OE:Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów 23.02.2008 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2008-02-23, 9:56 pm

Tak krawiec kraje jak mu materii staje. Niestety mamy drużynę na środek 2 ligi i nic poza tym, a Ruch się wzmocnił. W pierwszej połowie na boisku była jedna drużyna, ale na szczęście Ruch ma takich napastników jakich widzieliśmy. W drugiej już dostosowali się do naszego poziomu, a w końcówce pachniało sensacją, gdyby nasza kontra była dokładniejsza. Popieram przedmówców, póki jest czas podziękujmy Folcowi, niech naiwny Piast jeszcze nam za niego zapłaci ! Gdzie ten Orzeszek ma oczy ? Czemu jeden z nielicznych dnamicznych grajków który potrafi szarpnąć grą tzn. Małecki wszedł tak późno ? Z drugiej strony na to patrząc grając taką kaszanę, zrobiliśmy remis ! Teraz może być już tylko lepiej <joke>
MrCricket

Postprzez matreo 2008-02-23, 10:00 pm

Misaki napisał(a):ale mnie rozbroiła telegazeta 5000 widzów, ciekawe skąd biorą takie dane. Strona Zagłębia też nie lepiej. 7500 to jest minimum jakie było na meczu. Tak myślę sobie, że klub zataja ilość sprzdanych biletów żeby tego 7% podatku nie płacić... innego wyjaśnienia nie widzę.

Mateo no właśnie widać jak się wysilasz skoro nawet na meczu nie byłeś.

Pomyślałeś że może ktoś pracuje w tym czasie ?
a tak w ogóle ty byłeś na KAŻDYM spotkaniu zagłębia ?
matreo

Postprzez KAVU'91 2008-02-23, 10:08 pm

Strooś napisał(a):Świder - widać było w pierwszej połowie dużą tremę jako debiutanta, ale już w drugiej odsłonie w miarę solidnie. Chłopak debiutował w pierwszej lidze przed tak dużą publicznością i jeszcze w dodatku w takim meczu. Z czasem będzie coraz lepiej.

Berliński - jako defensywny pomocnik powinien bardziej neutralizować środek pola przeciwnika zwłaszcza w pierwszej połowie, w drugiej było już lepiej.

Być może i faktycznie był stremowany, ale nie wiem gdzie widziałeś poprawę w jego grze po przerwie. Widać było różnice co najmniej dwóch klas między nim a Nowackim. A takich pomocników w ekstraklasie jak wyżej wymieniony pomocnik Ruchu jest dużo więcej. Czekam na powrót Arka, bo dla Świdra miejsca w podstawowym składzie nie ma.

Berliński nie dość, że nie neutralizował środka pola to jeszcze sam stwarzał zagrożenie pod własną bramką gdy wyprowadzał piłkę lub ratował się "podaniem" do Bensza.

Btw, tragicznie wyglądały w C+ te serpentyny rzucone po pierwszym gwizdku.. Zebrane na szybko z Lidla przed meczem?
KAVU'91

Postprzez turku 2008-02-23, 10:11 pm

Najlepiej podsumowali nas fotoreporterzy, którzy w drugiej połowie jak jeden mąż usadowili sie pod naszą bramką wiedząc że pod tylko tam będą emocje.

Co do folca to ja się chłopakowi nie dziwię ma tak cienkie te kończyny że może sie boi je połamać i dlatego gra tak zachowawczo.
Najlepiej niech jedzie do tego piasta i nie wraca
turku

Postprzez django 2008-02-23, 10:14 pm

Folc jest takim zawodnikiem, który sam sobie sytuacji nie stworzy. Strzeli jak ktoś mu dogra piłkę w pole karne. Niestety nie miał kto tego zrobić. Pach jest zrobiony rozgrywającym na siłę i to niestety widać, skrzydła też nie funckjonowały tak jak trzeba. W meczu z Polonią Małecki i Cygnar od pierwszej minuty! Co do trenera, to popełnił ewidentne błędy w doborze taktyki i składu, zobaczymy co dalej, ale dzisiaj organizacja gry przypominała mi czasy Dworczyka.
django

Postprzez 19 RUCH 20 2008-02-23, 10:18 pm

Obiektywnie patrząc Ruch był dzisiaj od Zagłębia lepszy,grał dojrzalszy futbol.Z drugiej strony na ludowym, Niebieskim nigdy nie grało się łatwo-to ciężki dla nich teren ,bez względu na bieżącą formę Zagłębia.
19 RUCH 20

Postprzez Zibi33 2008-02-23, 10:29 pm

Przykro było patrzeć na grę Zagłębia , widać było brak kreatywnego zawodnika.
Jaki ten Berek był taki był, rewelacyjnie nie grał, ale w meczu posłał ze dwa dobre podania i oddał jeden trudny strzał i uspokoił środek, a to co widzieliśmy dzisiaj to było fatalne.
Na koniec, gorzej już nie może być( bo już się nie da)z Bytomską musi być lepiej.
Jedyny strzał ze strony Zagłębia to "szczał" kibic w TOI TOI .
Zibi33

Postprzez Sir 2008-02-23, 11:33 pm

Kolega Stroos podsumował grę poszczęgólnych grajków.

Dla mnie najlepszy na boisku Hosic....i dobre wejscie Małeckiego.

Przed meczem gdyby ktoś mi powiedział, że AŻ zremisujemy to bym go wyśmiał.
Niestetety około 7 tys ludzi widzialo jak bolesna jest prawda.

Pozostaje nam walczyć dalej....do upadłego
Sir

meczyk

Postprzez kulTurysta 2008-02-23, 11:40 pm

Po pierwsze nasz doping w tym meczu jak na jego range bardzo mizerny !!! Nie wiem kim jest koleś ,który usiłował dziś prowadzić doping ale nie szło mu wybitnie. Jak się czegoś nie potrafi to lepiej się za to nie brać. Do ludzi trzeba jechać zdecydowanym twardym głosem a nie " ta strona nie śpiewa o i tamta też nie śpiewa" masakra. Jak można w 15 minucie meczu zacząć śpiewać" czy wygrywasz czy nie.." przecież to aż się prosi na zaśpiewanie po meczu w razie remisu luyb porażki a nie w czasie meczu , to ma motywować piłkarzy??? Albo rozpoczynanie piosenek których nie zna 90% ludzi na stadionie tez bardzo dobry pomysł. Zamiast ryknąć jakieś powtarzanki, znane hasła to kombinują i doping wygląda jak wygląda:(. Owszem można wdrażać jakieś nowe hity ale to trzeba zorganizowac a nie liczyc aż ludzie podłapią. Jak by było 2 prowadzących jeden tam gdzie jest a drugi po stronie od zegara i rykneli na 2 głowy ZAGŁĘBIE to by efekt był lepszy 100 razy niz takie kombinacje. Większosc ludzi koło zegara z tego co widziałem miała wiele zapału dośpiewu ale cóż jak nikt tegonie wykorzystał. Smutne ale prawdziwe. Mam nadzieje ,że się coś zmieni bo słabiutko to wygląda:(. OK koniec o kibicowaniu.
Mecz na niskim poziomie, z przebiegu meczu można być zadowolonym z tego punktu. Jeśli Małecki i Olszar będą w ataku widzę szansę na dobre wyniki i do tego czwyiscie musi wrócić Kłoda do obrony, a za słabiutkiego Pacha moznaby spróbować tego ukrainca np.
Pozdrawiam kibiców !!! ooooooooooooooooo Zagłębie oooooooooooooo Sosnowiec !!!
kulTurysta

Re: meczyk

Postprzez luk81 2008-02-23, 11:49 pm

kulTurysta napisał(a):Po pierwsze nasz doping w tym meczu jak na jego range bardzo mizerny !!! Nie wiem kim jest koleś ,który usiłował dziś prowadzić doping ale nie szło mu wybitnie. Jak się czegoś nie potrafi to lepiej się za to nie brać. Do ludzi trzeba jechać zdecydowanym twardym głosem a nie " ta strona nie śpiewa o i tamta też nie śpiewa" masakra. Jak można w 15 minucie meczu zacząć śpiewać" czy wygrywasz czy nie.." przecież to aż się prosi na zaśpiewanie po meczu w razie remisu luyb porażki a nie w czasie meczu , to ma motywować piłkarzy??? Albo rozpoczynanie piosenek których nie zna 90% ludzi na stadionie tez bardzo dobry pomysł. Zamiast ryknąć jakieś powtarzanki, znane hasła to kombinują i doping wygląda jak wygląda:(. Owszem można wdrażać jakieś nowe hity ale to trzeba zorganizowac a nie liczyc aż ludzie podłapią. Jak by było 2 prowadzących jeden tam gdzie jest a drugi po stronie od zegara i rykneli na 2 głowy ZAGŁĘBIE to by efekt był lepszy 100 razy niz takie kombinacje. Większosc ludzi koło zegara z tego co widziałem miała wiele zapału dośpiewu ale cóż jak nikt tegonie wykorzystał. Smutne ale prawdziwe. Mam nadzieje ,że się coś zmieni bo słabiutko to wygląda:(. OK koniec o kibicowaniu.
Mecz na niskim poziomie, z przebiegu meczu można być zadowolonym z tego punktu. Jeśli Małecki i Olszar będą w ataku widzę szansę na dobre wyniki i do tego czwyiscie musi wrócić Kłoda do obrony, a za słabiutkiego Pacha moznaby spróbować tego ukrainca np.
Pozdrawiam kibiców !!! ooooooooooooooooo Zagłębie oooooooooooooo Sosnowiec !!!

myśle że bardzo łagodzie wypowiedziałeś się na temat dopingu na Ludowym i to nie jest pierwszy taki przypadek, jesienią było wiele spotkań na których powinien być doping tak głośny żeby słyszeli go w Katowicach, a było jak było, goście przekrzykiwali gospodarzy

co do grajków nic dodać nic ująć poprostu nie potrafią lepiej

żenada tyle odemnie
luk81

Postprzez arcio 2008-02-23, 11:57 pm

Małe podsumowanie w reportażu ComTV
arcio

Postprzez Sachi 2008-02-24, 12:01 am

Co do dopingu - owszem, na meczu nie byłem bo zostałem, delikatnie mówiąc, udupiony przez sił wyższe ale z tego co tu czytam to aż coś trafia D:

A jak na Wiśle krzyknąłem, że lajkoniki głośniejsze od nas to zostałem wyśmiany... D:
Sachi

Postprzez Deu 2008-02-24, 12:04 am

Odnośnie meczu: Brak jakiejkolwiek myśli taktycznej w poczynaniach Zagłębia. Brak ogrania, brak panowania nad piłką, fatalne przyjęcia, jeszcze gorsze podania. Każdy zawodnik (bez wyjątku) po otrzymaniu piłki pół godziny się zastanawiał co z nią zrobić. Proponuję dać każdemu piłkę do domu i niech z nią chodzi, spaceruje, je, śpi - byle się obeznał, jak można zawodowo grać w piłkę, jeśli nie umie się jej nawet dobrze kopnąć ????
Mentalność fatalna - może ktoś piłkarzom powiedział, że będzie dogrywka, bo obudzili się dopiero w 80 minucie. Ogólnie jedna wielka DEGRENGOLADA !!!!!
Odnośnie trybun: Stało obok mnie 4 napierdolonych w trupa imbecyli (cud, że jeszcze stali) próbowali skakać, wpadali na innych kibiców, przeszkadzając innym, wyzywali wszystko dookoła etc. Co jest z ochroną???? wpuszczają każdego ???? i inna sprawa: jeden z drugim jak chcecie się najebać to sugeruje iść na klatkę schodową, do domu któregoś, albo pod monopol do Pana Mietka (jednocześnie życzę takim udanego melanżu) - a nie na Ludowy. Rozumiem browar dla kurażu - ok, ale nie że gość ledwo się trzyma na nogach, wymiotuje, przewraca na innych. Doping - przedmówcy powiedzieli już wszystko w temacie...
Deu

Postprzez mario1 2008-02-24, 1:44 am

co do stylu gry i dopingu to i strona sie dostosowala duuuuuuzeeee problemy z wejsciem na cokolwiek radio na zywo czy sama strone PODSUMOWUJAC
NIE JEST LATWO BYC KIBICEM ZAGLEBIA ale ja jakos wytrwam w koncu najlatwiej to kibicowac silnym a my to WIARA KTORA PRZETRWALA
mario1

Postprzez Bartos 2008-02-24, 1:48 am

dorzuciłem już fotki z meczu
http://zaglebie.1com.pl/galeria3/
Bartos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna