Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 10.08.2007. godz. 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez *Tolek* 2007-08-10, 8:38 pm

"Czuję smutek i żal, dlatego zostańmy razem..." i jeszcze niedosyt czuję. Było bardzo blisko. W przeciwieństwie do innych nie wybieram się po szalik Ruchu. Skomentuję to tak: "Gasnące światełko w tunelu" co w żaden sposób nie ma powiązania z oświetleniem na Ludowym. Ja wierze, że w następnej rundzie będzie lepiej. Kolejne mecze na Ludowym poprawią nam samopoczucie. Będziemy pieli się do góry.
Wszyscy czekaliśmy na ten awans, ale w tej chwili wiem, że lepiej było, abyśmy jeszcze jeden sezon spędzili w II lidze a potem awansowali w sezonie 2007/2008 ponownie, już z czystą kartoteką. Jeżeli nie damy z siebie 1906% i nie utrzymamy się w lidze to będzie z nami krucho. Spadniemy do II ligi + kara degradacji o jedną klasę niżej czyli będziemy w najgorszym wypadku grać w III lidze. Ja nie wierzę, że się tak stanie. Utrzymamy się! Klub się odwoła od decyzji WD. Uda się nam. Wspólnymi siłami, ale musimy dać z siebie wszystko. Przecież razem wywalczyliśmy ten awans. Utrzymamy się i unikniemy kary też razem. Skoro jednak jesteśmy w OE, a pisane nam jest spaść (NIE, NIE, NIE!) to zostawmy po sobie ślad, że to My mimo minusowych punktów walczyliśmy do końca.

Natchnieniem mojego posta była piosenka "Wstawaj i walcz". Mam nadzieję, że podając nazwę piosenki nie złamałem, żadnego z punktów regulaminu.
*Tolek*

Postprzez laBombonera 2007-08-10, 8:39 pm

peterrabit3 napisał(a):i

idz sie chlopcze walnij w leb
zostalo 27kolejek mowi ci to cos ?
czego sie spodziewales 9punktow?
gramy dalej i tyle ,jutro zaczynamy myslec o kolejnym meczu .
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Sir 2007-08-10, 8:42 pm

laBombonera napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):i

idz sie chlopcze walnij w leb
zostalo 27kolejek mowi ci to cos ?
czego sie spodziewales 9punktow?
gramy dalej i tyle ,jutro zaczynamy myslec o kolejnym meczu .

Szkoda nerwów na dzieciaki. Kiedyś zmądrzeją, oby szybko.

Bardzo podobała mi się gra Janoszki...jak tak dalej sie bedzie chlopak rozwijal to mysle ze powinien zagrac w doroslej reprezentacji
Sir

Postprzez peterrabit3 2007-08-10, 8:43 pm

DO TOLKA
Jestem z Toba
Mam takie samo zdanie i wiare .....
Pozdrawiam

[ Dodano: 10-08-2007, 9:46 ]
SIR!!!!!
Czytaj dokladnie wypowiedzi i nie pisz do mnie wiecej bo przerazasz mnie swym prostactwem....
Zegnam,
peterrabit3

Postprzez spider30 2007-08-10, 8:59 pm

tolek walnij se banana i nabij tube jakie posty jakie ankiety i inne muje masz dowody co ty ziobro jestes .kiedy cytowalem .
spider30

Postprzez Smazu 2007-08-10, 9:11 pm

Widać korupcja wciąż jest w Zagłębiu...
mogli nas kur** zdegradować przed sezonem!! wole grac w II lidze niz w I z IV ligowcami w drużynie.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez adas 2007-08-10, 9:16 pm

spider30 napisał(a):tolek walnij se banana i nabij tube jakie posty jakie ankiety i inne muje masz dowody co ty ziobro jestes .kiedy cytowalem .
Kolega Tolek wykorzystał możliwości forum i w jego podpisie, każdy z nas widzi swój nick. Co do meczu. Zgoła lepszy w wykonaniu Zagłębia niż z zeszłego sezonu na Cichej. Szkoda, że Grzesiowi Kmiecikowi zabrakło zimnej krwi. Martwi mnie, że znów gramy schematem 4-5-1, a przecież bramki ma kto strzelać, natomiast środek pola pozostawia wiele do życzenia. Światełko w tunelu jednak jest i wierzę, że pojedynek z Polonią zakończy się naszą zdobyczą punktową.
adas

Postprzez peterrabit3 2007-08-10, 9:22 pm

Bravo Smazu
Zgadzam sie w 100%
peterrabit3

Postprzez *Tolek* 2007-08-10, 9:26 pm

spider30 napisał(a):tolek walnij se banana i nabij tube jakie posty jakie ankiety i inne muje masz dowody co ty ziobro jestes .kiedy cytowalem .

Pirmo pierwsze: Zmień ten avatar bo wszystko rozpier***!
Pimo drugie: Zamiast wyzywania innych byś sobie nabił w tubę i porozmawiał z innymi kulturlanie.
Primo trzecie: Dlaczego mnie zacząłeś obrażać? Napisany normalnie podpis bez błędów ortogrficznych z jednym znaczkiem html przewyższył Cię? Tak nisko się mierzysz.*
a'primo czwarte: Imiona, nazwy, nicki itp. piszemy wielką literą przez co okazujemy szacunek do innej osoby. Jeśli nie jesteś sobą kulturalną, może ty powinieneś "walnąć se banana"?

Dzięki peterrabit3 za poparcie :P

*Wiem, że jestem jeszcze dzieckiem, ale wiem w jaki sposób okazać szacunek osobą, które na to zasłużyły lub (starszym na ... pewnym poziomie).

@edit. Dzięki za usunięcie avatara spider30 :diabel:

@edit2. Co do waszych kompleksów wobec mnie. Ja niczego, ale to niczego wam nie karzę. Mówię wam za to czego nie musicie robić oraz o co was proszę(...)
Pamiętacie ten wiersz (tytuł zanikł :P) opowiadający czym miłość nie jest? No właśnie...
Ostatnio edytowano 2007-08-10, 9:35 pm przez *Tolek*, łącznie edytowano 1 raz
*Tolek*

Postprzez bn 2007-08-10, 9:52 pm

Mi jest wstyd za Berlińskiego, tego fucka to mu trener powinien złamać!!!
bn

Postprzez daro 2007-08-10, 10:12 pm

Niestety sklad jest jaki jest,moze ambicji i woli walki chlopakom nie brakuje,ale czy to wystarczy ? Do tego jeszcze zadyma z korupcja,brak stadionu....ciezko sie gra w takich warunkach i jeszcze trudniej zdobywa punkty.

p.s
DO KOLEGII TOLKA,CHOLERNIE NIEPODOBA MI SIE TWOJ PODPIS.NIE WIEM CZY TO DO MNIE PIJESZ ?????/
daro

Postprzez Atlantyda 2007-08-10, 10:19 pm

Daro spokojnie ;) tam gdzie w podpisie Tolka widzisz swój nick ja widzę swoj :) i kazdy użytkownik ma "to samo" czyli swojego nicka :D
A co do meczyku.... szkoda tych dwóch akcji z II polowy i.... tyle:( ale musimy wierzyć, że będzie coraz lepiej!!!!! Przeciez "na dobre i na złe.....!!!!"
Atlantyda

naprawdę spokój potrzebny. I docenienie trenera

Postprzez Blajpios 2007-08-10, 10:19 pm

W gruncie rzeczy w temacie wszystko. Szerzej: wiadomo było, że walka będzie potrzebna i do końca. Kto się łudził, że Zagłębie zagra o czołówkę czy choćby środek? To naprawdę się łudził.
Mam nadzieję, że nawet ci, co tutaj "klną na trenera i cały świat" - na spokojnie podejdą inaczej. Charakter zagłębiowski - to właśnie takie sezony będą wykuwać. Nie można poddawać się już teraz, wiadomo było, że potrzebna walka i na razie z charakteru zagłębiowskiego prócz niej niewiele wyjdzie, jeszcze w tym sezonie nie będzie za dużo zwycięstw i finezji.
Tak samo - myślę, że "wystudzą się pomstowania" co do Trenera. Więcej - trzeba się cieszyć, bo wydaje się, że tak jak zapowiadał, nastawia się na grę, na ofensywność, na pokazywanie jakiegoś piękna gry. Pamiętać należy: z jakim składem, z jaką kadrą! Przecież - w II lidze ci ludzie nie wywalczyli awansu. A jakie były wzmocnienia? Wiadomo, że z ludzi balansujących "w dolnych rejonach", wiadomo, że inaczej nie można, przy takim budżecie (i tak wolę taki budżet ale bez długów niż Ruchu "wielkomocarstwowość i ciągłe zaległości, których nie spłacają, bo wolą większy mieć budżet na zawodników - średnio ich postawa uczciwa).
Co więcej - J. Kowalik ten skład skompletował przy takim budżecie w krótkim czasie i przy ciągłej niepewności i nagonce. Co więcej jeszcze - moim zdaniem bardzo dobrze obliczył możliwości-budżet-skład. Zauważmy, że w tym składzie widział, czyli obliczał go: na Peŝkowica i Prymulę! Uważam, że to był skład na walkę skuteczną o uratowanie. TEraz natomiast - rzeczywiście jest to wątpliwe. Tego jednak trener nie przewidywał, przeciwnie, zakładał z tą dwójką a sądzę, że z nimi jakieś punkty już by były.
Co jeszcze więcej - przy takim składzie, jaki jest, dziś do końca walczył, pamiętając zapewne i co dla kibiców jest "święta wojna" (z Krakowa). W takiej sytuacji, jak Zagłębia - trzeba ryzykować. Posyłał, do samego końca, kogo się dało (może tylko pytanie, czemu kolejny trener nie widzi Oziębały): napastników, jacy byli, zamiast pomocników - a że nie ma kto strzelać, to i nie strzelili. Jednak - walka jest, ofensywa na miarę możliwości też. W końcu więc - wpadnie coś, będzie zwycięstwo, najpierw pierwsze, potem...
Zamiast więc wyzywać - trzeba dać wsparcie, Trenerowi, Zespołowi, Zagłębiu.
Blajpios

Postprzez *Tolek* 2007-08-10, 10:19 pm

daro napisał(a):Niestety sklad jest jaki jest,moze ambicji i woli walki chlopakom nie brakuje,ale czy to wystarczy ? Do tego jeszcze zadyma z korupcja,brak stadionu....ciezko sie gra w takich warunkach i jeszcze trudniej zdobywa punkty.

p.s
DO KOLEGII TOLKA,CHOLERNIE NIEPODOBA MI SIE TWOJ PODPIS.NIE WIEM CZY TO DO MNIE PIJESZ ?????/

Nie do Ciebie :> Jest to skrypt który pokazuję imię osoby bezpośrednio oglądająca tego posta pod danym IP. W twoim przypadku jest to daro. Jak się wylogujesz będzie pisało Gość :>

P.S Jak wyszedł mecz ze strony kibicowskiej? Jest tu jakiś członek UZ'05? Będzie news na stronie ultrasowskiej :P?
*Tolek*

Postprzez daro 2007-08-10, 10:30 pm

Dzieki za wyjasnienia,bo nie mam dzis ochoty na zarty. A wracajac jeszcze do meczu,to wszystko dokladnie ujal Blajpios , chyba nic wiecej nie mozna dodac. Mozna sie jeszcze tylko upic,ale nie ze szczescia....

Ja i tak Kocham ZAGLEBIE....BO JESTEM Z SOSNOWCA !!!!
daro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna