Zagłębie Sosnowiec - Polonia Słubice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Polonia Słubice

Postprzez pawel2809 2009-03-28, 9:09 pm

ale w nowej 3
pawel2809

Postprzez MrCricket 2009-03-28, 9:31 pm

Jestem wściekły za to co dzisiaj zobaczyłem. Do czego to doszło, żeby ostatnia drużyna w tabeli gniotła nas na naszym boisku, momentami grając w dziada :redface:
Gdyby kopacze grali za darmochę, a wstęp był bezpłatny nie miałbym żadnych pretensji. Ale tak nie jest i to co się wydarzyło na Ludowym to kompromitacja na całej lini, jedna z największych jaką miałem okazję zobaczyć na własne oczy. "Drodzy" kopacze, bo napewno czytacie fora,jeśli nie macie ambicji i nie chce wam się grać, to zajmijcie się czymś innym. Hańbicie historie tego klubu, lekceważycie teoretycznie słabszych przeciwników, a nam przynosicie niewyobrażlny wstyd. W czerwcu zaś wrócicie do swoich lisich norek i będziecie kopać skórę na tych kretowinach przy obecności 200 widzów(łącznie z sołtysem i jego bliskimi).

kol. Tadeusz - trzeba się wybrać na Ludowy, zapłacic za bilet i dopiero zacząc komentować i pocieszać. Ogólnie polecałbym więcej realizmu, bo to już nie "to Zagłębie"

kol. Darian- nie byłbym wcale taki pewien czy się utrzymamy, bo strefa barażowa już niedaleko...
MrCricket

Postprzez Darek Pawel 2009-03-28, 9:36 pm

kupujecie,sprzedajecie?! jakoś sobie tam żyjecie pedały zajebane i kutasy,może nawet lalki!!!!
Darek Pawel

Postprzez ciacho-kazimierz 2009-03-28, 9:40 pm

Nie wszyscy posiadacze karnetów przyjdą na następny mecz z tego co słyszałem dziś na Kresowej.Bo zgadnijcie gdzie wsadzą sobie owe karnety.I jak głeboko! Chyba dobrze że w Belfaście było podobnie bo w poniedziałek w pracy mniej będę słyszał kpin na temat mojego ukochanego klubu.Od ponad dwudziestu lat nie wychodziłem z Ludowego taki zażenowany. NA DOBRE I NA ZŁE...
ciacho-kazimierz

Postprzez August 2009-03-28, 9:54 pm

Widziałem na boisku klikanaście meskich cipek w koszulkach Zagłębia. Oni się nawet nie nadają aby im uczciwie po mordzie dać za to, jak bardzo kibiców upokorzyli.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez neti 2009-03-28, 9:56 pm

Zagłębie - Polonia S. 1-2. Koniec marzeń o awansie17:30, 2009-03-28

Autor: Krzysztof Polaczkiewicz

Po beznadziejnej grze piłkarze Zagłębia zasłużenie przegrali przed własną publicznością. Po tej porażce sosnowiczanie definitywnie pogrzebali szanse na awans, ba muszą oglądać się za siebie, bowiem znajdują się coraz bliżej strefy zagrożonej grą w barażach.

Schodzących do szatni piłkarzy Zagłębia żegnały gwizdy i obraźliwe okrzyki. Nie ma się co dziwić reakcji sosnowieckich kibiców, którzy byli świadkami żenującej gry swoich podopiecznych. - Zero ambicji, Zagłębie zero ambicji oraz Zagłębie to my, a nie wy - słychać było z trybun Stadionu Ludowego.

Mecz dla miejscowych rozpoczął się znakomicie. Już w 9 minucie na listę strzelców wpisał się Myśliwy wykorzystując idealne podanie Smolca i strzałem głową wepchnął piłkę do siatki. Od tego momentu Zagłębie przestało grać. Ambitnie walczący goście za wszelką cenę próbowali odwrócić losy meczu i coraz śmielej atakowali bramkę Gostomskiego. W pierwszej połowie słaba gra gospodarzy uszła piłkarzom Janusza Kudyby na sucho. Jednak już pierwsza akcja na początku drugiej odsłony przyniosła wyrównanie. Lilo wykorzystał niezdecydowanie Pajączkowskiego i precyzyjnym uderzeniem zdobył gola.

Strata bramki nie podziała mobilizująco na sosnowiczan, którzy nadal grali nieporadnie. Tymczasem uskrzydleni gości ze Słubic przystąpili do kolejnych ataków wietrząc szansę na zwycięstwo. Bliski strzelania bramki dla Zagłębia był Łuczywek, ale po jego uderzeniu futbolówka minimalnie minęła okienko bramki Polonii. To była jedyna okazja sosnowiczan do ponownego wyjścia na prowadzenie. Znaczniej groźniej było pod bramką Gostomskiego, który w 73 musiał skapitulować po raz drugi. Trener Kudyba próbował ratować sytuację wpuszczając na murawę kolejnych napastników. W sumie w końcówce było ich na boisku aż czterech, ale pożytku z tego było nie wiele. Filipowicz, Myśliwy, Hustava i Socha wraz z kolegami nie potrafili odmienić losów meczu i zasłużenie przegrali. - Musimy przestać myśleć o awansie. Teraz musimy się oglądać za siebie, bowiem rywale za nami gromadzą punkty i strefa barażowa coraz bliżej. Nie wiem jak to się dzieje, ale nic nam nie wychodziło. Gorzej grać chyba już się nie da - mówił po meczu Myśliwy, który jako jedyny walczył i próbował odwrócić losy spotkania.

Załamany był także Janusz Kudyba. - Nie tak to sobie wszystko wyobrażałem. Przegrywamy w fatalnym stylu, po meczu, po którym trzeba dokonać roszad w każdej formacji jeśli chcemy w kolejnych meczach wygrywać - mówił szkoleniowiec Zagłębia.
neti

Postprzez damian_2006 2009-03-28, 9:57 pm

Gostomski Out ,Luczywek Out ,Pajak zaje... pierwsza bramke tyle o meczu by mozna powiedziec i ze jedyny ktoremu chcialo sie grac byl Tomek Szatan i moze Krzysiu Mysliwy ale od 60 minuty bylo widac zmeczeniu u tego ostatniego.Jeszcze zeby to mieli honor podejsc i podziekowac kibica za doping to nie te debile sie polozyli na wygodnej miekkiej trawie i odpoczywali ,jedynie 3-4 pilkarzy mialo honor.
damian_2006

Postprzez Darek Pawel 2009-03-28, 10:12 pm

Czy WY wiecie co to wstyd piłkarzyki????!!???? Bo ja wiem!! i jest mi bardzo przykro!!
Darek Pawel

Postprzez manuel90 2009-03-28, 10:16 pm

Przepraszam ze trochę nie na temat ale muszę... Proszę o kontakt osobę ze Stowarzyszenia Kibiców, tą z którą rozmawiałem przed meczem. Myślę że ta osoba będzie wiedziała że to o nią chodzi. A co do meczu... to nie wiem co napisać... więc najlepiej będzie jak nic nie napiszę. Proszę o nie usuwanie tego posta...
Ostatnio edytowano 2009-03-28, 10:18 pm przez manuel90, łącznie edytowano 1 raz
manuel90

Postprzez asert 2009-03-28, 10:17 pm

Kibicuję Zagłębiu od 40 lat.Pamiętam czasy MYGI,MAJEWSKIEGO,GAŁECZKI,JAROSIKA,BAZANA,PIECYKA etc.Niestety ta drużyna to nie jest Zagłębie.To grupa cwaniaczków i obiboków kompromitujących Sosnowiec i upokarzających kibiców.
asert

Postprzez Lars 2009-03-28, 10:25 pm

nie wiem od kiedy, ale przynajmniej od czasu gdy chodze co 2 tygodnie na Ludowy, czyli od 9 lat najsłabsze Zagłębie. dno dno dno. jestescie zerami.
kto do Sosnowca nie przyjedzie to nas leje.
Zagłębie to MY a nie wy!!!
Po co wy gracie?! jak wy ambicji nie macie!!
i nikt mi nie powie ze w podrzednej polskiej 2 lidze nie da sie meczu wygrac ambicją, walką, bieganiem. tu nie trzeba miec niewiadomo jakich umiejetnosci. 16 zawodnikow do wyjebania!!!
a Kudyba niech narazie pracuje, tylko Trenerze, k***a mac, moze ja sie nie znam, ale my mamy jakas taktyke?
skrzydłami nie gramy, środkiem nie gramy, bijemy do góry swiece i moze sie wygra głowke, moze pilka sie jakos odbije, ktos do niej dojdzie, strzeli i jakos to bedzie.
no przeciez to jest k***a jakas masakra!
ale nie mozemy znowu zwalniac kolejnego trenera. w gawinie zrobil zespol to i moze tu zrobi po pewnym czasie.
no bo z drugiej strony sorry ale co ma trener zrobic jak umiejetnosci nie te, a znowu z innej strony to on budowal ten zespol ...
sam niewiem co zrobic w tej sytuacji w kazdym razie jest źle, nie, przepraszam - jest tragicznie!!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez davidian 2009-03-28, 10:40 pm

Na tle ostatniego zespołu ligi wyglądaliśmy jak uczniaki przy profesorze.
Nie zgodzę się że przegraliśmy z ciotami. Ciotami to byli nasi piłkarzyki-pajacyki.
Od 60 minuty nasi grajkowie oddychali pachami a zespół Polonii klepał nas jak chciał a do tego do 90 minuty wydawali się jakby grali na pełnej świeżości szczególnie prawy skrzydłowy który jeździł po Marku jak chciał.
Zauważyłem że nasi gracze w ogóle nie czują piłki podania na przestrzeni 5-10 metrów za słabe albo podania do przeciwnka :kiepsko:. Rozumiem przegrać ale po ambitnej grze to co zaprezentowali to naprawde zasługuje na :czerwona:

Zamiast wykorzystywać atut naszego boiska które jest szerokie i umożliwia łatwe rozmonotowanie obrony przeciwnika to w żaden sposób nie potrafimy tego wykorzystać.

Zapowiadał się piłkarski weekend ale po wynikach na Ludowym i w Belfaście jest :kiepsko:
davidian

Postprzez Przemek26 2009-03-28, 10:54 pm

Przemek26 napisał(a):
PawełK napisał(a):
Przemek26 napisał(a):A może ten mecz wyglądał jak z Rakowem tyle że my ten jeden gol trafili co?

A popatrz bramkę strzelił zawodnik co wg Ciebie do pompowania piłek w Czarnych się nie nadawał...
Mecz ogólnie bez rewelacji, tak już w tek lidze jest. Dobry mecz Gostomskiego, kilka razy ratował nam skórę, w szczególności w końcówce. Najważniejsze 3 punkty.

Trafiło się ślepej kurze ziarno.A z Gostomskiego nie róbmy bohatera , takie piły miał bronić miał dzień konia jak bramkarz rakowa z nami.

Czy jako KIBIC masz coś jeszcze na jego temat do powiedzenia. Bo ja nie.
A co do meczu . Mam nadzieję że prezes BUDECONU wypierdolił Szatanowi w pysk tą podpisana umową i zerwał ja dla dobra swojej firmy w pizdu.
Co do meczu HEJ KURWY WYPIERDALAĆ, WYPIERDALAĆ BANDO ZAWSZONYCH SKURWYSYNÓW.
JAK GRUPA SPORTOWA PÓJDZIE TYM k***a WSZAŻOM WYPIERDOLIĆ WYKŁAD O ZAGŁEBIU CHCIŁABYMBYM PRZY TYM.

ZAGŁEBIE TO MY ANIE WY ZAWSZONA BANDO SKURWYSYNÓW.

Za post w tym tonie trochę odpoczynku abyś ochłonął!
Przemek26

Postprzez maly__kibic 2009-03-28, 10:57 pm

Zagłębie ma to do siebie, że oni często spoczywają na laurach,
zamiast grać wytrwale do końca i dopiero potem się cieszyć .

śmiem twierdzić, że nasi piłkarze za bardzo wzięli sobie tą pierwszą bramkę
do serca i mogli pomyśleć, że skoro przeciwnik jest na ostatnim miejscu
i tak szybko, łatwo wpadła bramka to znaczy, że nic nam nie grozi .
to też mógł być powód tego, co ich zgubiło, zbyt szybko spoczęli na laurach,
a w myślach pewnie `po co grać dalej` .
kiedy padła jedna bramka, druga..
w ostatnich minutach starali się coś zrobić, ratować swój honor i chociaż
zremisować, ale oglądając ten mecz zastanawiałam się do kogo dany
piłkarz poda, bo przecież nikt nie był tak wspaniałomyślny, żeby
wyjść, pokazać się gdzieś bliżej..
sytuacje były takie, że jeden z Zagłębia przy piłce walczył z trzema..

z takich sytuacji nie da się wyjść, nic zrobić jak jedynie kopnąć piłkę
gdzie popadnie, byle nie oddać przeciwnikowi, co nie zawsze wyszło .

nie wiem dlaczego, ale to co zobaczyłam było porażką.
powtórzę słowa poprzednim - ZERO ZGRANIA ! a tym bardziej ambicji .

no cóż..
nam pozostaje jedynie wierzyć, że może się obudzą i zaczną walczyć
o miejsce. Pytanie tylko, czy nie będzie wtedy za późno ?
maly__kibic

Postprzez Blondyna_1906 2009-03-28, 10:59 pm

poprostu żenada . ! Wcale się nie dziwie dlaczego tak mało ludzi przychodzi na mecze ;/
Następnym razem proponuje wystąpić w balerinkach ;] .
Blondyna_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna