

Lechia przed meczem remis wzięłaby w ciemno, jednak utrata bramki w końcówce powoduje, że jeden punkt stał się tylko jednym punktem. - Przykro mi, że w taki sposób uciekł nam dwa punkty. Strata bramki w 93. minucie jest bolesna, jednak to, w jaki sposób graliśmy jest pozytywne - powiedział trener. Przyznał jednak, że gra Zagłębia mogła się podobać. - Szczególnie pierwsze dziesięć minut nas zaskoczyło, nie mogliśmy wtedy wykonać naszych założeń taktycznych - powiedział Murawski komplementując rywala.

Lechia dotychczas zdobyła zaledwie trzy bramki i tylko jeden punkt, jednak trener uważa, że to dobry prognostyk na przyszłość. - Nie jesteśmy dostarczycielem punktów. Paradoksalnie zagraliśmy dziś słabo, a w poprzednich spotkaniach gdzie powinniśmy wygrać, przegrywaliśmy. Naszym celem jest wyjście ze strefy spadkowej i o to walczymy w tym sezonie. Lechia nie wygrała spotkania od roku i szkoda, że dziś się to nie stało. Nasza gra pokazuje jednak, że może być lepiej - zakończył Maciej Murawski.

http://www.11.pl/rytm_pilki/murawski_ni ... i_do_bicia
hellboyek

Postprzez Adamek182 2009-09-13, 11:22 pm

I jeszcze temat Pietrzaka-chłopak najzdolniejszy z całego naszego składu-wszyscy pamiętają jego debiutującego w ekstraklasie i późniejszą dobra gre-teraz gram na obronie,po części był to dobry pomysł jak graliśmy ofensywnie,koles wspierał ataki jeszcze z obrony,git.Ale teraz?Kiedy ofensywnych akcji mamy minimum-on zostaje asekurować obrone! Czy to nie jest marnowanie jego talentu? :czerwona:
Adamek182

Postprzez kasa 2009-09-14, 12:48 am

Adamek182-zmarnowanyTALENT!!!!!
kasa

Postprzez LucasUSA 2009-09-14, 1:37 am

kiboll napisał(a):Jeszcze bym wam cos napisał ale nie chce wam humorow psuc tzn dobijac ...

Jak zaczales, to dokoncz! A o nasze humory sie nie martw, siegnely dna...

Wedlug mnie - Pierscionek ma konflikt z Mysliwym, druzyna stanela po stronie Mysliwego. Tyle w temacie. Inaczej sie tego nie da wytlumaczyc.
LucasUSA

Postprzez August 2009-09-14, 6:22 am

LucasUSA napisał(a):
kiboll napisał(a):Jeszcze bym wam cos napisał ale nie chce wam humorow psuc tzn dobijac ...

Jak zaczales, to dokoncz! A o nasze humory sie nie martw, siegnely dna...

Wedlug mnie - Pierscionek ma konflikt z Mysliwym, druzyna stanela po stronie Mysliwego. Tyle w temacie. Inaczej sie tego nie da wytlumaczyc.

Nie można wykluczyć tego, że drużyna zagrała z Lechią (niezależnie od Myśliwego) "przeciw" Pierścionkowi. Jeśli Pierścionek ma jakieś pozaboiskowe problemy z napastnikami (chodzi mi jeszcze o Kozę) to sprawę działacze muszą szybko wyjaśnić i rozwiązać. Mam wrażenie, że Pierścionek próbuje udawać trenera z twardą ręką gdy tymczasem z niektórymi ludźmi trzeba po prostu pogadać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez szuli1906 2009-09-14, 6:57 am

Nie wiem,moze nie mam racji ale czas Pierscionka w Zaglebiu powinien dobiec końca!W tym sezonie raczej nie można powiedzieć ze nie mamy zawodników!Bo wydaje mi się ze lepszych zawodników w II lidze miedz nie będziemy!Zawsze się mówi co możne zrobić trener jak nie ma zawodników,ale Pierścionek ma zawodników,tylko nie ma kto nimi pokierować!!!Moim zdaniem czas na nowego trenera,tylko kto przyjdzie?Ja uwazam ze to ewidentna wina trener i jego brak koncepcji na gre! :czerwona:
szuli1906

Postprzez bari 2009-09-14, 8:40 am

skonczmy juz ten temat, bo nic nie da nasze gdybanie, pierscionek powinien zastanowic sie nad soba, to nie wina zawodnikow ze sa nieudacznie poustawiani na boisku, ato rodzi potem konflikty w druzynie, moderator zamknij juz ten temat!
bari

Postprzez zaglebie76 2009-09-14, 8:55 am

Na temat tego nieszczęsnego meczu powiedziano już chyba wszystko ,dyskusje nad Pierścionkiem można by prowadzić w odpowiednim temacie...
zaglebie76

Postprzez dziejus 2009-09-14, 10:32 am

W tej chwili gra bez trenera jest lepsza niz gra pod dyrekcja Pierscionka.Panie Szatan,pierdonij pan wreszcie reka w stol i poustawiaj to"talatajstwo" bo ci kopaczobiegacze przynosza wstyd Panu,kibicom i miastu.Jest kasa-nie zalowac na dobrego trenera.
dziejus

Postprzez Darian 2009-09-14, 11:18 am

Ale Szatanowi to na ręke że ma takiego przydupasa i lizajdupę jakim jest Pierścionek. Jego synuś sobie też pogra a przy jakimś porządnym trenerze wcale juz tak być nie musi! Jakby taki Białek prowadził Zagłębie? Myślisz że Szatan junior by sobie pograł? Podejrzewam też że i kadrowo wtedy byśmy się lepiej prezentowali bo taki trener zbyć się łatwo nie da i bardziej stanowczy jest przy realizacji jego listy transferowych życzeń.
Darian

Postprzez kochamtylkozaglebie 2009-09-14, 1:56 pm

myślałam, że 3 punkty zdobędą szybko, łatwo i przyjemnie. ciekawe jak będzie w środę, a o Zabrzu już nie mówię. jeśli chłopcy nadal będą mieć takie ambicje to ja nie widzę tutaj awansu ;d.

z tego co wnioskuję po waszych wpisach Pierścionek miał wesele? :D.
tak więc wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
kochamtylkozaglebie

Postprzez Micguel77 2009-09-14, 2:19 pm

Jest kiepsko,ale teraz najważniejsze jest,by nie było gorzej.Cała ta liga jest wyrównana i jak widać nie ma debeściaków.Każdej drużynie zdarzają się wpadki,oczywiście że z im niższą z ligi tym gorzej,ale...
Potzrebny jest wstrząs i oby jak najszybciej nastapił.Pretekst jest doskonały,teraz albo odbijamy się od dna,albo gramy,żeby nie spaść.
Przed meczem z Lechią pisałem,że może być ciężko i nie można nikogo lekceważyć,choć sam wierzyłem w "festiwal goli".Teraz jednak,trzeba wyjasnić sobie wszystko (zawodnicy i trener) i zacząć grać.
Pamietajmy,że los różnie się układa.A jak wygramy w Pucharze z Górnikiem i pokonamy Nielbę np. 2:0,to znów będzie euforia i szał.Tak więc spokojnie, jest jeszcze wiele meczy przed nami i tabela się zdąży jeszcze pozmieniac kilka razy. :niezle:
Micguel77

Postprzez s1946 2009-09-14, 3:30 pm

Żal mi was i ogólnie kibiców w Polsce ciągle robionych w chuja!!! Z tego co wyczytałem wasi piłkarze powiedzieli po meczu, że już więcej taki mecz się nie powtórzy. Oczywiście, w tym sezonie na pewno, bo juz lepszego kursu u buka nie będzie niż ten jaki był na mecz ZS LZG...
s1946

Postprzez KRIS6411 2009-09-14, 7:18 pm

Micguel77 napisał(a):Jest kiepsko,ale teraz najważniejsze jest,by nie było gorzej.Cała ta liga jest wyrównana i jak widać nie ma debeściaków.Każdej drużynie zdarzają się wpadki,oczywiście że z im niższą z ligi tym gorzej,ale...
Potzrebny jest wstrząs i oby jak najszybciej nastapił.Pretekst jest doskonały,teraz albo odbijamy się od dna,albo gramy,żeby nie spaść.
Przed meczem z Lechią pisałem,że może być ciężko i nie można nikogo lekceważyć,choć sam wierzyłem w "festiwal goli".Teraz jednak,trzeba wyjasnić sobie wszystko (zawodnicy i trener) i zacząć grać.
Pamietajmy,że los różnie się układa.A jak wygramy w Pucharze z Górnikiem i pokonamy Nielbę np. 2:0,to znów będzie euforia i szał.Tak więc spokojnie, jest jeszcze wiele meczy przed nami i tabela się zdąży jeszcze pozmieniac kilka razy. :niezle:

Cała liga jest wyrównana oprócz Zawiszy i Radzionkowa które spokojnie maszerują sobie po awans to po pierwsze a po drugie:jacy piłkarze maja wygrać te spotkania bo konia z rzędem temu kto trafi skład zespołu na mecz z Nielbą no przepraszam nasz super trener to już wie i zaskoczy przeciwnika.... składem bo grą nie sadzę
KRIS6411

Postprzez August 2009-09-14, 7:54 pm

Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników