Chemik Police - Zagłębie Sosnowiec 4 IV 2009 godz. 13:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Chemik Police - Zagłębie Sosnowiec 4 IV 2009 godz. 13:00

Postprzez zaglebie76 2009-04-04, 2:50 pm

Jest tylko jedno małe ale - wszystkie te kluby maja konkretnych sponsorów.
A Zagłębie Sosnowiec ?
Jak sobie odpowiesz na to pytanie ,to zrozumiesz ;-) .
zaglebie76

Postprzez mobil1 2009-04-04, 2:52 pm

Tylko wstrząs może zadziałać. I tylko psychiczny. Jak ktoś wyżej stwierdził zmiana Kudyby nic nie da. Na lepszych kopaczy nie ma kasy. Grać do końca w składzie, utrzymać lige na następny sezon. Tyle.
mobil1

Postprzez Lars 2009-04-04, 2:58 pm

co tu komentować...
wszyscy nas leją, źle sie dzieje, a nikt nie zna antidotum czy sposobu na zmiane tej katastrofalnej sytuacji.
nie będe sie mądrzył, zarzad sprowadzajac takich a nie innych zawodnikow, trenera chciał napewno jak najlepiej. nie wyszło, decyzje były złe, okazały sie nie wypałami.
teraz niewiadomo czy zwolnić trenera bo sprowadzi nas do 3 ligi, czy dac mu czas bo to zaskoczy wkoncu, a latem po wzmocnieniu skladu bedziemy mocni.
trudno powiedziec co tu zrobic, napewno na to pytanie muszą odpowiedziec sobie ludzie zarzadzajacy klubem, oni maja informacje z pierwszej reki i na ich podstawie powinni podejmowac sluszne decyzje.
bo decyzje do tej pory były chybione, a napewno mozna było strzelac celniej. wiem, nikt nie chciał na złe, ale tu nie chodzi o same checi. tu chodzi o talent i wiedze poczawszy od tą potrzebną do zarzadzania całoscia, po tą do trenowania aż do grania na boisku.
u nas gdzies to nie funkcjonuje ...
i nalezy to naprawic jezeli nie chcemy za rok grac z rozwojem katowice.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez def 2009-04-04, 2:59 pm

Miasto powinno zareagować i pomóc znaleźć nowego sponsora z Szatanem nie można wiązać żadnych planów na przyszłość, a będzie tylko gorzej.
def

Postprzez Przemek29 2009-04-04, 3:00 pm

zaglebie76 napisał(a):Ośmieszasz się raczej Ty kolego pisaniem takich bzdetów.
Najłatwiej napisać "czas z tym skończyć" ,bardzo konstruktywna uwaga...
Tylko co proponujesz w zamian ?
Wyłożysz swoją kasę na nowych zawodników czy trenera ?
Naprawdę nie rozumiem takich jak Ty.

Ps:Ja nic nie zrobiłem oprócz wspomagania klubu swoimi pieniędzmi (jak kupuję bilety).
I dlatego nikogo nie wyzywam ,nie piszę sloganów jak Ty - bo nie mam do tego prawa ,nie mając pomysłu czy możliwości na inne wspomożenie mojego klubu.

Pisząc takie bzdety kim jesteś. Nie masz prawa k***a kim ty jesteś . Zagłebie to mY KIBICE a nie te kurwy z całej polski w koszulkach Zagłębia. Taki jak ty ja czy inni kibice którzy są na każdym meczu mają prawo głośno wyrazić swoje opinie.

A takie cos jak napisałeś ty to piszą jednorazowi kibice którzy sa raz na sezon na meczu. Całe szczęście jesteś jednostką która na trybunach ma gówno do powiedzenia.
Gramy w 3 lidze a 4 jest za rogiem.
Przemek29

Postprzez jaca661966 2009-04-04, 3:10 pm

arek napisał(a):Wszystkie kluby karnie zdegradowane do I ligi najprawdopodobniej wejdą po rocznej przerwie do Ekstraklasy. Dlaczego tylko nasz klub - jeszcze rok temu klub Ekstraklasy - musi bronić się przed spadkiem do III ligi? Czy rzeczywiście ludzie zarządzający tym klubem są tak żałośni? Czy może "piłkarze" są już przemęczeni? Czy też trener nie umie znaleźć wspólnego języka z zespołem naszpikowanym gwiazdami? Mimo wszystko dałbym jeszcze szansę trenerowi - przynajmniej do końca sezonu. Przepędziłbym większość grajków i rozpoczął budowę zespołu w oparciu o wychowanków

Wychowankami to może grać Ajax.To nie te czasy gdy Baczyński z Tochlem tak grali od 5-ątej ligi.Potrzeba KASY i TRANSFERÓW ,nie " właściciela " który chce szkłem pupe wytrzec.
Ostatnio edytowano 2009-04-04, 3:51 pm przez jaca661966, łącznie edytowano 1 raz
jaca661966

Postprzez zaglebie76 2009-04-04, 3:33 pm

Przemek29 - co można odpowiedzieć na te Twoje bzdety ?
Jakaś kultura powinna chyba obowiązywać na Forum ?
Nie rozumiem dlaczego admin nie reaguje...

Życzę Ci obejrzenia - chociaż w telewizji - tylu meczów ile ja widziałem.
Reszty Twoich wypocin litościwie nie skomentuję ...

I poluzuj gumkę ,bo Ci żyłka pęknie :lol: .

Ps:Jak chcesz dalej rozmywać ,urządzając sobie wycieczki osobiste - to zapraszam na PW ,mój kosz już czeka.

A wracając do sedna ,czyli Zagłębia i jego gry - druga liga nie jest jeszcze stracona ,statystyka dzisiejszego meczu nie wygląda tak źle ,oczywiście poza tym nieszczęsnym golem.Po prostu brakło dziś szczęścia.
Uważam ,że w następnym meczu powinniśmy jeszcze raz dać chłopakom wsparcie.W końcu co innego nam pozostało ? W ciągu kilku dni nie zmieni się właściciel ,sponsor ,trenerzy czy zawodnicy.
zaglebie76

Postprzez mamut17 2009-04-04, 3:44 pm

Najgorsze jest to ze porazka z Polonia niczego ich nie nauczylaa....licza sie bramki a nie dobra postawa. Z Polonia byla zla postawa,z chemikiem brak udokumentowania przewagi,to moze z Nielba juz bedzie git.. Byle by sie to wszystko 3liga nie skonczylo,bo na awans juz nie ma szans..
mamut17

Postprzez asert 2009-04-04, 3:49 pm

Zagłębie76- jedyny sprawiedliwy.Ty to chyba jesteś szwagier Hytrego albo Szatana
asert

Postprzez slawekchicago 2009-04-04, 4:06 pm

zaglebie76 napisał(a):Ośmieszasz się raczej Ty kolego pisaniem takich bzdetów.
Najłatwiej napisać "czas z tym skończyć" ,bardzo konstruktywna uwaga...
Tylko co proponujesz w zamian ?
Wyłożysz swoją kasę na nowych zawodników czy trenera ?
Naprawdę nie rozumiem takich jak Ty.

Ps:Ja nic nie zrobiłem oprócz wspomagania klubu swoimi pieniędzmi (jak kupuję bilety).
I dlatego nikogo nie wyzywam ,nie piszę sloganów jak Ty - bo nie mam do tego prawa ,nie mając pomysłu czy możliwości na inne wspomożenie mojego klubu.

to Ja Cie sie spytam Ciebie inaczej zreszta to pytanie zadalem juz po meczu z Polonia jak mozna w przeciagu 1.5 roku doprowadzic na s na skraj przepasci wtedy wszystko bylo uregulowane kasa byla ( Wlosi , Canal + ) a potem co nie dodatkowej kasy nie ma nic o przepraszam sa dlugi ledwo sie trzymamy.Druga kwestia ciagle zmiany trenerow wszyscy zachwyceni Kudyba i co NIC odrazu przypomina mi sie trener Krotki wspaniala jesien z Odra Opole a wiosna TRAGEDIA potem ten sam scenariusz jest u nas w miare dobra jesien z nadziejami a wiosna w pindu a teraz trener Kudyba znakomita jesien z Gawinem a teraz wiosna i c o !!!!!????!!! oby nie bylo najgorsze Sezon sklada sie z dwoch rund i zawsze jest tak ze wiosna jest najwazniejsza czyli dobre przygotowanie zima a tu dupa zbita ..... teraz mysle ze beda wyciagniete konsekwencje ztego poczatku rundy oczekuje tego zarownego od Druzyny ajk i od zARZADU
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Dobromir01 2009-04-04, 4:10 pm

Panowie i Panie nie jest tak źle trzeba tylko odłożyć na kolejny sezon marzenia o 1wszej lidze.
Klub jeszcze parę miesięcy temu miał w ogóle wycofać się z rozgrywek.
Tu potrzebna jest solidna Praca z tymi zawodnikami co są i co chcą grać dla naszego zagłębia.
Poza tym Szatan i spółka dopiero się uczy tego biznesu.
Miejmy nadzieję ze obecni sponsorzy się nie wycofają ,dojdą kolejni i z biegiem czasu klub zacznie funkcjonować jak przystało na PORZĄDNY KLUB bo "Zagłębie" to jest marka a gra dla naszego klubu jest zaszczytem.
My to wiemy i zawodnicy którzy chcą przeczekać u nas sezon muszą też o tym wiedzieć ze "Zagłębie" to nie poczekalnia.
Pozdrawiam wszystkich i życzę więcej optymizmu.
Dobromir01

Postprzez August 2009-04-04, 4:19 pm

Spokojnie kochani bo nie ma nic gorszego jak kibice Zagłębia skaczący sobie do gardeł. Od tego nie poprawi się sytuacja klubu. W moim odczuciu powinien polecieć przede wszystkim Hytry ponieważ nie sprawił sie jako działacz. A to on jako prezes odpowiada za ruchy personalne. Potrzeba nam nie tyle lepszego własciciela bo takiego nie ma a lepszych działaczy- menadżerów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-04-04, 4:37 pm

Kolejna wstydliwa porażka sosnowiczan. Zagłębie zamiast walczyć o awans, zaczyna drżeć o pozostanie w gronie II-ligowców!

Druga z rzędu przegrana Zagłębie z zespołem znajdującym się w strefie spadkowej. Zagłębie zagrał o niebo lepiej niż tydzień temu. Miało zdecydowaną przewagę, ale nie potrafiło jej udokumentować choćby jedną bramką. Gospodarze przez niemal cały mecz byli zepchnięci do głębokiej defensywy. Zdołali jednak przeprowadzić akcję, która dała im bramkę i w konsekwencji trzy punkty.

Po rajdzie Sajewicza piłka trafiła do Jarymowicza, a ten strzałem z bliska nie dał szans debiutującemu w bramce Zagłębia Masarczykowi. Golkiper Chemika, Mateusz Wiśniewski, nie dał się an razu pokonać, choć w stronę jego bramki posłano 24 strzały, z tego 11 w światło! Po strzale Szatana, piłka trafia w słupek. - Widzę dwa wytłumaczenia naszej przegranej. Albo brakuje nam umiejętności, albo mamy słabą psychikę - powiedział po meczu Janusz Kudyba.

http://www.sportslaski.pl/Chemik-Zagleb ... ,info.html
August

Postprzez August 2009-04-04, 4:39 pm

I jeszcze jedna wzmianka świadcząca moim zdaniem o cienixnie naszych grajków:

Chemik Police - Zagłębie Sosnowiec 1:0 (0:0)
Piłkarze Chemika Police sprawili dziś nie lada niespodziankę wygrywając przed własną publicznością z Zagłębiem Sosnowiec. Jedyną bramkę meczu strzelił w 74 minucie Arkadiusz Jarymowicz.

To naprawdę spora niespodzianka, bo gospodarze przed tym spotkaniem skazywani byli na klęskę z wyżej notowanym rywalem. Mecz miał jednostronny przebieg. Goście byli dużo lepsi, ale seryjnie marnowali znakomite okazje, niekiedy w nieprawdopodobny sposób. Jeden z piłkarzy gości przestrzelił nad poprzeczką stojąc dwa metry od bramki Chemika...
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /593239614
August

Postprzez rademenez 2009-04-04, 4:44 pm

:czerwona: dla naszych pajacow!! Są daremni !! Wzieli by lepszych kopaczy z A klasy i Ci by grali o niebo lepiej!!
rademenez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna