"Czuję smutek i żal, dlatego zostańmy razem..." i jeszcze niedosyt czuję. Było bardzo blisko. W przeciwieństwie do innych nie wybieram się po szalik Ruchu. Skomentuję to tak: "Gasnące światełko w tunelu" co w żaden sposób nie ma powiązania z oświetleniem na Ludowym. Ja wierze, że w następnej rundzie będzie lepiej. Kolejne mecze na Ludowym poprawią nam samopoczucie. Będziemy pieli się do góry.
Wszyscy czekaliśmy na ten awans, ale w tej chwili wiem, że lepiej było, abyśmy jeszcze jeden sezon spędzili w II lidze a potem awansowali w sezonie 2007/2008 ponownie, już z czystą kartoteką. Jeżeli nie damy z siebie 1906% i nie utrzymamy się w lidze to będzie z nami krucho. Spadniemy do II ligi + kara degradacji o jedną klasę niżej czyli będziemy w najgorszym wypadku grać w III lidze. Ja nie wierzę, że się tak stanie. Utrzymamy się! Klub się odwoła od decyzji WD. Uda się nam. Wspólnymi siłami, ale musimy dać z siebie wszystko. Przecież razem wywalczyliśmy ten awans. Utrzymamy się i unikniemy kary też razem. Skoro jednak jesteśmy w OE, a pisane nam jest spaść (NIE, NIE, NIE!) to zostawmy po sobie ślad, że to My mimo minusowych punktów walczyliśmy do końca.
Natchnieniem mojego posta była piosenka "Wstawaj i walcz". Mam nadzieję, że podając nazwę piosenki nie złamałem, żadnego z punktów regulaminu.