Zagłębie - MKS Kluczbork 16.05.2009 g. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie - MKS Kluczbork 16.05.2009 g. 17:00

Postprzez Smazu 2009-05-16, 6:49 pm

Właściciel Zagłębia Krzysztof Szatan po pięknym i zwycięskim meczu naszego zespołu z MKS-em Kluczbork powiedział: - Dedykuję to zwycięstwo wszystkim tym, którzy podczas meczu mnie obrażali i ubliżali. Kadra zespołu jest młoda i w okresie budowy po różnych perypetiach. Jesteśmy w trudnej sytuacji w tabeli. Walczymy o bezpośrednie utrzymanie i naszym zawodnikom potrzebny jest doping i wsparcie, a nie wyzwiska.

To Szatan senior gral ze dedykuje mecz? :lol:
Niemozna popasc w hurraoptymizm..wygrali bo lider totalnie nic nie gral i nie mozna liczyc na to ,ze do konca sezonu uda sie tak wygrywac.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Łuki19 2009-05-16, 6:53 pm

szatan wymaga a sam ma kibiców w dupie nic nie graja a on dalej ma gdzies kibiców i kaze sobie placic 8 zł za takie badziewie
Łuki19
Obserwowany

Postprzez def 2009-05-16, 7:03 pm

Smazu napisał(a):Właściciel Zagłębia Krzysztof Szatan po pięknym i zwycięskim meczu naszego zespołu z MKS-em Kluczbork powiedział: - Dedykuję to zwycięstwo wszystkim tym, którzy podczas meczu mnie obrażali i ubliżali. Kadra zespołu jest młoda i w okresie budowy po różnych perypetiach. Jesteśmy w trudnej sytuacji w tabeli. Walczymy o bezpośrednie utrzymanie i naszym zawodnikom potrzebny jest doping i wsparcie, a nie wyzwiska.

Urażona duma się odezwała ? Pewnie, najlepiej jakby kibice nic nie mówili tylko biernie patrzeli na to całe gówno, które się dzieje w klubie. Prawda jest taka, że musimy się utrzymać, a po zakończeniu sezonu należy oczekiwać, że właściciel, zarząd i piłkarze będą rozliczeni z całego sezonu.
def

Postprzez mariusz2109 2009-05-16, 7:03 pm

Łuki19 napisał(a):szatan wymaga a sam ma kibiców w dupie nic nie graja a on dalej ma gdzies kibiców i kaze sobie placic 8 zł za takie badziewie

Nie za badziewie lecz za Dedykacja od Krzysztofa Szatana :lol: :lol: :lol: :lol:
mariusz2109

Postprzez José 2009-05-16, 7:18 pm

A moją jakże ciętą ripostą będzie stwierdzenie, iż Zagłębie gra chimerycznie.
Awans z 4-tej ligi w obecnym składzie całkiem realny.
José

Postprzez MrCricket 2009-05-16, 7:21 pm

Kolejny dowód jak cieniutka jest ta liga. Przyjeżdza lider i ... oddaje przez cały mecz 1 CELNY strzał. To pokazuje jaki poziom miernioty prezentowaliśmy z drużynami, które w większości na codzień grają na pastwiskach. Banda nierobów i tyle !

P.S. Góry pokonałem, rzeki przepłynąłęm... :DDDDDDDDDD
MrCricket

Postprzez SO_1906 2009-05-16, 7:26 pm

Teraz to się dopiero meczyki zaczną!! W ostatniej kolejce gramy z Tychami co mają tyle samo punktów teraz co my i to będzie raczej mecz jaka drużyna zajmie miejsce barażowe
SO_1906

Postprzez August 2009-05-16, 7:32 pm

August napisał(a):Jeżeli jest to prawda co mietek napisał to autor tego postu powinien się puknąć w głowię (mówiąc delikatnie). Albo inaczej: proponuję "aby jeszcze zaczął "objawiać prawdę" o Zagłębiu na forach kibiców Janikowa, Koronowa, Wągrowca i Słubic. Żałosne. Może na przekór temu wszystkiemu uzyskamy dobry wynik ?

No i na przekór wszystkiemu wygraliśmy. A przede wszystkim sprawiliśmy niespodziankę. Olbrzymi kop psychologiczny dla naszych grajków przed decydującymi meczami.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez emdżej 2009-05-16, 7:39 pm

Przyznam szczerze, że więcej spodziewałem się po liderze rozgrywek. Wyszli na boisko jakby przestraszeni. Pod koniec spotkania ocknęli się i próbowali szarpnąć, ale to Zagłębie zdobyło bramkę (brawo Arek! fantastyczne dogranie). Ogólnie jednak muszę powiedzieć, że dawno nie oglądałem tak nudnego widowiska. Dostosowaliśmy się poziomem idealnie do panującej w tej lidze miernoty. I na koniec: SOCHA WRACAJ SOBIE DO WODZISŁAWIA!!!

EDIT: I jeszcze jedno: ogromne brawa ode mnie dla kibiców z Kluczborka za to, że potrafią się bawić.
emdżej

Postprzez Lars 2009-05-16, 7:47 pm

a co Wy piłkarze sobie myslicie? ze co? ogladalismy miedz, było koronowo, cała wiosna do dupy, zagraliscie jeden mecz, powiedzmy sobie szczerze na srednim poziomie i akurat dzis to my Zagłebie mielismy szczescie i wygralismy i juz w w was duma kipie? garstka bo garstka ale kibice przyszli i trudno was nie nazywac pajacykami po tym co robicie na wiosne. i lepiej zebyscie sie utrzymali. my mokniemy prawie cały mecz a wy 2ligowo-zachodznie kopacze nie macie czelnosci do nas podejsc. zobaczymy jak daleko zaledziecie bez kibicow. kupilem w sierniu 08' karnet. na zawiszy mnie nie ma. gracie dla siebie to grajcie dla siebie.
PA JA CE !!!
ps. wyzywanie Szatana bez sensu przez tych niekumatych nastolatków. gdyby nie szatan mogloby nie byc nic, oswietlenia, murawy itp. pewnie moglo byc roznie. jak niektorzy twierdza, jak nie szatan to ktos inny by przyszedl. tylko po 1. czy by przyszedl po 2 czy mógłby dać wiecej.
ale co do piłkarzy po dzisiejszym meczu to ich p***le do reszty. gówno mnie interesuje ze zagraliscie jeden mecz poprawnie, poprawnie, bo kluczbork nic niegral i ta liga jest taka slaba ze jakbyscie mieli tyle ambicji i umiejetnosci co Krzysiek Myśliwy i Arek Kłoda juz mielibysmy awans.
PIŁKARZYKI PAJACYKI !!!
zeby sie unosic honorem trzeba pokazywac umiejetnosci i ambicje w kazdym meczu. ostatnio pokazaliscie z Tychami, przynajmniej Ci co tu grali.
to pewnie była decyzja kapitana, dla tego panie kapitanie wielki minus dla Ciebie, na zawisze powinno być na szych kibiców zero i grajcie dla siebie skoro jestescie tacy honorowi, a jak sposcicie Zagłebie to bójcie sie. Idioci !!!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Lars 2009-05-16, 7:51 pm

acha, jeszcze jedno. a co do Szatana to tylko jedno zdanie. Gdzie jest ten awans Szatan gdzie jest ten awans?
obiceanki cacanki a glupiemu radosc?
mowi sie na poczatku sezonu czy nawet rundy. mnie nie stac, wspołsponsora brak, niewiem jak silna jest liga, nie wiem na co stac zawodników zakontraktowanych do gry. liga pokaze siłe Zagłebia, a nie wydurnia sie haslami awansu. Panie Szatan kontrahentom tez Pan mowisz ze sprzedaz Pan 10 kilo szynki za 100zł po czym przynosisz Pan im słonine?
wszyscy by zrozumieli...gdyby nie ta duma poczawszy od wlasciciela po piłkarzyków ( Arek K. i Krzysiek M. nie mówie o was)

pzdr
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2009-05-16, 7:56 pm

Myśliwy bohaterem Zagłębia!
sosnowiec.info.pl/ Michał Grzyb
W meczu XXX kolejki piłkarskiej drugiej ligi grupy zachodniej Zagłębie Sosnowiec pokonało MKS Kluczbork 1:0 (0:0). Strzelcem jedynej bramki był Krzysztof Myśliwy.

Decydujący o zwycięstwie gol padł dopiero w 86. minucie meczu. Obrońca MKS-u Marcin Adamczyk chcąc wybić piłkę podał ją wprost pod nogi Arkadiusza Kłody, a obrońca Zagłębia odrazu dośrodkował w pole karne na wbiegającego Krzysztofa Myśliwego. Napastnik w pełnym biegu uderzył piłkę głową, a ta zatrzepotała w siatce bramki Kluczborka.

Zagłębie rozpoczęło mecz w zmienionym składzie i z inną taktyką niż dotychczas. Od pierwszej minuty kibice zobaczyli Bartłomieja Sochę i Michała Filipowicza.

Na ławce zasiadł m.in bohater spotkania Krzysztof Myśliwy (pojawił się w 59. minucie). W kadrze nie znalazł się natomiast Adrian Marek, który doznał kontuzji na treningu. Sosnowiczanie zagrali z jednym wysuniętym napastnikiem, a był nim Michał Filipowicz. Na prawej stronie dwoił się i troił Arkadiusz Kłoda, występujący dzisiaj w roli pomocnika. Kłoda nie tylko skutecznie odbierał piłkę rywalowi, ale także angażowałsię w akcje ofensywne. - Jeszcze wczoraj mieliśmy zagrać innym ustawieniem, jednak obejrzałem materiały Kluczborka i postanowiłem nieco zmienić zespół. Ta noc była bardzo owocna jeżeli chodzi o wybór taktyki. - wyjaśnił Piotr Pierścionek.
Kluczbork nie zaprezentował w dzisiejszym meczu nic szczególnego. Lider drugiej ligi oddał w całym spotkaniu zaledwie jeden celny strzał w 8.minucie spotkania. - Nie sprostaliśmy dzisiaj Zagłębiu, które na boisko wyszło bardzo zdeterminowane. Niestety to co pokazaliśmy nie wystarczyło na dobrze spisujących się rywali. Gospodarze postawili poprzeczkę bardzo wysoko. Nie zagraliśmy tego, co chociażby w poprzednich zwycięskich spotkaniach i dlatego przegraliśmy. - podsumował spotkanie trener gości Andrzej Polak.

Zagłębie w dzisiejszym meczu od pierwszej minuty grało agresywnie i wyprowadzało szybkie akcje prawą stroną boiska, gdzie grał Arkadiusz Kłoda. Bliscy zdobycia bramki byli Adrian Pajączkowski i Rafał Pietrzak, jednak ich strzały fantastycznie bronił bramkarz MKS-u Krzysztof Stodoła. - Jesteśmy dumni po zwycięstwie i wierni po porażkach. - tak ocenił mecz szkoleniowiec Zagłębia.

Trener sosnowiczan odniósł się także do postawy kibiców, którzy wyrazili swoje niezadowolenie z gry zespołu. - Chłopcom gra się ciężko. To są młodzi ludzie i te okrzyki ich usztywniają. Zagłębie zawsze miało fajnych kibiców, którzy za moich czasów potrafili przyjść na trening i pogrozić palcem, ale podczas meczu byli zawsze z nami. Za to się ich szanowało. Teraz jest generacja nowego pokolenia, która ma swój sposób na wyrażanie opinii.
Niestety podczas spotkania jedną z głównych ról odegrali sędziowie. Decyzje arbitrów były czasami tak niezrozumiałe i opóźnione, że nie jeden kibic chwytał się za głowę. Na szczęście ich "interwencje" nie wpłynęły na wynik spotkania.

Zagłebie dzięki zwycięstwu awansowało na 9. pozycję w tabeli i wyszło ze strefy barażowej. Jeżeli w kolejnych spotkaniach podopieczni Piotra Pierścionka również zagrają tak dobrze jak dzisiaj, to o wynik powinnismy być spokojni.
http://www.sosnowiec.info.pl/sport/mysl ... ,1,4,14436

hmmm.......
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Bartos 2009-05-16, 8:01 pm

czy ktoś zmienił przepis o czerwonych kartkach?
trzy dni temu Pajączkowski dostał czerwoną kartkę a dzisiaj grał? (zresztą nie wiem po co bo tradycyjnie był bardzo słaby)
a może teraz nie ma już obowiązkowej pauzy po czerwonej kartce?
Bartos

Postprzez LucasUSA 2009-05-16, 8:01 pm

Szatan, a komu zadedykujesz spieprzony caly sezon? Hytremu? Jeszcze cie mamy po rekach calowac, ze jeden mecz sie udalo wygrac? A co za reszta upokorzen?
Moim zdaniem przegial tym oswiadczeniem i kompletnie sie pograzyl.
LucasUSA

Postprzez PawełK 2009-05-16, 8:04 pm

Bartos napisał(a):czy ktoś zmienił przepis o czerwonych kartkach?
trzy dni temu Pajączkowski dostał czerwoną kartkę a dzisiaj grał? (zresztą nie wiem po co bo tradycyjnie był bardzo słaby)
a może teraz nie ma już obowiązkowej pauzy po czerwonej kartce?

Dostał 2 żółte kartki tam a w konsekwencji czerwoną

Edit:
bramka z dzisiejszego meczu: http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/?conte ... 255&catid=
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna