Zagłębie Sosnowiec - Raków Częstochowa 14.03.09 godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Raków Częstochowa 14.03.09 godz. 17.00

Postprzez José 2009-03-14, 11:01 pm

Sorry za posta wyżej - miałem go dać do działu "kibice". Wybaczcie... ;-)
José

Postprzez Sir 2009-03-14, 11:09 pm

Mam dwa spostrzeżenia:

-- BRAK ROZGRYWAJĄCEGO POWALA NA KOLANA....SIWY i Pajączkowski DZISIAJ ŻENADA

-- NA IRONIĘ LOSU WYDAJE MI SIĘ ŻE W RUNDZIE JESIENNEJ W MECZU Z RAKOWEM A BYL TO CHYBA SIERPIEN 2008 ZAGŁEBIE POD WODZĄ PIERSCIONKA PREZENTOWAŁO SIE W TAMTYM MECZU O WIELE LEPIEJ POD KAZDYM WZDGLĘDEM. Nie sądzicie? Kto był wtedy może potwierdzić. Oby obecny treneiro miał szerszą wizję i więcej szczęścia.
Sir

Postprzez bulion 2009-03-14, 11:10 pm

O meczu Zagłębia z Rakowem od 5 minuty i 5 sekundy >> http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=2860
bulion
Żółta kartka

Postprzez maly__kibic 2009-03-14, 11:12 pm

ech, dzisiejszy mecz był niezbyt ciekawy.
grali jakby nie wiedzieli co robić i jak, w ogóle im to nie wychodziło.
kilka bramek mogło wpaść, bo zabrakło może pół metra od poprzeczki [około].
szkoda, ale cóż można zrobić, oni niech trenują, a my możemy im tylko dopingować,
jak dobrze pójdzie to zostaną w tej lidze, ale trudno powiedzieć, na którym miejscu.
maly__kibic

Postprzez Przemek26 2009-03-14, 11:17 pm

Bartos napisał(a):
Przemek26 napisał(a):A ja chciałem zapytać czy kogoś w tym klubie już całkiem popierdoliło???????????

Na czwartkowym spotkaniu przedstawicieli klubów II ligi grupy wschodniej i zachodniej z przedstawicielami Polskiego Związku Piłki Nożnej we wspólnym głosowaniu zadecydowano, że mecze 20 kolejki odbędą się zgodnie z planem.

Wcześniej mówiło się, że być może inauguracyjna kolejka zostanie przełożona. Na południu kraju bowiem utrzymywała się zimowa aura i stan boisk nie był najlepszy. Tym czasem w głosowaniu chęć przełożenia spotkania wyrazili tylko przedstawiciele Zagłębia Sosnowiec. Wszystkie spotkania odbędą się zgodnie z planem.

a ja nie uważam, żeby to było złe rozwiązanie

jako jedni z nielicznych mamy w II lidze w miarę normalną i podgrzewaną murawę
przy takich warunkach jakie panują od kilku dni z pewnością będzie bardzo grząsko a to grozi, że już w pierwszym meczu sezonu murawa zostanie całkowicie zryta.

druga sprawa to taka, że im cieplej tym więcej osób przychodzi na mecze ... a kibice są z pewnością większym sponsorem klubu niż Szatan. Dlatego przełożenie meczu na późniejszy okres może spowodować, że będzie cieplej a przez to przyjdzie z 1000 pikników więcej ... 1000 x 10 zł = 10 tys zł więcej w budżecie klubu

Blajpios napisał(a):
Przemek26 napisał(a):A ja chciałem zapytać czy kogoś w tym klubie już całkiem popierdoliło???????????

Na czwartkowym spotkaniu przedstawicieli klubów II ligi grupy wschodniej i zachodniej z przedstawicielami Polskiego Związku Piłki Nożnej we wspólnym głosowaniu zadecydowano, że mecze 20 kolejki odbędą się zgodnie z planem.

Wcześniej mówiło się, że być może inauguracyjna kolejka zostanie przełożona. Na południu kraju bowiem utrzymywała się zimowa aura i stan boisk nie był najlepszy. Tym czasem w głosowaniu chęć przełożenia spotkania wyrazili tylko przedstawiciele Zagłębia Sosnowiec. Wszystkie spotkania odbędą się zgodnie z planem.

To może być dowód, że jednak na poważnie jeszcze myślą (łudzą się?) w klubie - o awansie. Że chcą. Stąd ważne, by Kłoda, Szatan wrócił, zgrali się Filipowcz - i Socha (z innymi i z formą) - Myśliwy.
Nie piszę, że to rozumiem. Że banie się i kombinowanie, powoduje tylko, że wykombinuje się zwycięstwo stracha. Piszę tylko, że to może być dowód, że jeszcze myślą o awansia. A myślą przy tym tak, jak umieją.

No jak Panowie dalej pewnie myslicie że trzeba było przełożyc kolejke co?

Ale patrząc dziś na to gówno dzis to raczej dla Zagłebia było ja przełożyc o 3 miechy.

To samo co w sparinagach było na Ludowym.
Atak BRAK, pomoć nie istniała , Pietrzak ze Smolcem coś próbowali zdziałac na skrzydłach ale komu sami sobie??

Gostomski ty k*** wsiadaj w swoja beemke i wyp*** do Legii. Simy już dawno powinien odejść parodia.
Krzychu Myśliwy gra to samo co w sparingach . SZOK.

Dworczyk i te inne pseudo scouty idźcie na podwórka tam łabki graja w piłkę , na pewno znajdzie sie jakis napastnik który za kilka % tego co bierze np. za Karuzela czy jak ten Pepik czy tez ten filipowicz pokaże jak sie gra.

Awansu nie zobaczymy a co najwyżej spadek do 4 ligi.

Po sparingach pisałem że Kudyba to jakas pomyłka, ale nie. Przepraszam, On miał lidera z Gawinem , to nie wina trenera tylko tych frajerów w barwach Zagłebia, Oni nie zasłuzyli na te barwy.
Przemek26

Postprzez novack 2009-03-14, 11:19 pm

Kudyba to jest nieporozumienie. Grają źle i co raz gorzej. Opowiadał, w styczniu, że będzie lepiej w lutym, w lutym, że w marcu, tydzień temu , ze za tydzień, a prawda jest taka, że nie ma żadnego pomysłu na grę. Po boisku biega 10 zagubionych leszczy. To jest najsłabsze Zagłębie jakie widziałem i nie ma nadziei na poprawę. Ktoś znaczący w klubie powiedział, że Zagłębie nie przerabiało jeszcze zwolnienia trenera w przerwie, miejmy nadzieję,że stanie sie tyo w Toruniu!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Blajpios 2009-03-15, 12:26 am

No, cóż, "wywołany do tablicy", odpowiem - choć to nie najważniejszy wątek. Wpisując się na temat głosowania Zagłębia za przełożeniem meczu, zaznaczyłem, że to, co piszę, nie jest głoszeniem, że zarząd Zagłębia dobrze myślał - tylko wpisywałem jaka mogła stać za tym logika, bo ktoś zbluzgał i zwyzywał od idiotów czy coś w tym stylu. To zaś są słowa, z którymi "raczej ostrożnie". Wskazałem więc, że logikę ta decyzja mieć mogła - choć jednocześnie zaznaczyłem, że jest wątpliwe, czy to byłaby logika zwycięska. Pisałem coś w stylu (cytuję z pamięci): jak siię zacznie od kombinowania ze strachu - to może się skończyć zwycięstwem strachu. No i - skoro przegrali tak absurdalnie, to można chyba mówić, że właśnie przez ten strach, któremu ulegli na początku: właśnie ich pokonał?
Niemiej - wciąż to nie rozstrzyga, że pomysł z głosowaniem za odłożeniem był "najwyższego rodzaju zdradą stanu". Ktoś tu jeszcze dodawał argumentację, że chodziło głównie o ochronę murawy? Nie wiem, trudno rozstrzygnąć, czy murawa już osiągnęła stadium "utrwalenia", w którym trudne warunki nie powinny być przeszkodą. Jednak jest i inna argumentacja - wg relacji, mecz dobitnie pokazał, że nie ma rozgrywającego. Toteż - może jednak Trener mógł mieć "swoje racje", gdyby głosował za odłożeniem meczu, wiedziony nadzieją, że jedyny chyba rozgrywający, jakiego Zagłębie ma w tej chwili w kadrze, T. Szatan - będzie mógł zagrać dzięki odłożeniu meczu? Jeszcze młodsi od niego, to "pieśń przyszłości" - a Zagłębia nie było stać, jak widać, na lepszą kadrę rozgrywających.
Ogólnie - nie zmienia to faktu, że jest źle. Można zrozumieć kibiców, że są zawiedzeni, niemniej cóż da wyzywanie przy okazji żołądkowania się? Jak to ktoś pisał - woli, że grają na takim poziomie, niż gdyby klub miał upaść znowu. Jak również - nawet z perspektywami jedynie trzecioligowymi: wolę, że mimo wszystko dba się o to, by nie dopuszczać do zadłużeń nie do opanowania, niż żeby grać na kredyt.
Blajpios

Postprzez maly__kibic 2009-03-15, 1:56 am

a ja chciałam tylko powiedzieć, że w sprawozdaniu pozwolili sobie na małe żarty,
a przykładem jest opis 15 i 78 minuty ; )

to tak dla poprawy nastroju po meczu .
maly__kibic

Postprzez majkL 2009-03-15, 8:11 am

Zamiast historycznego napisu nad bramą, powinni umieścic aktualnie TEATR DRAMATU I KOMEDII ZAGŁĘBIA !!Wczorajasza premiera wypadła jednak żenująco, aktorzy - mierni, widoków na lepsze czasy po wczorajszym "spekataklu" nie widac.
No ale cóz miasto preferuje prowizorke(patrz - stadion), klub również na tym bazuje (patrz - polityka transferowa i sciąganie do klubu tylko zawodników z "kartą na ręku")
NIE TĘDY DROGA PANOWIE, OJ NIE TĘDY !!!!
majkL

Postprzez RADOSKU 2009-03-15, 9:08 am

Jose pisze o kibicach,pisze bardzo dobrze jedni spiewaja dopinguja ile maja sil a inni siedza i wpierd... slonecznik. Moze trzeba pomyslec cos nad tym i cos zrobic a mianowicie odzielic Prawdziwych kibicow ktorzy wspomagaja druzyne od kibicow ktorzy przyszli sobie posiedziec i opendzlowac paczke sloneczniku.
RADOSKU

Postprzez Onslow 2009-03-15, 9:51 am

Panowie !!! to dopiero pierwszy mecz po przerwie zimowej i po zmianach wiec dajmy im jeszcze troche czasu (do Elany hehe) a tak serio to może się rozkręcą ale będzie już za późno na awans i bedzie walka o utrzymanie-szkoda.
A co do meczu to opisze jednym słowem z franc. "żenuła"
najbardziej mnie rozwalił wolny wykonywany przez naszych w 2 połowie gdzie zamiast dosrodkowania w pole karne (jak chyba wszyscy oczekiwali) poszło dośrodkowanie wzdłuż lini :!:
ale na nastepny mecz przyjde zobaczymy czy cos sie zmieni
Onslow

Postprzez patryk3 2009-03-15, 9:55 am

zagrali jak bałtyk gdynia!!!!!!!!!!
patryk3

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-03-15, 9:57 am

Nie podobaja sie wypowiedzi niektorych podobno Kibiców Zaglebia, jest oczywiste iz nie jestem w nastroju dobrym po przegranej mojej druzyny, ale tak to jest w footbalu. Mam jedna sugestie do
tych Kibiców od zwyciestw tylko, po pierwsze zostawcie trenera w spokoju a po drugie jesli wam nie
odpowiada sie to jest do wzięcia trenet z Interu Mediolan bardzo znana postac.
Krótka pilka podnosimy głowy i jedziemy do Torunia, napewno beda korekty w składzie naszego
Zagłebia mam nadzieje ze wróci Wrobel, Arek Kłoda itd itp.
Nie traktujcie trenera Kudyby takjak jest w tym kraju traktowany trener Leo, prosze pamietajcie
ze trener budował i osiagnął wynik po trzech latach pracy w Gawinie.
Jestem przekonany ze w Sosnowcu bedzie potrzebowal mniej czasu. Badzmy z ta druzyna na ZAWSZE
kiedy wygrywaja i przegrywaja równiez badzmy.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez YOOSHKY 2009-03-15, 10:26 am

Cieszyłem się ze rozegramy tak dużo sparingów (chyba 13).
Pora się obudzić panienki bo to nie są już sparingi gdzie możecie dać ciała z 4-to ligowcami. Chyba Wam sie coś pomyliło!! Sparingi się skończyły!! Sezon się zaczął do kurwy nędzy!!!
Maćku Gostomski proszę zejdź na ławkę i nie wracaj do końca wypożyczenia, przynosisz nam wstyd, takich wpuszczonych szmacianek w takiej ilości to przez 10 lat nie widzialem.
Z reszta Masarczyk lepszy nie jest, oboje dali popis w Królewskiej Woli gdzie wpuścili łącznie 9 szmat.
YOOSHKY

Postprzez Lars 2009-03-15, 10:38 am

po co trener tak cwaniakował w tych wszystkich wywiadach?
nie lubie jak sie robi ze mnie barana.
co przyjechał z sudanu ze nie wie jaki jest poziom w poszczegolnych klasach rozgrywkowych polskiej ligi, ze az tak bardzo niefartownie pomylił sie określając cele swojej druzynie?
to tak jakby, pamietajac o roznicy klas, trener Arki czy Ruchu mówił przed startem gramy o mistrza.
przestancie Nas wkoncu kłamać !!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna